Προς το περιεχόμενο

Βασικά διαφορποιητικά χαρακτηριστικά του Monero


johnzoro750

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1. Ανωνυμία: Κάθε πληρωμή που πραγματοποιείται με Monero είναι (από προεπιλογής) τελείως ανώνυμη. Κάποιος που παρακολουθεί το blockchain οχι μόνο δεν μπορεί να εντοπίσει τον προορισμό και την προέλευση μιας συναλλαγής αλλά ακόμα και το ποσό της. Αντίθετα, στα περισσότερα άλλα κρυπτονομισματα (Bitcoin, Ethereum, Xrp κλπ) όλα τα παραπάνω είναι μονιμα διαθέσιμα για τον καθέναν που επιθυμεί να τα ελεγξεί επιτρέποντας την παρακολούθηση τόσο του πλήθους των νομισμάτων που έχει κάποιος στην κατοχή του όσο και των αγοραστικών του συνηθειών. Μόνη απαραίτητη απαίτηση για αυτο αποτελεί η διευθυνση του πορτοφολιού τους.

2. Εμπορευσιμότητα: Η εμπορευσιμότητα αποτελεί μία βασική ιδιότητα των χρημάτων συμφωνα με την οποία ένα νόμισμα θα πρέπει να μπορεί να πουληθεί οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να χάνει την αξία του σε κάθε συναλλαγή. Η ανωνυμία του Monero διασφαλίζει πως 1 XMR (Monero) θα είναι πάντα ίσο με ένα 1 XMR καθώς, όπως και με τα μετρητά, δεν γνωρίζουμε την διαδρομή που έχει ακολουθήσει μεχρι να φτάσει στα χέρια. Αντιθέτως, η υπερβολική διαφάνεια των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων επιτρέπει την στοχοποιηση των νομισμάτων τα οποία έχουν προηγουμένως χρησιμοποιηθεί είτε απο εγκληματίες είτε απο διασημότητες είτε από εχθρους της κάθε κυβέρνησης. Αυτό οδηγεί στην αύξηση ή μείωση της αξίας τους όπως και στον αποκλεισμό τους από ανταλλακτήρια. Το προβλημα είναι ιδιαίτερα εμφανές με το bitcoin όπου νομίσματα που για οποιονδήποτε λόγο θεωρουνται βρόμικα (Dirty Bitcoin) ή ύποπτα εχουν μικρότερη αξία και δεν γίνονται δεκτά από ανταλλακτηρία ενώ σε ακραίες περιπτώσεις δεν επικυρώνονται απο τους miners (https://bitcoinmagazine.com/business/marathon-mines-clean-bitcoin-block)

3. Cpu only mining: Χάρη στον αλγόριθμό επικύρωσης των συναλλαγών (RandomX) η χρήση ASICs ή καρτών γραφικών δεν είναι εφικτή με μόνη λύση την χρήση του επεξεργαστή. Αυτό προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα Proof of Work κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum μερικά από τα οποία είναι:

  • Μεγαλύτερη πρόσβαση στο Mining για τον μέσο άνθρωπο καθως απαιτείται μόνο ενας CPU.
  • Περισσότερη και ουσιαστική αποκεντροποίηση του νομίσματος με την μαζική αγορά επεξεργαστών να είναι ασυμφορη και οχι τόσο αποδοτική.

4. Δυναμικό μέγεθος Block: Ο αριθμός των συναλλαγών ανα block δεν είναι περιορισμένος καθως το μεγεθος του προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με την ζήτηση και τις ανάγκες της κάθε στιγμής. 'Ετσι, τα fees παραμένουν πάντα σε χαμηλα επίπεδα (περιπου 0,01$) και η ταχύτητα επικύρωσης σε υψηλά. 

 

 

 

 

Αν επιθυμείτε να προστεθεί ή να διορθωθεί κατι μπορείτε να το προτείνετε εδώ

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...