archer100 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Για επαγγελματικούς λόγους χρειάζομαι να χρησιμοποιώ την ίδια IP από το laptop, από οπουδήποτε, wi fi ξενοδοχείων, κλπ Γνωρίζει κανείς κάποιον τρόπο να γίνει αυτό; Φαντάζομαι μέσω κάποιου VPN? Οι Ελληνικοί πάροχοι (είμαι στη Vodafone επί του παρόντος) προσφέρουν κάποια λύση για αυτό; Γνωρίζω πως μπορείς να πάρεις static IP με ένα επιπλέον κόστος το μήνα, όμως τι γίνεται όταν χρειαστεί να δουλέψεις από άλλη πόλη, μακριά από το router σου; Ευχαριστώ Επεξ/σία 16 Μαΐου 2021 από archer100
NikosKallithea Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Λες δυο πραγματα που δεν εχουν σχεση. Το λαπτοπ εχει μια εσωτερική ip πχ 192.168.1.10 Η σύνδεση σου με τον παροχο εχει μια public ip πχ 85.70.120.10 που αλλαζει, η static ip αφορα τον ρουτερ και την σύνδεση, το λαπτοπ τι σχέση εχει;
archer100 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Λες δυο πραγματα που δεν εχουν σχεση. Το λαπτοπ εχει μια εσωτερική ip πχ 192.168.1.10 Η σύνδεση σου με τον παροχο εχει μια public ip πχ 85.70.120.10 που αλλαζει, η static ip αφορα τον ρουτερ και την σύνδεση, το λαπτοπ τι σχέση εχει; Έχεις δίκιο, αλλά το ερώτημα είναι συνολικό. Με αυτά τα δεδομένα (λαπτοπ σε διαφορετικές πόλεις) υπάρχει τρόπος τεχνικά να κρατήσει κάποιος την ίδια IP; Μήπως με κάποιο στικάκι από πάροχο πχ; Update: Το Mobile Broadband φαίνεται να βολεύει, αρκεί να μπορεί να συνοδευτεί με static IP: https://www.vodafone.gr/eshop/kiniti/mobile-internet/c-100123/ Θα μιλήσω αύριο με τη Vodafone και θα ενημερώσω το νήμα, σε περίπτωση που τυχόν ενδιαφέρεται η ενδιαφερθεί κάποιος στο μέλλον για κάτι παρόμοιο.
kormos Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, archer100 είπε Καλησπέρα. Για επαγγελματικούς λόγους χρειάζομαι να χρησιμοποιώ την ίδια IP από το laptop, από οπουδήποτε, wi fi ξενοδοχείων, κλπ Γνωρίζει κανείς κάποιον τρόπο να γίνει αυτό; Φαντάζομαι μέσω κάποιου VPN? Οι Ελληνικοί πάροχοι (είμαι στη Vodafone επί του παρόντος) προσφέρουν κάποια λύση για αυτό; Γνωρίζω πως μπορείς να πάρεις static IP με ένα επιπλέον κόστος το μήνα, όμως τι γίνεται όταν χρειαστεί να δουλέψεις από άλλη πόλη, μακριά από το router σου; Ευχαριστώ Και γιατί να μπλέξεις με όλα αυτά και να μην ζητήσεις από την επιχείρηση σου, εφόσον μιλάς ότι αφορά επαγγελματικό κομμάτι ώστε να συνδέεσαι και να κάνεις τη δουλειά σου σωστά? Αν για κάποιο άλλο λόγο είναι προσωπική η δουλειά τότε μπορείς να έχεις έναν υπολογιστή στο σπίτι σου και να κάνεις το ίδιο. Να συνδέεσαι με RDP και να δουλεύεις σαν να είσαι σπίτι σου... Εκτός αν είναι κάτι άλλο που δεν επεξηγείς μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση σε όλο το θέμα. 1
Mene Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Αλλιώς, αν στο σπίτι έχεις βάλει στατική IP, η πιο απλή λύση είναι να στήσεις ένα raspberry pi και να δουλεύεις με PiVPN : https://www.pivpn.io/ 1
archer100 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, kormos είπε Και γιατί να μπλέξεις με όλα αυτά και να μην ζητήσεις από την επιχείρηση σου, εφόσον μιλάς ότι αφορά επαγγελματικό κομμάτι ώστε να συνδέεσαι και να κάνεις τη δουλειά σου σωστά? Αν για κάποιο άλλο λόγο είναι προσωπική η δουλειά τότε μπορείς να έχεις έναν υπολογιστή στο σπίτι σου και να κάνεις το ίδιο. Να συνδέεσαι με RDP και να δουλεύεις σαν να είσαι σπίτι σου... Εκτός αν είναι κάτι άλλο που δεν επεξηγείς μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση σε όλο το θέμα. Βασικά ο λόγος είναι ο εξής: Συνδέομαι με τη βάση δεδομένων (SQL Server) ενός πελάτη, ο οποίος δίνει πρόσβαση στην IP μου. Ωστόσο η δυναμική IP δε βολεύει, πχ εχτές ήθελα να δουλέψω και για κάποιον λόγο το ιντερνετ έπεσε και όταν επανήλθε είχε αλλάξει η IP μου, σήμερα άλλαξε και πάλι. Τώρα πρέπει να περιμένω να πάει αύριο απόγευμα, να δει ο πελάτης το email μου και να μου ξαναδώσει πρόσβαση. Προφανώς και η όλη διαδικασία είναι άβολη έως άθλια, γι αυτό και θα προτιμούσα στατική IP. Εκτός αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να μου επιτρέπει την πρόσβαση στη βάση δεδομένων, που δεν αλλάζει, πχ χρησιμοποιώντας την private IP μου ή κάποιο άλλο αναγνωριστικό του υπολογιστή μου. Αν υπάρχει κάποια πρόταση για το τελευταίο, θα ήταν ακόμη προτιμότερη Ευχαριστώ Επεξ/σία 16 Μαΐου 2021 από archer100
verylife78 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 10 λεπτά πριν, archer100 είπε Βασικά ο λόγος είναι ο εξής: Συνδέομαι με τη βάση δεδομένων (SQL Server) ενός πελάτη, ο οποίος δίνει πρόσβαση στην IP μου. Ωστόσο η δυναμική IP δε βολεύει, πχ εχτές ήθελα να δουλέψω και για κάποιον λόγο το ιντερνετ έπεσε και όταν επανήλθε είχε αλλάξει η IP μου, σήμερα άλλαξε και πάλι. Τώρα πρέπει να περιμένω να πάει αύριο απόγευμα, να δει ο πελάτης το email μου και να μου ξαναδώσει πρόσβαση. Προφανώς και η όλη διαδικασία είναι άβολη έως άθλια, γι αυτό και θα προτιμούσα στατική IP. Εκτός αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να μου επιτρέπει την πρόσβαση στη βάση δεδομένων, που δεν αλλάζει, πχ χρησιμοποιώντας την private IP μου ή κάποιο άλλο αναγνωριστικό του υπολογιστή μου. Αν υπάρχει κάποια πρόταση για το τελευταίο, θα ήταν ακόμη προτιμότερη Ευχαριστώ Πιθανον αφου μπορει να σου δωσει προσβαση μεσω IP να μπορει και μεσω MAC... καθε συσκευη ειχε μια και μοναδικη MAC address που δεν αλλαζει, ειναι σε εσωτερικο δικτυο ειναι σε ασυρματο ειτε οτιδηποτε...δεν αλλαζει. Μηπως μπορει να το κανει αυτο? 2
archer100 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 9 λεπτά πριν, verylife78 είπε Πιθανον αφου μπορει να σου δωσει προσβαση μεσω IP να μπορει και μεσω MAC... καθε συσκευη ειχε μια και μοναδικη MAC address που δεν αλλαζει, ειναι σε εσωτερικο δικτυο ειναι σε ασυρματο ειτε οτιδηποτε...δεν αλλαζει. Μηπως μπορει να το κανει αυτο? Ευχαριστώ, βρήκα κάποιες σχετικές συζητήσεις στο ιντερνετ, αν και δεν προκύπτει σαφώς ότι γίνεται. Κάποιες λύσεις προτείνουν να μπει ένα firewall πίσω από την SQL το οποίο θα δουλεύει με το MAC Θα μιλήσω με τον πελάτη Ευχαριστώ και πάλι για τις προτάσεις σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα