Grapefruit20 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Καλησπέρα, αυτές τις μέρες θα πάω στην τράπεζα να ανοίξω λογαριασμό για την δουλειά που θα ξεκινήσω! Ο εργοδότης μου είπε ταμιευτηρίου για να μην παιδευομαι με βεβαίωση! Όμως και αυτός ο λογαριασμός θέλει βεβαίωση πια. Η ερώτηση μου είναι να ανοίξω ταμιευτηρίου ή μισθοδοσίας;;; Νομίζω ταμιευτηρίου θέλει 300€ για να ανοίξει. Έχετε τίποτα συμβουλές να μου δώσετε;; Στο τέλος πληρώνω κάτι ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! ☺️
imr Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, Grapefruit20 είπε Καλησπέρα, αυτές τις μέρες θα πάω στην τράπεζα να ανοίξω λογαριασμό για την δουλειά που θα ξεκινήσω! Ο εργοδότης μου είπε ταμιευτηρίου για να μην παιδευομαι με βεβαίωση! Όμως και αυτός ο λογαριασμός θέλει βεβαίωση πια. Η ερώτηση μου είναι να ανοίξω ταμιευτηρίου ή μισθοδοσίας;;; Νομίζω ταμιευτηρίου θέλει 300€ για να ανοίξει. Έχετε τίποτα συμβουλές να μου δώσετε;; Στο τέλος πληρώνω κάτι ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! ☺️ Θα σου πουν απο την Τραπεζα, Η διαφορα τους ειναι οτι ο Μισθοδοσιας θα χρειαζετε ενα εξτρα δικαιολογιτικο την βεβαιωση εργοδοτη και εχει διαφορα πλεονεκτηματα οπως καλυτερα επιτοκια, Μικρη σημασια εχουν ομως. Πηγαινε σε μια τραπεζα να ανοιξεις εναν απλο να εισαι ετοιμος, εχε μαζι σου εκαθαριστικο εφοριας και μια βεβαιωση κατοικιας (λογαριασμο Δεη-Τηλ) και λογικα θα στον ανοιξουν 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 εγώ θα πρότεινα να ανοίξεις λογαριασμό μισθοδοσίας και να σου δώσει ο εργοδότης σου την ανάλογη βεβαίωση να έχεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως ταυτότητα - εκκαθαριστικό εφορίας - βεβαίωση κατοικίας (λογαριασμό ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ/ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ) - βεβαίωση εργοδότη
vagos789 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Η τραπεζα θελει να ξερει αν εχεις εισοδημα Διαφορετικα θα μπορουσε να θεωρει υποπτη καθε καταθεση στον λογαριασμο σου Οποτε σαφως και πρεπει να ανοιξεις μισθοδοσιας Δεν πληρωνεις κατι αλλα μπορει αργοτερα να εμφανιστουν εξοδα οπως εκδοση καρτας αναληψεων κτλ 2
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, vagos789 είπε Η τραπεζα θελει να ξερει αν εχεις εισοδημα Διαφορετικα θα μπορουσε να θεωρει υποπτη καθε καταθεση στον λογαριασμο σου Οποτε σαφως και πρεπει να ανοιξεις μισθοδοσιας Δεν πληρωνεις κατι αλλα μπορει αργοτερα να εμφανιστουν εξοδα οπως εκδοση καρτας αναληψεων κτλ Ακριβώς ναι θα έχεις έξοδα για την έκδοση κάρτας χρεωστικής και πιθανόν συνδρομής αν έχει προνόμια (Enter Bonus)
takoulou Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, Grapefruit20 είπε Καλησπέρα, αυτές τις μέρες θα πάω στην τράπεζα να ανοίξω λογαριασμό για την δουλειά που θα ξεκινήσω! Ο εργοδότης μου είπε ταμιευτηρίου για να μην παιδευομαι με βεβαίωση! Όμως και αυτός ο λογαριασμός θέλει βεβαίωση πια. Η ερώτηση μου είναι να ανοίξω ταμιευτηρίου ή μισθοδοσίας;;; Νομίζω ταμιευτηρίου θέλει 300€ για να ανοίξει. Έχετε τίποτα συμβουλές να μου δώσετε;; Στο τέλος πληρώνω κάτι ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! ☺️ Καλησπερα... Θα πρεπεις να κλεισεις ραντεβου... Τωρα πλεον οι τραπεζες ζητουν τα τα χαρτια μεσω ιντερνετ... https://www.thetoc.gr/oikonomia/article/ti-allazei-me-tin-automati-diasundesi-trapezon-kai-taxis/ https://www.capital.gr/oikonomia/3543457/oi-trapezes-sundethikan-me-taxis-ergani-astunomia
Helionar Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 300€ και γενικώς να πληρώσεις για να ανοιξεις απλά λογαριασμό δεν παιζει. Όπως δεν παιζει και η προσφατη μοδα των τραπεζών που πλασάρουν "υποχρεωτικα" ενα τραπεζασφαλιστικό προιόν του κώλου μαζί με το ανοιγμα του λογαριασμου μονο και μονο για να πιανουν στόχους. Σε κάθε περίπτωση αν σου ζητήσουν να πληρώσεις για να ανοιξεις λογαριασμό μην το κάνεις. Για μισθοδοσίας θες βεβαίωση και πρεπει να πας στην τράπεζα που ο εργοδοτης σου εχει τη μισθοδοσια του και κανει τις πληρωμες του. Αν η εταιρεια ειναι μικρη και δεν εχει τετοιου ειδους παρε δωσε με την τραπεζα, ανοιγεις εναν απλο λογαριασμο τρεχουμενο ή ταμιευτηριου και τελειωσε.
panostza Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, Helionar είπε 300€ και γενικώς να πληρώσεις για να ανοιξεις απλά λογαριασμό δεν παιζει... Κι όμως κάνεις λάθος. Ελάχιστη κατάθεση €300 για άνοιγμα απλού ταμιευτηρίου στην Άλφα. Ταμιευτήριο Άλφα 1
StamTheMan Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 5 ώρες πριν, ikorolis είπε εγώ θα πρότεινα να ανοίξεις λογαριασμό μισθοδοσίας και να σου δώσει ο εργοδότης σου την ανάλογη βεβαίωση να έχεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως ταυτότητα - εκκαθαριστικό εφορίας - βεβαίωση κατοικίας (λογαριασμό ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ/ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ) - βεβαίωση εργοδότη Ισχυουν ακομα αυτα,ακομα και με την αυτοματοποιηση που εγινε; Σιγουρα ηθελε και βεβαιωση για το κινητο. Και εγω θελω να παω να βγαλω νεες καρτες σε Πειραιως/Εθνικη,εχουμε ιδεα τι χρειαζεται αυτη τη στιγμη; Edit: Μολις ελαβα τη σχετικη ειδοποιηση απο την Αλφα,για να συνδεσω το ebanking με το taxis, και μολις ειχα διαβασει το αρθρο που παρατεθηκε παραπανω για το Egov.
Helionar Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 20 λεπτά πριν, panostza είπε Κι όμως κάνεις λάθος. Ελάχιστη κατάθεση €300 για άνοιγμα απλού ταμιευτηρίου στην Άλφα. Ταμιευτήριο Άλφα Και πάλι δεν παύει να είναι λανθασμένη προσέγγιση εμπορικά. Να ζητάς χρήματα για κατάθεση σε τέτοιες εποχές. Ο κόσμος πάει προς τα μπροστά και οι ελληνικές τράπεζες με δύο πόδια πίσω. Επίσης, δεν είπα να ανοίξει ταμιευτηρίου. Αν ανοίξει απλό τρεχούμενο δεν έχει όριο κατάθεσης (Αλφα προνομιακός).
panostza Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 43 λεπτά πριν, Helionar είπε Και πάλι δεν παύει να είναι λανθασμένη προσέγγιση εμπορικά. Να ζητάς χρήματα για κατάθεση σε τέτοιες εποχές. Ο κόσμος πάει προς τα μπροστά και οι ελληνικές τράπεζες με δύο πόδια πίσω. Επίσης, δεν είπα να ανοίξει ταμιευτηρίου. Αν ανοίξει απλό τρεχούμενο δεν έχει όριο κατάθεσης (Αλφα προνομιακός). Σου είπα κάνεις λάθος ότι "δεν παίζει". Ούτε ότι το πρότεινες ούτε αν είναι καλή προσέγγιση εμπορικά, ούτε αν οι τράπεζες είναι καλές ή κακές. Το ζήτημα είναι ότι ο TS διερωτώνταν να ανοίξει ταμιευτήριο ή μισθοδοτικό. Το ταμιευτήριο όντως χρειάζεται €300 κατάθεση, όπως αναρωτιώνταν αν ισχύει.
Helionar Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 43 λεπτά πριν, panostza είπε Σου είπα κάνεις λάθος ότι "δεν παίζει". Ούτε ότι το πρότεινες ούτε αν είναι καλή προσέγγιση εμπορικά, ούτε αν οι τράπεζες είναι καλές ή κακές. Το ζήτημα είναι ότι ο TS διερωτώνταν να ανοίξει ταμιευτήριο ή μισθοδοτικό. Το ταμιευτήριο όντως χρειάζεται €300 κατάθεση, όπως αναρωτιώνταν αν ισχύει. There is no use in just stating facts. 1
StamTheMan Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 Δημοσ. 20 Μαΐου 2021 10 λεπτά πριν, Helionar είπε There is no use in just stating facts. Μα αφου κερδισε στη συζητηση. 1
pluss Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 20/5/2021 στις 4:09 ΜΜ, Grapefruit20 είπε Καλησπέρα, αυτές τις μέρες θα πάω στην τράπεζα να ανοίξω λογαριασμό για την δουλειά που θα ξεκινήσω! Ο εργοδότης μου είπε ταμιευτηρίου για να μην παιδευομαι με βεβαίωση! Όμως και αυτός ο λογαριασμός θέλει βεβαίωση πια. Η ερώτηση μου είναι να ανοίξω ταμιευτηρίου ή μισθοδοσίας;;; Νομίζω ταμιευτηρίου θέλει 300€ για να ανοίξει. Έχετε τίποτα συμβουλές να μου δώσετε;; Στο τέλος πληρώνω κάτι ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! ☺️ Δεν χρειάζεται να τρέχεις στην τράπεζα για να ανοίξεις έναν απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου. Απλά κατεβάζεις στο smartphone σου την εφαρμογή της τράπεζας, ανεβάζεις τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, παράλληλα κάνεις αίτηση για χρεωστική κάρτα, την οποία θα παραλάβεις ταχυδρομικά, και σε λίγα λεπτά είσαι έτοιμος, χωρίς να μετακινηθείς από το σπίτι σου και χωρίς να απαιτείται ελάχιστη κατάθεση για το άνοιγμα του λογαριασμού. Τρέξιμο θα έχεις μόνο αν θες να ανοίξεις λογαριασμό μισθοδοσίας, που προς το παρόν δεν είναι εφικτό να γίνει online η διαδικασία... Τέλος, να έχεις υπόψη σου πως, αναμαρτήτως του τρόπου ανοίγματος του λογαριασμού (ηλεκτρονικά ή διά ζώσης), θα χρεώσουν σε μεταγενέστερο χρόνο τον λογαριασμό σου με 8€ (εισπράττεται εφάπαξ το ποσό αυτό), για την εγγραφή σου στο internet banking της Alpha Bank. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2021 από pluss 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 Δημοσ. 21 Μαΐου 2021 11 ώρες πριν, StamTheMan είπε Ισχυουν ακομα αυτα,ακομα και με την αυτοματοποιηση που εγινε; Σιγουρα ηθελε και βεβαιωση για το κινητο. Και εγω θελω να παω να βγαλω νεες καρτες σε Πειραιως/Εθνικη,εχουμε ιδεα τι χρειαζεται αυτη τη στιγμη; Edit: Μολις ελαβα τη σχετικη ειδοποιηση απο την Αλφα,για να συνδεσω το ebanking με το taxis, και μολις ειχα διαβασει το αρθρο που παρατεθηκε παραπανω για το Egov. ναι τώρα ισχύει αυτό το KYC (EGOV) σε όλες τις τράπεζες. Εγώ πάντως επιμένω ότι αφού ο εργοδότης ζητάει από τον TS να ανοίξει λογαριασμό στην ALPHA BANK να του ζητήσει την σχετική βεβαίωση από τον εργοδότη και να πάει να ανοίξει λογαριασμό ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ όχι ταμιευτηρίου που του λέτε (αν διαβάσετε σχετικά στο διαδίκτυο θα καταλάβετε την επιμονή μου σε αυτό) όταν αφορά μισθοδοσία καλό είναι ο λογαριασμός να είναι μισθοδοσίας αν αφορά προσωπικό λογαριασμό τότε να είναι ταμιευτηρίου ή καταθέσεων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα