jkoukos Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, agiannesg59 είπε Τι θα πληρώνουν οι Έλληνες Αυτό σημαίνει ότι κάθε online αγορά που πραγματοποιείται από την Ελλάδα θα επιβαρύνεται με ΦΠΑ 24%, δηλαδή με τον ελληνικό συντελεστή. Δεν έχει καμία σημασία από ποια χώρα θα γίνει η αγορά. Σε όλες θα εφαρμόζεται το 24%. Και αυτός μπερδεμένα τα λεει Πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Μια χαρά τα γράφει. Θα ισχύσει (βασικά ήδη ισχύει υπό προϋποθέσεις όπως έγραψα) για όλες τις χώρες της ΕΕ (27 είναι στο σύνολο) που αποτελούν ενιαία αγορά. Όταν αγοράζεις κάτι στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, από οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα από τις υπόλοιπες 26 χώρες της ΕΕ, θα πληρώνεις τον ελληνικό ΦΠΑ. Όταν αγοράζεις κάτι βρισκόμενος π.χ. στην Γερμανία, από οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα από τις υπόλοιπες 26 χώρες της ΕΕ, θα πληρώνεις τον γερμανικό ΦΠΑ. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2021 από jkoukos
agiannesg59 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Αρα συμφωνουμε οτι συμφωνα με έως τώρα δεδομενα το 24 (για αυτον που αγοραζει απο ελλαδα) ισχυει για όλες τις χωρες της τελωνιακης ένωσής ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Αρρα δεν πνίγομαι σε μια κουτάλια νερο απλα τρώω αλλο ενα χαράτσι στο κεφάλι. Μενει να δουμε αν ισχυει και για αγορές απο χωρες εκτός αυτής. Επίσης εγω μιλαω ως ιδιώτης καταναλωτής που πληρωνα παντα το φπα της χώρας που αγοραζα και οχι ως εταιρεια . Επεξ/σία 28 Μαΐου 2021 από agiannesg59
jkoukos Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 'Έγραψες επί λέξη "Και αυτός μπερδεμένα τα λεει". Καθόλου μπερδεμένα δεν τα λέει, εξού και ο "πνιγμός". Και δεν ισχύει το "ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ". Αφορά αποκλειστικά την ενιαία αγορά των χωρών της ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν η ΕΕ να βγάλει κανονισμούς για άλλες χώρες εκτός αυτής. Για τις τρίτες χώρες ισχύει κανονικά ότι αναφέρεται στον κανονισμό των εισαγωγών και αγορών, ανάλογα την αξία του προϊόντος (ΦΠΑ, δασμοί και τέλη).
agiannesg59 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Μια χαρα μπορει να βγαλει η ιδια η ελλαδα ομως οποτε ας περιμενουμε να δουμε Επεξ/σία 28 Μαΐου 2021 από agiannesg59
jkoukos Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 22 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε Επίσης εγω μιλαω ως ιδιώτης καταναλωτής που πληρωνα παντα το φπα της χώρας που αγοραζα και οχι ως εταιρεια Το έκανες edit και τώρα το είδα. Σαν ιδιώτης και σήμερα (βασικά εδώ και χρόνια) αν αγοράσεις από κάποιες μεγάλες εταιρείες άλλης χώρας, μια χαρά θα χρεωθείς τον ελληνικό ΦΠΑ. Αυτό που αλλάζει είναι ότι πλέον θα ισχύει σε οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα, ανεξαρτήτως μεγέθους ετήσιου τζίρου. Δεν θα αλλάξει τίποτα όσον αφορά εμπορικές συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών (π.χ. eBay).
agiannesg59 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Φιλε μου απλα οταν αγοραζα απο αμαζον γερμανιας μια καρτα γραφικων με ποιον φπα πληρωνα? Επεξ/σία 28 Μαΐου 2021 από agiannesg59
jkoukos Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 3 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε Μια χαρα μπορει να βγαλει η ιδια η ελλαδα ομως οποτε ας περιμενουμε να δουμε. Τι μπορεί να βγάλει η Ελλάδα (ή ή Γερμανία ή άλλη χώρα της ΕΕ); Κανονισμό για τρίτες χώρες; Γνωρίζεις ότι έχουμε ενιαία αγορά μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ και καμία δεν βγάζει ότι κανονισμό της καπνίσει;
agiannesg59 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε Φιλε μου απλα οταν αγοραζα απο αμαζον γερμανιας μια καρτα γραφικων με ποιον φπα πληρωνα?
jkoukos Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 5 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε Οσο γαι το αρθρο που παρεθεσ ενω στην αρχη αναφερει οτι αφορα χωρες εκτός ευρωπαικησ ενωσης στην συνεχεια το αυτο ανερι μονοσ του Σε ποιο σημείο ακριβώς το αναιρεί; Μια χρά τα γράφει.
agiannesg59 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, agiannesg59 είπε Φιλε μου απλα οταν αγοραζα απο αμαζον γερμανιας μια καρτα γραφικων με ποιον φπα πληρωνα?
jkoukos Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 3 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε Φιλε μου απλα οταν αγοραζα απο αμαζον γερμανιας μια καρτα γραφικων με ποιον φπα πληρωνα? Εξαρτάται ποιος ήταν ο πωλητής. Αν ήταν το ίδιο το Amazon ή fullfield, μια χαρά πλήρωνες τον ελληνικό ΦΠΑ. Στο ταμείο, πριν το τελικό βήμα, άλλαζε η τιμή και πλήρωνες την διαφορά μεταξύ του 2 ΦΠΑ. Εχω δεκάδες συναλλαγές σε Amazon Γερμανίας, Γαλλίας και Αγγλίας (πριν το Brexit) που έχει γίνει αυτό. Δες ένα σχετικό παλαιότερο θέμα, περί ΦΠΑ στο Amazon. Τέλος δες και έναν συνοπτικό οδηγό για πωλητές μέσω Amazon, τι αναφέρει για τον ΦΠΑ χρέωσης. 1
Dantε Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 19 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε Φιλε μου απλα οταν αγοραζα απο αμαζον γερμανιας μια καρτα γραφικων με ποιον φπα πληρωνα? Το ελληνικο πληρωνες στη συγκεκριμενη περιπτωση.Μια χαρα το υπολογιζε με 24%. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 17 minutes ago, Dantε said: Το ελληνικο πληρωνες στη συγκεκριμενη περιπτωση.Μια χαρα το υπολογιζε με 24%. Τουλάχιστον από το 2011-12 θυμάμαι να πληρώνουμε ελληνικό ΦΠΑ σε Amazon. 1
agiannesg59 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Εφοσον λοιπον τα πληρωναμε ολα με 24 τι ακριβως αλλαζει τελικα??????????? Επεξ/σία 28 Μαΐου 2021 από agiannesg59
Giama Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε Εφοσον λοιπον τα πληρωναμε ολα με 24 τι ακριβως αλλαζει τελικα??????????? Aπαντήθηκε νωρίτερα από τον jkoukos. Ίσχυε μέχρι τώρα για μεγάλα καταστήματα (από ένα ποσό τζίρου και πάνω προς την κάθε χώρα) και τώρα ισχύει για όλα τα καταστήματα. 2 ώρες πριν, jkoukos είπε Σαν ιδιώτης και σήμερα (βασικά εδώ και χρόνια) αν αγοράσεις από κάποιες μεγάλες εταιρείες άλλης χώρας, μια χαρά θα χρεωθείς τον ελληνικό ΦΠΑ. Αυτό που αλλάζει είναι ότι πλέον θα ισχύει σε οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα, ανεξαρτήτως μεγέθους ετήσιου τζίρου. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2021 από Giama
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα