Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Malthador είπε

Έπρεπε να έχεις δηλώσει ακατάσχετο τον βασικό σου λογαριασμό. Ρύθμιση μπορούσες να κάνεις και με δεσμευμένο λογαριασμό, θα πλήρωνες τις πρώτες δόσεις στους διακανονισμούς και το ποσό θα αποδεσμευόταν προοδευτικά κάθε μήνα. Προσωπικά, θεωρώ αστρονομικά μικρές τις πιθανότητες να αλλάξει σύμβαση αναδιάρθρωσης αφότου έχει γίνει αποδοχή από τον οφειλέτη, αλλά μπορεί η δικηγόρος σου να ξέρει καλύτερα. Είναι πάντως κάτι που δεν το έχω ακούσει να συμβαίνει ξανά.

Στο σημείο που είσαι τώρα να ξέρεις τα εξής:

1. Μόλις ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, δεν συνεπάγεται ότι θα στηθούν άμεσα οι ρυθμίσεις. Η εφορία λογικά θα την στήσει μέσα σε δυο-τρεις μέρες και θα πρέπει να πληρώσεις την πρώτη δόση μέσα στις επόμενες δέκα (αφού στηθεί η ρύθμιση), αλλά ο ΕΦΚΑ μπορεί να πάρει πολλούς μήνες. Σε δική μου σύμβαση που αποδέχθηκα έστησαν την ρύθμιση ενάμιση χρόνο μετά για παράδειγμα. Οπότε μην θεωρείς ότι θα σου φεύγουν 1550 το μήνα με το καλημέρα.
  2. Εάν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις κάποια στιγμή, η ρύθμιση δεν πέφτει κατευθείαν, πρέπει να μείνουν τρεις συνεχόμενες δόσεις απλήρωτες, οπότε έχεις περιθώριο να κάνεις τα κουμάντα σου, μην σε πάρει απο κάτω.
  3. Οι δύο ρυθμίσεις είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους. Αν θέλεις τηρείς μόνο την μία από τις δύο, αφήνεις την άλλη να πέσει, αλλά για να μην έχεις πάλι κατάσχεση θα πρέπει να πας να ρυθμίσεις στα τοπικά υποκαταστήματα με τις πάγιες που θα ισχύουν την δεδομένη στιγμή.

Αυτά και καλή τύχη.

Να κάνω μια τελευταία ερώτηση( ίσως και δυο) και δεν θα σε ζαλίσω άλλο ήδη με βοήθησες ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Ο λογαριασμός δηλώθηκε ως ακατάσχετος και κατάφερα μόνο τον πρώτο μήνα και τράβηξα τα λεφτά. Μετά ξεκίνησε ο εξωδικαστικος και φαντάζομαι ( δεν ξερω σιγουρα) γι αυτό δεν μπορούσα τους άλλους μήνες να ξαναπάρω λεφτά. Αν σταματήσω τον εξωδικαστικό(αν γίνεται βεβαια) θα μπορώ να ξεκινήσω την πάγια ρύθμιση;

• Απαντ. 817
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, Katend said:

Να κάνω μια τελευταία ερώτηση( ίσως και δυο) και δεν θα σε ζαλίσω άλλο ήδη με βοήθησες ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Ο λογαριασμός δηλώθηκε ως ακατάσχετος και κατάφερα μόνο τον πρώτο μήνα και τράβηξα τα λεφτά. Μετά ξεκίνησε ο εξωδικαστικος και φαντάζομαι ( δεν ξερω σιγουρα) γι αυτό δεν μπορούσα τους άλλους μήνες να ξαναπάρω λεφτά. 

Από τη στιγμή που οριστικοποιείται η αίτηση του εξωδικαστικού, κανονικά αναστέλλονται όλα τα αναγκαστικά μέτρα (εξαιρείται μόνο ο πλειστηριασμός αν έχει οριστεί εντός τριών μηνών από την οριστικοποίηση της αίτησης). Εσύ δεν είσαι σε αυτό το στάδιο, έχεις προχωρήσει πολύ παρακάτω, αφού λες ότι έχεις αποδεχθεί κιόλας την σύμβαση. Κανονικά θα έπρεπε να έχουν αποδεσμευτεί οι λογαριασμοί σου. Ωστόσο επειδή ζούμε στην χώρα που ζούμε, κάνε μια επικοινωνία με το ΚΕΑΟ ή την ΑΑΔΕ (ανάλογα ποιος σου έχει κάνει κατάσχεση) και ενημέρωσέ τους να μπουν στο σύστημά τους και να δουν ότι πρέπει να γίνει αποδέσμευση και θα το κάνουν εντός δυο-τριών ημερών.

Σε μία αίτηση που διαχειριζόμουν, δύο μήνες μετά την οριστικοποίηση έσκασε κατάσχεση από το ΚΕΑΟ. Τους παίρνω τηλέφωνο, τους εξηγώ τι και πως και μου απάντησαν ότι έχω δίκιο, έκανε βλακεία ο υπάλληλος και το διόρθωσαν άμεσα.

13 minutes ago, Katend said:

Αν σταματήσω τον εξωδικαστικό(αν γίνεται βεβαια) θα μπορώ να ξεκινήσω την πάγια ρύθμιση;

Ο εξωδικαστικός δεν «σταματάει» όπως το φαντάζεσαι, δεν πατάς κάποιο κουμπάκι. Απλά αφήνεις τις ρυθμίσεις απλήρωτες για τρεις μήνες και μετά πέφτουν, ωστόσο δεν νομίζω πως γίνεται άμεσα αυτό, λογικά πρέπει να επεμβαίνει χέρι, κατόπιν ελέγχου. Εάν και εφόσον πέσει μια ρύθμιση, τότε επαναφέρονται οι οφειλές μαζί με τα ποσά που έχουν διαγραφεί και πρέπει να πας να ρυθμίσεις εκ νέου, είτε μέσω νέας αίτησης εξωδικαστικού (εάν έχει περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη αίτηση), είτε με τις πάγιες ρυθμίσεις που θα ισχύουν την δεδομένη στιγμή.

Την αίτηση την έκανες μόνη σου ή πήγες σε κάποιο σύμβουλο;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Malthador είπε

Από τη στιγμή που οριστικοποιείται η αίτηση του εξωδικαστικού, κανονικά αναστέλλονται όλα τα αναγκαστικά μέτρα (εξαιρείται μόνο ο πλειστηριασμός αν έχει οριστεί εντός τριών μηνών από την οριστικοποίηση της αίτησης). Εσύ δεν είσαι σε αυτό το στάδιο, έχεις προχωρήσει πολύ παρακάτω, αφού λες ότι έχεις αποδεχθεί κιόλας την σύμβαση. Κανονικά θα έπρεπε να έχουν αποδεσμευτεί οι λογαριασμοί σου. Ωστόσο επειδή ζούμε στην χώρα που ζούμε, κάνε μια επικοινωνία με το ΚΕΑΟ ή την ΑΑΔΕ (ανάλογα ποιος σου έχει κάνει κατάσχεση) και ενημέρωσέ τους να μπουν στο σύστημά τους και να δουν ότι πρέπει να γίνει αποδέσμευση και θα το κάνουν εντός δυο-τριών ημερών.

Σε μία αίτηση που διαχειριζόμουν, δύο μήνες μετά την οριστικοποίηση έσκασε κατάσχεση από το ΚΕΑΟ. Τους παίρνω τηλέφωνο, τους εξηγώ τι και πως και μου απάντησαν ότι έχω δίκιο, έκανε βλακεία ο υπάλληλος και το διόρθωσαν άμεσα.

Ο εξωδικαστικός δεν «σταματάει» όπως το φαντάζεσαι, δεν πατάς κάποιο κουμπάκι. Απλά αφήνεις τις ρυθμίσεις απλήρωτες για τρεις μήνες και μετά πέφτουν, ωστόσο δεν νομίζω πως γίνεται άμεσα αυτό, λογικά πρέπει να επεμβαίνει χέρι, κατόπιν ελέγχου. Εάν και εφόσον πέσει μια ρύθμιση, τότε επαναφέρονται οι οφειλές μαζί με τα ποσά που έχουν διαγραφεί και πρέπει να πας να ρυθμίσεις εκ νέου, είτε μέσω νέας αίτησης εξωδικαστικού (εάν έχει περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη αίτηση), είτε με τις πάγιες ρυθμίσεις που θα ισχύουν την δεδομένη στιγμή.

Την αίτηση την έκανες μόνη σου ή πήγες σε κάποιο σύμβουλο;

Το έχει αναλάβει δικηγόρος..δεν είχα ιδέα από αυτά. Αλλά επειδή κάτι δεν μου πήγαινε καλά ξεκίνησα να το ψάχνω. Από την στιγμή που είδα την σύμβαση στην πλατφόρμα και ότι έχει πατήσει αποδοχή, μου έχει γυρίσει το μάτι.. εκτός κι αν έχω καταλάβει κάτι λαθος

Screenshot_20250312_165732_Chrome.jpg

Screenshot_20250312_165719_Chrome.jpg

• Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, Katend said:

Το έχει αναλάβει δικηγόρος..δεν είχα ιδέα από αυτά. Αλλά επειδή κάτι δεν μου πήγαινε καλά ξεκίνησα να το ψάχνω. Από την στιγμή που είδα την σύμβαση στην πλατφόρμα και ότι έχει πατήσει αποδοχή, μου έχει γυρίσει το μάτι.. εκτός κι αν έχω καταλάβει κάτι λαθος

Screenshot_20250312_165732_Chrome.jpg

Screenshot_20250312_165719_Chrome.jpg

Η σύμβουλος καλώς έπραξε και σου έκανε αποδοχή, αυτό έπρεπε να κάνει την δεδομένη στιγμή. Με όσα κακά κι αν έχει ο εξωδικαστικός, στην παρούσα φάση είναι το μόνο «όπλο» που έχουν οι οφειλέτες οι οποίοι θέλουν να προστατεύσουν την περιουσία και τα εισοδήματά τους.

Το θέμα είναι ότι πολύ πριν γίνει αποδοχή έπρεπε να πράξει διαφορετικά για να σε προστατεύσει η δικηγόρος σου. Δεν έπρεπε να σε αφήσει να οριστικοποιήσεις όταν έχεις 30.000 οφειλές και 80.000 εισοδήματα. Ίσως λόγω απειρίας να μην μπορούσε να προβλέψει ότι δεν θα γίνει διαγραφή και ότι θα ρυθμιστούν σε λίγες δόσεις οι οφειλές σου. Υπήρχαν παραθυράκια που θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει. Για παράδειγμα εάν ήσουν σε διάσταση με τον σύζυγό σου και ρύθμιζες μόνη σου τις οφειλές, τότε δεν θα λαμβάνονταν υπόψιν τα εισοδήματά του.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις πλέον είναι να τηρήσεις ότι μπορείς να τηρήσεις από τις ρυθμίσεις και εάν κάποια πέσει να την συμμαζέψεις με πάγιες ή με νέο εξωδικαστικό. Δεν βλέπω άλλη επιλογή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Η σύμβουλος καλώς έπραξε και σου έκανε αποδοχή, αυτό έπρεπε να κάνει την δεδομένη στιγμή. Με όσα κακά κι αν έχει ο εξωδικαστικός, στην παρούσα φάση είναι το μόνο «όπλο» που έχουν οι οφειλέτες οι οποίοι θέλουν να προστατεύσουν την περιουσία και τα εισοδήματά τους.

Το θέμα είναι ότι πολύ πριν γίνει αποδοχή έπρεπε να πράξει διαφορετικά για να σε προστατεύσει η δικηγόρος σου. Δεν έπρεπε να σε αφήσει να οριστικοποιήσεις όταν έχεις 30.000 οφειλές και 80.000 εισοδήματα. Ίσως λόγω απειρίας να μην μπορούσε να προβλέψει ότι δεν θα γίνει διαγραφή και ότι θα ρυθμιστούν σε λίγες δόσεις οι οφειλές σου. Υπήρχαν παραθυράκια που θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει. Για παράδειγμα εάν ήσουν σε διάσταση με τον σύζυγό σου και ρύθμιζες μόνη σου τις οφειλές, τότε δεν θα λαμβάνονταν υπόψιν τα εισοδήματά του.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις πλέον είναι να τηρήσεις ότι μπορείς να τηρήσεις από τις ρυθμίσεις και εάν κάποια πέσει να την συμμαζέψεις με πάγιες ή με νέο εξωδικαστικό. Δεν βλέπω άλλη επιλογή.

Ευχαριστώ πάαααρα πολύ για όλες τις απαντήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Σε μία πρόταση γνωστού μου που διαχειρίζομαι, έχουν ψηφίσει τράπεζες, ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ υπέρ όλοι. Αλλά η ΑΑΔΕ παρόλο που έχει ψηφίσει υπέρ, έχει απορρίψει την πρόταση αναδιάρθρωσης:

image.png.844531d35e3214693e13e6a348a570e6.png

Πώς γίνεται να έχουν ψηφίσει ταυτόχρονα υπέρ και κατά; Επιπλέον, στο μεγεθυντικό φακό αναφέρει ότι απορρίπτουν γιατί ο οφειλέτης έχει καταδικασθεί για φοροδιφυγή. Διπλοτσέκαρα το ποινικό μητρώο και παρόλο που είναι πλούσιο, έχει μόνο παραβάσεις που αφορούν σε ακάλυπτες επιταγές, ΚΟΚ, εργατικές διαφορές και αγορανομικές διατάξεις. Δεν αναφέρεται πουθενά παράβαση περί φοροδιαφυγής και επιπλέον ο ίδιος ο οφειλέτης αναφέρει ότι δεν έχει κατηγορηθεί καν ποτέ του για φοροδιαφυγή, πόσω μάλλον να έχει καταδικασθεί κιόλας.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Προχωράει η αίτηση με τους υπόλοιπους πιστωτές ή ακυρώνεται εντελώς; Πάντως στην αρχική σελίδα την δείχνει ως ολοκληρωμένη.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Malthador είπε

Σε μία πρόταση γνωστού μου που διαχειρίζομαι, έχουν ψηφίσει τράπεζες, ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ υπέρ όλοι. Αλλά η ΑΑΔΕ παρόλο που έχει ψηφίσει υπέρ, έχει απορρίψει την πρόταση αναδιάρθρωσης:

image.png.844531d35e3214693e13e6a348a570e6.png

Πώς γίνεται να έχουν ψηφίσει ταυτόχρονα υπέρ και κατά; Επιπλέον, στο μεγεθυντικό φακό αναφέρει ότι απορρίπτουν γιατί ο οφειλέτης έχει καταδικασθεί για φοροδιφυγή. Διπλοτσέκαρα το ποινικό μητρώο και παρόλο που είναι πλούσιο, έχει μόνο παραβάσεις που αφορούν σε ακάλυπτες επιταγές, ΚΟΚ, εργατικές διαφορές και αγορανομικές διατάξεις. Δεν αναφέρεται πουθενά παράβαση περί φοροδιαφυγής και επιπλέον ο ίδιος ο οφειλέτης αναφέρει ότι δεν έχει κατηγορηθεί καν ποτέ του για φοροδιαφυγή, πόσω μάλλον να έχει καταδικασθεί κιόλας.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Προχωράει η αίτηση με τους υπόλοιπους πιστωτές ή ακυρώνεται εντελώς; Πάντως στην αρχική σελίδα την δείχνει ως ολοκληρωμένη.

Πρώτη φορά το βλέπω, καλύτερα να μιλήσεις με την πλατφόρμα. 

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, Free Bird said:

Πρώτη φορά το βλέπω, καλύτερα να μιλήσεις με την πλατφόρμα. 

Έστειλα στην πλατφόρμα, καθώς απορρίφθηκε η πρόταση αναδιάρθωσης για λόγο που δεν έχει ισχύ. Τους ζήτησα να επιστρέψει η αίτηση στο προηγούμενο στάδιο και να ενημερώσουν την ΑΑΔΕ να κάνει επαναξιολόγηση. Παράλληλα επισύναψα και ποινικό μητρώο γενικής χρήσης που είναι λευκό, αφού το δικαστικής χρήσης που τραβάνε αυτόματα έχει μέσα αδικήματα από τον καιρό του Νώε.

Το ποινικό μητρώο του οφειλέτη αφενός αφορά πλημμελήματα μέχρι το 2002 που άρα δεν είναι πλέον ενεργά, μιας και έχει παρέλθει 8ετία, αφετέρου δεν έχει καταδικασθεί ποτέ για φοροδιαφυγή όπως γράφουν στην αιτιολογία (δεν έχει καν κατηγορηθεί ποτέ για φοροδιαφυγή).

Καινούριο φρούτο αυτό, να απορρίπτεται πρόταση αναδιάρθρωσης με αιτιολογία κάτι που δεν ισχύει.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Malthador είπε

Έστειλα στην πλατφόρμα, καθώς απορρίφθηκε η πρόταση αναδιάρθωσης για λόγο που δεν έχει ισχύ. Τους ζήτησα να επιστρέψει η αίτηση στο προηγούμενο στάδιο και να ενημερώσουν την ΑΑΔΕ να κάνει επαναξιολόγηση. Παράλληλα επισύναψα και ποινικό μητρώο γενικής χρήσης που είναι λευκό, αφού το δικαστικής χρήσης που τραβάνε αυτόματα έχει μέσα αδικήματα από τον καιρό του Νώε.

Το ποινικό μητρώο του οφειλέτη αφενός αφορά πλημμελήματα μέχρι το 2002 που άρα δεν είναι πλέον ενεργά, μιας και έχει παρέλθει 8ετία, αφετέρου δεν έχει καταδικασθεί ποτέ για φοροδιαφυγή όπως γράφουν στην αιτιολογία (δεν έχει καν κατηγορηθεί ποτέ για φοροδιαφυγή).

Καινούριο φρούτο αυτό, να απορρίπτεται πρόταση αναδιάρθρωσης με αιτιολογία κάτι που δεν ισχύει.

Για να δεις για τι 'φρούτα' μιλάμε στην πλατφόρμα. 

Θέλει να κάνει κάποιος αίτηση για ευάλωτο αλλά είναι συνδικαιούχος σε λογαριασμό κατάθεσης σε τράπεζα, στον οποίο λογαριασμό το υπόλοιπο είναι υψηλό και εκτός των ορίων, οπότε η αίτηση τον πετάει έξω. 

Ερώτηση στην πλατφόρμα εάν ο ενδιαφερόμενος βγει από το λογαριασμό, θα μπορεί να κάνει αίτηση, ή τέλος πάντων, από που αντλεί τα στοιχεία των λογαριασμών καταθέσεων η πλατφόρμα και κάθε πότε ενημερώνονται. Κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα κλπ. 

Απάντηση : Η ενημέρωση γίνεται από τις φορολογικές δηλώσεις, άρα θα πρέπει να γίνει η νέα φορολογική δήλωση μιας και θα έχουν ενημερωθεί τα νέα στοιχεία. 

Επειδή δε κολλάει αυτό καθώς στη φορολογική δήλωση δε βάζεις τα ποσά των λογαριασμών αλλά μόνο τους τόκους, είπα να δοκιμάσω μετά από μια βδομάδα και ενώ ο ενδιαφερόμενος έχει βγει από τον κοινό λογαριασμό. 

Ω του θαύματος, η αίτηση πέρασε κανονικά ! 

Επεξ/σία από Free Bird
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα .έχω χρέη 30κ σε τρεις τραπεζες.εισόδημα μαζί με την γυναίκα 29000.εχω και δύο παιδάκια.κατα προσέγγιση άμα μου βγάλει ο εξωδικαστικος πρόταση πόσα λεφτά μπορεί να είναι.

ένα αυτοκίνητο έχω στην κατοχή μου.δεν είμαι με ενοίκιο.ειμαι φιλοξενούμενος.

Μόλις τώρα, tolan είπε

καλησπέρα .έχω χρέη 30κ σε τρεις τραπεζες.εισόδημα μαζί με την γυναίκα 29000.εχω και δύο παιδάκια.κατα προσέγγιση άμα μου βγάλει ο εξωδικαστικος πρόταση πόσα λεφτά μπορεί να είναι.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/4/2025 στις 4:24 ΜΜ, tolan είπε

Καλησπέρα,

Προσπαθώ να κάνω ρύθμιση του φόρου 2024 σε 24 δόσεις και στην αίτηση μου γράφει οτι Έχετε ατομικές οφειλές που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση ν.4738/2020 και δεν μπορείτε να προχωρήσετε στην αίτηση ρύθμισης .

η ρύθμιση αφορά προηγούμενα έτη και όχι του 2024.

Γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από miltiades58
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Έχουμε την εξής περίπτωση: ένας ΑΦΜ έχει κάνει ήδη αίτηση, έχει ολοκληρωθεί ως διμερής μεταξύ οφειλέτη και δημοσίου/ΕΦΚΑ. Η ρύθμιση τηρείται κανονικά και παράλληλα πληρώνονται και οι πάγιες 24άρες με τις οφειλές που έμειναν εκτός.

Ο ίδιος ΑΦΜ κάνει νέα αίτηση τώρα που άνοιξε πάλι η πλατφόρμα για να μπει ως ευάλωτος αυτή την φορά και να ρυθμίσει και την τράπεζα, που στην προηγούμενη αίτηση είχε μείνει εκτός.

Ο ΕΦΚΑ ωστόσο ανέβασε τις οφειλές που είναι ρυθμισμένες μέσω των παγίων ρυθμίσεων. Στέκει αυτό; Οι οφειλές πάγιων ρυθμίσεων που τηρούνται μπορούν να μπουν στον εξωδικαστικό; Το ρωτάω για να δω αν πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνονται οι δόσεις των πάγιων ή να τις αφήσει ο άνθρωπος για να ρυθμιστούν σε 120-240 δόσεις αντί για 24.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Έχουμε την εξής περίπτωση: ένας ΑΦΜ έχει κάνει ήδη αίτηση, έχει ολοκληρωθεί ως διμερής μεταξύ οφειλέτη και δημοσίου/ΕΦΚΑ. Η ρύθμιση τηρείται κανονικά και παράλληλα πληρώνονται και οι πάγιες 24άρες με τις οφειλές που έμειναν εκτός.

Ο ίδιος ΑΦΜ κάνει νέα αίτηση τώρα που άνοιξε πάλι η πλατφόρμα για να μπει ως ευάλωτος αυτή την φορά και να ρυθμίσει και την τράπεζα, που στην προηγούμενη αίτηση είχε μείνει εκτός.

Ο ΕΦΚΑ ωστόσο ανέβασε τις οφειλές που είναι ρυθμισμένες μέσω των παγίων ρυθμίσεων. Στέκει αυτό; Οι οφειλές πάγιων ρυθμίσεων που τηρούνται μπορούν να μπουν στον εξωδικαστικό; Το ρωτάω για να δω αν πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνονται οι δόσεις των πάγιων ή να τις αφήσει ο άνθρωπος για να ρυθμιστούν σε 120-240 δόσεις αντί για 24.

Για να μπει ευάλωτος , πρώτα πρέπει να κάνει αίτηση ευάλωτου οφειλέτη και επισυνάπτει μαζί το αποδεικτικό εφόσον εγκριθεί.

• Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, meletis_m said:

Για να μπει ευάλωτος , πρώτα πρέπει να κάνει αίτηση ευάλωτου οφειλέτη και επισυνάπτει μαζί το αποδεικτικό εφόσον εγκριθεί.

Όχι, έχει αλλάξει η διαδικασία, γίνεται αυτόματα η έγκριση της ευαλωτότητας πλέον, εάν τηρούνται τα κριτήρια.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα,

Θα ηθελα την βοηθεια σσς αν γνωριζετε.

Εχουμε κανει την διαδικασια για την βεβαιωση του ευαλωτου οφειλετη πριν 3 μηνες οπως και εκδοθηκε με ληξη 27/05, για να ξεκινουσαμε μετα τη διαδικασια για τον εξωδικαστικο.

Στο μεσοδιαστημα αυτο ο δικηγορος εχει ζητησει τις βεβαιωσεις οφειλων και απο τραπεζες και απο funds χωρις καμια απαντηση και μη μπορωντας να ενταχθουμε στον εξωδικαστικο για να προστατευτουμε.

Στη περιπτωση αυτη τι κανουμε; συνεχεις ανανεωσεις της βεβαιωσης του ευαλωτου οφειλετη για προστασια μεχρι και αν τα στειλουν; ο δικηγορος ειπα οτι απλα αναμενουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...