Backpacker Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Καλησπερίζω παιδιά. Τον Σεπτέμβριο θα αγοράσω καινούργιο αμάξι και είμαι ανάμεσα στα συγκεκριμένα μοντέλα. Παιδιά δεν υπάρχουν ούτε καν στον ορίζοντα...μια κοπέλα και ένας σκύλος το πολύ πολυ άρα οι μεγάλοι χώροι δεν είναι πρώτο μέλημα. Το Mokka μου αρέσει εξωτερικά και πάρα πολύ το εσωτερικό του!!! Το αυτοματο με βενζίνη στην GS Line εκδοση που με ενδιαφέρει βγαίνει στα 25χιλ. Το Yaris Cross μου αρεσει εξωτερικα...εσωτερικα τελείως αδιάφορο έως άσχημο αλλά έχει τετρακίνηση και είναι υβριδικό στα 25χιλ επίσης. Το Kamiq το σκέφτομαι μονο σε αέριο επειδή ακούω οτι θα φτιάξουν και στην πόλη μου στα επομενα 1-2 χρονια πρατηριο.Μεχρι τοτε υπαρχει η Βουλγαρια στα 40χλμ. Τελείως αδιαφορο εξωτερικα και στο εσωτερικο το ιδιο αν και λιγο καλυτερο απ΄το Yaris Cross εσωτερικά. Αν δεν ήταν αέριο δεν θα το σκεφτομουν καν. Βγαινει στα 20χιλ. Το Jimny ειναι το μόνο που σκέφτομαι σε μεταχειρισμένο (στα 10k-20k χλμ) γιατί καινούργιο δεν βγαίνει πια. Εξωτερικά μου αρεσει πολυ...εσωτερικα υπερτιμιο και είναι αυθεντικό off-road που πάει παντού και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και θα μου προσφερει επιλογες διακοπών. Επίσης σαν μικρότερο ειναι πιο βολικό στα παρκαρίσματα. Αλλά μεγαλύτερες καταναλώσεις και επειδή έχει γίνει συλλεκτικό λόγω της απαγόρευσης του πάει και αυτό στα 24-25χιλ επίσης. Είμαι τελείως χαμένος πραγματικά...θα ήθελα απόψεις και σκέψεις συμφορουμιτών πάνω στο θέμα.
Nabuko Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 4 λεπτά πριν, Backpacker είπε θα ήθελα απόψεις και σκέψεις συμφορουμιτών πάνω στο θέμα. Είσαι σίγουρος? Σου αρέσει να ζεις επικινδυνα?
Backpacker Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, Nabuko είπε Είσαι σίγουρος? Σου αρέσει να ζεις επικινδυνα? Βαθμός επικινδυνότητας Ελληνικοί Δρόμοι<Ινσομνιακς
Nabuko Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Ας αρχίσουμε από το πρώτο. Λες θα αγοράσεις αμάξι το Σεπτέμβριο. Την toyota π.χ. τη ρώτησες αν έχει να σου δώσει αμάξι τότε? Γιατί σε βλέπω με το νέο έτος. Οι άλλες εταιρίες τα έχουν ετοιμοπαράδοτα? Αν δεν βιάζεσαι περίμενε μέχρι Νοε/Δεκ που κλείνει το έτος που οι αντιπροσωπείες πρέπει να πιάσουν στόχους και θα αρχίσουν τις προσφορές. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2021 από Nabuko 1
Backpacker Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 16 λεπτά πριν, Nabuko είπε Ας αρχίσουμε από το πρώτο. Λες θα αγοράσεις αμάξι το Σεπτέμβριο. Την toyota π.χ. τη ρώτησες αν έχει να σου δώσει αμάξι τότε? Γιατί σε βλέπω με το νέο έτος. Οι άλλες εταιρίες τα έχουν ετοιμοπαράδοτα? Αν δεν βιάζεσαι περίμενε μέχρι Νοε/Δεκ που κλείνει το έτος που οι αντιπροσωπείες πρέπει να πιάσουν στόχους και θα αρχίσουν τις προσφορές. Ναι εννοώ θα πάω να παραγγείλω. Αν έχουν αυτό που θέλω ετοιμοπαραδότο καλώς αλλιώς παραγγελία. Ε τα λεφτά και με προσφορές δεν θα αλλάξουν τρελά. Δλδ δεν ειναι κριτήριο για την επιλογή αν κάποιο είναι 2-3 χιλ φθηνότερο από κάποιο άλλο. Σίγουρα αν κατασταλάξω σε κάποιο μπορώ να περιμένω όπως λες 2-3 μηνες να πέσει η τιμή του. Αλλά στο θέμα επιλογής που με νοιάζει τώρα δεν είναι κριτήριο οι τιμές τους. Στο ίδιο price range είναι όλα ούτως ή αλλως.
Nabuko Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Εγώ θα πήγαινα για το Mokka. Θέλω το αυτοκίνητο να μου αρέσει. Υποθέτω ότι το μπάτζετ σου είναι μέχρι εκεί στα 25 χιλ?
Backpacker Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Nabuko είπε Εγώ θα πήγαινα για το Mokka. Θέλω το αυτοκίνητο να μου αρέσει. Υποθέτω ότι το μπάτζετ σου είναι μέχρι εκεί στα 25 χιλ? Αν προκύπτει κάτι που με ενθουσιάζει πάω και 27-28. Αλλά τα μοντέλα που έχω βρει και στις εκδόσεις που πληρούν τις ανάγκες μου εκεί παίζουν σε αυτά τα ποσά των 25χιλ περίπου. Το Mokka GS line με αυτόματο κιβώτιο πάντα... με διχρωμίες έξω,μεγάλες ζάντες αλουμινίου και μέσα δύο τοπ οθόνες οργάνων και infotainment (10 και 12 ιντσες) είναι στα 25.500. Σε όγκο/μέγεθος πάω μέχρι αυτά τα αμάξια...αν είχα παιδιά πχ θα ανέβαινα και σε μέγεθος και σε τιμή και θα έπαιρνα το νέο Jeep Compass που εξωτερικά είναι κουκλί εδώ και χρόνια και το νέο έγινε και εσωτερικά πλέον πολύ όμορφο. Αλλά για εμένα που είμαι εργένης είναι overkill. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2021 από Backpacker 1
filarhos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Μεταχειρισμένο και υπερτιμημένο το Jimny, ούτε που θα το κοιτούσα σε τέτοια τιμή. Αν σου αρέσει αυτό γιατ΄ιδεν κοιτάς το vitara; To Tucson που είναι στα 25+-; Χρειάζεσαι τετρακίνητο; Πηγαίνεις σε περιοχές που δεν φτάνει η απόσταση από το έδαφος και θα χρειαστείς τετρακίνηση; (αν ναι θα χρειαστείς και ΜS λάστιχα, με ασφάλτινα δεν πας πουθενά). Kamiq για οικονομία. Ή mokka για το γούστο. Υ.Γ. Jeep Compass αφού σου αρέσει για 12 πόντους μήκος δεν θα τα χαλάσουμε... Εγώ κάθε μέρα, προ καραντίνας, οδηγούσα στην Αθήνα punto 4μέτρα και passat 4,76μέτρα και αν εξαιρέσεις λίγο τον περιορισμό στο παρκάρισμα ούτε που καταλαβαίνεις τη διαφορά... 1
Backpacker Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, filarhos είπε Μεταχειρισμένο και υπερτιμημένο το Jimny, ούτε που θα το κοιτούσα σε τέτοια τιμή. Αν σου αρέσει αυτό γιατ΄ιδεν κοιτάς το vitara; To Tucson που είναι στα 25+-; Χρειάζεσαι τετρακίνητο; Πηγαίνεις σε περιοχές που δεν φτάνει η απόσταση από το έδαφος και θα χρειαστείς τετρακίνηση; (αν ναι θα χρειαστείς και ΜS λάστιχα, με ασφάλτινα δεν πας πουθενά). Kamiq για οικονομία. Ή mokka για το γούστο. Υ.Γ. Jeep Compass αφού σου αρέσει για 12 πόντους μήκος δεν θα τα χαλάσουμε... Εγώ κάθε μέρα, προ καραντίνας, οδηγούσα στην Αθήνα punto 4μέτρα και passat 4,76μέτρα και αν εξαιρέσεις λίγο τον περιορισμό στο παρκάρισμα ούτε που καταλαβαίνεις τη διαφορά... Δεν είμαι και κάθε Σ/Κ στο βουνό αλλά 1 φορά το μηνα θέλω να πηγαίνω μια βόλτα αν γίνεται. Και το καλοκαίρι στις διακοπές να μην έχω θέμα με τους κατσικόδρομους στα νησιά. Το Jimny περιμένω έναν φίλο μου που αγόρασε 11 κομμάτια (γιατί ήξερε 2 μηνες πριν την απαγόρευση που θα έρθει) και τα έχει πουλήσει όλα...μου έχει πει οτι 3-4 που τους τα εχει με δοσεις και παρακράτηση αδείας περιμένει κάποιος να του σκάσει τον χειμώνα (κριση) και να το πάρει πίσω. Εκεί μπορώ να το βρω σε καλή τιμή. (οσο καινουργιο δλδ στα 19χιλ) γιατί όντως είναι πάρα πολύ υπερτιμημένο τώρα στο car στα 25χιλ και άνω θα νιώσω μαλάκας αν τα δώσω για αμάξι που καινούργιο έκανε 19-20. Αν γίνει μια τετοια καλή από Σεπτέμβρη θα πάρω σίγουρα αυτό πιστεύω. Αλλά δεν θα περιμένω κιόλας. Το Kamiq μόνο για το αέριο το σκέφτομαι γιατί όντως να κάνω Μακεδονια-Αθηνα με 15-18 ευρώ καύσιμο είναι δέλεαρ όπως και να το κάνουμε. Αλλα σαν αμάξι μου φαίνεται τελείως vanilla (αδιαφορο δλδ) και φοβάμαι μην αργήσει πολύ να γίνει πρατήριο στην πόλη μου και μείνω με το 9αρι ντεποζιτο βενζινης και τα πηγαινε-ελα Βουλγαρια για γέμισμα και το άγχος στα νησιά το καλοκαίρι να γεμίζω συνέχεια το 9αρι ντεπόζιτο. Το Yaris Cross μου αρέσει γιατί έχει τετρακινηση και σαν υβριδικο πολυ καλες καταναλώσεις. Αλλά εσωτερικά είναι πολύ κάτω του μετρίου το άτιμο. Το Opel Mokka εμφανισιακά είναι το τοπ στα μάτια μου. Κουκλί το άτιμο μέσα-έξω. Το Jimny για την αλητεία...και το lifestyle που μπορεί να προσφέρει. ΥΓ Το Compass μου αρέσει αλλά σαν εργένης στην πόλη μου με αυτό θα είμαι σαν υποψήφιος χορηγός για πιτσιρίκες Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2021 από Backpacker
filarhos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, Backpacker είπε Δεν είμαι και κάθε Σ/Κ στο βουνό αλλά 1 φορά το μηνα θέλω να πηγαίνω μια βόλτα αν γίνεται. Και το καλοκαίρι στις διακοπές να μην έχω θέμα με τους κατσικόδρομους στα νησιά. Το Jimny περιμένω έναν φίλο μου που αγόρασε 11 κομμάτια (γιατί ήξερε 2 μηνες πριν την απαγόρευση που θα έρθει) και τα έχει πουλήσει όλα...μου έχει πει οτι 3-4 που τους τα εχει με δοσεις και παρακράτηση αδείας περιμένει κάποιος να του σκάσει τον χειμώνα (κριση) και να το πάρει πίσω. Εκεί μπορώ να το βρω σε καλή τιμή. (οσο καινουργιο δλδ στα 19χιλ) γιατί όντως είναι πάρα πολύ υπερτιμημένο τώρα στο car στα 25χιλ και άνω. Αν γίνει μια τετοια καλή από Σεπτέμβρη θα πάρω σίγουρα αυτό πιστεύω. Αλλά δεν θα περιμένω κιόλας. Το Kamiq μόνο για το αέριο το σκέφτομαι γιατί όντως να κάνω Μακεδονια-Αθηνα με 15-18 ευρώ καύσιμο είναι δέλεαρ όπως και να το κάνουμε. Αλλα σαν αμάξι μου φαίνεται τελείως vanilla (αδιαφορο δλδ) και φοβάμαι μην αργήσει πολύ να γίνει πρατήριο στην πόλη μου και μείνω με το 9αρι ντεποζιτο βενζινης και τα πηγαινε-ελα Βουλγαρια για γέμισμα. Το Yaris Cross μου αρέσει γιατί έχει τετρακινηση και σαν υβριδικο πολυ καλες καταναλώσεις. Αλλά εσωτερικά είναι πολύ κάτω του μετρίου το άτιμο. Το Opel Mokka εμφανισιακά είναι το τοπ στα μάτια μου. Κουκλί το άτιμο μέσα-έξω. Το Jimny για την αλητεία...και το lifestyle που μπορεί να προσφέρει. Για το Jimny δεν λέω κάτι απλώς ότι ήταν κάπως επικίνδυνο στον δρόμο, όπως και τα προηγούμενα... Το καλοκαίρι λυπήθηκα να πάρω το καινούριο SUV του πατέρα μου και πήγα Τσίλαρο Εύβοια με το punto. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με το ύψος και προφανώς δεν χρειάστηκα τετρακίνηση. Τα πιο ψηλά πήγαιναν με 50χλμ/ώρα εγώ πήγαινα με 30-40 γιατί δεν μου αρέσει το πολύ κούνημα (κάτι αγροτικά πήγαιναν με ακόμα περισσότερα αλλά γινόταν χαμός). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν το 95% της μετκίνησης σου είναι άσφαλτος πάρε κάτι για άσφαλτο και αν μια διαδρομή τον χρόνο δεν μπορείς να την κάνεις γιατί είναι δύσκολη και εκτός δρόμου, μην την κάνεις. Όλα τα εκτός δρόμου έχουν λάστιχα με τακούνι και εκτός του ότι είναι φασαριόζικα στην άσφαλτο δεν πάνε καλά στην άσφαλτο. Jeep Compass 1,3 και πάλι 😄
Nabuko Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, filarhos είπε Αν σου αρέσει αυτό γιατ΄ιδεν κοιτάς το vitara; Όντως, έχει δίκιο ο φίλαρχος. Για κοίτα το πάλι μία, τιμές και εξοπλισμός https://www.autogreeknews.gr/afierwmata/suv/10-logoi-agoras-toy-neoy-suzuki-vitara Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2021 από Nabuko
Backpacker Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 4 λεπτά πριν, Nabuko είπε Όντως, έχει δίκιο ο φίλαρχος. Για κοίτα το πάλι μία, τιμές και εξοπλισμός https://www.autogreeknews.gr/afierwmata/suv/10-logoi-agoras-toy-neoy-suzuki-vitara Ωραίο αμάξι το έχω κοιτάξει...απλά λειτουργικά και εμφανισιακά το έχω κάτω από το Yaris Cross και εμφανισιακά πολύ κάτω απ'το Mokka και έτσι δεν το έχω βάλει στην shortlist μου. 21 λεπτά πριν, filarhos είπε Για το Jimny δεν λέω κάτι απλώς ότι ήταν κάπως επικίνδυνο στον δρόμο, όπως και τα προηγούμενα... Το καλοκαίρι λυπήθηκα να πάρω το καινούριο SUV του πατέρα μου και πήγα Τσίλαρο Εύβοια με το punto. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με το ύψος και προφανώς δεν χρειάστηκα τετρακίνηση. Τα πιο ψηλά πήγαιναν με 50χλμ/ώρα εγώ πήγαινα με 30-40 γιατί δεν μου αρέσει το πολύ κούνημα (κάτι αγροτικά πήγαιναν με ακόμα περισσότερα αλλά γινόταν χαμός). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν το 95% της μετκίνησης σου είναι άσφαλτος πάρε κάτι για άσφαλτο και αν μια διαδρομή τον χρόνο δεν μπορείς να την κάνεις γιατί είναι δύσκολη και εκτός δρόμου, μην την κάνεις. Όλα τα εκτός δρόμου έχουν λάστιχα με τακούνι και εκτός του ότι είναι φασαριόζικα στην άσφαλτο δεν πάνε καλά στην άσφαλτο. Jeep Compass 1,3 και πάλι 😄 Καλοκαίρι φεύγω στα νησιά για διακοπές κοντά 2 μήνες (δλδ το 1/6 του έτους). Αν ήταν μονο για μερικά σουκού το χρόνο και καμια βδομάδα διακοπές το καλοκαίρι δεν θα το σκεφτόμουν καν το Jimny για όλα αυτά που σωστά αναφέρεις.
filarhos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 18 λεπτά πριν, Backpacker είπε Ωραίο αμάξι το έχω κοιτάξει...απλά λειτουργικά και εμφανισιακά το έχω κάτω από το Yaris Cross και εμφανισιακά πολύ κάτω απ'το Mokka και έτσι δεν το έχω βάλει στην shortlist μου. Καλοκαίρι φεύγω στα νησιά για διακοπές κοντά 2 μήνες (δλδ το 1/6 του έτους). Αν ήταν μονο για μερικά σουκού το χρόνο και καμια βδομάδα διακοπές το καλοκαίρι δεν θα το σκεφτόμουν καν το Jimny για όλα αυτά που σωστά αναφέρεις. Τότε για τους δύο μήνες ότι και να πάρεις 2κίνητο ή 4κίνητο πάρε και μια τετράδα ελαστικών εκτός δρόμου θερινά ΑΤ. Είναι ότι πρέπει για τους "εκτός δρόμου" δρόμους των νησιών μας, από θέμα φθοράς, και για το καλοκαίρι μας με τα 40άρια. Και τον υπόλοιπο καιρό επειδή βλέπω Μακεδονία ίσως ένα χειμερινό ή 4 εποχών ή MS αν βγαίνεις εκτός και τον χειμώνα. Υ.Γ. Μου αρέσουν αυτά τα διλήμματα, εγώ θα πήγαινα σε δύο αυτοκίνητα πάντως... Ένα καινούριο για τους 10 μήνες τον χρόνο άσφαλτο και ένα για το καλοκαίρι για τα νησιά (παλιό Jimny ).
Nabuko Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, filarhos είπε Ένα καινούριο για τους 10 μήνες τον χρόνο άσφαλτο και ένα για το καλοκαίρι για τα νησιά (παλιό Jimny ). Suzuki Samurai, Lada Niva μόνο για το νησί και δε σε νοιάζει τίποτα 1
tsofras Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2021 2 ώρες πριν, Backpacker είπε Το Jimny ειναι το μόνο που σκέφτομαι σε μεταχειρισμένο (στα 10k-20k χλμ) γιατί καινούργιο δεν βγαίνει πια. Εξωτερικά μου αρεσει πολυ...εσωτερικα υπερτιμιο και είναι αυθεντικό off-road που πάει παντού και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και θα μου προσφερει επιλογες διακοπών. Επίσης σαν μικρότερο ειναι πιο βολικό στα παρκαρίσματα. Μία διόρθωση , μία χαρά υπάρχει νέο Jimny https://auto.suzuki.gr/model/jimny
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα