Προς το περιεχόμενο

Opel Mokka- Yaris Cross-Skoda Kamiq-Suzuki Jimny

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, xgol είπε

Δες το Μοκκα αν σε βολευει σε χωρους, αλλα σου λεω τιμη καταλογου οταν ηρθε το mokka elegance 130hp αυτοματο εκανε 22k και τωρα ξαφνικα θα σου βγει κοντα στα 26. 

Αν δε σε ενοχλει, πασο. Εμενα μου δειχνει καιροσκοπισμο και αναξιοπιστια απο πλευρας opel. 

Σε καθε περιπτωση ψαξε να δεις για την οπελ, απο ποιον εξαγοραστηκε κτλ. Σε μια δεκαετια θα κριθει απο τη μαμα εταιρεια αν θα συνεχισει να υπαρχει. Επομενως καμια σχεση με το μεγεθος της Φορντ. 

Ειμαι πανω κατω στο ιδιο διλημμα με σενα. Κοιταω σοβαρα τα golf tgi, t-roc, puma diesel. 

Το Mokka GS Line αυτόματο ήρθε 24 και τώρα είναι 25.500 επίσημη τιμή καταλόγου. Καθε αντιπρόσωπος μπορεί να παίξει λίγο. 
Πάντα οι τιμές ανεβαίνουν λίγο σε όλους μετά από μερικούς μήνες. Τα πρώτα κομμάτια είναι κάπως σαν "κράχτες" σε λιγο καλύτερη τιμή. 

Μα λόγω της εξαγοράς της από την PSA εκτοξεύτηκε έτσι το design της Opel. Οι Γάλλοι ότι και να λέμε σχεδιαστικά είναι καταπληκτικοί...τα Peugeot είναι πανέμορφα αμάξια και εξωτερικά αλλά ειδικά εσωτερικά και το Opel Mokka είναι τυπικό δείγμα δουλειάς τους!! 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι καν κοντά με τα υπόλοιπα που χεις αναφέρει το Mokka ρε φίλε. Πέρα απ το ότι είναι πανέμορφο όπως λες και συ.

Το Puma που αναφέρθηκε αντιθέτως είναι επίσης πολύ καλή επιλογή. Το C-HR της Toyota να υποθέσω ξεφεύγει σε τιμή? 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Δεν είναι καν κοντά με τα υπόλοιπα που χεις αναφέρει το Mokka ρε φίλε. Πέρα απ το ότι είναι πανέμορφο όπως λες και συ.

Το Puma που αναφέρθηκε αντιθέτως είναι επίσης πολύ καλή επιλογή. Το C-HR της Toyota να υποθέσω ξεφεύγει σε τιμή? 

Σε τι δεν είναι κοντά φίλε μου? 

Το CHR δεν μου αρέσει καθόλου σχεδιαστικά...το οδήγησα από φίλο μου και τρόμαξα...δεν έχω ξαναδει αμάξι με τόσα τυφλά σημεία. Δεν έχει καν πίσω παράθυρα στην ουσία έτσι όπως το φτιάξανε. 
Το Yaris Cross το θεωρώ σχεδιαστικά και λειτουργικά πολύ ανώτερο από το απο Toyota πάντα. 

To CHR και πιο ακριβό..και χωρίς τετρακίνηση και πιο άσχημο (για τα γούστα μου πάντα). Το θεωρώ απίστευτα υπερεκτιμημένο αμάξι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Σε τι δεν είναι κοντά φίλε μου? 

Το CHR δεν μου αρέσει καθόλου σχεδιαστικά...το οδήγησα από φίλο μου και τρόμαξα...δεν έχω ξαναδει αμάξι με τόσα τυφλά σημεία. Δεν έχει καν πίσω παράθυρα στην ουσία έτσι όπως το φτιάξανε. 
Το Yaris Cross το θεωρώ σχεδιαστικά και λειτουργικά πολύ ανώτερο από το απο Toyota πάντα. 

To CHR και πιο ακριβό..και χωρίς τετρακίνηση και πιο άσχημο (για τα γούστα μου πάντα). Το θεωρώ απίστευτα υπερεκτιμημένο αμάξι. 

Το ότι πάσχει σε χώρους το C-HR είναι το μεγάλο του μείον, αλλά σχεδιαστικά αν και αυτό είναι θέμα γούστου, το θεωρώ ανώτερο απ όλα, ακόμα και απ το Mokka. Για την τετρακίνηση μετά είδα ότι γυρίζεις αρκετά το καλοκαίρι και τη θέλεις απαραίτητα, οπότε λάθος μου, νόμιζα δε σε πείραζε η έλλειψη.

Επεξ/σία από SakafliaC
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

αλλά σχεδιαστικά αν και αυτό είναι θέμα γούστου, το θεωρώ ανώτερο απ όλα, ακόμα και απ το Mokka

Ναι αλλά έχει βρωμίσει ο τόπος από δαύτα και έχει συνηθίσει το μάτι μας. Το Mokka θα τραβάει τα βλέμματα πλέον. Ανάμεσα από τα 2 το mokka θα έπαιρνα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Και γω σαν εναλλακτική το ανέφερα το C-HR αν και είπα εξ αρχής ότι ξεφεύγει και σε τιμή.

Απ τα "μικρά" suv πραγματικά είναι πανέμορφο το Mokka, δε συγκρίνεται με κανένα. Στιβαρό και sport ταυτόχρονα, κάτι τέτοιο βγάζει.

Επόμενο "μικρό" και πραγματικά ανώτερο και ομορφότερο για να βρεις πρέπει να πας για το Evoque, αλλά θα χρειαστεί να του τσοντάρουμε και μεις του ανθρώπου. Και μακάρι να χαμε να βοηθούσαμε πραγματικά 😛

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Και γω σαν εναλλακτική το ανέφερα το C-HR αν και είπα εξ αρχής ότι ξεφεύγει και σε τιμή.

Απ τα "μικρά" suv πραγματικά είναι πανέμορφο το Mokka, δε συγκρίνεται με κανένα. Στιβαρό και sport ταυτόχρονα, κάτι τέτοιο βγάζει.

Επόμενο "μικρό" και πραγματικά ανώτερο και ομορφότερο για να βρεις πρέπει να πας για το Evoque, αλλά θα χρειαστεί να του τσοντάρουμε και μεις του ανθρώπου. Και μακάρι να χαμε να βοηθούσαμε πραγματικά 😛

Συγνώμη για το ts  αλλά έχω προτεραιότητα για τσονταρισμα

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, georgekz750 είπε

To juke πως το βλεπεις?

Καλύτερο κινητήρα να είχε και θα το είχαμε βάλει στη συζήτηση

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tsofras είπε

Καλύτερο κινητήρα να είχε και θα το είχαμε βάλει στη συζήτηση

Δεν το βλέπω να υπερτερεί ούτε σε ένα πράγμα από κάποιο απ'τα προαναφερθέντα. 

(τετρακινηση-κινητηρα-εμφανιση-αξιοπιστια μαρκας) 

• Like 2
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Backpacker είπε

Δεν μου αρέσει σαν μάρκα η Ford γενικά. Και το συγκεκριμένο δεν θεωρώ ότι έχει κατι ανώτερο από τα υπόλοιπα σε κάποιον τομέα.
Ούτε εμφανισιακά το θεωρώ ανώτερο απο Mokka ή Yaris Cross ούτε σαν λειτουργία καλύτερο απο Opel και Toyota. 

Το να μην σου αρέσει η μάρκα δεχτο αν και υποκειμενικό. 

Να σου πω εγώ μερικούς λόγους που είναι ανώτερο (και με βοήθησαν να το προτιμήσω και να καταλήξω στο puma diesel st line) 

1) Το τιμόνι-πλαίσιο του puma είναι σαφώς ανώτερο (πολλοί λένε και το καλύτερο στην κατηγορία) από το Mokka και από το yaris Cross.

2) Ποιοτικά στο εσωτερικό είναι επίσης καλύτερο. 

3)Τώρα για την εμφάνιση αν και πάλι υποκειμενικό το θεωρώ σίγουρα καλύτερο από το Cross. Το Mokka έξω είναι ωραίο, μέσα είναι πολύ κακό (προσωπική γνώμη). 

Νομίζω το μεγαλύτερο πρόβλημά σου είναι ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις. Για παράδειγμα ενώ λες ότι το αυτόματο είναι απαραίτητο, βολεύεσαι στο jimny και χωρίς. Από την άλλη ενώ κοιτάς αμάξια με cng, κοιτάς και αμάξια που καίνε βενζίνη και καίνε και πολύ. Πρέπει να βάλεις αυστηρά δομημένες προτεραιότητες.

Φιλικά όλα αυτά από κάποιον που γύρισε ότι αμάξι κυκλοφορεί μέχρι 25κ και μέχρι να ξεκαθαρίσει προτεραιότητες κάθε μέρα άλλαζε επιλογή. Την μια μέρα κοίταζα fiesta St με 200 άλογα, την άλλη kamiq cng με 90 για οικονομία. Δεν βγάζεις άκρη έτσι. 

Θέλεις οικονομία η όχι; θέλεις εγγύηση; ποιότητα; Ξεκίνα κατά την γνώμη μου έτσι και μετά φτάνεις στο αν σου αρέσει η μάρκα. Εγώ πχ δεν ήθελα να πάω στην skoda και όταν είδα το kamiq από κοντά, μπήκε τελική τριάδα. 

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Thanos1921 είπε

Να σου πω εγώ μερικούς λόγους που είναι ανώτερο (και με βοήθησαν να το προτιμήσω και να καταλήξω στο puma diesel st line) 

1) Το τιμόνι-πλαίσιο του puma είναι σαφώς ανώτερο (πολλοί λένε και το καλύτερο στην κατηγορία) από το Mokka και από το yaris Cross.

3)Τώρα για την εμφάνιση αν και πάλι υποκειμενικό το θεωρώ σίγουρα καλύτερο από το Cross. Το Mokka έξω είναι ωραίο, μέσα είναι πολύ κακό (προσωπική γνώμη). 

Νομίζω το μεγαλύτερο πρόβλημά σου είναι ότι δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις. Για παράδειγμα ενώ λες ότι το αυτόματο είναι απαραίτητο, βολεύεσαι στο jimny και χωρίς. Από την άλλη ενώ κοιτάς αμάξια με cng, κοιτάς και αμάξια που καίνε βενζίνη και καίνε και πολύ. Πρέπει να βάλεις αυστηρά δομημένες προτεραιότητες.

Φιλικά όλα αυτά από κάποιον που γύρισε ότι αμάξι κυκλοφορεί μέχρι 25κ και μέχρι να ξεκαθαρίσει προτεραιότητες κάθε μέρα άλλαζε επιλογή. Την μια μέρα κοίταζα fiesta St με 200 άλογα, την άλλη kamiq cng με 90 για οικονομία. Δεν βγάζεις άκρη έτσι. 

Θέλεις οικονομία η όχι; θέλεις εγγύηση; ποιότητα; Ξεκίνα κατά την γνώμη μου έτσι και μετά φτάνεις στο αν σου αρέσει η μάρκα. Εγώ πχ δεν ήθελα να πάω στην skoda και όταν είδα το kamiq από κοντά, μπήκε τελική τριάδα. 

Πολύ σωστά αυτά που λες φιλε μου και για αυτό τα ανέφερα τα περισσότερα στο αρχικό μου ποστ.
Τα θετικά και αρνητικά του κάθε αμαξιού (με τα δικά μου γούστα και ανάγκες φυσικά σαν βάση)

Δυστυχώς αμαξι που να μου αρέσει πολυ εμφανιακά...να έχει τετρακίνηση..και να ειναι και οικονομική η κατανάλωση του δεν υπάρχει για αυτό έχω καταλήξει στα συγκεκριμένα στα οποία στο καθένα ξεχωριστά μου αρέσουν κάποια πράγματα αλλά συμβιβάζομαι σε κάποια άλλα που δεν με τρελαίνουν. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thanos1921 είπε

Θανο εχει full led η st line?

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, xgol είπε

Θανο εχει full led η st line?

Όχι δεν έχει full led. 

Είναι led τα ημέρας, η μεσαία και τα πίσω. 

Σου χρωστάω και κάποιες φωτογραφίες, δεν σε έχω ξεχάσει. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...