Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Apostolis.Ch είπε

Τώρα που είπες συνήγορος, που εμπίπτει το ερώτημα ως προς αυτές τις πολιτικές; Στο συνήγορο του καταναλωτή; Υπάρχει κάποιο helpline για καταναλωτές;

Δεν εχω ιδεα αδελφε. Συνηγορος καταναλωτη ? Καποια υπηρεσια του υπουργειου εμποριου ? Τι να σου πω...

27 λεπτά πριν, Apostolis.Ch είπε

γιατί φαίνεται ότι έχεις ασχοληθεί με το θέμα

Δεν ειναι οτι εχω ασχοληθει (δεν εχω) , απλα εχω εμπειρια απο αγορες τετοιων ειδων. Εχω παρει κινητα απο μεγαλες αλυσιδες και καποια σοβαρα σκρουτζομαγαζα που απλα με εκτυπωμενες τις πληροφοριες της επιχειρησης απο το taxisnet και ελεγχο των στοιχειων στους Η/Υ τους , αγοραζα σε dt.
Και πας σε αλλα σκρουτζομαγαζα που σου λενε οτι θελουν 10 μερες να ελεγξουν τα ιδια στοιχεια που η μεγαλη αλυσιδα τα τσεκαριζε σε 1-2 λεπτα και οτι αμα θες λιανικη , τιμη web , αλλα αμα θες απαλλαγη φπα , θα αποφορολογηθει απο την τιμη καταστηματος.. η μεγαλη αλυσιδα γιατι αποφορολογει μια και μονο τιμη ? Αυτα δεν γινονται ουτε στην Ουγκαντα.

Ενα προιον οφειλει να εχει μια τιμη. Στην μια αυτη τιμη μπορεις να παιξεις οπως θες. Να κανεις εκπτωσεις , προωθητικες ενεργειες , προσφορες , και ο,τι κατεβασει ο νους σου. Και σε αυτην την μια τιμη θα κοβεις και τιμολογιο. Ακομα και αν θες να παιξεις με τιμη web , αυτη πρεπει να προκυπτει απο την τιμη καταστηματος. Δηλαδη η αποδειξη να λεει "Τιμη καταστηματος τοσο , εκπτωση λογω ονλαιν αγορας τοσο , τελικη τιμη (web) τοσο". Δεν γινεται ομως αυτο. Η τιμη web ειναι μια αυθαιρετη ορισμενη τιμη , που απλα κοιτανε να ειναι κοντα στην αποφορολογημενη τιμη του καταστηματος για να αποτελει δελεαρ για τον πελατη.

Οτιδηποτε αλλο ειναι να χαμε να λεγαμε...

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mphxths είπε

@Fulgore Σε αυτο ομως δεν μου απαντησες.

Εσυ μπηκες εκ μερους των σκρουτζομαγαζων ή της διευθυνσης του ινσομνια να μου πεις να μην κατηγορω δημοσιως τα σκρουτζομαγαζα μην φαω εγω ή το ινσομνια καμμια μηνυση ? Και η θεση σου ειναι απλα το "δεν γνωριζω τι κανει το καθε καταστημα" , "ουτε λεω..." , "προφανως δεν το γνωριζω..." , "και αρα δεν ειμαι σε θεση..." ?

Οταν ειχε βουιξει ο ντουνιας με τις απατεωνιες των σκρουτζομαγαζων και την τακτικη που εφαρμοζαν (και προφανως ακομα εφαρμοζουν) με τις "τιμες web" που ησουν ? Κατω απο καμμια πετρα ? Οταν μπηκα σε σκρουτζομαγαζο και εκανα μανουρα με τις διαφορετικες τιμες γιατι δεν μου εδειξαν καποιον νομο και απλα μου κανανε τους κινεζους ? Και στο τελος μου το παιζανε και ανευθυνουπευθυνοι , οτι δεν ηταν αυτοι οι υπευθυνοι και οτι ο υπευθυνος λειπει...
Οταν σου λενε 10 μερες για ελεγχο του αφμ αν δικαιουται απαλλαγη φπα το λεει καποιος νομος αυτο ? 

Ρε μπας και εχεις κανα σκρουτζομαγαζο και θιχτηκες ? Δεν εξηγειται αλλιως ο αυτοδιορισμος σου ως συνηγορος τους...

Ναι το πετυχες,ειμαι συνηγορος γενικα και αοριστα ολων των σκρουτζομαγαζων της Ελλαδας ,επειδη λεω οτι δεν πρεπει καποιος να κατηγορει γενικα καταστηματα  δημοσια σε forum για παρανομιες χωρις επισημα στοιχεια...

Ουτε εμενα παντως μου εδωσες απαντηση σε αυτο που σου ειπα,στο εαν υπαρχει νομος που να απαγορευει δια ροπαλου σε καταστηματα να εχουν διαφορετικη τιμη καταστηματος με τιμη Web.

Αλλα μιας και το ανεφερες ας παρουμε και μια δευτερη αποψη πανω σε αυτο,απο τον @stormrain για να μην ξεφυγουμε.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, mphxths είπε

Η τιμη web ειναι μια αυθαιρετη ορισμενη τιμη , που απλα κοιτανε να ειναι κοντα στην αποφορολογημενη τιμη του καταστηματος για να αποτελει δελεαρ για τον πελατη.

Eίναι σίγουρο αυτό για τις τιμές web/online? Ένα μεγάλο και πολύ παλιό κατάστημα μουσικών οργάνων έχει τιμή καταστήματος και τιμή online. Δεν πιστεύω ότι χρησιμοποιεί τις πρακτικές των μικρών σκρουτζομάγαζων για να κλέβει φπα. Δε νομίζω ότι θα σύμφερε να χαλάσει το όνομά του για κάτι τέτοιο

π.χ https://www.nakas.gr/prd/fender-noventa-ξazzmaster-mn-frd-t-hlektriki-kithara

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

επειδη λεω οτι δεν πρεπει καποιος να κατηγορει γενικα καταστηματα  δημοσια σε forum για παρανομιες χωρις επισημα στοιχεια...

Ειτε εχω δικιο , ειτε οχι (δεν αποκλειεται σε αυτην την χωρα που ζουμε) , δεν ειναι η θεση σου να μου πεις τι πρεπει ή δεν πρεπει να γραφω. Οταν ερθει καποιος moderator και μου πει "μπηχτη σταματα να γραφεις ασχημα πραγματα για τα σκρουτζομαγαζα" , τοτε θα το κανω. Μεχρι τοτε θα εκφραζω την αποψη μου ελευθερα.

1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Ουτε εμενα παντως μου εδωσες απαντηση σε αυτο που σου ειπα,στο εαν υπαρχει νομος που να απαγορευει δια ροπαλου σε καταστηματα να εχουν διαφορετικη τιμη καταστηματος με τιμη Web.

Κατα καποιον τροπο σου απαντησα οταν εγραψα τα παρακατω.

2 ώρες πριν, mphxths είπε

Ενα προιον οφειλει να εχει μια τιμη. Στην μια αυτη τιμη μπορεις να παιξεις οπως θες. Να κανεις εκπτωσεις , προωθητικες ενεργειες , προσφορες , και ο,τι κατεβασει ο νους σου. Και σε αυτην την μια τιμη θα κοβεις και τιμολογιο. Ακομα και αν θες να παιξεις με τιμη web , αυτη πρεπει να προκυπτει απο την τιμη καταστηματος. Δηλαδη η αποδειξη να λεει "Τιμη καταστηματος τοσο , εκπτωση λογω ονλαιν αγορας τοσο , τελικη τιμη (web) τοσο".

Δηλαδη απο την μια και μονη τιμη μπορουν να προκυψουν διαφορες πολλες τιμες. Ειτε λογω εορταστικης περιοδου , ειτε λογω αγορας ονλαιν , ειτε λογω αγορας με πιστωτικες , ειτε λογω καποιου event. Απειρες τιμες. Μπορει επισης να συνδυαστουν εκπτωσεις/προωθητικες ενεργειες/προσφορες και εκει να πεις οκ σε αυτην την συνδυαστικη ενεργεια , δεν κοβεται τιμολογιο , γιατι η τιμη παει στο διαολο. Θα κοπει το τιμολογιο στην κανονικη τιμη. Αυτο ειναι λογικο και απολυτα κατανοητο.
Δεν μπορεις να εχεις ομως 365 μερες τον χρονο , χωρις να συντρεχουν ιδιαιτεροι λογοι μια αυθαιρετα (και καλα) ορισμενη τιμη , να την ονομαζεις "τιμη web" για να δικαιολογησεις και καλα την υπαρξη της , και να μην δεχεσαι την κοπη τιμολογιου σε αυτην την τιμη**. Αρα να καταληγεις σε 2 διαφορετικες τιμες λιανικης. Δηλαδη και νομιμο να ειναι αυτο , κατανταει κατασταση διακρισεων. Εγω που εχω προσβαση στο φυσικο καταστημα κοβω τιμολογιο σε ακριβοτερη τιμη , ο αλλος που θελει να ψωνισει ονλαιν γιατι ειναι μακρυα για παραδειγμα , μπορει να αγορασει μονο στην τιμη web και αναγκαστικα με αποδειξη λιανικης ? Σου φαινεται εσενα σοβαρη η φαση αυτη ? Αναλυουμε τα αυτονοητα και εσυ το μονο που λες ειναι "υπαρχει νομος για αυτα που λες ?" 
Δεν ξερω αν υπαρχει και δεν με ενδιαφερει να το ψαξω. Εγω αναφερω την γνωμη μου και την εμπειρια μου με αυτα τα καταστηματα. Δεν ψαχνω να πεισω κανεναν. Ολοι εχουμε κριτικη ικανοτητα. Οποιος δεν εχει , ας ψαξει τους νομους.

** Οταν ρωτησα σκρουτζομαγαζο γιατι δεν μπορω να κοψω τιμολογιο στην τιμη web , η απαντηση ηταν γιατι δεν το επιτρεπει το συστημα (του σαιτ προφανως). Δηλαδη ποσο δυσκολο ειναι να επελεγες στο σαιτ "παραλαβη/πληρωμη στο καταστημα" , και να πληρωνες και να σου εκοβαν τιμολογιο εκει μιας και εχει ακουστει πολλακις η δικαιολογια οτι για κοπη τιμολογιου πρεπει να ειναι ο αλλος αυτοπροσωπως στο καταστημα.  Αλλα ουτε καν αυτο δεν κανουν , οποτε η βρωμα της απατης γινεται ακομα πιο εντονη. Δηλαδη , σε μια φαση τους ειπα , ωραια να σας δωσω τα στοιχεια μου επιτοπου να μου φτιαξετε στο πισι σας εναν λογαριασμο , να προχωρησετε την παραγγελια με την τιμη web , και μιας και ειμαι εδω , επιτοπου πληρωνω και κοψτε μου τιμολογιο σε αυτην την τιμη. Οχι , δεν το κανανε. Στο Πλαισιο καποτε το εκανε ενας πωλητης για να μην χασει την πωληση. Μου περασε παραγγελια ονλαιν στο συστημα για να επωφεληθω απο την "τιμη web" ... ετσι κανουν τα σοβαρα μαγαζια που δεν φοβουνται τιποτα.

1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Eίναι σίγουρο αυτό για τις τιμές web/online? Ένα μεγάλο και πολύ παλιό κατάστημα μουσικών οργάνων έχει τιμή καταστήματος και τιμή online. Δεν πιστεύω ότι χρησιμοποιεί τις πρακτικές των μικρών σκρουτζομάγαζων για να κλέβει φπα. Δε νομίζω ότι θα σύμφερε να χαλάσει το όνομά του για κάτι τέτοιο

π.χ https://www.nakas.gr/prd/fender-noventa-ξazzmaster-mn-frd-t-hlektriki-kithara

Ο Νακας ειναι σοβαρο μαγαζι. Χρησιμοποιει την "τιμη web" με την πραγματικη της υποσταση. Δηλαδη επειδη για τους χ,ψ λογους συμφερει το μαγαζι να πουλαει ονλαιν , και θελει να δελεασει τον πελατη να ψωνισει απο το σαιτ , εχει αυτην την τιμη. Αν :
1. Η τιμη προκυπτει απο την "βασικη" τιμη , ναι μια χαρα νομιμο ειναι. Δες αυτο που εχω υπογραμμισει στα λεγομενα μου παραπανω.
2. Αν σου δινει την δυνατοτητα να κοψεις τιμολογιο. Δηλ , φτιαχνεις account στο σαιτ , βαζεις το προιον στο καλαθι , σου δινει δυνατοτητα τιμολογιου? Αν ναι , και η αποφορολογηση γινεται στην βασικη τιμη και επιπλεον αφαιρει και την "εκπτωση" (ας την πουμε ετσι) για την ονλαιν αγορα , μια χαρα νομιμο ειναι.

Δημοσ.

Καθαρή λαμογιά να τσεπώσουν τον ΦΠΑ. Τελεία και παύλα. 

Το https://www.mmplanet.gr/ σου κόβει επιτόπου τον ΦΠΑ. Δεν έχω σχέση με το μαγαζί, πρόσφατα αγόρασα από αυτούς κινητό και μου έκαναν επιτόπου την αποφορολόγιση, ενώ είχα καλέσει σε καμιά 10αρια λαμόγια και μου έλεγαν @@διες. Μάλιστα ένας απαράδεκτος, ενώ κάλεσα στο τηλέφωνο να δω την διαθεσιμότητα, μου την επιβεβαίωσε και  μου ζήτησε να κάνω κράτηση από το site. Το έκανα και στην φόρμα του site είχε και να περάσω τα στοιχεία για το τιμολόγιο. Τα πέρασα και σε 2 λεπτά με πήρε τηλέφωνο. Δείτε διάλογο:

-Έχετε βάλει τα στοιχεία σας για τιμολόγιο

-Ναι. Αν θέλετε πολύ χρόνο για την αποφορολόγιση, δεν πειράζει κόψτε κανονικά τιμολόγιο. Άλλωστε στο site έχετε την τιμή και λέτε ότι είναι μέσα ο ΦΠΑ

-Στο τηλέφωνο δεν μου είπατε ότι θέλατε τιμολόγιο

-Όχι δεν το είπα, πήρα να δω αν υπάρχει η συσκευή

-Υπάρχει αλλά αν την θέλετε για επαγγελματική χρήση καλύτερα να μην την πάρετε.

-Γιατί;

-Επειδή δεν έχει ευρωπαϊκό φορτιστή

-Μα στο site λέτε oneplus 8 ΕU.

-Ναι αλλά δεν είναι. Και μπορεί να μην δουλεύει σωστά στην Ελλάδα

-Είναι κινέζικη έκδοση;

-Όχι, είναι με φορτιστή Αγγλίας

-Ε, οκ έχω αντάπτορα

-Εεεεεεεε καλύτερα να μην το πάρετε.

-Οκ να αλλάξουμε την παραγγελία να πάρω Iphone

-Εεεεεεεεεεε ναι δεν έχουμε. Γράφει λάθος το site.

-S21?

-Εεεεεεεεεε σε 15 μέρες. Να ακυρώσουμε την παραγγελία;

Άντε ρε απατεώνα, βάλτο στον πάτο σου το κινητό

• Like 1
Δημοσ.

Απορώ πάντως πώς στο μεγαλύτερο τεχνολογικό φόρουμ της Ελλάδας με 500+ προβολές δεν παίρνουν θέση ή δεν αναρωτιούνται κι άλλοι χρήστες το ίδιο.
Και θα ψάξω που να απευθυνθώ να πάρω κι άλλες γνώμες σχετικά με το καρτελ παραπλάνησης που συμβαίνει χωρίς να υπονοώ ότι είναι παράνομο. Μπορεί νόμιμα να γίνεται αυτό. Θα ξεκινήσω με ερώτημα στην Εφορία αν μπορεί ο καταστηματάρχης να αρνηθεί να κόψει τιμολόγιο.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Apostolis.Ch είπε

Απορώ πάντως πώς στο μεγαλύτερο τεχνολογικό φόρουμ της Ελλάδας με 500+ προβολές δεν παίρνουν θέση ή δεν αναρωτιούνται κι άλλοι χρήστες το ίδιο.

Εχει ξανασυζητηθει το θεμα αυτο πολλακις και προσφατα και πριν χρονια , οταν η κατασταση με τα σκρουτζομαγαζα ειχε οργιασει.

Δημοσ.
Στις 12/6/2021 στις 11:46 ΜΜ, Apostolis.Ch είπε

Γιατι οι περισσοτεροι δεν ασχολουνται με τετοια,παρα μονο οταν πεσουν θυματα απο τετοια καταστηματα οπως εχει γινει στο παρελθον.

Αυτο μπορεις να το δεις και στις ιδιες τις κριτικες που μπαινουν σε skroutz/bestprice,οι οποιες κυριως αφορουν στο εαν ο αλλος παρελαβε το κινητο που εβαλε παραγγελια(αντι για πετρες ξερω γω),παρα κατι αλλο.

Δημοσ.

Η δικιά μου αφελής απορία είναι, οι 2 μηχανές αναζήτησης δεν φέρουν ευθύνη για αυτή την κατάσταση;

Προσωπικά θεωρώ ότι δεν τους ενδιαφέρει γιατί κι αυτοί θέλουν να λένε ότι έχουν 4592023980242 καταστήματα στους καταλόγους τους, ακόμα κι αν τα πιο πολλά δουλεύουν με τέτοιες λαμογιές -που τις έχουμε δει όλοι.

Από τα πιο χρήσιμα νήματα των τελευταίων ετών ήταν ένα που σημείωνε σκρουτζομάγαζα που πουλάνε με αποφορολόγηση στις κανονικές τιμές τους, χωρίς λαμογιές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...