optimus prime Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, aekoupoli είπε για pc gaming εννοω καμμια ταινια κτλ,το ξερω για το burn in θα βαλω οτι προστασια εχει συν κινουμενο background αναμονης στο pc.για 65 που λες παει 800ε πιο ακριβα και η αποσταση που καθομαι ειναι 2.30μ,To rtings μεχρι 2.40 δειχνει 55 οτι ειναι ιδανικη 5 χρονια σχεδον χρησιμοποιω oled σαν pc monitor(εχω χρησιμοποιησει 3 διαφορετικες tv) και δεν μου εχουν παθει το παραμικρο image retention,ουτε καν burn in. Mην αγχωνεσαι,δεν θα παθει κατι εκτος και εαν το πανελ ειναι ελαττωματικο απο την αρχη.. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2021 από optimus prime 1
Lobo10 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, optimus prime είπε 5 χρονια σχεδον χρησιμοποιω oled σαν pc monitor(εχω χρησιμοποιησει 3 διαφορετικες tv) και δεν μου εχουν παθει το παραμικρο image retention,ουτε καν burn in. Mην αγχωνεσαι,δεν θα παθει κατι εκτος και εαν το πανελ ειναι ελαττωματικο απο την αρχη.. Θέλουν και λίγο προσοχή με oled light και compensation cycles γενικά τα oled panels. Αν δεν χρησιμοποιούνται ως φωτιστικά τοίχου είναι οκ. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2021 από Lobo10
optimus prime Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Lobo10 είπε Θέλουν και λίγο προσοχή με oled light και compensation circles γενικά τα oled panels. Αν δεν χρησιμοποιούνται ως φωτιστικά τοίχου είναι οκ. Δεν εχω πειραξει σε καμμια το oled light εγω προσωπικα,εργοστασιακη την εχω αφησει την ρυθμιση! Το compensation cycle γινεται αυτοματα καθε φορα που σβηνει η τηλεοραση. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2021 από optimus prime
Lobo10 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, optimus prime είπε Δεν εχω πειραξει σε καμμια το oled light εγω προσωπικα,εργοστασιακη την εχω αφησει την ρυθμιση! Το compensation cycle γινεται αυτοματα καθε φορα που σβηνει η τηλεοραση. Πρέπει να κλείνει ανά 4-5 ώρες η TV για 10 λεπτά. Αν παίζει OLED LIGHT ψηλά σε στατικές εικόνες όλη μέρα είναι δεδομένο ότι θα πάθει κάποιος burn in μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2021 από Lobo10
optimus prime Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Lobo10 είπε Πρέπει να κλείνει ανά 4-5 ώρες η TV για 10 λεπτά. Αν παίζει OLED LIGHT ψηλά σε στατικές εικόνες όλη μέρα είναι δεδομένο ότι θα πάθει κάποιος burn in μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Κανενας νορμαλ καταναλωτης δεν θα εχει την τηλεοραση του να παιζει 24ωρα την ιδια εικονα. Γιατι μονο ετσι θα καταφερει καποιος να παθει ζημια. Εγω εχω βαρεσει πολλες φορες 16ωρα συνεχεια να ειναι οι τηλεορασεις ανοιχτες και να παιζουν διαφορα χωρις να εχουν παθει κατι. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2021 από optimus prime
Lobo10 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, optimus prime είπε Κανενας νορμαλ καταναλωτης δεν θα εχει την τηλεοραση του να παιζει 24ωρα την ιδια εικονα. Γιατι μονο ετσι θα καταφερει καποιος να παθει ζημια. Εγω εχω βαρεσει πολλες φορες 16ωρα συνεχεια να ειναι οι τηλεορασεις ανοιχτες και να παιζουν διαφορα χωρις να εχουν παθει κατι. Το compensation cycle κραταει μια ωρα περιπου,τι θα της κανεις εαν την αφησεις 10 λεπτα σβηστη? Απολυτως τπτ. Τα έχεις μπερδέψει εντελώς. Το Pixel Refresher έχει διάρκεια μια ώρα περίπου και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το κάνεις ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ γιατί γερνούν τα pixels. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται αυτόματα από την τηλεόραση ανά 2000 ώρες λειτουργίας. Τα Compensation Cycles πραγματοποιούνται αυτόματα όταν συμπληρώσει η τηλεόραση τουλάχιστον 4 ώρες θέασης στη διάρκεια της ημέρας αφού την απενεργοποιήσεις από το τηλεκοντρόλ (ποτέ δεν βγάζουμε μια oled από τη μπρίζα εκτός και αν λείπουμε παραπάνω από 2 εβδομάδες από το σπίτι) και έχει διάρκεια βαριά 10 λεπτά. Όταν ολοκληρωθεί το CC ακούγεται το κλικ του τροφοδοτικού. Αν αλλάζεις κανάλια ή περιεχόμενο σε συνεχόμενες ώρες θέασης θεωρείται προσεκτική χρήση, είναι πολύ σημαντικό όμως να τις κλείνουμε για 10 λεπτά (όπως ανέφερα και παραπάνω) ανά 4-5 ώρες. Όλα αυτά βοηθούν και στη μακροζωία του OLED PANEL. Όταν έχεις χρόνο μπες και διάβασε στο AVCLUB το νήμα του burn in όπως και οι υπόλοιποι που έχετε OLED εδώ μέσα. Προσωπικά είχα 65E6,65E8 και τώρα 65GX χωρίς το παραμικρό πρόβλημα burn in. Sorry για το off topic Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2021 από Lobo10 1 1
optimus prime Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Εχεις δικιο το μπερδεψα εγω για αυτο και εκανα edit το ποστ μου. Εγω δεν καθομαι να ψιριζω την μαιμου τωρα και να ειμαι με το αγχος και να μετραω την ωρα. Απλα εχω ποικιλια στην χρηση που τους κανω. Εαν μου παθουν κατι μετα απο χρονια δεν χαθηκε ο κοσμος θα παρω αλλες. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2021 από optimus prime
kalliosmanos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 20 λεπτά πριν, Lobo10 είπε ποτέ δεν βγάζουμε μια oled από τη μπρίζα εκτός και αν λείπουμε παραπάνω από 2 εβδομάδες από το σπίτι) Γιατί αν επιτρέπεται; στο compensation cycle αναφέρεσαι η γενικός κανόνας; 1
Lobo10 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, kalliosmanos είπε Γιατί αν επιτρέπεται; στο compensation cycle αναφέρεσαι η γενικός κανόνας; Για τα Compensation Cycles. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2021 από Lobo10 1
Jts Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 15 ώρες πριν, Lobo10 είπε Πρέπει να κλείνει ανά 4-5 ώρες η TV για 10 λεπτά. Αν παίζει OLED LIGHT ψηλά σε στατικές εικόνες όλη μέρα είναι δεδομένο ότι θα πάθει κάποιος burn in μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν χρειάζεται, γιατί δεν έχει νόημα να κλείσει για 10 λεπτά αφού τα pixel δεν είναι στατικά. Το ότι έχει επιλογή να κλείνει στις 4 ώρες είναι για να μην μένει ανοιχτή, σε στατική ίσως εικόνα, ενώ ο χρήστης δεν την χρησιμοποιεί.
Lobo10 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 3 ώρες πριν, Jts είπε Δεν χρειάζεται, γιατί δεν έχει νόημα να κλείσει για 10 λεπτά αφού τα pixel δεν είναι στατικά. Το ότι έχει επιλογή να κλείνει στις 4 ώρες είναι για να μην μένει ανοιχτή, σε στατική ίσως εικόνα, ενώ ο χρήστης δεν την χρησιμοποιεί. Αδερφέ κάνεις λάθος. Γκούγλαρε AVCLUB : BURN IN σε OLED τι πρέπει να προσέχουμε και θα σου λυθούν οι οποίες απορίες. 1
Jts Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Lobo10 είπε Αδερφέ κάνεις λάθος. Γκούγλαρε AVCLUB : BURN IN σε OLED τι πρέπει να προσέχουμε και θα σου λυθούν οι οποίες απορίες. Ξέρουν κάτι απ'την LG που δεν το ξέρει κανείς άλλος εκεί μέσα; Γιατί δεν είδα καμία ανάλυση με μετρήσεις που να βεβαιώνει τα λεγόμενα. Να βάλω και την αναφορά της LG στην τεχνολογία: «| Automatic Pixel Refresher — For Effortless Image Retention Recovery | After every four hours of cumulative use Pixel Refresher is automatically operated when you turn off the TV after watching it for more than four hours in total. For example, if you watched TV for two hours yesterday and three hours today (more than four hours in total), Pixel Refresher will automatically run, deal with potential image retention issues and reset its operation time.» Πουθενά δεν αναφέρεται αυτό για τις τέσσερις ώρες, ούτε στα υπόλοιπα κομμάτια. Απλά κάθε 4 ώρες συνολικής χρήσης όταν κλείσεις την τβ θα γίνει η παραπάνω διαδικασία. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2021 από Jts
chrisgewrgi Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 11 λεπτά πριν, Jts είπε .Πουθενά δεν αναφέρεται αυτό για τις τέσσερις ώρες, ούτε στα υπόλοιπα κομμάτια. Απλά κάθε 4 ώρες συνολικής χρήσης όταν κλείσεις την τβ θα γίνει η παραπάνω διαδικασία.
music_lover Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 20 λεπτά πριν, Jts είπε Ξέρουν κάτι απ'την LG που δεν το ξέρει κανείς άλλος εκεί μέσα; Γιατί δεν είδα καμία ανάλυση με μετρήσεις που να βεβαιώνει τα λεγόμενα. Να βάλω και την αναφορά της LG στην τεχνολογία: «| Automatic Pixel Refresher — For Effortless Image Retention Recovery | After every four hours of cumulative use Pixel Refresher is automatically operated when you turn off the TV after watching it for more than four hours in total. For example, if you watched TV for two hours yesterday and three hours today (more than four hours in total), Pixel Refresher will automatically run, deal with potential image retention issues and reset its operation time.» Πουθενά δεν αναφέρεται αυτό για τις τέσσερις ώρες, ούτε στα υπόλοιπα κομμάτια. Απλά κάθε 4 ώρες συνολικής χρήσης όταν κλείσεις την τβ θα γίνει η παραπάνω διαδικασία. Κάθε 4 ώρες γίνεται pixel refresher που διαρκεί περίπου 10 λεπτά και ενόσω η τηλεόραση είναι κλειστή. Αν εσύ, πριν την παρέλευση 10 λεπτών, πατήσεις το κουμπί και την ξανά ανοίξεις, η διαδικασία διακόπτεται και το επόμενο pixel refresher θα γίνει στις επόμενες 4 ώρες. Οπότε όταν την κλείσεις, άσε την κλειστή για κάνα τέταρτο να κάνει την δουλειά που πρέπει και μην την διακόπτεις αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι η διαδικασία θα γίνει σωστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα