Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Στο μαντεμένιο δηλαδή εκτός από κρέας δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο πχ τηγανιτές πατάτες, κροκέτες κτλ;

Τα πάντα μπορείς να κανεις αρκεί να έχει σωστό seasoning

Προσοχη όμως γιατί και σε αυτά υπάρχουν διάφορες ποιότητες με ανάλογες τιμές πχ ένα μαντεμενιο τηγάνι ξεκινάει από 20€ και μπορεί να ξεπεράσει τα 100€

  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αντικολλητικο σκεύος που από ότι κάνεις δεν ανέφερε πολύ σημαντικό είναι 

1ον το ζέσταμα όχι σε ξαφνικη μεγαλη θερμοκρασία. Πχ εγώ βάζω το σκεύος μου ένα 2' 3' στο 1 μετά στο 3 η 4 ( με μάξιμουμ το 6 της κουζίνας μου) 

2ο σημαντικό είναι επίσης να μην το βάλουμε σε πολύ μεγάλη θερμοκρασία άδειο. ( να κάψει που λέμε) βάλτε λίγο λάδι και αλοιψτε το με χαρτί. 

3ο πιστεύω το πλέον σημαντικό και τρομερό λάθος που κάνει ο μέσος χρήστης τέτοιων συσκευων είναι όταν τελειώσει το Μαγειρέμα να  βάλει το σκεύος στον νυπτηρα και να του ρίξει νερό βρύσης για να μην κολλήσουν τα φαγητά και να μουλιαζει.... Το θερμικό αυτό σοκ είναι θάνατος για την αντικολλητικη επίστρωση και ας μην έχετε βάλει ποτέ μεταλλικη λαβίδα, τσιμπίδα, πηρουνι,Σπάει η όλοι φάση και τρώτε καρκινουλη. 

 

Όση βαριέστε να ασχολείστε πάρτε ένα καλό stainless steel και είστε μπομπα για μια 5ετια και βάλε. 

Επεξ/σία από sofiathereal
  • Like 1
Δημοσ.

τα νο 1 ειναι για εμενα τα fissler. σε οτι βγαζει. ειμαι φανατικος τους. μετα μια καλη και οικονομικη λυση ειναι τα tefal.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Στο μαντεμένιο δηλαδή εκτός από κρέας δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο πχ τηγανιτές πατάτες, κροκέτες κτλ;

Μπορείς. Ότι είναι όξινο έχει θέμα όπως ντοματοχυμος. Είναι μαντέμι και οξειδώνεται. Αλλά σίγουρα αν μαγειρεύει η μητέρα σου, δε θα μπορεί να το σηκώσει

  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 27/11/2021 στις 4:42 ΜΜ, alx301 είπε

Εγω θα σου προτείνω τηγάνι απο "ανοξείδωτο ατσάλι 18/10", χωρις εσωτερική επίστρωση.

Τα φαγητα, οταν το μάθεις πως να το δουλευεις, δεν θα σου κολλάνε.

 

ποιο ειναι το κόλπο?

Δημοσ.
18 minutes ago, tcktcktck said:

what kind of sorcery is this???

δημιουργεί η θερμότητα μια στρώση οξυγόνου οταν έχει την σωστή θερμοκρασία το τηγάνι (αν κατάλαβα καλα) μεταξύ του μετάλλου και του λαδιου. Όπως και να έχει με έσωσε, γιατί τα τηγάνια με τις επιστρώσεις μου χαλαγανε συνεχεια

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, alx301 είπε

δημιουργεί η θερμότητα μια στρώση οξυγόνου οταν έχει την σωστή θερμοκρασία το τηγάνι (αν κατάλαβα καλα) μεταξύ του μετάλλου και του λαδιου. Όπως και να έχει με έσωσε, γιατί τα τηγάνια με τις επιστρώσεις μου χαλαγανε συνεχεια

βασικά ατμός είναι που παγιδεύεται απλά δείχνει να θελει πολύ εξάσκηση για να το πετύχεις

Δημοσ.
15 minutes ago, tcktcktck said:

βασικά ατμός είναι που παγιδεύεται απλά δείχνει να θελει πολύ εξάσκηση για να το πετύχεις

ειναι ευκολο, ουσιαστικά βαζεις το τηγάνι στην θερμοκρασία που θες να ψήσεις, πετάς νερο 2-3 φορες ανα διαστήματα μεχρι να γίνει σαν γρομπαλακι το νερο. Αν δεν είναι εντάξει η θερμοκρασία θα εξατμιστεί. Μετά εισαι έτοιμος για να βαλεις το λαδι και να ξεκινήσεις.

 

Μπορείς να το δοκιμάσεις και στο υπάρχον τηγάνι που έχεις αν δεν κανω λάθος

Δημοσ.

Btw μαντεμενιο, όσο είναι πολύ ζεστό, όχι καυτό, του ρίχνεις βραστό νερό, κάνει ατμό κ δε μένει κολυμπηθροξυλο με ελάχιστο τρίψιμο από πλαστική βούρτσα, στεγνωμα στο ήδη ζεστό (αλλά κλειστό) μάτι, πέρασμα με λίγο λαδακι κ έτοιμο για νέες περιπέτειες.

Το είχα πάρει, έκανα τα πάντα λάθος κ το παράτησα. 

Έπεσα σε αυτόν τον κύριο και είδα το μαντέμι με άλλο μάτι (επίσης εξαιρετικός τρόπος για το καθάρισμα φούρνου χωρίς χημικά για εμάς τα βαριά αρσενικά)

 

Βαρύ, το μόνο μειονέκτημα.

  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεταξύ αυτών των τηγανιων ποιο προτείνετε?

Με επίστρωση σαν και αυτά (δεν γνωρίζω καθόλου αυτή την εταιρεία) https://www.skroutz.gr/c/1080/frying-pans/f/454188_538129_1172397/tigani-petra-epagogiki-estia.html?from=side_filters&price_min=44.0

Η' ένα fissler αλουμίνιο όπως αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/31855496/Fissler-Original-Profi-Τηγάνι-από-Αλουμίνιο-28cm-084-378-28-100-0.html

 

 

 

Επεξ/σία από flo1
Δημοσ.
16 hours ago, flo1 said:

Μεταξύ αυτών των τηγανιων ποιο προτείνετε?

Με επίστρωση σαν και αυτά (δεν γνωρίζω καθόλου αυτή την εταιρεία) https://www.skroutz.gr/c/1080/frying-pans/f/454188_538129_1172397/tigani-petra-epagogiki-estia.html?from=side_filters&price_min=44.0

Η' ένα fissler αλουμίνιο όπως αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/31855496/Fissler-Original-Profi-Τηγάνι-από-Αλουμίνιο-28cm-084-378-28-100-0.html

 

 

 

απέφυγε τα αλουμινένια σκεύη... για λογους υγειας... google it

εγω θα σου προτείνω αυτο η κάποιο αλλο απο ανοξείδωτο ατσάλι χωρίς επίστρωση 

https://www.skroutz.gr/s/17185068/Cook-Shop-Τηγάνι-από-Ανοξείδωτο-Ατσάλι-28cm-30002460.html

 

Δημοσ.

εχεις δικιο, το εψαξα λιγακι, δεν ειχα ιδεα απο τα υλικα κατασκευης. Καλυτερα το ανοξείδωτο ατσάλι. Thank you!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...