Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τεχνολογία τροφίμων είναι μια σχολή  που με ενδιαφέρει αρκετά άλλα με ενδιαφέρει και ο κλάδος της χημείας. Αυτό που έχω ακούσει είναι ότι αυτά τα δύο συνδέονται πολύ άμεσα. Υπάρχει κάποιος ο οποίος ασχολείται με αυτό και μπορεί να με το επιβεβαίωση.

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Stif6
Δημοσ.

Πες κάτι πιο συγκεκριμένο να καταλάβουμε. Η τεχνολογία τροφίμων είναι μια επιστήμη. Αναφέρεσαι στο να σπουδάσεις κάτι σχετικό; Το λες μάθημα γιατί είσαι κάπου που προσφέρεται σαν επιλεγόμενο;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, daredevil92 είπε

Πες κάτι πιο συγκεκριμένο να καταλάβουμε. Η τεχνολογία τροφίμων είναι μια επιστήμη. Αναφέρεσαι στο να σπουδάσεις κάτι σχετικό; Το λες μάθημα γιατί είσαι κάπου που προσφέρεται σαν επιλεγόμενο;

Έχεις δίκιο δικό μου λάθος την εννοούσα σαν σχολή για να σπουδάσω 

Δημοσ.

Η Χημεία ως πτυχίο είναι πολύ δυνατό παγκοσμίως και με άπειρες δυνατότητες απασχόλησης, από πετρελαιο, ορυκτά καυσιμα, βιομηχανία, τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά, κρασιά κ ποτά, έρευνα, υλικά, υπολογιστική Χημεία, οργανική Χημεία, εμβόλια κλπ. 

Η τεχνολογία τροφίμων εστιάζει σε ένα μόνο κομμάτι, στα τρόφιμα κ εκεί εμβαθύνει. 

Στην Ελλάδα τουλάχιστον παλαιότερα μισθολογικα υπήρχαν χαοτικές διάφορες λόγω ισχυρής Ένωσης Χημικών που είναι επιμελητήριο κ επίσημος σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους με νόμο, σαν το ΤΕΕ κ οι τεχνολόγοι τροφίμων έπαιρναν τα μισά κ λιγότερα λεφτά με καμία ισχύ σχεδόν σε υπογραφή. Έλεγξε τι ισχύει σήμερα κ αν αυτό έχει αλλάξει, δεν είμαι σίγουρος. 

Γενικά αν θες πολλές διεξόδους Χημεία, δύσκολη σχολή με σίγουρη εργασία ακόμα κ σήμερα κ στην Ελλάδα. 

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, rodosf1 είπε

Η Χημεία ως πτυχίο είναι πολύ δυνατό παγκοσμίως και με άπειρες δυνατότητες απασχόλησης, από πετρελαιο, ορυκτά καυσιμα, βιομηχανία, τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά, κρασιά κ ποτά, έρευνα, υλικά, υπολογιστική Χημεία, οργανική Χημεία, εμβόλια κλπ. 

Η τεχνολογία τροφίμων εστιάζει σε ένα μόνο κομμάτι, στα τρόφιμα κ εκεί εμβαθύνει. 

Στην Ελλάδα τουλάχιστον παλαιότερα μισθολογικα υπήρχαν χαοτικές διάφορες λόγω ισχυρής Ένωσης Χημικών που είναι επιμελητήριο κ επίσημος σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους με νόμο, σαν το ΤΕΕ κ οι τεχνολόγοι τροφίμων έπαιρναν τα μισά κ λιγότερα λεφτά με καμία ισχύ σχεδόν σε υπογραφή. Έλεγξε τι ισχύει σήμερα κ αν αυτό έχει αλλάξει, δεν είμαι σίγουρος. 

Γενικά αν θες πολλές διεξόδους Χημεία, δύσκολη σχολή με σίγουρη εργασία ακόμα κ σήμερα κ στην Ελλάδα. 

σιγουρη εργασία με την προυποθεση να ψάχνεις δουλειά χημικού και όχι να μεινεις "αδιοριστος εκπαιδευτικος". οι μισοι συμφοιτητες μου από το μεταπτυχιακό που ειχαν ηταν πτυχιουχοι χημείας τωρα δουλευουν σε μεγαλες φαρμακευτικές  και εταιριες καλλυντικών στο εξωτερικο

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

σιγουρη εργασία με την προυποθεση να ψάχνεις δουλειά χημικού και όχι να μεινεις "αδιοριστος εκπαιδευτικος". οι μισοι συμφοιτητες μου από το μεταπτυχιακό που ειχαν ηταν πτυχιουχοι χημείας τωρα δουλευουν σε μεγαλες φαρμακευτικές  και εταιριες καλλυντικών στο εξωτερικο

συμφωνώ, μίλησα γενικά για το πεδίο εργασίας και στην Ελλάδα ο κλάδος των φαρμάκων κ καλλυντικών έχει τρομερή ανάπτυξη τα τελευταία δέκα χρόνια! Στην εκπαίδευση δεν μπορεί να ποντάρει κάνεις μέχρι να επανέλθουν οι εξετάσεις ΑΣΕΠ που ήταν το μόνο αδιάβλητο σύστημα διορισμών. 

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, rodosf1 είπε

Η αληθεια ειναι οτι για την διαφορα του μισθου δεν εχω ακουσει κατι ή διαβασει κατι σχετικα με αυτο γενικα με ενδιαφερει κυριος ο κλαδος τον τροφιμων.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Stif6 είπε

Η αληθεια ειναι οτι για την διαφορα του μισθου δεν εχω ακουσει κατι ή διαβασει κατι σχετικα με αυτο γενικα με ενδιαφερει κυριος ο κλαδος τον τροφιμων.

γενικά ισχύει : βαρύτητα υπογραφής μεγαλύτερη ίσον μεγαλύτερος μισθός. Από την άλλη η κατάργηση ή υποβάθμιση των Κλαδικων Συλλογικών Συμβάσεων έχει αμβλύνει τις διαφορές, δεν ξέρω ομως που θα πάει το θέμα τα επόμενα χρόνια. Γενικά είναι ωραίο πεδίο ο κλάδος των τροφίμων και αξίζει μαζί με μια εξειδίκευση στα πεδία των ISO προτύπων είτε ως χημικός, είτε ως τεχνολόγος τροφίμων 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...