Προς το περιεχόμενο

Κλείδωσε το Taproot το δεύτερο μεγάλο update του Bitcoin δικτύου


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μαζί με την διόρθωση της δυσκολίας του Bitcoin mining κλείδωσε και το επόμενο μεγάλο upgrade του Bitcoin δικτύου το λεγόμενο Taproot καθώς πάνω από το 90% των miner έκαναν signal την υποστήριξη τους. Τώρα οι miner έχουν 6 μήνες να αναβαθμίσουν τα συστήματα τους ώστε το upgrade να γίνει μέρος του Bitcoin δικτύου. 

Αν και η προηγούμενη μεγάλη αναβάθμιση στου Bitocin δικτύου που έφερε τις segwit συναλλαγές είχε μετατραπεί σε μια πολιτική διαμάχη ουσιαστικά για τον έλεγχο του συστήματος ανάμεσα στους miner και στους developer υποστηριζόμενοι από μεγάλο μέρος της κοινότητας αυτή εδώ η αναβάθμιση προχώρησε αρκετά ομαλά χωρίς να χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ξανά το plan b δηλαδή την αναβίωση του 2017 με απειλή για αναβάθμιση μέσω των node πετώντας απέξω όποιον miner δεν ακολουθούσε η δημιουργόντας μια διάσπαση του δικτύου. 

To νέο αυτό upgrade παρουσιάστηκε στην λίστα του linux foundation αρχικά το 2019 από τους developer του ψηφιακού νομίσματος και έγινε μέρος του κώδικα στο τελευταίο update του πιο δημοφιλές κώδικα στο δίκτυο του Bitcoin core. 

To update αυτό θα φέρει την προσθήκη των schnorr υπογραφών στο Bitcoin που θα απελευθερώσει και άλλο χώρο στα bitcoin block διπλασιάζοντας εμμέσως με αυτό τον τρόπο την χωρητικότητα τους  καθώς και του taproot που θα φέρει την δημιουργία πιο ευέλικτων smart contract καθώς και την δυνατότητα μη ανιχνεύσιμων συναλλαγών στο δίκτυο. 

 

 

 

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...