riflebull Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση. Θέλω να αγοράσω αυτό https://www.bestbuy.com/site/asus-rog-zephyrus-g14-14-gaming-laptop-amd-ryzen-9-16gb-memory-nvidia-geforce-rtx-2060-max-q-1tb-ssd-moonlight-white/6403816.p?acampID=0&cmp=RMX&intl=nosplash&irclickid=RPNUiLQZAxyLThr0M-0V7wD0UkBwce2xHwB9Vw0&irgwc=1&loc=Narrativ&mpid=376373&ref=198&skuId=6403816 απο το BestBuy το οποίο όμως στέλνει μόνο στην Αμερική. Αν το στείλω εκεί σε γνωστό μου το ανοίξει και μετά μου το στείλει Ελλάδα σαν ένα απλό δέμα θα χρεωθώ τελωνείο; Δεν με νοιάζει να ανοίξει συσκευασίες κτλ. Ευχαριστώ πολύ!
NikosKallithea Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Οτι και να κάνεις θα χρεωθείς τον αντίστοιχο φορο του τελωνείου
Nabuko Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, riflebull είπε απο το BestBuy το οποίο όμως στέλνει μόνο στην Αμερική. Αν το στείλω εκεί σε γνωστό μου το ανοίξει και μετά μου το στείλει Ελλάδα σαν ένα απλό δέμα θα χρεωθώ τελωνείο; Θα βάλεις το όνομά σου και θα το παραλάβει άλλος με το δικό του? Δε θα κάνει ταυτοποίηση ο courier? Και αν με κάποιο τρόπο το παραλάβει και στο στείλει και πληρώσεις τελωνείο και δεις ότι έχει κάποιο πρόβλημα τι γίνεται?
riflebull Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Εκει αποσκοπει η ερωτηση μου. Στο αν θα πληρωσω τελωνειο. Δηλαδη αν εγω εχω ενα laptop 5 χρονια και το στειλω στην Αμερικη θα πληρωσω τελωνειο? Δεν γνωριζω για αυτο ρωταω να δω αν ειναι εφικτο κατι τετοιο αλλιως να το παρω απο Ελλαδα/ Ευρωπη
Nabuko Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 11 λεπτά πριν, riflebull είπε Εκει αποσκοπει η ερωτηση μου. Στο αν θα πληρωσω τελωνειο. Δηλαδη αν εγω εχω ενα laptop 5 χρονια και το στειλω στην Αμερικη θα πληρωσω τελωνειο? Δεν γνωριζω για αυτο ρωταω να δω αν ειναι εφικτο κατι τετοιο αλλιως να το παρω απο Ελλαδα/ Ευρωπη Θα πληρώσεις. Και αν υπολογίσεις φπα και δασμούς και εκτελωνισμό θα σου βγει στα ίδια αν το έπαιρνες από εδώ
NikosKallithea Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, riflebull είπε Εκει αποσκοπει η ερωτηση μου. Στο αν θα πληρωσω τελωνειο. Δηλαδη αν εγω εχω ενα laptop 5 χρονια και το στειλω στην Αμερικη θα πληρωσω τελωνειο? Δεν γνωριζω για αυτο ρωταω να δω αν ειναι εφικτο κατι τετοιο αλλιως να το παρω απο Ελλαδα/ Ευρωπη Δεν ξερω τι θα γινει για αυτο που ρωτας Ελλαδα->Αμερικη Αλλα για το αντίθετο ΝΑΙ θα πληρώσεις, και οχι μονο φπα αλλα και δασμούς και εξοδα εκτελωνισμού κλπ
andreas1gr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 21 ώρες πριν, riflebull είπε Εκει αποσκοπει η ερωτηση μου. Στο αν θα πληρωσω τελωνειο. Δηλαδη αν εγω εχω ενα laptop 5 χρονια και το στειλω στην Αμερικη θα πληρωσω τελωνειο? Δεν γνωριζω για αυτο ρωταω να δω αν ειναι εφικτο κατι τετοιο αλλιως να το παρω απο Ελλαδα/ Ευρωπη Όταν στέλνει ένας ιδιώτης σε έναν άλλον ιδιώτη ένα δέμα, άσχετα αν είναι καινούργιο ή όχι το περιεχόμενο, αν η αξία του ξεπερνά τα 45€ θα πρέπει να εκτελωνιστεί (οπότε πληρώνεις το ανάλογο κόστος) και να επιβληθεί σε κάθε περίπτωση φπα και δασμοί (αν ξεπερνά τα 150€). Ο μόνος τρόπος για να μην χρεωθείς είναι όταν κάποτε έρθει ο φίλος ή συγγενής σου Ελλάδα να το φέρει στις αποσκευές του, αφού το ανοίξει για να φαίνεται σαν δικό του. Οτιδήποτε άλλο δεν....
riflebull Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Κατανοητο και ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Ετσι για την ιστορια ομως να κανω μια ερωτηση. Πως κρινεται η αξια αν εγω στειλω οτιδηποτε σε εναν αλλον ιδιωτη? Δηλαδη αν στειλω ενα παλιο λαπτοπ. Θα το ανοιξουν να δουν μοντελο? Αν στειλω εναν επεξεργαστη μεσα σε εναν φακελο. Ρωταω γιατι βλεπω οτι ξερετε και θα με ενεδιεφερε να το μαθω αυτο. Ευχαριστω και παλι!
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 54 λεπτά πριν, riflebull είπε Κατανοητο και ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Ετσι για την ιστορια ομως να κανω μια ερωτηση. Πως κρινεται η αξια αν εγω στειλω οτιδηποτε σε εναν αλλον ιδιωτη? Δηλαδη αν στειλω ενα παλιο λαπτοπ. Θα το ανοιξουν να δουν μοντελο? Αν στειλω εναν επεξεργαστη μεσα σε εναν φακελο. Ρωταω γιατι βλεπω οτι ξερετε και θα με ενεδιεφερε να το μαθω αυτο. Ευχαριστω και παλι! Aυτη ακριβώς ειναι η δουλειά ενος τελωνιακού
andreas1gr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 9 ώρες πριν, riflebull είπε Κατανοητο και ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Ετσι για την ιστορια ομως να κανω μια ερωτηση. Πως κρινεται η αξια αν εγω στειλω οτιδηποτε σε εναν αλλον ιδιωτη? Δηλαδη αν στειλω ενα παλιο λαπτοπ. Θα το ανοιξουν να δουν μοντελο? Αν στειλω εναν επεξεργαστη μεσα σε εναν φακελο. Ρωταω γιατι βλεπω οτι ξερετε και θα με ενεδιεφερε να το μαθω αυτο. Ευχαριστω και παλι! Σε πρώτη φάση θα ζητήσουν παραστατικά αγοράς.... Αν δεν υπάρχουν ή δεν τα στείλει ο ιδιώτης, ο Τελωνειακός θα ψάξει να δει την τιμή του προϊόντος (το Google είναι φίλος του) και θα χρεώσει τα αντίστοιχα χρήματα...
than2031995 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως πριν 2 βδομάδες αγόρασα από Mouser που έχει αποθήκη Αμερική 67€ κάτι, πλήρωσα στην ίδια 24% ΦΠΑ και ήρθε σε 7 μέρες σπίτι με δωρεάν μεταφορικά κιόλας. Οπότε εξαρτάται και από την ανάλογη εταιρεία. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2021 από than2031995
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα