Προς το περιεχόμενο

realme GT 5G Review - Το flagship killer της χρονιάς


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Realme κυκλοφορεί ένα πανίσχυρο νέο μοντέλο με «καρδιά» flagship και πιο προσιτή τιμή.

Το Realme GT το είδαμε πρώτη φορά με την ανακοίνωσή του για την κινεζική αγορά, και με την εταιρεία να παίρνει την απόφαση να το φέρει και από τα μέρη μας, μια σοφή κίνηση κατά την άποψή μας. Άλλωστε είναι το κορυφαίο (αυτή τη στιγμή) smartphone της εταιρείας και ένα από τα πιο προσιτά της αγοράς που χρησιμοποιεί τον Snapdragon 888 και μαζί του προσφέρει συνδεσιμότητα 5G, όμως πώς τα πηγαίνει σε όλους τους υπόλοιπους τομείς; 

Εξάλλου, ο επεξεργαστής είναι ένα πολύ βασικό όμως όχι το μοναδικό σημαντικό στοιχείο ενός smartphone.  Ας δούμε όμως τι προσφέρει συνολικά η νέα συσκευή της Realme και φυσικά, τι αντίτιμο μας ζητά.

Ξεκινώντας από τα βασικά, ο εξωτερικός σχεδιασμός της συσκευής είναι το πρώτο που θα παρατηρήσει κανείς όταν βρεθεί στα χέρια του. Οι επιλογές της Realme όσον αφορά στα χρώματα και σχέδια είναι τρεις: Sonic Silver, Speed Blue και Racing Yellow. Το ενδιαφέρον είναι πως στις δύο πρώτες επιλογές αλλάζει μόνο το χρώμα ενώ στην τρίτη ο σχεδιασμός και τα υλικά. Τα Sonic Silver/Speed Blue έχουν πεντακάθαρο σχεδιασμό με γυαλιστερό χρώμα κάτω από το γυάλινο υλικό της πλάτης, με το λογότυπο της Realme να βρίσκεται στην κάτω αριστερή (κοιτώντας την πλάτη) γωνία και στην επάνω αριστερή το σύστημα καμερών που εξέχει ελαφρά από το υπόλοιπο σώμα.

realme_gt_5.jpg.b4c67f27e6030f44752bb1aecfb06100.jpg

Όσον αφορά το Racing Yellow, από την κάτω πλευρά της κάμερας έως το κάτω μέρος της συσκευής απλώνεται μια μαύρη λωρίδα, με την πλάτη να είναι κατασκευασμένη από vegan δέρμα. Το Racing Yellow θα μπορούσε να παραλληλιστεί με μια παλιά Chevrolet Camaro, με λίγη φαντασία. Έκαστη επιλογή είναι απλοϊκή και όμορφη, με εξαίρεση το λίγο πιο περίτεχνο Racing Yellow που όμως δεν το παρακάνει με τις αλλαγές. Το χρώμα «παίζει» με το φως και τη γωνία από όπου το παρατηρεί κανείς, δημιουργώντας μια ασυνήθιστη κι ωραία εικόνα χωρίς λεπτομέρειες που κάποιοι ίσως έβρισκαν υπερβολικές. 

Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με μια γρηγορη ματια στα 499ευρω

+Snap888

+4500mah μπαταρια

+8GB βασικη εκδοση

+3.5mm θυρα ακουστικων

+Realme UI που ειναι σχετικα stock android UI σε σχεση με αλλα τυπου miui

+3χρονια εγγυηση να φανταστω οπως και τα φθηνοτερα στην Ελλαδα?

+στερεο ηχεια,UFS 3.1 ταχυτητες

+65W ταχυφορτιση

-απουσια ασυρματης φορτισης,αρα δωρο αδωρο το γυαλι της πλατης αντι για αλουμινιο ή πλαστικο(να εριχνε και αλλο την τιμη)

-απουσια αδιαβροχοποιησης IP

-απουσια MicroSD, TypeC 2.0

-οι καμερες δεν αναταποκρινονται στον snap888 που φοραει

-μεγαλο ερωτηματικο η υποστηριξη της συσκευης

Η συσκευη αυτη ειναι το αντιστοιχο PocoF2pro που ειχαμε δει περυσι. Τα 499ευρω πιστευω οτι επρεπε να ειναι η κανονικη του τιμη. Τα 600+ευρω δεν φαινεται να τα δικαιολογει απλα και μονο λογω Snap888 και πιο πολυ σαν κολπο marketing δειχνει.

Απο την αλλη εαν καποιον τον ενδιαφερουν μονο οι επιδοσεις και τιποτα αλλο,υπαρχει και η γνωστη φθηνοτερη επιλογη του Poco F3 στα περιπου 350ευρω απο Amazon που εχει και αυτο 1080p 120hz amoled οθονη.

 

  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας είναι καλά τα Κινέζικα που μπορούμε κι εμείς οι φτωχοί να αγοράζουμε αξιοπρεπή κινητά σε υποδιπλάσιες τιμές των δημοφιλών. Τα χρώματα τους παραπέμπουν στο Sonic της Sega.... ή μου φαίνεται;

Επεξ/σία από jadawin
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Realme στα 650€. Μπα, δε το βλέπω. 

Απ όσο έχω διαβάσει, θα βγάλει και μία άλλη έκδοση Realme GT Neo flash στα μισα χρήματα με Dimensity 1200, ο οποίος είναι παρόμοιος με τον 870 του Poco f3.

https://www.gsmarena.com/realme_gt_neo_flash-10921.php

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο Gsmarena

https://www.gsmarena.com/realme_gt_arrives_in_europe-news-49581.php

The Realme GT will start selling on June 21, with the 8/128 GB variant costing €369 in the first four days and available exclusively on AliExpress,

while the 12/256 GB will cost €499 on Amazon only during Prime Day until June 22.After the deals are over, prices will be €449 or €599, with availability at all major retailers across the Old Continent.

Επισης κατι που δεν τιμαει την Realme καθολου

AnTuTu bans Realme GT for three months over score-boosting allegations 

https://www.gsmarena.com/antutu_bans_realme_gt_for_three_months_after_it_uncovers_cheating-news-48234.php

 

Επεξ/σία από Fulgore
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχοντας εδώ και 8 μήνες το 7pro μου βγήκε πολύ καλό και θεωρώ πως η εταιρεία είναι αξιοπρεπέστατη. Το εν λόγω τώρα φαίνεται αρκετά καλό αλλά ίσως  τσιμπημενο στην τιμή, αν ήταν 100 πιο κάτω ίσως να μιλούσαμε πάλι για το απόλυτο vfm. 

Βέβαια δε ξέρω αν υπάρχει άλλα τηλέφωνα με αυτόν τον επεξεργαστή σε αυτή την τιμή, από την άλλη όμως αξίζει όλα τα λεφτά σου μόνο ένας κορυφαίος επεξεργαστής;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει το Sony Imx 682 χωρίς OIS με μέτριο camera app χωρίς καλές νυχτερινές απο youtube review του techtablets, το one plus 8t στα 400 ευρώ και το poco f3 στα 280 στο best price είναι καλύτερές value for money επιλογές

Επεξ/σία από vorted
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...