Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Ενημερώθηκα από το διαδίκτυο ότι θα ανοίξει πρόγραμμα κοινωφελής εργασίας. 

Εγώ όταν έκανα το μεταπτυχιακό, ήμουν άνεργος στα μητρώα του ΟΑΕΔ, και δεν γνώριζα οτι αυτό δεν επιτρέπεται.

Ήθελα να σας κάνω δυο ερωτήσεις:

1) Γνωρίζετε αν το μεταπτυχιακό μετράει ως μοριοδότηση για τη κοινωφελή εργασία, δηλαδή παίρνεις κάποια μόρια παραπάνω πέρα από το πτυχίο?

2) Υπάρχει ποτέ πιθανότητα, να το βρουν αυτοματοποιημένα ότι όσο έκανα το μεταπτυχιακό ( το οποιο ολοκληρωσα πριν 3 μηνες) ήμουν και ανεργος και αυτο να ειναι ΑΙΤΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ από τ μητρώα του οαεδ?

* Να κανω εδω μια διευκρίνηση και να πω ότι πριν ξεκινήσω μεταπτυχιακό εργαζόμουν, αλλα΄παραιτήθηκα - εκανα εγγραφη στα μητρωα του οαεδ και μετα με πηραν στο μαστερ. κατα τη διαρκεια του μαστερ δουλεψα 1 μηνα σε ενα γραφειο αλλα εφυγα γιατι δεν προλαβαινα ταυτοχρονα μαστερ και δουλεια. Αυτο θα παιξει καποιο ρολο στο να μη με διαγραψουν από τον ΟΑΕΔ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν γίνονται με κριτήρια ΑΣΕΠ οι προσλήψεις σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Δεν μετράνε δηλαδή μεταπτυχιακά, διδακτορικά, βαθμοί, ούτε και η προϋπηρεσία. Και φυσικά ούτε και θα διαφοροποιηθεί ο μισθός σου (που είναι για όλους ~500€) για τα extra προσόντα. Μετράνε κοινωνικά/οικονομικά κριτήρια όπως χρόνος ανεργίας (μέχρι 60 μήνες συνήθως), μονογονεϊκή οικογένεια, πλήθος τέκνων, εισόδημα, ηλικία, το αν είσαι δικαιούχος ΚΕΑ (ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα νομίζω το λένε τώρα) τέτοια πράγματα. Αναζήτησε παλιότερες προκυρήξεις κοινωφελούς για να δεις τις προϋποθέσεις και φυσικά όταν ανακοινωθεί η νέα προκήρυξη θα δεις τι αλλαγές έχουν γίνει (μπορεί να μετρά και η εντοπιότητα π.χ.).

Για το 2ο ερώτημά σου, όχι δεν θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα. Άλλωστε το ότι παρακολουθείς μεταπτυχιακό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είσαι "διαθέσιμος για εργασία" που αυτό είναι που τυπικά ενδιαφέρει τον ΟΑΕΔ για να σε θεωρεί άνεργο. Κανείς δεν θα ασχοληθεί έτσι και αλλιώς.

Επεξ/σία από tedybear

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...