Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Δεν είναι. Inflated είναι.

Και εγώ αυτό πιστεύω. Ειδικά αν συγκρίνω βαθμολογίες με παλιά παιχνίδια που καθόρισαν το gaming.Εδω και 15 ,20 χρόνια δεν είναι να τις λαμβάνεις σοβαρά.Οι της εποχής έπαιρνα περιοδικο να διαβάσω review θα καταλάβουν.

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jimtriol είπε

Και εγώ αυτό πιστεύω. Ειδικά αν συγκρίνω βαθμολογίες με παλιά παιχνίδια που καθόρισαν το gaming.Εδω και 15 ,20 χρόνια δεν είναι να τις λαμβάνεις σοβαρά.Οι της εποχής έπαιρνα περιοδικο να διαβάσω review θα καταλάβουν.

Προσωπικά θεωρώ ότι οι βαθμολογίες ξεκινούν από το 50 και όχι από το 0.

Έτσι όταν βλέπω κάτι μέτρια για τα γούστα μου παιχνίδια τύπου Ubisoft να Βαράνε 80-85αρια μου κάθεται καλύτερα να τα υπολογίζω σαν παιχνίδια του 6-7.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Προσωπικά θεωρώ ότι οι βαθμολογίες ξεκινούν από το 50 και όχι από το 0.

Έτσι όταν βλέπω κάτι μέτρια για τα γούστα μου παιχνίδια τύπου Ubisoft να Βαράνε 80-85αρια μου κάθεται καλύτερα να τα υπολογίζω σαν παιχνίδια του 6-7.

Όταν βλέπεις ότι δίνονται 90ρια  για πλάκα και συγκρίνεις με παλαιότερα, ποια παιχνίδια έπαιρναν τόσες υψηλές βαθμολογίες καταλαβαίνεις.Και θα μιλήσω πχ για το Elden Ring για να μη θεωρηθεί ότι ξεκινάω vs .Ένα παιχνίδι που το γουστάρω και το έχω λιώσει.Οταν δεις τη βαθμολογία του και ποια παιχνίδια έχουν την ίδια ή χειρότερη καταλαβαίνεις τι παίζει και τι δημιουργεί το hype και οι δυνατές κοινοτητες ..90plus για μένα πρέπει να πλησιάζει τη τελειότητα .Το βλέπω συγκριτικα.Τεσπα μεγάλη συζήτηση.

Επεξ/σία από jimtriol
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jimtriol είπε

Όταν βλέπεις ότι δίνονται 90ρια  για πλάκα και συγκρίνεις με παλαιότερα, ποια παιχνίδια έπαιρναν τόσες υψηλές βαθμολογίες καταλαβαίνεις.Και θα μιλήσω πχ για το Elden Ring για να μη θεωρηθεί ότι ξεκινάω vs .Ένα παιχνίδι που το γουστάρω και το έχω λιώσει.Οταν δεις τη βαθμολογία του και ποια παιχνίδια έχουν την ίδια ή χειρότερη καταλαβαίνεις τι παίζει και τι δημιουργεί το hype και οι δυνατές κοινοτητες ..90plus για μένα πρέπει να πλησιάζει τη τελειότητα .Το βλέπω συγκριτικα.Τεσπα μεγάλη συζήτηση.

Πιο παλιά στα περιοδικά και χωρίς Ίντερνετ ότι και να γράφαν δεν γινόταν και κάτι. Σήμερα στην εποχή των σοσιαλ όλες οι μετρίαζες παίρνουν 80 και βλέπουμε για με έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και να μη τους ζαλιστούν των έρωτα στα σοσιαλ.

Δημοσ.

ο μ.ο. των reviews του metacritic συνηθως ειναι αντιπροσωπευτικος. Σιγουρα υπαρχει μια μεγαλυτερη ελαστικοτητα στις βαθμολογιες των indie παιχνιδιων, αλλα γενικα λιγο να ξερεις να διαβαζεις τις βαθμολογιες ειναι χρησιμο εργαλειο.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, xavier είπε

ο μ.ο. των reviews του metacritic συνηθως ειναι αντιπροσωπευτικος. Σιγουρα υπαρχει μια μεγαλυτερη ελαστικοτητα στις βαθμολογιες των indie παιχνιδιων, αλλα γενικα λιγο να ξερεις να διαβαζεις τις βαθμολογιες ειναι χρησιμο εργαλειο.

Μάλλον το ανάποδο τα 85+άρια τα δίνουν βροχή αν είναι στύλ Plague's Tale. Τα indies που παίρνουν βαθμολογίες τις αξίζουν επι το πλείστον

• Like 1
Δημοσ.

αν στη βαθμολογια παιζουν ρολο ολα τα  επιμερους στοιχεια ενος παιχνιδιου και αυτο περιεχει π.χ. τα γραφικα, ηχο κτλ. πως κρινεις ενα παιχνιδι οπως το vampire survivors με την ιδια κλιμακα με το plague tale?

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ξερες βαθμολογιες δε λενε τιποτα απο μονες τους. Αν εσενα δεν σου αρεσουν τα cinematic action adventure, 120% να παρει ενα παιχνιδι θα σου φανει παραλογο ή αν εμενα που βγαζω σπυρακια με τα pixelated γραφικα  και γουρλωνουν τα ματια μου οταν βλεπω 90αρια σε indie παιχνιδια, απλα εχω αποδεχτει οτι ολο το συμπαν δεν περιστρεφεται γυρω απο εμενα και υπαρχει κοσμος με διαφορετικα γουστα και για εκεινον το κοσμο τα κριτήρια ειναι διαφορετικα.

• Thanks 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, chn-cynic είπε

Μάλλον το ανάποδο τα 85+άρια τα δίνουν βροχή αν είναι στύλ Plague's Tale. Τα indies που παίρνουν βαθμολογίες τις αξίζουν επι το πλείστον

Σε ποια παιχνίδια αναφέρεσαι που είναι στυλ plague tale? Μόνο το tlou μου έρχεται.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, xavier είπε

αν στη βαθμολογια παιζουν ρολο ολα τα  επιμερους στοιχεια ενος παιχνιδιου και αυτο περιεχει π.χ. τα γραφικα, ηχο κτλ. πως κρινεις ενα παιχνιδι οπως το vampire survivors με την ιδια κλιμακα με το plague tale?

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ξερες βαθμολογιες δε λενε τιποτα απο μονες τους. Αν εσενα δεν σου αρεσουν τα cinematic action adventure, 120% να παρει ενα παιχνιδι θα σου φανει παραλογο ή αν εμενα που βγαζω σπυρακια με τα pixelated γραφικα  και γουρλωνουν τα ματια μου οταν βλεπω 90αρια σε indie παιχνιδια, απλα εχω αποδεχτει οτι ολο το συμπαν δεν περιστρεφεται γυρω απο εμενα και υπαρχει κοσμος με διαφορετικα γουστα και για εκεινον το κοσμο τα κριτήρια ειναι διαφορετικα.

Δεν μιλάμε για μένα και εσένα και τις απόψεις μας.

Η δημοσιογραφία του gaming είναι biased και κλίνει προς τις γραφικούρες και τα παιχνίδια ταινίες. Η φάση με τις υψηλές βαθμολογίες σε παιχνίδια κόπι πάστα με καλά γραφικά, τα gaming awards που έβαλαν το stray για game of the year και άφησαν απ' έξω tunic και cult of the lamb... Δεν έχεις απο πού να τα πιάσεις lol.

Το vampire survivors χωρίς διαφημίσεις και σπρώξιμο έχει κάνει πάταγο γιατι απλά είναι ένα πάρα πάρα πολύ καλό game.

7 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Σε ποια παιχνίδια αναφέρεσαι που είναι στυλ plague tale? Μόνο το tlou μου έρχεται.

Αν και όχι ακριβώς ίδια, κάτι Αssasins creed, ό,τι έχει βγάλει η Sony τα τελευταία 10 χρόνια κτλ. ακολουθούν την ίδια φόρμουλα. Προφανώς υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα στον κουβά, αλλα κάποια 85+ μέσα σε όλα αυτά έπρπε να είναι κάπου στο 75 και να μην είναι υποψήφια για game of the year.

Plagues Tale , Horizon Forbidden West είναι αδιανόητο να είναι στη λίστα για game of the year. Ούτε κάν κοντά. Αυτά που ανέφερα παραπάνω με 1/1000 του budget είναι καλύτερα παιχνίδια. Αλλα δεν πουλάνε clicks και φανμποιλίκια οπότε άκυρο.

• Like 3
Δημοσ.

εκφραζεις καποιες απολυτες αποψεις με μοναδικο κριτηριο το προσωπικο σου γουστο. δε μπορω να καταλαβω την αλληλουχια των σκεψεων σου. το σιγουρο ειναι οτι μιλας αποκλειστικα για εσενα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, xavier είπε

εκφραζεις καποιες απολυτες αποψεις με μοναδικο κριτηριο το προσωπικο σου γουστο. δε μπορω να καταλαβω την αλληλουχια των σκεψεων σου. το σιγουρο ειναι οτι μιλας αποκλειστικα για εσενα.

Σε φόρουμ είμαστε.

Δεν ξέρω τι σε δυσκόλεψε σε όλο αυτό. Τα 3rd person cinematic action adventure είναι υπερεκτιμημένα βαθμολογικά γιατί κάνουν appeal στους "gaming δημοσιογράφους" που ψηφίσαν Stray για να μπεί στη λίστα GOTY. 

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί έχουμε 3 παιχνίδια 3RD Person AA Το Elden Ring και ένα ξεκάρφωμα.

Το Elden Ring και το GoW προφανώς πρέπει να είναι εκεί. Όλες οι άλλες κατηγορίες game σνομπαρίζονται. Ας είχαν ένα racing, κάνα σωστό platformer, κάτι άλλο ρε φίλε. Ακόμα και το ένα λίγο διαφορετικό που βάλανε, ΙΔΙΟ πράγμα είναι με γάτα.

• Like 1
Δημοσ.

στη περσινη λιστα δεν υπηρχε ουτε ενα. platformers, metroidvania, roguelike και  ενα horror fps.

κερδισε ενα πλατφορμερ.

οπως και να χει, η επιλογη των υποψηφιων παιχνιδιων, ουσιαστικα γινεται απο τα ιδια μεσα που υπολογιζονται στη βαθμολογια του metacritic(πανω κατω). Οποτε τα αποτελεσματα, λογικο να ειναι παρομοια.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, xavier είπε

στη περσινη λιστα δεν υπηρχε ουτε ενα. platformers, metroidvania, roguelike και  ενα horror fps.

κερδισε ενα πλατφορμερ.

οπως και να χει, η επιλογη των υποψηφιων παιχνιδιων, ουσιαστικα γινεται απο τα ιδια μεσα που υπολογιζονται στη βαθμολογια του metacritic(πανω κατω). Οποτε τα αποτελεσματα, λογικο να ειναι παρομοια.

Πέρυσι δεν είχε βγεί ούτε ένα... Κατα τα άλλα ναι οπως τα λες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...