Προς το περιεχόμενο

Οικονομικό στατικό ποδήλατο (~200€). Αξίζει;


Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα στατικό ποδήλατο για κάποιου είδους άσκηση στο σπίτι. Τα τελευταία χρόνια λόγω έντονα καθιστικής ζωής (εργασία στο PC ~10 ώρες κάθε μέρα) και λόγω ηλικίας μιας και πατήσαμε τα 40, η φυσική κατάσταση έχει πέσει στα τάρταρα (όχι ότι ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο δηλαδή, αλλά τώρα ακόμα περισσότερο). Με μια σύντομη έρευνα που έκανα σε skroutz κλπ, διαπίστωσα ότι για να πάρεις κάτι 'αποδεδειγμένα' καλό (ή έστω κάτι με πολλές θετικές αξιολογήσεις) πρέπει να δώσεις αρκετά χρήματα. Επειδή όμως πάντα υπάρχει η πιθανότητα να καταλήξει καλόγερος για τα ρούχα έχω βάλει ένα ταβάνι στο μπάτζετ γύρω στα 200€.

Όπως αναφέρω και πιο πάνω, κυριότερος στόχος είναι μια κάποια βελτίωση της φυσικής κατάστασης, και λιγότερο κάποια μικρή απώλεια βάρους.

Σε αυτό το εύρος τιμής κάποια που έχω δει είναι τα εξής:

https://www.skroutz.gr/s/23218108/Spokey-Onego-926211.html

https://www.skroutz.gr/s/4616762/EverFit-BFK-300.html

https://www.skroutz.gr/s/20638157/Body-Sculpture-C-1660.html

https://www.skroutz.gr/s/9068000/EverFit-BFK-Slim-New-04-432-109.html#specs

Όπως και αυτό από Intersport, σχετικά με το οποίο βρήκα σχόλια στό φόρουμ για το επόμενο μοντέλο, το C3.1, που όμως ξεφεύγει λίγο απο το μπάτζετ μου, οπότε πάω στο προηγούμενο.

https://www.intersport.gr/organa-axesouar/organa-gymnastikis/energetics-podilato-gymnastikis-c2.1-magnetic-exercise-bike_681059/

Έχει κάποιος εμπειρία με κάποιο από αυτά ή κάποιο άλλο σε παρόμοιο μπάτζετ για να εκφέρει προσωπική άποψη; Επίσης, διαβάζω για το βάρος του δίσκου ένα γενικό "όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο", αλλά δεν διαβάζω κάτι πιο συγκεκριμένο, πχ εγώ που ψάχνω για κάτι που προορίζεται για χρήση από άτομα γύρω στα 85-90 κιλά μηχανήματα με τι βάρος δίσκου και κάτω θα έπρεπε να απορρίψω;

 

*****Για να προλάβω κάποια αναμενόμενα και προφανή σχόλια. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και γνωρίζω ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι άσκησης, όπως το γυμναστήριο, το περπάτημα, το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες. Επίσης από τα λίγα που γνωρίζω υπάρχουν και όργανα που γυμνάζουν καλύτερα, όπως ο διάδρομος ή το ελλειπτικό. Αλλά για την πρώτη κατηγορία την δυνατότητα την έχω και τώρα αλλά δεν το έχω κάνει (και στην τελική η αγορά ενός στατικού ποδηλάτου δεν με εμποδίζει από το να τα κάνω αν θελήσω και το στατικό ποδήλατο να αποτελεί συμπλήρωμα), ενώ για την δεύτερη υπάρχουν για εμένα 3 βασικά μειονεκτήματα. Πρώτο η τιμή, δεύτερο ο μεγαλύτερος χώρος που πιάνουν. Οπότε στην περίπτωση που τελικά καταλήξω να μην κάνω όσο περίμενα αρχικά, θα έχω περισσότερους λόγους να μετανιώνω για την αγορά μου. Τρίτον, επειδή διάδρομο και ελλειπτικό είχα δοκιμάσει πριν κάποια χρόνια που πήγαινα γυμναστήριο, θυμάμαι ότι δεν με βόλευαν καθόλου και τα απέφευγα. Άσε που τα βαριόμουν πολύ περισσότερο, ενώ το ποδήλατο όποτε έκανα μπορεί να έβαζα να χαζεύω παράλληλα κάτι στο κινητό και η ώρα περνούσε πιο εύκολα. Οπότε για εμένα δεν είναι δίλημμα "30' ποδήλατο VS 30' ελλειπτικό ή διάδρομο" στο οποίο προφανώς και υπερισχύει το δεύτερο, αλλά "30' ποδήλατο VS 0' ελλειπτικό ή διάδρομο" στο οποίο προφανώς υπερισχύει το πρώτο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...