Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, dimos15 είπε

Γιατι μπορεί εγω να εχω κατάστημα στο facebook και να πουλάω προϊόντα με αντικαταβολή χωρίς να εχω δηλώσει την εταιρεία και χωρίς να πληρώνω φπα

Και θα τα εστελνες με αντικαταβολή με ΕΛΤΑ. Αποδείξεις πως θα έκοβες χωρίς αφμ;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, korakios είπε

ναι , αλλά πουθενά δεν έχω δει λινκ με το νόμο , μόνο άσχετα ποστς που αναφέρουν περιπτώσεις

καλά , αυτό εννοείται

- Είναι πολύ εύκολο να το βρεις στο διαδίκτυο.

- Δεν είναι υποχρεωμένα τα άλλα μέλη να κάνουν συνεχώς αναρτήσεις με "λινκ", ειδικά αυτοί που είναι σε σχολές που διδάσκονται Εμπορικό Δίκαιο. Δεν αποκτούν όλοι γνώσεις αποκλειστικά και μόνο μέσω διαδικτύου. Να το προσέξεις αυτό με τα "λινκ" και με τους χαρακτηρισμούς περί ασχέτων...

1 ώρα πριν, Herald είπε

Υπαρχει νομος, και δεν αφορα μονο τον αριθμο αλλα και τον σκοπο αγορας. Δηλαρη αν αγόρασες κατι με σκοπο την μεταπωληση θεωρεισαι επτηδευματιας. Ολα αυτα βεβαια ειναι ασχετα με την αντικαταβολη και η εφορια δεν εμπλεκεται πουθενα. 

...κάθε πράξη όταν δεν είναι πρωτότυπα εμπορική, καθίσταται εμπορική αν έγινε χάριν εμπορίας.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Herald είπε

4308/2014 άρθρο 39

Ναι , αυτό αφορά τα 10000€ , εγώ συγκεκριμένα αναφέρθηκα στο πόσες πωλήσεις μπορεί να κάνει κάποιος . Σε διάφορα φόρουμ λένε 20-25-10 κτλ . Μέχρι να βάλει κάποιος λινκ από τη νομοθεσία με το όριο του αριθμού των πωλήσεων το θεωρώ ράδιοαρβύλα 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

Ναι , αυτό αφορά τα 10000€ , εγώ συγκεκριμένα αναφέρθηκα στο πόσες πωλήσεις μπορεί να κάνει κάποιος . Σε διάφορα φόρουμ λένε 20-25-10 κτλ . Μέχρι να βάλει κάποιος λινκ από τη νομοθεσία με το όριο του αριθμού των πωλήσεων το θεωρώ ράδιοαρβύλα 

3 το εξάμηνο αν θυμάμαι καλά. Υπάρχει ΠΟΛ πάνω στον νόμο που το λέει. Τώρα αν καίγεσαι πολύ θα ψάξω να την βρώ, αλλά άμα googlaris νομίζω θα τα καταφέρεις. Ψάξε για το πότε χαρακτηρίζεται κάποιος επιτηδευματίας και θα το βρείς. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

3 το εξάμηνο αν θυμάμαι καλά. Υπάρχει ΠΟΛ πάνω στον νόμο που το λέει. Τώρα αν καίγεσαι πολύ θα ψάξω να την βρώ, αλλά άμα googlaris νομίζω θα τα καταφέρεις. Ψάξε για το πότε χαρακτηρίζεται κάποιος επιτηδευματίας και θα το βρείς. 

Έψαξα εννοείται αλλά δε βρήκα 

Αν τυχών το βρεις , χαλαρά , θα βοηθούσε :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχει και εχει και γινει και  θεμα απο τούς διαχειριστές του φορουμ οσον αφορα τις αγγελίες...

Οταν υπαρχει αποδειξη αγορας οπου εχει καταβληθει το φπα τοτε δεν υπαρχει προβλημα

Φυσικα καμια σχεση με την αντικαταβολη.

Επεξ/σία από agiannesg59
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dimos15 είπε

Αυτό λέω οτι αν δεν ελέγχει η εφορία τα προϊόντα που πωλουντε με αντικαταβολή τοτε μπορει ο καθένας να εχει παράνομη εμπορική δραστηριότητα. Οταν πχ αγοράζεις ενα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο η εφορία το ελέγχει γιατί αν αγοράζεις και πουλάς πάνω απο 5 τον χρόνο σου λεει οτι έχεις επιχείρηση εμπορίας μεταχειρισμένων..  Το ιδιο συμβαίνει και με τις αντικαταβολές, αν εμφανίζεσαι εσυ να πουλάς 100 προϊόντα με αντικαταβολή τοτε σου λεει εχεις επιχείρηση και δεν την δηλώνεις..

στα μεταχειρισμενα ειδη εκτός ακινητων, οχηματων, μηχανων κλπ επιτρεπεται ελευθερα να πουλησεις οσα θέλεις καθως δε φορολογούνται, ακομα κι αν τα πληρωθείς μεσω λογαριασμού τράπεζας.  στα αυτοκινητα ισχυει αυτο που λες οχι ομως σε κινητα, ταπλετ, ρουχα παπουτσια κλπ. οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανακατευτεί η εφορία. τα ελτα λένε ψέματα όπως τότε που ειχαν κρατησει τα λεφτα που πληρωναμε τη ΔΕΗ και ερχονταν οι υπάλληλοι να μας κόψουν το ρευμα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...