nick125 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Kαλησπερα και καλη εβδομαδα Θέλω να καταθέσω ένα ποσό από το e-banking μου στην εθνική σε αλλο λογαριασμό Εθνικής, πχ 30 ευρώ Γνωρίζετε αν πέρα αυτού του ποσού θα επιβαρυνθώ και κάποιο εξτρα κόστος ( πχ εμβασμα) ή όχι?> Ευχαριστώ
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Επίσης το έμβασμα είναι άλλο πράγμα, αυτό που θέλεις να κάνεις λέγεται μεταφορά σε λογαριασμό. 1
nick125 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Επίσης το έμβασμα είναι άλλο πράγμα, αυτό που θέλεις να κάνεις λέγεται μεταφορά σε λογαριασμό. Mεταφορα σε λογαριασμο τριτου λεγεται (ΕΤΕ), απλα η Εθνικη δεν τα εξηγει και πολυ καλα , καθως εκανα τη καταθεση σε λογαριασμο Εθνικης απο το λογαριασμο μου στην Εθνικη μεσω e-banking και αναφερει το καταθετήριο ( αφου εκανα τη καταθεση). Ήθελα να κανω καταθεση 30 ευρώ απο λογαριασμο Εθνικης σε λογαριασμο εθνικης για ένα παραβολο και μου εβγαλε τα εξης: Αιτούμενο ποσό εμβάσματος: 30 ευρώ Καθαρό ποσό εμβάσματος: 30 ευρώ ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΕΩΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 30 ΕΥΡΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ενω εκανα μεταφορα λογαριασμου σε τριτο στην Εθνικη απο λογαριασμό Εθνικης
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, nick125 είπε Mεταφορα σε λογαριασμο τριτου λεγεται (ΕΤΕ), απλα η Εθνικη δεν τα εξηγει και πολυ καλα , καθως εκανα τη καταθεση σε λογαριασμο Εθνικης απο το λογαριασμο μου στην Εθνικη μεσω e-banking και αναφερει το καταθετήριο ( αφου εκανα τη καταθεση). Ήθελα να κανω καταθεση 30 ευρώ απο λογαριασμο Εθνικης σε λογαριασμο εθνικης για ένα παραβολο και μου εβγαλε τα εξης: Αιτούμενο ποσό εμβάσματος: 30 ευρώ Καθαρό ποσό εμβάσματος: 30 ευρώ ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΕΩΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 30 ΕΥΡΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ενω εκανα μεταφορα λογαριασμου σε τριτο στην Εθνικη απο λογαριασμό Εθνικης Προφανώς οι developers των συστημάτων της Εθνικής δεν μπήκαν στον κόπο να βάλουν διαφορετική περιγραφή στο σημείο που περιγράφεις, και έτσι πάντα γράφει "ποσό εμβάσματος" ακόμα και αν δεν πρόκειται για έμβασμα αλλά για απλή μεταφορά. "Τι είναι έμβασμα; Έμβασμα είναι η μεταφορά ενός ποσού από έναν πχ λογαριασμό τραπέζης, σε κάποιον άλλον, όχι με αυτόματο τρόπο αλλά πχ με τη διαμεσολάβηση μίας ή περισσοτέρων τραπεζών.Ουσιαστικά αυτό γίνεται μεταξύ διαφορετικών τραπεζών της ίδιας ή διαφορετικής χώρας. Έτσι πχ αν εγώ θέλω να στείλω λεφτά από την Α τράπεζα σε μια άλλη διαφορετική, πχ στην Β, μπορώ να το κάνω με ένα τέτοιο. Ουσιαστικά δηλώνω πόσα λεφτά θέλω να μεταφέρω και αναλαμβάνουν οι τράπεζες που μεσολαβούν, να μεταφέρουν τα λεφτά μου στο λογαριασμό της Β. Για αυτή τους τη δουλειά, η τράπεζες πληρώνονται με τη λεγόμενη προμήθεια εμβάσματος και για να ολοκληρωθεί η μεταφορά, θα πρέπει να γίνει κάποια "χαρτούρα" από 1 ή περισσότερους υπαλλήλους της/των τράπεζας/ων." https://ti-einai.gr/emvasma/
nick125 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Προφανώς οι developers των συστημάτων της Εθνικής δεν μπήκαν στον κόπο να βάλουν διαφορετική περιγραφή στο σημείο που περιγράφεις, και έτσι πάντα γράφει "ποσό εμβάσματος" ακόμα και αν δεν πρόκειται για έμβασμα αλλά για απλή μεταφορά. "Τι είναι έμβασμα; Έμβασμα είναι η μεταφορά ενός ποσού από έναν πχ λογαριασμό τραπέζης, σε κάποιον άλλον, όχι με αυτόματο τρόπο αλλά πχ με τη διαμεσολάβηση μίας ή περισσοτέρων τραπεζών.Ουσιαστικά αυτό γίνεται μεταξύ διαφορετικών τραπεζών της ίδιας ή διαφορετικής χώρας. Έτσι πχ αν εγώ θέλω να στείλω λεφτά από την Α τράπεζα σε μια άλλη διαφορετική, πχ στην Β, μπορώ να το κάνω με ένα τέτοιο. Ουσιαστικά δηλώνω πόσα λεφτά θέλω να μεταφέρω και αναλαμβάνουν οι τράπεζες που μεσολαβούν, να μεταφέρουν τα λεφτά μου στο λογαριασμό της Β. Για αυτή τους τη δουλειά, η τράπεζες πληρώνονται με τη λεγόμενη προμήθεια εμβάσματος και για να ολοκληρωθεί η μεταφορά, θα πρέπει να γίνει κάποια "χαρτούρα" από 1 ή περισσότερους υπαλλήλους της/των τράπεζας/ων." https://ti-einai.gr/emvasma/ Δεκτα ολα αυτα αλλα τωρα εχω αγχωθει γιατι ηταν πληρωμη παραβολου. Φοβαμαι μη τυχον στα 30 ευρώ, κρατησε τιποτα προμηθεια η τραπεζα και ας ηταν η μεταφορα χρηματων για λογαριασμο εθνικης. Επισης η περιγραφη στη καταθεση με τρομαζουν λιγο. Βεβαια θυμαμαι πριν πατησω τη τελικη υποβολη καταθεση , ελεγε Σύνολο Εξοδων: 0 ευρώ. Άρα λογικά τα 30 ευρώ πηγαν στο λογαριασμό Εθνικης παραβολου για μια δημοσια υπηρεσια που εκανα τη καταθεση. Φοβαμαι μη τυχον απο τα 30 ευρω κρατησε προμηθεια στο παραληπτη 1
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, nick125 είπε Δεκτα ολα αυτα αλλα τωρα εχω αγχωθει γιατι ηταν πληρωμη παραβολου. Φοβαμαι μη τυχον στα 30 ευρώ, κρατησε τιποτα προμηθεια η τραπεζα και ας ηταν η μεταφορα χρηματων για λογαριασμο εθνικης. Επισης η περιγραφη στη καταθεση με τρομαζουν λιγο. Βεβαια θυμαμαι πριν πατησω τη τελικη υποβολη καταθεση , ελεγε Σύνολο Εξοδων: 0 ευρώ. Άρα λογικά τα 30 ευρώ πηγαν στο λογαριασμό Εθνικης παραβολου για μια δημοσια υπηρεσια που εκανα τη καταθεση. Φοβαμαι μη τυχον απο τα 30 ευρω κρατησε προμηθεια στο παραληπτη Και γιατί δεν έβγαζες το παράβολο απο τον δικό σου λογαριασμό;
Bitbit Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 για να μη μπλέκουμε με την λεπτομέρεια της λεπτομέρειας.... Θέλεις να μεταφέρεις χρήματα σε λογαριασμό της ίδιας τράπεζας; Είναι δωρεάν. Θέλεις να μεταφέρεις χρήματα σε λογαριασμό άλλης τράπεζας; Υπάρχει προμήθεια. (Εξαιρέσεις υπάρχουν σε "ειδικούς" λογαριασμούς.) 1
nick125 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Και γιατί δεν έβγαζες το παράβολο απο τον δικό σου λογαριασμό; ηταν καταθεση παραβολου για ΕΛΚΕ για την ΑΣΠΑΙΤΕ, διοτι ανοιξαν οι αιτησεις για τη παιδαγωγικη επαρκεια. Ηθελε πληρωμη παραβολου μονο με καταθεση
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, nick125 είπε ηταν καταθεση παραβολου για ΕΛΚΕ για την ΑΣΠΑΙΤΕ, διοτι ανοιξαν οι αιτησεις για τη παιδαγωγικη επαρκεια. Ηθελε πληρωμη παραβολου μονο με καταθεση Τοτε κατάθεση έκανες και δεν έκδοσες παράβολο απο το e paravolo.Οκ,αλλο νόμιζα εγώ.
nick125 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, Bitbit είπε Εξαιρέσεις υπάρχουν σε "ειδικούς" λογαριασμούς Μπορεις να αναφερεις ενα παραδειγμα?
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 5 λεπτά πριν, nick125 είπε Δεκτα ολα αυτα αλλα τωρα εχω αγχωθει γιατι ηταν πληρωμη παραβολου. Φοβαμαι μη τυχον στα 30 ευρώ, κρατησε τιποτα προμηθεια η τραπεζα και ας ηταν η μεταφορα χρηματων για λογαριασμο εθνικης. Επισης η περιγραφη στη καταθεση με τρομαζουν λιγο. Βεβαια θυμαμαι πριν πατησω τη τελικη υποβολη καταθεση , ελεγε Σύνολο Εξοδων: 0 ευρώ. Άρα λογικά τα 30 ευρώ πηγαν στο λογαριασμό Εθνικης παραβολου για μια δημοσια υπηρεσια που εκανα τη καταθεση. Φοβαμαι μη τυχον απο τα 30 ευρω κρατησε προμηθεια στο παραληπτη Μην μπερδεύεσαι, εσύ μεταφορά σε λογαριασμό έκανες, όχι πληρωμή παραβόλου. Και όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσει προμήθεια η τράπεζα, στο επιβεβαίωσε και η ίδια όταν σου είπε ότι το καθαρό ποσό που θα φτάσει στον παραλήπτη είναι 30€, Μην ψειρίζεις τη μαϊμού. 1
Bitbit Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, nick125 είπε Μπορεις να αναφερεις ενα παραδειγμα? Υπάρχουν λογαριασμοί που δεν έχουν χρεώσεις. πχ η eurobank έχει τον live , η πειραιώς τον direct (κάπως έτσι). Αυτά υπο προϋποθέσεις βέβαια. Της πειραιώς έχει καταργηθεί νομίζω αυτή τη στιγμή και ισχύει μόνο για τους παλιούς. Χρησιμοποιούσα και τους 2 λογαριασμούς παλαιότερα για να στέλνω και να δέχομαι εμβάσματα.
pavlovic Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Aν έστειλες μεσω e-banking απο Εθνικη σε Εθνικη, δεν εχεις χρεωση εξτρα μην ανησυχεις. Μονο αν εστειλες απο Εθνικη σε Πειραιως, eurobank kai genika σε αλλη τραπεζα εκτος ΕθΝΙΚΗΣ θα ειχς εξτρα χρεωση
_Biohazard_ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, Bitbit είπε Υπάρχουν λογαριασμοί που δεν έχουν χρεώσεις. πχ η eurobank έχει τον live , η πειραιώς τον direct (κάπως έτσι). Αυτά υπο προϋποθέσεις βέβαια. Της πειραιώς έχει καταργηθεί νομίζω αυτή τη στιγμή και ισχύει μόνο για τους παλιούς. Χρησιμοποιούσα και τους 2 λογαριασμούς παλαιότερα για να στέλνω και να δέχομαι εμβάσματα. Τον Live της Eurobank τον έχουν πετσοκοψει πολύ σε παροχές και διευκολύνσεις σε σχέση με όταν πρωτοδημιουργηθηκε,σε φάση που πια δεν ξέρω γιατί εξακολουθεί να λέγεται Live...μόνο το όνομα του έμεινε και από τηγανιτα τίποτα, που λέει κι ο λαός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα