Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Haldol είπε

Βεβαίως, αλλά αύριο, δεν κατεβαίνω αυτή την ώρα. :P

Τι θα ήθελες να δεις; Να εστιάσω κάπου; Ή απλά όλο τον πίνακα;

Βγάλε εσύ μια με όλο τον πίνακα και μια που να εστιάζεις στα σημεία με φθορές και "λιωσίματα".

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Haldol είπε

Βεβαίως, αλλά αύριο, δεν κατεβαίνω αυτή την ώρα. :P

Τι θα ήθελες να δεις; Να εστιάσω κάπου; Ή απλά όλο τον πίνακα;

Τίποτα σημαντικό, απλά μα δω πόσο αρχαίος είναι.

Με την ησυχία σου, όποτε και αν μπορείς.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Τίποτα σημαντικό, απλά μα δω πόσο αρχαίος είναι.

Πολύ. Το '00 ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο διαμέρισμα, οπότε είναι το λιγότερο 21 ετών. Παίζει κάποιο ρόλο; Ειλικρινά ρωτάω, δε προσπαθώ να υπεραμυνθώ της εγκατάστασης.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Haldol είπε

Πολύ. Το '00 ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο διαμέρισμα, οπότε είναι το λιγότερο 21 ετών. Παίζει κάποιο ρόλο; Ειλικρινά ρωτάω, δε προσπαθώ να υπεραμυνθώ της εγκατάστασης.

Εγώ πάλι αρχαίο θα τον έλεγα αν ήταν του 70-80, του 00 είναι σχετικά νέος :)

• Like 1
Δημοσ.

μια εγκατάσταση δεν δικαιολογείται να έχει όλα αυτά τα προβλήματα που περιγράφονται λόγω υπερφόρτισης. Για να ισχύουν σημαίνει ή ήταν λάθος κατασκευασμένη από την αρχή ή έγιναν μετέπειτα παρεμβάσεις. Τα καλώδια δεν μαυρίζουν επειδή ξεπεράστηκε λίγο η αντοχή τους πχ το 2.5αρι αντέχει περισσότερο από τα 16Α γιατί αλλιώς θα είχαμε διαρκώς πυρκαγιές αφού  μια ασφάλεια 16Α δεν ενεργοποιείται στα 16Α. Ούτε πέφτουν οι ασφάλειες στις κολόνες, γιατί απλά δεν υπάρχουν ασφάλειες στις κολόνες

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ασφάλεια A(30 32 35 40A)έχει ο μετρητής χελώνα ΔΕΗ  κ τι στον πίνακα πάνω στο σπιτι...

Μήπως έπαιξε bypass /πείραγμα κ κάτω ?το τεστ του ρελέ πανω δουλεύει?

Διόρθωσε το ωμέγα στο φοκο:)

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

A επισης ενημερωτικά, επειδη εχω δει δεκαδες κατασκευες εποχης 1996-2003 δεν υφίσταται 2.5αρι σε μπριζα στο 98% αυτών. Στη καλύτερη 1.5αρι...

Ε εαν εβαλε στο 1.5 καλωδιο κανενα αεροθερμο 4kw (το εχω δει το εργο με ενα γιγαντιο αεροθερμο απο το Lidl) αντιο ζωη προφανώς...

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ε εαν εβαλε στο 1.5 καλωδιο κανενα αεροθερμο 4kw (το εχω δει το εργο με ενα γιγαντιο αεροθερμο απο το Lidl) αντιο ζωη προφανώς...

το 1.5αρι σε ρευματοδότη είναι νόμιμο, παράνομο είναι να μην ασφαλίσεις την γραμμή σωστά και να επιτρέπεις την λειτουργία  ενός φορτίου 4kW

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nvel είπε

το 1.5αρι σε ρευματοδότη είναι νόμιμο, παράνομο είναι να μην ασφαλίσεις την γραμμή σωστά και να επιτρέπεις την λειτουργία  ενός φορτίου 4kW

δε διαφωνω αλλα ο χρήστης δε το ξερει σχεδον ποτε τι επιτρεπεται να βαλει και τι οχι σε μια πριζα..

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τι είναι το φωκο;

Αργκό, βγαίνει από το «φωτιά».
Αν έχεις ακούσει παλιότερα όταν ζήταγε κάποιον αναπτήρα να ανάψει τσιγάρο και έλεγε «πέτα μου το φώκο». :)

• Like 1
Δημοσ.

Γνώμη μου εφόσον σε παίρνει οικονομικά και από τη στιγμή που θα προχωρήσεις σε ανακαίνιση, τα ξηλωνεις όλα η τουλάχιστον τα εμφανώς αλλοιωμένα (ιδανικά όλα). Ξηλωμα του πίνακα και αντικατάσταση όλων των ραγο-υλικων.(δεν κοστίζει πολύ και είναι σημαντικό)

Έλεγχο γείωσης και σωστή εγκατάσταση του ουδέτερου εντός του πίνακα.

Αν το σπίτι είναι τριφασικό να γίνει εκ νέου ο διαμοιρασμός των φάσεων ώστε τα φορτία να "απλωθούν" σωστά στο σπίτι και στις ανάγκες του.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Αν το σπίτι είναι τριφασικό να γίνει εκ νέου ο διαμοιρασμός των φάσεων ώστε τα φορτία να "απλωθούν" σωστά στο σπίτι και στις ανάγκες του.

Ναι, αυτό το σκέφτηκα κι εγώ. Είναι όντως 3Φ η παροχή. Εχθές παρατήρησα ότι στην ηλεκτρική κουζίνα πάει μόνο μία φάση, ενώ είναι το "κλασικό" σημείο που θα οδηγηθούν και οι 3 μαζί. Αρχίζω να πιστεύω ότι θα φύγει για ξήλωμα όόόλη η εγκατάσταση. :)

Μίλησα με ηλεκτρολόγο πιο πρωί, και από 'βδομάδα θα 'ρθει για αξιολόγηση της κατάστασης. 

Δεν εγκαταλείπω το νήμα, και το απόγευμα θα ανεβάσω και τις φώτο που υποσχέθηκα.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, paylidis είπε

δε διαφωνω αλλα ο χρήστης δε το ξερει σχεδον ποτε τι επιτρεπεται να βαλει και τι οχι σε μια πριζα..

Ότι και να βάλει ο χρήστης η εγκατάσταση παραμένει ασφαλής εφόσον έχει ασφαλιστεί σωστά. Και 4kw φορτίο να ρίξει ο χρήστης σε 1.5 καλώδιο, μόλις η ασφάλεια περάσει τα 10Α θα κόψει το κύκλωμα και δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο χρήστης μπορεί να κάνει ζημιά μόνο σε δικά του πράγματα, πχ να βάλει μια προέκταση 1.5 σε πρίζα ενισχυμένη 2.5 και να λιώσει η προέκταση. Ίσως σε αυτή την περίπτωση να μπορεί να κάνει ζημιά και στον ρευματοδότη (πρίζα).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...