Basilhs23___ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 8 λεπτά πριν, Haldol είπε Βεβαίως, αλλά αύριο, δεν κατεβαίνω αυτή την ώρα. Τι θα ήθελες να δεις; Να εστιάσω κάπου; Ή απλά όλο τον πίνακα; Βγάλε εσύ μια με όλο τον πίνακα και μια που να εστιάζεις στα σημεία με φθορές και "λιωσίματα".
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 13 λεπτά πριν, Haldol είπε Βεβαίως, αλλά αύριο, δεν κατεβαίνω αυτή την ώρα. Τι θα ήθελες να δεις; Να εστιάσω κάπου; Ή απλά όλο τον πίνακα; Τίποτα σημαντικό, απλά μα δω πόσο αρχαίος είναι. Με την ησυχία σου, όποτε και αν μπορείς.
Haldol Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Τίποτα σημαντικό, απλά μα δω πόσο αρχαίος είναι. Πολύ. Το '00 ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο διαμέρισμα, οπότε είναι το λιγότερο 21 ετών. Παίζει κάποιο ρόλο; Ειλικρινά ρωτάω, δε προσπαθώ να υπεραμυνθώ της εγκατάστασης.
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 5 λεπτά πριν, Haldol είπε Πολύ. Το '00 ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο διαμέρισμα, οπότε είναι το λιγότερο 21 ετών. Παίζει κάποιο ρόλο; Ειλικρινά ρωτάω, δε προσπαθώ να υπεραμυνθώ της εγκατάστασης. Εγώ πάλι αρχαίο θα τον έλεγα αν ήταν του 70-80, του 00 είναι σχετικά νέος 1
nvel Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2021 μια εγκατάσταση δεν δικαιολογείται να έχει όλα αυτά τα προβλήματα που περιγράφονται λόγω υπερφόρτισης. Για να ισχύουν σημαίνει ή ήταν λάθος κατασκευασμένη από την αρχή ή έγιναν μετέπειτα παρεμβάσεις. Τα καλώδια δεν μαυρίζουν επειδή ξεπεράστηκε λίγο η αντοχή τους πχ το 2.5αρι αντέχει περισσότερο από τα 16Α γιατί αλλιώς θα είχαμε διαρκώς πυρκαγιές αφού μια ασφάλεια 16Α δεν ενεργοποιείται στα 16Α. Ούτε πέφτουν οι ασφάλειες στις κολόνες, γιατί απλά δεν υπάρχουν ασφάλειες στις κολόνες 2
kage Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Τι ασφάλεια A(30 32 35 40A)έχει ο μετρητής χελώνα ΔΕΗ κ τι στον πίνακα πάνω στο σπιτι... Μήπως έπαιξε bypass /πείραγμα κ κάτω ?το τεστ του ρελέ πανω δουλεύει? Διόρθωσε το ωμέγα στο φοκο:) Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2021 από kage
paylidis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 A επισης ενημερωτικά, επειδη εχω δει δεκαδες κατασκευες εποχης 1996-2003 δεν υφίσταται 2.5αρι σε μπριζα στο 98% αυτών. Στη καλύτερη 1.5αρι... Ε εαν εβαλε στο 1.5 καλωδιο κανενα αεροθερμο 4kw (το εχω δει το εργο με ενα γιγαντιο αεροθερμο απο το Lidl) αντιο ζωη προφανώς...
nvel Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 41 λεπτά πριν, paylidis είπε Ε εαν εβαλε στο 1.5 καλωδιο κανενα αεροθερμο 4kw (το εχω δει το εργο με ενα γιγαντιο αεροθερμο απο το Lidl) αντιο ζωη προφανώς... το 1.5αρι σε ρευματοδότη είναι νόμιμο, παράνομο είναι να μην ασφαλίσεις την γραμμή σωστά και να επιτρέπεις την λειτουργία ενός φορτίου 4kW 2
paylidis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 5 λεπτά πριν, nvel είπε το 1.5αρι σε ρευματοδότη είναι νόμιμο, παράνομο είναι να μην ασφαλίσεις την γραμμή σωστά και να επιτρέπεις την λειτουργία ενός φορτίου 4kW δε διαφωνω αλλα ο χρήστης δε το ξερει σχεδον ποτε τι επιτρεπεται να βαλει και τι οχι σε μια πριζα..
dpolal Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 51 λεπτά πριν, liakjim είπε Τι είναι το φωκο; Αργκό, βγαίνει από το «φωτιά». Αν έχεις ακούσει παλιότερα όταν ζήταγε κάποιον αναπτήρα να ανάψει τσιγάρο και έλεγε «πέτα μου το φώκο». 1
Vagosman Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Γνώμη μου εφόσον σε παίρνει οικονομικά και από τη στιγμή που θα προχωρήσεις σε ανακαίνιση, τα ξηλωνεις όλα η τουλάχιστον τα εμφανώς αλλοιωμένα (ιδανικά όλα). Ξηλωμα του πίνακα και αντικατάσταση όλων των ραγο-υλικων.(δεν κοστίζει πολύ και είναι σημαντικό) Έλεγχο γείωσης και σωστή εγκατάσταση του ουδέτερου εντός του πίνακα. Αν το σπίτι είναι τριφασικό να γίνει εκ νέου ο διαμοιρασμός των φάσεων ώστε τα φορτία να "απλωθούν" σωστά στο σπίτι και στις ανάγκες του.
Joshua21 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, liakjim είπε Τι είναι το φωκο; https://www.slang.gr/lemma/15-foko
Haldol Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 15 λεπτά πριν, Vagosman είπε Αν το σπίτι είναι τριφασικό να γίνει εκ νέου ο διαμοιρασμός των φάσεων ώστε τα φορτία να "απλωθούν" σωστά στο σπίτι και στις ανάγκες του. Ναι, αυτό το σκέφτηκα κι εγώ. Είναι όντως 3Φ η παροχή. Εχθές παρατήρησα ότι στην ηλεκτρική κουζίνα πάει μόνο μία φάση, ενώ είναι το "κλασικό" σημείο που θα οδηγηθούν και οι 3 μαζί. Αρχίζω να πιστεύω ότι θα φύγει για ξήλωμα όόόλη η εγκατάσταση. Μίλησα με ηλεκτρολόγο πιο πρωί, και από 'βδομάδα θα 'ρθει για αξιολόγηση της κατάστασης. Δεν εγκαταλείπω το νήμα, και το απόγευμα θα ανεβάσω και τις φώτο που υποσχέθηκα.
nickol-us Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 51 λεπτά πριν, paylidis είπε δε διαφωνω αλλα ο χρήστης δε το ξερει σχεδον ποτε τι επιτρεπεται να βαλει και τι οχι σε μια πριζα.. Ότι και να βάλει ο χρήστης η εγκατάσταση παραμένει ασφαλής εφόσον έχει ασφαλιστεί σωστά. Και 4kw φορτίο να ρίξει ο χρήστης σε 1.5 καλώδιο, μόλις η ασφάλεια περάσει τα 10Α θα κόψει το κύκλωμα και δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο χρήστης μπορεί να κάνει ζημιά μόνο σε δικά του πράγματα, πχ να βάλει μια προέκταση 1.5 σε πρίζα ενισχυμένη 2.5 και να λιώσει η προέκταση. Ίσως σε αυτή την περίπτωση να μπορεί να κάνει ζημιά και στον ρευματοδότη (πρίζα). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα