Προς το περιεχόμενο

sony str-dg510 volume SELF drop!


draculias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, όποιος μπορεί να μου δώσει τα φώτα του στο παρακάτω που μου προέκυψε χθες.

Έχω τον παραπάνω παλιό ενισχυτή sony str-dg510 (τουλάχιστον 15ετίας) συνδεδεμένο με την τηλεόραση με optical cable, με ένα αρχαίο dvd player (με composite σύνδεση) καθώς και με ένα πικάπ (με RCA σύνδεση)

Το μόνο που άλλαξε πρόσφατα (πάνω από 2 μήνες) είναι η τηλεόραση (από 46άρα Smart Samsung σε 55'' 4k Samsung πάλι). Η συνδεσμολογία παρέμεινε η ίδια. 

Το πρόβλημα (προέκυψε χθες βράδυ χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι): ενώ ανάβει κανονικά ο ενισχυτής όταν τον βάζω ON (και αφού ακούγεται μετά από μερικά δευτερόλεπτα ο χαρακτηριστικός ήχος CLICK), το Volume έχει κάνει μόνο του set στο MIN (δεν έχει κρατήσει δηλαδή το προηγούμενο volume level από όταν το έσβησα τελευταία φορά) αλλά και δεν κρατάει τον ήχο στο level που θα του βάλω! μόλις αφήνω το κουμπί "volume UP" στο remote (είτε και το αντίστοιχο ροδάκι του ήχου από τον ενισχυτή, βλέπω τον ήχο στο display να μειώνεται μόνο του και να επανέρχεται στο MIN μόνο του!

Δεν μπορώ να επιλέξω κάτι άλλο είτε στο remote (είτε από τα λίγα διαθέσιμα κουμπιά του ενισχυτή του ίδιου), όπως πχ to sound calibration. Εμφανίζεται δηλαδή η όποια επιλογή του βάλω στιγμιαία στο display του ενισχυτή αλλά εμφανίζεται ακαριαία το μήνυμα VOLUME MINIMUM, ότι και να πατήσω δηλαδή σαν να κάνει override το κόλλημα που έχει φάει το μηχάνημα.

Μπορεί να με διαφωτίσει κανείς; η επένδυση που έκανα προ μηνών για την τηλεόραση προφανώς δεν επιτρέπει περαιτέρω επενδύσεις σε ενισχυτή ήχου (και ούτε με ενδιέφερε κιόλας καθότι δεν το ψάχνω ιδιαίτερα - γνωρίζω ότι το μηχάνημα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο).

Επιδέχεται διόρθωσης; υπάρχει κάποια ιδέα να δοκιμάσω εγώ ο ίδιος;

ευχαριστώ όποιον είναι διαθέσιμος

ΥΓ. πείτε μου εάν χρειάζεστε κάποια επιπλέον πληροφορία να δώσω.

 

Επεξ/σία από draculias
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μήπως απλά έχει κολλήσει το remote control; βγάλε τις μπαταρίες από αυτό

αλλιώς ρίξε και καμιά ματιά στα καλώδια πίσω των ηχείων μήπως βραχυκυκλώνει τίποτα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

1η σκέψη ήταν οι μπαταρίες, τις οποίες και αντικατέστησα αλλά δεν...

Δεν έφταιγε το remote διότι το πρόβλημα παρέμενε γιατί το ίδιο (μηδέν) αποτέλεσμα είχα γυρνώντας και το volume ροδάκι πάνω στον ενισχυτή...

Κατέβασα manual, troubleshooting για hard reset του receiver, του remote control επίσης και σαν plan... C, να αρχίσω να βγάζω ένα-ένα τα καλώδια για καθαρισμό ή (στην χειρότερη) αντικατάσταση.

Και τελικά... αφού έκανα όλη την παραπάνω μελέτη & προετοιμασία (🙂), πριν τα επιχειρήσω όλα τα παραπάνω, λέω ας βγάλω το power cord να το αφήσω για κάνα λεπτό...

ΚΑΙ ΣΥΝΗΛΘΕ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...