Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Καλυπτεσαι απο τον ευρωπαϊκό νομο περι faulty goods που λεει οτι πρέπει να στο αντικαταστησουν δωρεαν. 

Επειδη δεν θα παίξουν μπαλα, κανε αμφισβητηση συναλλαγής μεσω της τραπεζας

Θα το ψαξω σημερα κιολας, ευχαριστω!

Δημοσ.

αρκετά πρόσφατη εμπειρία μου πάνω στο θέμα: αγόρασα κατι αρκετά φθηνό (6 ευρώ η τιμή του προϊόντος) και όταν το παρέλαβα διαπίστωσα ότι το προϊόν ήταν ελαττωματικό. Ενημερώνω το κατάστημα το βράδυ με email και την επόμενη ημέρα πρωϊ-πρωϊ με παίρνουν τηλέφωνο, με ρωτάνε τι ακριβώς έχει γίνει και μου στέλνουν νέο προϊόν χωρίς φυσικά να μου ζητήσουν και πάλι μεταφορικά. Απλά με ενημέρωσαν ότι όταν παραλάβω το νέο προϊόν στον ίδιο υπάλληλο courier θα επιστρέψω το ελαττωματικό προϊόν για να γυρίσει πίσω σε αυτούς (φυσικά χωρίς χρέωση). 

Δεν είχα διαβάσει τους όρους χρήσης αλλά εκτίμησα ότι:

1) μου έστειλαν χωρίς να μιλάμε για ώρες το νέο προϊόν χωρίς μεταφορικά

2) μου έστειλαν το νέο προϊόν χωρίς πρώτα να τους επιστρέψω το παλιό, να το ελένξουν και μετά να στείλουν το νέο.

• Like 1
Δημοσ.

Για αυτο ψωνιζω μονο απο λιντλ και πρακτικερ επιστροφες αερα στο πρακτικερ ερχεται μεταφορικη και το παιρνει με δικα τους εξοδα χωρις μαλ. αυτο ειναι το κακο με τα μικρομαγαζα του κυρ τακη και της κυρα τασουλας της γειτονιας

• Like 1
Δημοσ.

Το δίκαιο και ηθικό είναι ότι

α)αν παραγγείλεις κάτι και σου έρθει ελαττωματικό ή λάθος, τότε τα μεταφορικά τα πληρώνει ο πωλητής γιατί είναι δικό του λάθος

β)αν παραγείλεις κάτι και σου έρθει χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά επειδή άλλαξες γνώμη θέλεις αλλαγή τότε τα μεταφορικά τα πληρώνεις εσύ.

Δεν μπορεί δηλαδή ο αγοραστής να πληρώνει τα λάθη του καταστήματος αλλά ούτε και το κατάστημα να πληρώνει τα καπρίτσια του αγοραστή. Φανταστείτε να αγοράζει κάποιος ρούχα και να τα στέλνει συνεχώς πίσω επειδή άλλαξε γνώμη. Θα μπει μέσα το κατάστημα μόνο απ' τα μεταφορικά 😅

Αν και ξέρω ότι πολλά καταστήματα κάνουν συμβόλαια με κούριερ οπότε δεν χρεώνονται κάτι έξτρα

• Like 2
Δημοσ.

Γι αυτό και ο Αστικός Κώδικας έχει ειδικές διατάξεις περί καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος. ¨Οτι το κατάστημα επικαλείται ένα καταχρηστικό όρο δε σημαίνει ότι ο όρος είναι νόμιμος. Άρα στον Συνήγορο Καταναλωτή άμεσα. Απλά αυτή η Ανεξάρτητη Αρχή αν και θα έπρεπε να λύνει άμεσα και εύκολα όλα τα παρόμοια θέματα, κατά γενική ομολογία υπολειτουργεί (για να μην εκφραστώ πιο αρνητικά).

• Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kalmik είπε

Γι αυτό και ο Αστικός Κώδικας έχει ειδικές διατάξεις περί καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος. ¨Οτι το κατάστημα επικαλείται ένα καταχρηστικό όρο δε σημαίνει ότι ο όρος είναι νόμιμος. Άρα στον Συνήγορο Καταναλωτή άμεσα. Απλά αυτή η Ανεξάρτητη Αρχή αν και θα έπρεπε να λύνει άμεσα και εύκολα όλα τα παρόμοια θέματα, κατά γενική ομολογία υπολειτουργεί (για να μην εκφραστώ πιο αρνητικά).

Ισχύει, αν και σε παλαιότερο θεμα που ειχα με την wind οφείλω να πω οτι με την επέμβαση τους αλλαξε εντελως σταση η εταιρια στο θεμα μου, απο νταη σε γατακι ενα πραγμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, DrLo είπε

Ο αγοραστής μπορεί να πάει να αφήσει το προιόν και να πάει να το πάρει ο ίδιος.

Αν θέλει να του σταλλεί ταχυδρομικά φυσικά και πρέπει να το πληρώσει.

Δε καταλαβαινω την εκρηξη σου.

Δεν ισχυει.

Βαση νομου η παραδοση γινεται στο σημειο που εγινε και η παραλαβη.

Κοινως, αν το προιον το αγορασες στο ταμειο φυσικου καταστηματος, υποχρεουσαι να πας να το παραδωσεις στο ταμειο. Τα υπολοιπα αφορουν το μαγαζι.

Αν το αγορασες διαδικτυακα, υποχρεουσαι να το παραδωσεις στο σημειο που το παρελαβες, δηλαδη στην πορτα σου. Τα υπολοιπα, ομοιως, αφορουν το μαγαζι (πχ ποιος θα το παραλαβει, με τι κοστος κλπ. Μπορει το μαγαζι αμα θελει να στειλει δικο του υπαλληλο, μπορει να στειλει κουριερ, μπορει να στειλει οτι θελει). Η μονη περιπτωση που δικαιουται το μαγαζι να χρεωσει εξοδα αποστολης, ειναι τα οποια επιπλεον προκυπτουν, αν ο πελατης ζητησει απαιτησει εξτρα χρεωσιμες υπηρεσιες απο την κουριερ (πχ επειγουσα προτεραιοτητα ή παραλαβη σε αργιες κλπ).

Καθε τι διαφορετικο, ακομα κι αν το αναφερουν οι οροι χρησης του εκαστοτε site , ειναι καταχρηστικο. Οπως αλλωστε πολλοι οροι σε μπολικα σκρουτζομαγαζα φλερταρουν με το νομο, αν δεν τον παραβιαζουν ευθεως, δεν μου κανει καμια εντυπωση και σε αυτο το κομματι να εχουν βαλει οτι ορους τους βολευει κι οποιο κοροιδο τσιμπησει... Δεν ειναι δα και κατι πρωτοφανες.

Για το παρον τοπικ βαζω ενα μικρο αστερικο στο γεγονος οτι ο ts λεει οτι διατηρει καταστημα και η παραγγελια αφορουσε σε ανταλλακτικο. Αν την παραγγελια την εκανε ως νομικο προσωπο/τιμολογιο και οχι ως ιδιωτης, δεν γνωριζω μηπως αλλαζει κατι σε σχεση με το καθεστως που δεδομενα ισχυει για τις επιστροφες απο ιδιωτες.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
4 ώρες πριν, korakios είπε

Το έψαξα , δε βρήκα καμία αναφορά σε νομικό πλαίσιο . Αν έχεις κάποιο λινκ ,εννοείται παραπάνω απο ευπρόσδεκτο

Ο αγοραστής "υπογράφει συμβόλαιο" με τον πωλητή (και vice versa, και οι 2 έχουν υποχρεώσεις απέναντι στον άλλο). Οπότε το 1ο βήμα είναι να μιλάς πάντα με το κατάστημα και έχουν υποχρέωση να σε εξυπηρετήσουν στο θέμα της εγγύησης. Συγκεκριμενα έχει και τον τρόπο με τον οποίο θα σε εξυπηρετήσει (πρώτα ανακατασκευή/αντικατάσταση και μετά επιστροφή χρημάτων) χωρίς να μπορεί ο αγοραστής να επιλέξει τι θα είναι. 

Πρόσφατα με θέμα μητρικής επειδή το support του E-shop δεν μου τα έλεγε καλά, επικοινώνησα με την gigabyte και στην 1η απάντηση αυτό έγραψαν:

According to our warranty terms, we can only accept RMA request from End-user or our direct customer, only when the Distributors/our direct customer terminate or refuse you required.

In this case, please send us contact Email or proof that your distributors refuse you RMA requires, so that we could process you requires more efficient.

Αυτό που λες μου έχει τύχει σε κατάστημα απλά για να παρακάμψω το κατάστημα και να φτάσει στην εταιρεία πιο γρήγορα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...