daredevil92 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Είμαι κάπου που ίντερνετ υπάρχει σε συγκεκριμένους υπολογιστές μέσω ethernet. Θα ήθελα να έχω ιντερνετ στο μακ μου όμως. Τρόπος να κάνω hotspot από τον σταθερό νομίζω δεν υπάρχει σωστά; Υπάρχει τρόπος να έχω δίκτυο κινητής στο μακ; Να βάζω κάτι σαν φλασάκι δεδομένων; Και αυτό πόσο κοστίζει αν υπάρχει; Τελευταίο, υπάρχει τρόπος με καλώδιο να παίρνω ιντερνετ από σταθερό υπολογιστή;
kormos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 6 ώρες πριν, daredevil92 είπε Είμαι κάπου που ίντερνετ υπάρχει σε συγκεκριμένους υπολογιστές μέσω ethernet. Θα ήθελα να έχω ιντερνετ στο μακ μου όμως. Τρόπος να κάνω hotspot από τον σταθερό νομίζω δεν υπάρχει σωστά; Υπάρχει τρόπος να έχω δίκτυο κινητής στο μακ; Να βάζω κάτι σαν φλασάκι δεδομένων; Και αυτό πόσο κοστίζει αν υπάρχει; Τελευταίο, υπάρχει τρόπος με καλώδιο να παίρνω ιντερνετ από σταθερό υπολογιστή; Κάνε Hotspot το κινητό σου να ξεμπερδευεις
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Ενεργοποίησε το wifi στο modem router που δίνει ιντερνετ στα άλλα.
daredevil92 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 42 λεπτά πριν, kormos είπε Κάνε Hotspot το κινητό σου να ξεμπερδευεις Καίει άπειρα δεδομένα 39 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ενεργοποίησε το wifi στο modem router που δίνει ιντερνετ στα άλλα. Υπάρχει από κενρικό δίκτυο οπότε δεν υπάρχει κάποιο modem/router
ioankav Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Για Windows 10 υπάρχει τρόπος για hotspot: https://support.microsoft.com/en-us/windows/use-your-pc-as-a-mobile-hotspot-c89b0fad-72d5-41e8-f7ea-406ad9036b85 Παλιότερα (γύρω στο 2016) είχα πάρει ένα τέτοιο, έκανε δουλειά: https://xiaomi-mi.com/wifi-routers/xiaomi-mi-portable-wifi-black/
jkoukos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Λύσεις υπάρχουν διάφορες για να συνδεθεί ενσύρματα ή ασύρματα ο υπολογιστής σου, μα εξαρτάται πώς είναι στημένο το δίκτυο, τι έλεγχος υπάρχει, αν επιτρέπεται χρήση επιπλέον δικτυακού εξοπλισμού κλπ. α. Αν συνδέσεις στην πρίζα τον δικό σου υπολογιστή αντί του υπάρχοντος, παίρνεις σύνδεση; β. Επιτρέπεται η χρήση άλλου εξοπλισμού είτε εξωτερικού είτε εσωτερικού στον υπάρχοντα υπολογιστή; Δεν κατάλαβα την άλλη ερώτηση για δίκτυο κινητής στον υπολογιστή σου από την στιγμή που μετά αναφέρεις ότι δεν θέλεις να κάνεις hotspot το κινητό σου επειδή η κατανάλωση είναι μεγάλη άρα οικονομικά ασύμφορη. Δωρεάν για δεδομένα κινητής σε υπολογιστή δεν υπάρχουν. Λύσεις κι εδώ υπάρχουν, αλλά κοστίζουν όπως και ο εξοπλισμός.
micos000 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Στις 7/8/2021 στις 1:47 ΜΜ, daredevil92 είπε Τελευταίο, υπάρχει τρόπος με καλώδιο να παίρνω ιντερνετ από σταθερό υπολογιστή; 'Ένα απλό 4port ethernet switch θέλεις και δύο καλώδια ethernet και τελείωσες. Θα βάλεις το καλώδιο που πάει σε ένα pc στο switch και από ένα καλώδιο στο pc και στο mac. Θεωρώ ότι το mac έχει lan, σωστά; Επίσης, αν έχεις κανένα παλιό wifi router από αυτά που δίνουν οι πάροχοι μπορείς να απενεργοποιήσεις το dhcp server και αφού δώσεις σταθερή ip στο router που να είναι στο range του βασικού router Άλλη λύση είναι να πάρεις ένα usb wifi adapter και αν το pc έχει 10άρια, απλά ενεργοποιείς το κινητό hotspot.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα