Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, χρειαζόμαι στην συμβουλή σας. 

Είμαι φοιτήτρια και δουλεύω εδώ και περίπου 1,5-2 χρόνια σε μια εταιρία εξ'αποστασεως ως διαμεσολαβητρια συνομιλίας (παρακαλώ να μην κριθώ γι'αυτό) και από φέτος κανονικά μπορούμε να κάνουμε και εμείς δηλώσεις αν βγάζουμε χρήματα. 

Ωστόσο το θέμα είναι ότι εγώ θεωρουμαι κάτι σαν ελεύθερος επαγγελματίας, freelancer στην δουλειά, άρα δεν είναι ότι έχω ένσημα ή μου έχει κάνει πρόσληψη η εταιρεία στην δουλειά. 

Έτσι τα χρήματα που έχω μαζέψει για το 2020 και φέτος πρέπει να δηλώσω δεν ξέρω πως ακριβώς να τα δηλώσω εφόσον δεν δικαιολογούνται από κάπου, υπάρχει κάποια εναλλακτική; Μέχρι στιγμής σε ελληνική τράπεζα τα βάζω (Εθνική) και σκεφτόμουν μήπως τα βγάλω όλα σε καμία revolut ή κάτι για να γλιτώσω τον έλεγχο γιατί ακόμα και να γίνει πως τα δικαιολογώ; Και αν φάω πρόστιμο θα είναι τσουχτερό...

Είναι γύρω στα 7.000€ από πέρυσι, αξίζει να τα μεταφέρω revolut και να πληρώνομαι πια από εκεί; Αξίζει να τα αφήσω Ελλάδα και δεν θα έχω θέμα; Υπάρχει τρόπος να τα δηλώσω; Κάποια συμβουλή γιατί έχω αρχίσει να πανικοβάλλομαι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρεπει να ανοίξεις καποια επαγγελματική δραστηριότητα να πληρώνεις εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλιώς στην ρεβο και ο θεός βοηθός.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ.

ακριβώς όπως τα λέει ο συνομιλητής μου

αν η εταιρεία η οποία σε προσέλαβε όχι σαν μισθωτό αλλά ως ελεύθερο επαγγελματία και δεν σου είπε να κάνεις τα απαραίτητα πράγματα που απαιτούνται για να είσαι νομικά καλυμμένη και να είσαι ασφαλισμένη φυσικά τότε λυπάμαι αλλά σε λάθος εταιρεία εργάζεσαι (αν ερχόσουν π.χ. να δουλέψεις στην εταιρεία που εργάζομαι ως "εξωτερικός συνεργάτης-ελεύθερος επαγγελματίας" το πρώτο πράγμα που θα σου έλεγα θα ήταν κάνεις έναρξη ατομικού επαγγέλματος/ελεύθερος επαγγελματίας γράφεσαι επίσης στον ΟΑΕΕ και μετά έρχεσαι να υπογράψουμε σύμβαση ορισμένου χρόνου.

αν τα χρήματα που έχεις μαζέψει από τις πληρωμές σου από την εργασία αυτή για το 2020 είναι 7.000 ευρώ και έχουν κατατεθεί στην εθνική τράπεζα ή σε όποια άλλη τράπεζα

να είσαι προετοιμασμένη για πρόστιμο από την εφορία το οποίο θα είναι όντως τσουχτερό γιατί ξέρεις θεωρείται "φοροδιαφυγή"

βέβαια μπορείς να τα μεταφέρεις στην REVOLUT (εμένα δεν μου αρέσει η συγκεκριμένη τράπεζα/υπηρεσία)

απλά να έχεις σε ένα μέρος του μυαλού σου να κάνεις έναρξη ατομικού επαγγέλματος (ελεύθερου επαγγελματία) στην εφορία και στον ΟΑΕΕ

αν σκοπεύεις να εργαστείς με αυτό τον τρόπο και όχι ως μισθωτός/υπάλληλος σε εταιρεία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hapatingo είπε

Θα διαφωνούσα και με τους 2 φίλους από πάνω. 

Θα εκτιμούσα αν μπορούσες να επεκταθείς ως προς αυτό 

1 ώρα πριν, ikorolis είπε

ακριβώς όπως τα λέει ο συνομιλητής μου

αν η εταιρεία η οποία σε προσέλαβε όχι σαν μισθωτό αλλά ως ελεύθερο επαγγελματία και δεν σου είπε να κάνεις τα απαραίτητα πράγματα που απαιτούνται για να είσαι νομικά καλυμμένη και να είσαι ασφαλισμένη φυσικά τότε λυπάμαι αλλά σε λάθος εταιρεία εργάζεσαι (αν ερχόσουν π.χ. να δουλέψεις στην εταιρεία που εργάζομαι ως "εξωτερικός συνεργάτης-ελεύθερος επαγγελματίας" το πρώτο πράγμα που θα σου έλεγα θα ήταν κάνεις έναρξη ατομικού επαγγέλματος/ελεύθερος επαγγελματίας γράφεσαι επίσης στον ΟΑΕΕ και μετά έρχεσαι να υπογράψουμε σύμβαση ορισμένου χρόνου.

αν τα χρήματα που έχεις μαζέψει από τις πληρωμές σου από την εργασία αυτή για το 2020 είναι 7.000 ευρώ και έχουν κατατεθεί στην εθνική τράπεζα ή σε όποια άλλη τράπεζα

να είσαι προετοιμασμένη για πρόστιμο από την εφορία το οποίο θα είναι όντως τσουχτερό γιατί ξέρεις θεωρείται "φοροδιαφυγή"

βέβαια μπορείς να τα μεταφέρεις στην REVOLUT (εμένα δεν μου αρέσει η συγκεκριμένη τράπεζα/υπηρεσία)

απλά να έχεις σε ένα μέρος του μυαλού σου να κάνεις έναρξη ατομικού επαγγέλματος (ελεύθερου επαγγελματία) στην εφορία και στον ΟΑΕΕ

αν σκοπεύεις να εργαστείς με αυτό τον τρόπο και όχι ως μισθωτός/υπάλληλος σε εταιρεία.

Εφόσον ακόμα η προθεσμία για φορολογικές δεν έχουν λήξει, μπορώ να το κάνω αυτό τώρα μήπως και να προλάβω τα ενδεχόμενα προστίμου κλπ; 

Αν μπορείς να μου στείλεις κάποιο λινκ για το πού να δω τι δικαιολογητικά θα χρειαστεί κλπ, γιατί βρίσκω διάφορα και ομολογώ έχω αγχωθει. 

Εκτιμώ την απάντηση όμως όπως και να έχει. 

Δημοσ.
1 hour ago, User78 said:

Θα εκτιμούσα αν μπορούσες να επεκταθείς ως προς αυτό 

Για αρχή δεν χρειάζεται να γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας για να φορολογηθείς. 

Εφόσον δηλώσεις έσοδα θα φορολογηθεί για αυτά. Μέχρι 10.000 ευρώ είναι 9%. Το θέμα είναι τι δηλώνεις στην εφορία? Προσωπικά δεν δηλώνω ποτέ τα χρήματα που βγάζω από τα κάλαντα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Τώρα εφόσον ήρθαν στην Ελλάδα, δεν είναι καλό να τα στείλεις αλλού. Καλό θα ήταν να μην έρχονται Ελλάδα και από την άποψη ότι χάνεις σε προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος αυτό και μόνο είναι λόγος να μην χρησιμοποιείς ελληνικές τράπεζες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανέφερες πως είναι 7000 απο περυσι, επομενως ας πουμε τα μισα φετος, τα μισα περυσι, δηλαδη η υποχρεωση σου εινια να δηλωσεις 3500 ευρω για το 2020.

Εχε υποψη πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΑ. Ακομα και αν παρεις τηλεφωνο ολους τους εφοριακους στην Ελλαδα και να τους παρακαλας να σου ριξουν προστιμο, ολοι θα σου κλεισουν το τηλεφωνο καταμουτρα. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δεν προκειται να ασχοληθει ωστε να ριξει προστιμο σε φοιτητρια για 3500 ευρω.

Επεξ/σία από archer100

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...