Προς το περιεχόμενο

Το Facebook «έπιασε» εταιρεία marketing να πληρώνει influencers για να υπονομεύουν τα εμβόλια COVID-19


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, f0s είπε

Παρουσιάζεις ως δεδομένο το ζητούμενο. Τί εννοώ; -Αν κανείς δεχθεί όλα όσα βλέπει στήν τηλεόραση καί όλα όσα λέει η κυβέρνηση, τότε, όσα γράφεις έχουν νόημα.
Όμως, μέ προβληματίζει μία άλλη κυβέρνηση, κατά τεκμήριο λιγότερο ανέντιμη μίας χώρας λιγότερο διεφθαρμένης; Αναφέρομαι στήν Σουηδία. Ήμουν εκεί τίς προάλλες. Κανείς δέν φοράει μάσκες, ούτε σέ εσωτερικούς, ούτε σέ εξωτερικούς χώρους, ούτε στό αεροδρόμιο παρά μόνο αμέσως πρίν τήν επιβίβαση. Η κυβέρνηση μέ ήπιο τρόπο προτρέπει σέ εμβολιασμό καί δηλώνει σαφώς πώς σέ περίπτωση παρενεργειών ο πολίτης θά αποζημιωθεί πλήρως.
Ο αριθμός νεκρών στήν συγκεκριμένη χώρα ελάχιστα διαφέρει από τόν αριθμό στήν Ελλάδα, παρά τό ότι ποτέ δέν επέβαλε λοκντάουν, μάσκες, αποστάσεις ή άλλους περιορισμούς καί παρά τό γεγονός ότι όσοι πέθαναν εκεί πέθαναν σέ γηροκομεία διότι στήν συγκεκριμένη χώρα τούς παππούδες δέν τούς έχουν στό σπίτι, αλλά πηγαίνουν σέ γηροκομεία όπου η μετάδοση είναι πολύ εύκολη καί τά άτομα λόγω σωρευμένων προβλημάτων υγείας (συνέπεια τού καπνίσματος καί παλιού αλκοολισμού αλλά και ανθυγιεινής διατροφής) είναι ευάλωτα. Μάλιστα, οι προβλέψεις τού παρακάτω ιστοτόπου είναι πώς οι νεκροί στήν Ελλάδα τών μέτρων καί τών περιορισμών θά ξεπεράσουν κατά πολύ αυτούς τής Σουηδίας:

2071512678_.png.438a5b1b51025e867ff016c19be33acd.pnghttps://covid19.healthdata.org/greece?view=cumulative-deaths&tab=trend
 

Συγκρινεις διαφορετικές χωρες με διαφορετικη κουλτούρα και τροπο ζωής. Μα πως μπορει να επηρεάσει η κουλτουρα τα νουμερα του covid θα πει κανεις. Απλο παραδειγμα, αν στη Σουηδία ο μεσος όρος των νεων που μενουν με τους γονεις τους ειναι 1 στους 10 ενω στην ελλαδα 7 στους 10,  αυξάνονται οι πιθανοτητες να μεταδωσουν οι νεοι στους μεγάλους την ασθενεια. 

2 λεπτά πριν, Hetfield είπε

Κυνηγαμε να εμβολιασουμε τα παιδια γιατι κυνηγαμε καποια νουμερα.

Η επιστημονικη κοινοτητα υπολογιζει οτι η ανοσια της αγελης επιτυγχανεται οταν εμβολιαστει το 70% του πληθυσμου.

Απο τη στιγμη που οπως λες οι ηλικιωμενοι δεν εμβολιαζονται, δυστυχως κυνηγαμε τα παιδια γιατι ειναι πιο ευκολος στοχος.

Μαζι σου οτι θα επρεπε να ειναι προσωπικη επιλογη, απλα η προσωπικη επιλογη θα πρεπει να ερθει και με τις αναλογες συνεπειες.

Που σημαινει, αποβολη απο το εθνικο συστημα υγειας (εφοσον δεν σεβεσαι τη λειτουργια του) και πληρωμη ολων των εξοδων νοσηλειας που σχετιζονται με τον COVID19. Τοτε και μονο τοτε θα συμφωνησω στο δικαιωμα της προσωπικης επιλογης.

Βεβαια το ιδιο θα επρεπε να ισχύει και για καποιον που οδηγει μεθυσμένος η περα απο τα ορια ταχυτητας. Αλλα δεν ισχυει οποτε... Θα πληρώνουμε ολοι τις ανεγκεφαλιες μιας μεριδας

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

  • Super Moderators
8 minutes ago, f0s said:

Παρουσιάζεις ως δεδομένο το ζητούμενο. Τί εννοώ; -Αν κανείς δεχθεί όλα όσα βλέπει στήν τηλεόραση καί όλα όσα λέει η κυβέρνηση, τότε, όσα γράφεις έχουν νόημα.
Όμως, μέ προβληματίζει μία άλλη κυβέρνηση, κατά τεκμήριο λιγότερο ανέντιμη μίας χώρας λιγότερο διεφθαρμένης; Αναφέρομαι στήν Σουηδία. 

https://covid19.healthdata.org/greece?view=cumulative-deaths&tab=trend
 

 

6 minutes ago, Herald said:

Συγκρινεις διαφορετικές χωρες με διαφορετικη κουλτούρα και τροπο ζωής.

Ακριβώς. 

Για να δούμε τις άλλες χώρες εκεί πάνω πως τα πήγαν σε σύγκριση με την Σουηδία.

Sweden COVID: 1,110,147 Cases and 14,621 Deaths - Worldometer (worldometers.info)

Norway COVID: 143,767 Cases and 808 Deaths - Worldometer (worldometers.info)

Finland COVID: 116,231 Cases and 995 Deaths - Worldometer (worldometers.info)

Denmark COVID: 329,010 Cases and 2,558 Deaths - Worldometer (worldometers.info)

To μέρα με νύχτα παίζει να μην είναι αρκετό για να περιγράψει την διαφορά.

11 minutes ago, Hetfield said:

Η επιστημονικη κοινοτητα υπολογιζει οτι η ανοσια της αγελης επιτυγχανεται οταν εμβολιαστει το 70% του πληθυσμου.

Στις προηγούμενες "εκδόσεις", τώρα με την Δ νομίζω ότι πήγε στο 85%.

  • Like 2
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, NasstasjiaP είπε

Μερικοί εδώ μέσα θα μας κάνετε να ξεχάσουμε κ αυτά που ξέρουμε. 

Η θνητότητα υπολογίζεται με ποσοστό θανάτων επί των θετικών περιστατικών και όχι επί του συνολικού πληθυσμού. Τα ποσοστά προκύπτουν από το λόγο των θανάτων προς τον αριθμό των περιστατικών και αναγωγή του αριθμού επί τοις εκατό!!! Όχι με την απλή διαίρεση... συνεπώς τα παραπάνω ποσοστά δεν είναι 0.0247%... αλλά 2.47%.

Όταν κρίνουμε μία πανδημία δεν την κρίνουμε μόνο από τους θανάτους. Την κρίνουμε από το βάρος και το κόστος στο σύστημα υγείας, την επίπτωση στη συνολική υγεία του πληθυσμού και τη συνοσηρότητά της! Ξαναμίλησα για σύνδρομο μακρού Covid και είμαι σίγουρη ότι κανείς δεν έδωσε σημασία. ΔΕΝ είναι γρίππη!!!!! Το πώς θα επηρεάσει τον κάθε οργανισμό είναι πολύ προσωπικό αλλά είναι δεδομένο πως σε σημαντικό αριθμό θα αφήσει μόνιμα σημάδια. Μην κολλάτε στον αριθμό των θανάτων μόνο!!!!

Δεν νόσησαν μόνο ευπαθείς ομάδες. Δεν πέθαναν μόνο ευπαθείς ομάδες. Πέθανε και 34χρονος ειδικευόμενος του Ιπποκρατείου, μη καπνιστής, γυμνασμένος και τρελαμένος με την υγιεινή διατροφή και το παληκάρι έφυγε αδιάβαστο μετά από ένα μήνα στη ΜΕΘ. Και πολλοί ακόμη σαν αυτόν. Το ότι δεν βγαίνουν να το διατυμπανίζουν δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει. Υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα. 

Η μεταδοτικότητα του ιού είναι δεδομένη γι' αυτό κι έγινε σύσταση για συγκεκριμένα μέσα προστασίας - προφύλαξης.

Το ότι δεν έχει κολλήσει όλος ο πλανήτης (ίσως συμβεί κι αυτό σε δεδομένο χρόνο) οφείλεται στο μέρος του πληθυσμού που προσέχει και στο - άγνωστο - μέρος του πληθυσμού που έχει φυσική ανοσία και σε επίσης άγνωστο βαθμό στους εμβολιασμούς. Θα θυμίσω πως η ελονοσία θέριζε και οι ασθενείς με αναιμίες (μεσογειακή - δρεπανοκυτταρική) δεν κολλούσαν επειδή δεν τους "προτιμούσε" το πλασμώδιο. 

Η διαφορά με τα προαναφερθέντα αίτια θανάτου: κάπνισμα, παχυσαρκία, χοληστερίνη, κακή οδήγηση κοκ, είναι ότι δεν θα σε ρωτήσει ο κορωναϊός για να σε κολλήσει και δεν είναι δικαίωμα κανενός να κολλήσει με το έτσι θέλω έναν άλλον. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές επιλογές τρόπου ζωής. Οι πηγές ενημέρωσης υπάρχουν. Τα τσιγάρα είναι γεμάτα ενημερωτικά αυτοκόλλητα "αίτιο θανάτου - καρκίνος πνεύμονα - στειρότητα". Τα μέσα είναι γεμάτα ενημερωτικές εκπομπές για υγιεινή διατροφή και οι άπειρες πλέον  εκπομπές μαγειρικής εστιάζουν στα υγιεινά επίσης. Από εκεί και πέρα είναι προσωπικές επιλογές και η αθεράπευτη και απέραντη ανθρώπινη βλακεία. Είμαι σίγουρη πως δεν υπάρχει γιατρός που να μη λέει στους ασθενείς του να χάσουν βάρος και να τους προειδοποιεί για τις επιπτώσεις. Η παχυσαρκία είναι αναγνωρισμένη νόσος από τον ΠΟΥ (και όχι με δείκτη μάζας σώματος πάνω από 20 που είπε κάποιος..... 19-25 είναι φυσιολογικές τιμές... 25-30 υπέρβαρος... πάνω από 30 βαθμοί παχυσαρκίας). 

Διαβάστε και ενημερωθείτε όχι όπως σας βολεύει, αλλά σωστά. Οι αξιόπιστες πηγές υπάρχουν. Είναι έργο ανθρώπων που χάνουν τον ύπνο τους πάνω από ένα πάγκο εργαστηρίου ή πάνω από το κρεβάτι του αρρώστου και πληρώνονται 3 κι 60 με αυταπάρνηση και τρέλα για την αλήθεια και την επιστήμη. 

Μηδενίζετε και ισοπεδώνετε τα πάντα από την ξαπλώστρα και τον καναπέ. Μη γελιέστε. Αποτελείτε μέρος του συνόλου που κράζετε. 

Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί υπάρχει έκπτωση στα πάντα. Χάθηκε ο σεβασμός, χάθηκε το φιλότιμο, χάθηκε η αλληλεγγύη. 

Τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις καφενείου.

Την καλημέρα μου.  

Κι επειδή πολλοί άνετοι το παίζουμε όλοι με την υγεία των άλλων, θα σας ενημερώσω πως το ημερήσιο νοσήλειο κλίνης ΜΕΘ με τον ασθενή ξύπνιο σε παρακολούθηση μόνο χωρίς πολύπλοκα φάρμακα κλπ έχει κόστος 1200 ευρώ... που βγαίνουν από τον κρατικό κορβανά κι από τις τσέπες μας... τα συμπεράσματα δικά σας.... 

Για τα δεκάδες εκατομμύρια που μοιράστηκαν, από το καθεστώς  προς ημέτερα ΜΜΕ δεν υπήρξε μεγάλη συγκίνηση. Το πρόβλημα τίθεται μόνο για το κόστος των ΜΕΘ, όπου χωρίς σοβαρά πρωτόκολλα διασωληνώνουν υγιείς και μη στέλνοντας τους πάντες αδιάβαστους από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Εννοείται οι νεκροψίες απαγορεύονται, αφού η μαφία φροντίζει να μην αφήνει στοιχεία. Δυστυχώς για αυτούς τα στοιχεία υπάρχουν και μετά την ταφή...και για αυτό μη παραξενευτείτε όταν πολλοί βγάλουν τις ιατρικές ποδίτσες και οδηγηθούν στις φυλακές.

Υπάρχουν δύο μεγέθη. <=0.3% θνησιμότητα από την γρίπη και κατάργηση ελευθεριών στο 100% του πληθυσμού. Προσωπικά θα επέλεγα το καφενείο, ακόμα και αν η θνησιμότητα ήταν μεταξύ 3 με 30%. Το δικαίωμα μου είναι στο πως θα ζω εγώ. Εσύ (και κάθε εσύ), μπορείς να φοράς δεκαπλές μάσκες, να λούζεσαι με οινόπνευμα και να τσιμπιέσαι κάθε εβδομάδα. Ο ανοσοκατεσταλμένος ή αγοραφοβικός οφείλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του με την υγιή κοινωνία να του παρέχει τα μέσα. ΔΕΝ έχεις όμως κανένα δικαίωμα να επιβάλεις το πρόβλημα σου 99.7% της υγιέστατης κοινωνίας. Είναι αστείο και μόνο που κάνουμε συζήτηση με τόσο συντριπτικά νούμερα. Το ακόμα πιο αστείο είναι ότι επικαλείστε (όχι εσύ προσωπικά) την λογική, την επιστήμη και την συλλογική ευθύνη, όταν τα μέτρα είναι άκρως αντίθετα.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, f0s είπε

Παρουσιάζεις ως δεδομένο το ζητούμενο. Τί εννοώ; -Αν κανείς δεχθεί όλα όσα βλέπει στήν τηλεόραση καί όλα όσα λέει η κυβέρνηση, τότε, όσα γράφεις έχουν νόημα.
Όμως, μέ προβληματίζει μία άλλη κυβέρνηση, κατά τεκμήριο λιγότερο ανέντιμη μίας χώρας λιγότερο διεφθαρμένης; Αναφέρομαι στήν Σουηδία. Ήμουν εκεί τίς προάλλες. Κανείς δέν φοράει μάσκες, ούτε σέ εσωτερικούς, ούτε σέ εξωτερικούς χώρους, ούτε στό αεροδρόμιο παρά μόνο αμέσως πρίν τήν επιβίβαση. Η κυβέρνηση μέ ήπιο τρόπο προτρέπει σέ εμβολιασμό καί δηλώνει σαφώς πώς σέ περίπτωση παρενεργειών ο πολίτης θά αποζημιωθεί πλήρως.
Ο αριθμός νεκρών στήν συγκεκριμένη χώρα ελάχιστα διαφέρει από τόν αριθμό στήν Ελλάδα, παρά τό ότι ποτέ δέν επέβαλε λοκντάουν, μάσκες, αποστάσεις ή άλλους περιορισμούς καί παρά τό γεγονός ότι όσοι πέθαναν εκεί πέθαναν σέ γηροκομεία διότι στήν συγκεκριμένη χώρα τούς παππούδες δέν τούς έχουν στό σπίτι, αλλά πηγαίνουν σέ γηροκομεία όπου η μετάδοση είναι πολύ εύκολη καί τά άτομα λόγω σωρευμένων προβλημάτων υγείας (συνέπεια τού καπνίσματος καί παλιού αλκοολισμού αλλά και ανθυγιεινής διατροφής) είναι ευάλωτα. Μάλιστα, οι προβλέψεις τού παρακάτω ιστοτόπου είναι πώς οι νεκροί στήν Ελλάδα τών μέτρων καί τών περιορισμών θά ξεπεράσουν κατά πολύ αυτούς τής Σουηδίας:

2071512678_.png.438a5b1b51025e867ff016c19be33acd.pnghttps://covid19.healthdata.org/greece?view=cumulative-deaths&tab=trend
 

Με συγχωρείτε αλλά δεν παρουσιάζω κανένα ζητούμενο ως δεδομένο. Οι πηγές μου δεν είναι η τηλεόραση κ η κυβέρνηση. Είναι τα επιστημονικά άρθρα κ η καθ´ημέρα πράξη. 
Μην συγκρίνετε τους Σουηδούς με τους Έλληνες. Καταρχάς διαφορετική γεωγραφική εντόπιση που ξέρουμε ήδη ότι παίζει ρόλο. Επίσης διαφορετική νοοτροπία. Δεν παραβιάζουν ο ένας τον προσωπικό χώρο του άλλου. Δεν συνωστίζονται από νοοτροπία. Δεν έχουν κυρία πηγή εσόδων τον τουρισμό κ δεν ανακατεύονται στον ίδιο βαθμό με έτερους πληθυσμούς. 
Επιπλέον στους νοσούντες κ τους θανόντες δεν συγκαταλέγονται μόνον ευπαθείς ομάδες. Απλώς οι ευπαθείς ομάδες όταν νοσούν είναι μεγαλύτερο βάρος στο σύστημα εξαιτίας της συνοσηρότητάς τους. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, Thresh είπε

 

Ακριβώς. 

Για να δούμε τις άλλες χώρες εκεί πάνω πως τα πήγαν σε σύγκριση με την Σουηδία.

Sweden COVID: 1,110,147 Cases and 14,621 Deaths - Worldometer (worldometers.info)

Norway COVID: 143,767 Cases and 808 Deaths - Worldometer (worldometers.info)

Finland COVID: 116,231 Cases and 995 Deaths - Worldometer (worldometers.info)

Denmark COVID: 329,010 Cases and 2,558 Deaths - Worldometer (worldometers.info)

To μέρα με νύχτα παίζει να μην είναι αρκετό για να περιγράψει την διαφορά.

Στις προηγούμενες "εκδόσεις", τώρα με την Δ νομίζω ότι πήγε στο 85%.

δες και αυτό από Σουηδία
https://www.statista.com/statistics/525353/sweden-number-of-deaths/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
5 minutes ago, bitmk2 said:

δες και αυτό από Σουηδία
https://www.statista.com/statistics/525353/sweden-number-of-deaths/

Πως το ερμηνεύεις αυτό και πως ερμηνεύεις την τεράστια διαφορά (ακόμα και 2x για να μην πεις για την διαφορά πληθυσμού) στους θανάτους covid σε σχέση με τις άλλες 3?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, NasstasjiaP είπε

Με συγχωρείτε αλλά δεν παρουσιάζω κανένα ζητούμενο ως δεδομένο. Οι πηγές μου δεν είναι η τηλεόραση κ η κυβέρνηση. Είναι τα επιστημονικά άρθρα κ η καθ´ημέρα πράξη. 
Μην συγκρίνετε τους Σουηδούς με τους Έλληνες. Καταρχάς διαφορετική γεωγραφική εντόπιση που ξέρουμε ήδη ότι παίζει ρόλο. Επίσης διαφορετική νοοτροπία. Δεν παραβιάζουν ο ένας τον προσωπικό χώρο του άλλου. Δεν συνωστίζονται από νοοτροπία. Δεν έχουν κυρία πηγή εσόδων τον τουρισμό κ δεν ανακατεύονται στον ίδιο βαθμό με έτερους πληθυσμούς. 
Επιπλέον στους νοσούντες κ τους θανόντες δεν συγκαταλέγονται μόνον ευπαθείς ομάδες. Απλώς οι ευπαθείς ομάδες όταν νοσούν είναι μεγαλύτερο βάρος στο σύστημα εξαιτίας της συνοσηρότητάς τους. 

Επειδή γνωρίζω πολύ καλά τους Σουηδούς μια χαρά συνωστίζονται. Δεν έβαλαν υποχρεωτικές μάσκες στη διάρκεια των καθολικών lockdown στην ευρώπη. Είχαν άλλη αντιμετώπιση ώστε να αποκτήσουν οι πολίτες φυσική ανοσία. Η διαφορετική κουλτούρα τους έγκειται στο ότι σεβάστηκαν αυτό που εδώ καταργήθηκε..δηλαδή η ελευθερία και η λογική. Πολλές χώρες αντιμετώπισαν διαφορετικά τον ιό. Στη γη του Μιζοτάκη αρεσκόμαστε να μη βλέπουμε γύρω μας.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, bitmk2 είπε

Για τα δεκάδες εκατομμύρια που μοιράστηκαν, από το καθεστώς  προς ημέτερα ΜΜΕ δεν υπήρξε μεγάλη συγκίνηση. Το πρόβλημα τίθεται μόνο για το κόστος των ΜΕΘ, όπου χωρίς σοβαρά πρωτόκολλα διασωληνώνουν υγιείς και μη στέλνοντας τους πάντες αδιάβαστους από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Εννοείται οι νεκροψίες απαγορεύονται, αφού η μαφία φροντίζει να μην αφήνει στοιχεία. Δυστυχώς για αυτούς τα στοιχεία υπάρχουν και μετά την ταφή...και για αυτό μη παραξενευτείτε όταν πολλοί βγάλουν τις ιατρικές ποδίτσες και οδηγηθούν στις φυλακές.

Υπάρχουν δύο μεγέθη. <=0.3% θνησιμότητα από την γρίπη και κατάργηση ελευθεριών στο 100% του πληθυσμού. Προσωπικά θα επέλεγα το καφενείο, ακόμα και αν η θνησιμότητα ήταν μεταξύ 3 με 30%. Το δικαίωμα μου είναι στο πως θα ζω εγώ. Εσύ (και κάθε εσύ), μπορείς να φοράς δεκαπλές μάσκες, να λούζεσαι με οινόπνευμα και να τσιμπιέσαι κάθε εβδομάδα. Ο ανοσοκατεσταλμένος ή αγοραφοβικός οφείλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του με την υγιή κοινωνία να του παρέχει τα μέσα. ΔΕΝ έχεις όμως κανένα δικαίωμα να επιβάλεις το πρόβλημα σου 99.7% της υγιέστατης κοινωνίας. Είναι αστείο και μόνο που κάνουμε συζήτηση με τόσο συντριπτικά νούμερα. Το ακόμα πιο αστείο είναι ότι επικαλείστε (όχι εσύ προσωπικά) την λογική, την επιστήμη και την συλλογική ευθύνη, όταν τα μέτρα είναι άκρως αντίθετα.

Αν θες να τριγυρνας στα καφενεία ανεμβολιαστος ομως θα αναλαβεις εσυ το κοστος νοσηλείας σου λογω covid και οχι εγώ. Και θα δεχτεις οτι αν υπαρχουν πολλοι σαν και εσενα και γεμισουν οι μεθ θα νοσηλευτεις διπλα σε καδο σκουπιδιων γιατι δωματιο δεν θα υπαρχει. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Αν θες να τριγυρνας στα καφενεία ανεμβολιαστος ομως θα αναλαβεις εσυ το κοστος νοσηλείας σου λογω covid και οχι εγώ. Και θα δεχτεις οτι αν υπαρχουν πολλοι σαν και εσενα και γεμισουν οι μεθ θα νοσηλευτεις διπλα σε καδο σκουπιδιων γιατι δωματιο δεν θα υπαρχει. 

Κανένα πρόβλημα. Αυτό ακριβώς επιθυμώ και αιτούμαι από την δεύτερη εβδομάδα του πρώτου lockdown (την πρώτη εβδομάδα ήμουν στη θέση σου). Άμεση κατάργηση εισφορών ΙΚΑ, μου επιστρέφεις τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τις εισφορές μου και ύστερα χάρισμα σου τα δημόσια νοσοκομεία και ο Κικίλιας. Άλλωστε και σήμερα σε ιδιώτες τα σκάω. Τουλάχιστον τους ιδιώτες του επιλέγω. Δε με θάβουν και απαγορεύουν και την νεκροψία, ενώ τους πληρώνω μέσω του κράτους. Είδες που αμα θέλουμε τα βρίσκουμε και σε κάτι;

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, sipec είπε

Ναί, ναί, λές καί τό ίδιο τό φατσοβιβλίο δέν προπαγανδίζει μονομερώς καί απροκάλυπτα υπέρ τών «εμβολίων» (κατ΄ουσίαν ἔνα είδος γονιδιακής τροποποίησης) ή δέν λογοκρίνει τά πάντα σχετικά μέ τόν κορωνοϊό παρεμβάλοντας τήν δική του γνώμη ή λές καί δέν έχει φτιάξει τόν γελοίο, αυτόκλητο φορέα λογοκρισίας «Ελληνικά hoaxes» πού ως υπέρτατη αυθεντία αποφαίνεται περί τήν αλήθεια.
Αλλά οι αριθμοί άλλα λένε: Τέσσερα εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες νεκροί σέ ένα πληθυσμό επτά δισεκατομμυρίων οκτακοσίων εκατομμυρίων σημαίνει πέντε νεκρούς στούς δέκα χιλιάδες. Λαμβανομένου δέ υπ΄όψιν ότι από αυτούς τούς πέντε οι ενενηνταπέντε στούς εκατό είχαν θανατηφόρα υποκείμενα νοσήματα, τότε ο κορώνας προκύπτει απλώς ως μία καλοστημένη κομπίνα όχι μόνο γιά νά ΄κονομάνε από τήν πώληση εμβολίων, αλλά γιά νά εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς απόλυτου ελέγχου καί γιά νά επιβάλλουν τίς συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών ώστε νά ΄κονομάνε οι τράπεζες.

Φυσικά. Θεός είναι τό χρήμα καί στό χρήμα αρέσει ό,τι φέρνει χρήμα.

Φυσικα αγνοεις, επιδεικτικά θα ελεγα, πως ΠΑΡΑ το παγκοσμιο lockdown και τα μετρα σε ολο τον κοσμο πεθαναν 4,4 εκ ανθρωποι. Αν ειχε αφεθει ανεξελεγτο αυτο το πραγμα τα νουμερα θα ηταν πολυ διαφορετικα και ολα τα συστηματα υγειας ανα τον κοσμο θα ειχαν καταρρευσει, οδηγωντας σε θανατο και πολλους αλλους ανθρωπους που δεν ειχαν κορωνοιο αλλα δε θα μπορουσαν να κανουν την δικη τους χειρουγικη πραξη ή θεραπεια επειδη τα νοσοκομεια θα ασχολουνταν μονο με τον κορωνοιο.

Απο την ανεση του καναπε και την οπτικη του μικροκοσμου μας δε μπορουμε να το αντιληφθουμε αυτο, αλλα αυτη ειναι η αληθεια.

Επισης σε ολου αυτους που πεθαναν δεν υπολογιζεις τους αναριθμητους που εχουν αναρρωσει απο Covid και τους εχουν μεινει κουσουρια, απο απλα οπως να μην μπορουν να μυρισουν μεχρι να εχουν ουλες εσωτερικα οι πνευμονες και να μειωνεται η αναπνευστικη ικανοτητα 20% (καθολου σπανια παρενεργεια εν τω μεταξυ).

Με ολα αυτα τα δεδομενα καθομαστε και παρακαλαμε αν πρεπει να εμβολιαστει καποιος για να σωθει ο ιδιος, οι δικοι και το κοινωνικο συνολο ή οχι, οταν οι πιθανοτητες για οποιαδηποτε παρενεργεια των εμβολιων ειναι απειροελαχιστες, για να μην πω θεωρητικες για αυτους που λενε "σε 5 χρονια τι θα γινει", μπροστα στον πολυ αληθινο και αμεσο κινδυνο του κορωνοιου. Αυτος που αγχωνεται σε 5 χρονια τι θα γινει αν βαλει την ακιδα του κορωνοιου μεσα του αγχωνεται αραγε τι θα γινει αν μπει ολος ο κορωνοιος μεσα του σε 5 χρονια;

Επεξ/σία από asmilon
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, bitmk2 είπε

Κανένα πρόβλημα. Αυτό ακριβώς επιθυμώ και αιτούμαι από την δεύτερη εβδομάδα του πρώτου lockdown (την πρώτη εβδομάδα ήμουν στη θέση σου). Άμεση κατάργηση εισφορών ΙΚΑ, μου επιστρέφεις τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τις εισφορές μου και ύστερα χάρισμα σου τα δημόσια νοσοκομεία και ο Κικίλιας. Άλλωστε και σήμερα σε ιδιώτες τα σκάω. Τουλάχιστον τους ιδιώτες του επιλέγω. Δε με θάβουν και απαγορεύουν και την νεκροψία, ενώ τους πληρώνω μέσω του κράτους. Είδες που αμα θέλουμε τα βρίσκουμε και σε κάτι;

Οι εισφορες του παρελθοντος ειναι ηδη δεδουλευμενες, τι να σου επιστρέψουν. Μιλαμε για απο εδω και υστερα. Παντως αφού η σουηδια το κανει σωστα, ενας χρόνος περασε, πως και δεν εφυγες? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NasstasjiaP είπε

Μερικοί εδώ μέσα θα μας κάνετε να ξεχάσουμε κ αυτά που ξέρουμε. 

Η θνητότητα υπολογίζεται με ποσοστό θανάτων επί των θετικών περιστατικών και όχι επί του συνολικού πληθυσμού. Τα ποσοστά προκύπτουν από το λόγο των θανάτων προς τον αριθμό των περιστατικών και αναγωγή του αριθμού επί τοις εκατό!!! Όχι με την απλή διαίρεση... συνεπώς τα παραπάνω ποσοστά δεν είναι 0.0247%... αλλά 2.47%.

Όταν κρίνουμε μία πανδημία δεν την κρίνουμε μόνο από τους θανάτους. Την κρίνουμε από το βάρος και το κόστος στο σύστημα υγείας, την επίπτωση στη συνολική υγεία του πληθυσμού και τη συνοσηρότητά της! Ξαναμίλησα για σύνδρομο μακρού Covid και είμαι σίγουρη ότι κανείς δεν έδωσε σημασία. ΔΕΝ είναι γρίππη!!!!! Το πώς θα επηρεάσει τον κάθε οργανισμό είναι πολύ προσωπικό αλλά είναι δεδομένο πως σε σημαντικό αριθμό θα αφήσει μόνιμα σημάδια. Μην κολλάτε στον αριθμό των θανάτων μόνο!!!!

Δεν νόσησαν μόνο ευπαθείς ομάδες. Δεν πέθαναν μόνο ευπαθείς ομάδες. Πέθανε και 34χρονος ειδικευόμενος του Ιπποκρατείου, μη καπνιστής, γυμνασμένος και τρελαμένος με την υγιεινή διατροφή και το παληκάρι έφυγε αδιάβαστο μετά από ένα μήνα στη ΜΕΘ. Και πολλοί ακόμη σαν αυτόν. Το ότι δεν βγαίνουν να το διατυμπανίζουν δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει. Υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα. 

Η μεταδοτικότητα του ιού είναι δεδομένη γι' αυτό κι έγινε σύσταση για συγκεκριμένα μέσα προστασίας - προφύλαξης.

Το ότι δεν έχει κολλήσει όλος ο πλανήτης (ίσως συμβεί κι αυτό σε δεδομένο χρόνο) οφείλεται στο μέρος του πληθυσμού που προσέχει και στο - άγνωστο - μέρος του πληθυσμού που έχει φυσική ανοσία και σε επίσης άγνωστο βαθμό στους εμβολιασμούς. Θα θυμίσω πως η ελονοσία θέριζε και οι ασθενείς με αναιμίες (μεσογειακή - δρεπανοκυτταρική) δεν κολλούσαν επειδή δεν τους "προτιμούσε" το πλασμώδιο. 

Η διαφορά με τα προαναφερθέντα αίτια θανάτου: κάπνισμα, παχυσαρκία, χοληστερίνη, κακή οδήγηση κοκ, είναι ότι δεν θα σε ρωτήσει ο κορωναϊός για να σε κολλήσει και δεν είναι δικαίωμα κανενός να κολλήσει με το έτσι θέλω έναν άλλον. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές επιλογές τρόπου ζωής. Οι πηγές ενημέρωσης υπάρχουν. Τα τσιγάρα είναι γεμάτα ενημερωτικά αυτοκόλλητα "αίτιο θανάτου - καρκίνος πνεύμονα - στειρότητα". Τα μέσα είναι γεμάτα ενημερωτικές εκπομπές για υγιεινή διατροφή και οι άπειρες πλέον  εκπομπές μαγειρικής εστιάζουν στα υγιεινά επίσης. Από εκεί και πέρα είναι προσωπικές επιλογές και η αθεράπευτη και απέραντη ανθρώπινη βλακεία. Είμαι σίγουρη πως δεν υπάρχει γιατρός που να μη λέει στους ασθενείς του να χάσουν βάρος και να τους προειδοποιεί για τις επιπτώσεις. Η παχυσαρκία είναι αναγνωρισμένη νόσος από τον ΠΟΥ (και όχι με δείκτη μάζας σώματος πάνω από 20 που είπε κάποιος..... 19-25 είναι φυσιολογικές τιμές... 25-30 υπέρβαρος... πάνω από 30 βαθμοί παχυσαρκίας). 

Διαβάστε και ενημερωθείτε όχι όπως σας βολεύει, αλλά σωστά. Οι αξιόπιστες πηγές υπάρχουν. Είναι έργο ανθρώπων που χάνουν τον ύπνο τους πάνω από ένα πάγκο εργαστηρίου ή πάνω από το κρεβάτι του αρρώστου και πληρώνονται 3 κι 60 με αυταπάρνηση και τρέλα για την αλήθεια και την επιστήμη. 

Μηδενίζετε και ισοπεδώνετε τα πάντα από την ξαπλώστρα και τον καναπέ. Μη γελιέστε. Αποτελείτε μέρος του συνόλου που κράζετε. 

Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί υπάρχει έκπτωση στα πάντα. Χάθηκε ο σεβασμός, χάθηκε το φιλότιμο, χάθηκε η αλληλεγγύη. 

Τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις καφενείου.

Την καλημέρα μου.  

Κι επειδή πολλοί άνετοι το παίζουμε όλοι με την υγεία των άλλων, θα σας ενημερώσω πως το ημερήσιο νοσήλειο κλίνης ΜΕΘ με τον ασθενή ξύπνιο σε παρακολούθηση μόνο χωρίς πολύπλοκα φάρμακα κλπ έχει κόστος 1200 ευρώ... που βγαίνουν από τον κρατικό κορβανά κι από τις τσέπες μας... τα συμπεράσματα δικά σας.... 

Φιλε μου... Ένα μεγάλο μπράβο από μενα γι αυτά που λες!  Για εμένα, αυτά πρέπει να κοιτάμε.

Τώρα, προς τους μοδατους - νέους επιδημιολόγους (μικρούς, μεγάλους), θα πω το εξής. 

Ανοίξτε κανα βιβλίο, δεν κανει κακο. Μακρια απ΄ το ΦΒ και τις ανόητες σελίδες του διαδικτύου ( ναι το ξερω! Υπάρχουν και σοβαρές. Αλλα, δεν μιλάω γι αυτες).

Συγκεκριμένα ιστορίας (για την επιδημίες) κι εκεί θα μάθετε πολλά, και θα καταλάβετε γιατί ολοι οι επιστήμονες του πλανήτη λένε έτσι. 

Μια μικρή ερευνα στο κεφάλαιο της πανώλης και της ισπανικής γρίπης. 

Καλή σας ημέρα απ εμένα και προσοχή στους δρόμους, μερες που είναι. 

Επεξ/σία από markos9
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Herald είπε

Οι εισφορες του παρελθοντος ειναι ηδη δεδουλευμενες, τι να σου επιστρέψουν. Μιλαμε για απο εδω και υστερα. Παντως αφού η σουηδια το κανει σωστα, ενας χρόνος περασε, πως και δεν εφυγες? 

Στις υπηρεσίες υγείας οι εισφορές είναι ανταποδοτικές σε βάθος χρόνου. Οι εισφορές χτίζουν το ποσό σε φάρμακα/νοσηλεία που θα χρειάζομαι όσο μεγαλώνω και επιβαρύνομαι  ως οργανισμός. Πληρώνω τώρα που εργάζομαι, για να λαμβάνω αργότερα όταν δε θα εργάζομαι. Επομένως τώρα το ισοζύγιο εισφορών είναι αρνητικό για εμένα, αφού δεν έχω χρεώσει στα 30 μου ούτε ευρώ το ΕΣΥ. Ο ιδιώτης δε (τουλάχιστον όχι με τεράστιο καπέλο) θα με ασφαλίσει στα 50, αφού ξέρει ότι θα επωμιστεί μόνον έξοδα. Αντίστοιχα αν κρατάω κομπόδεμα, πρέπει να το μαζεύω από μικρός και να μην μου τα τρώει το κράτος.

25 λεπτά πριν, Thresh είπε

Πως το ερμηνεύεις αυτό και πως ερμηνεύεις την τεράστια διαφορά (ακόμα και 2x για να μην πεις για την διαφορά πληθυσμού) στους θανάτους covid σε σχέση με τις άλλες 3?

Δε γνωρίζω για να το ερμηνεύσω. Έχω άποψη μόνο για τις δύο χώρες με τις οποίες έχω καθημερινή επαφή, Ελλάδα και Σουηδία. Το ποσοστά δε λένε από μόνα τους την αλήθεια. Το 4 είναι διπλό του 2, αλλά πάλι είναι αστείο νούμερο. Σε απόλυτα νούμερα μιλάμε για +7000 νεκρούς κατ έτος με κορωνοϊό. Το 7k δικαιολογεί την σημερινή υστερία;

Επεξ/σία από bitmk2
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...