Προς το περιεχόμενο

Motorola Defy Review - Αναβίωση της «ανθεκτικής» σειράς


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Motorola αναβίωσε τη σειρά ανθεκτικών κινητών Defy με το νέο smartphone Motorola Defy, ένα άκρως ανθεκτικό κινητό σχεδιασμένο για να αντέχει σε κακουχίες και προορίζεται για χρήση από επαγγελματίες ή γενικώς όποιον γνωρίζει πως το smartphone του διαρκώς θα «δοκιμάζεται» από πτώσεις, νερό και σκόνη.

Ένα σύνηθες φαινόμενο είναι αυτού του είδους τα smartphones να είναι λίγο πιο αδύναμα από τα στάνταρ της εποχής, οπότε πώς τα καταφέρνει το Defy; Ας το δούμε πιο αναλυτικά

Αρχικά, για “rugged smartphone” είναι αρκετά λεπτό και όμορφο – θα μπορούσε να είναι ένα οποιοδήποτε κινητό με μια (μεγάλη, βέβαια) ανθεκτική θήκη. Οι συνολικές του διαστάσεις (169.8x78.2x10.9mm) το καθιστούν λίγο μεγαλύτερο από ένα τυπικό σημερινό smartphone, οπότε χωράει άνετα στο χέρι κι ίσως δυσκολέψει στη χρήση με ένα χέρι μονάχα όσους έχουν λίγο πιο μικρά δάχτυλα. Το βάρος του αγγίζει τα 232 γραμμάρια, κι έτσι είναι λίγο πιο βαρύ από ό,τι έχουμε συνηθίσει σε smartphone όμως ο σκοπός του δεν είναι ούτε να είναι ελαφρύ, ούτε να είναι πολύ λεπτό και μικρό.

Όλο το βάρος του σχεδιασμού πέφτει στην αντοχή της συσκευής, η οποία περιμετρικά είναι καλυμμένη με σκληρό πλαστικό και η οθόνη είναι καλυμμένη με Gorilla Glass Victus – το κορυφαίο γυαλί της εταιρείας την τρέχουσα στιγμή. Επιπλέον, το κινητό φέρει πιστοποίηση IP68 για αντοχή ενάντια σε νερό και σκόνη, ενώ το εξαιρετικά ανθεκτικό του πλαίσιο το κάνει ανθεκτικό και ενάντια σε πτώσεις. Διαθέτει και πιστοποίηση MIL-SPEC-810H που το καθιστά ανθεκτικό ενάντια σε ακραίες θερμοκρασίες (υψηλές και χαμηλές), αλάτι, ομίχλη και ακόμη περισσότερα.

Μια έξυπνη σχεδιαστική επιλογή είναι ένα ελαφρές εξόγκωμα της θήκης στο όριο που ενώνει με την οθόνη, ώστε όταν ακουμπά σε επιφάνειες με την οθόνη προς τα κάτω να μην έρχεται σε άμεση επαφή με την επιφάνεια και να αποφεύγονται μικρά σημάδια ή ζημιές. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως είναι πλήρως αδιάβροχο και σε διάφορες δοκιμές μας, όπου βυθίστηκε μέσα σε νερό, δεν εμφάνισε προβλήματα οποιουδήποτε είδους.  

Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H Μotorola μου φαίνεται θα καταλήξει όπως η Lg. Ελπίζω όχι γιατί λίγος υγιής ανταγωνισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν... ( Μονο την Huawei🙄)

Επεξ/σία από Tsig0s
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελευταία κάνει κάποιες καλές και δυνατές προσπάθειες η Μοτορολα (πχ Moto G9 Plus) αλλά δεν τυγχάνει της σπονσοραρισμενης προβολής όπως η Xiaomi. Κάθε καλή κίνηση πέρα από τις 2-3 γνωστές εταιρείες είναι καλοδεχούμενη.

Επεξ/σία από ScorpioJD
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, Tsig0s είπε

H Μotorola μου φαίνεται θα καταλήξει όπως η Lg. Ελπίζω όχι γιατί λίγος υγιής ανταγωνισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν... ( Μονο την Huawei🙄)

Υγιής ανταγωνισμός η huawei; Βγήκε στη διεθνή αγορά πριν 15+ χρόνια αντιγράφοντας τα Cisco router σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας, μιλαμε για τρελή αντιγραφή και δεν την άγγιξε κανεισ, και μετά βγήκε στο ευρύ κοινό με τρελή αντιγραφή των iPhone.

Καλα της κάνανε 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...