anastasiaio Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Καλησπερα ! Έχω κάνει αίτηση για επίδομα ανεργίας πρώτη φορά και αφού πέρασαν 3 μήνες (!!!) (άργησαν γιατί η τελευταία μου εργασία ήταν κάτω του ενός μηνός και ήθελαν να το ψάξουν) τελικά σήμερα μου απορρίφθηκε η αίτηση λόγω έλλειψης 80 ενσήμων κατά το προηγούμενο έτος . Έχει τύχει σε κανέναν να κάνουν λάθος ;;; Γιατί έχω τα χαρτιά των ενσήμων όλα και έχω σίγουρα και το 2020 πάνω απο 170 ένσημα και το 2019 80 ένσημα ακριβώς (80 χρειάζεται) . Τι μπορεί να έφταιξε ;; Έχω κάνει ένσταση απλά εν αναμονή της απάντησης ειπα να ρωτήσω μήπως κ μου φύγει το άγχος .. αν τύχαινει συχνά τέτοιο λάθος απο μεριάς τους η αν παίζει κανένα παραθυράκι που δεν γνωρίζω . *Μιλαω για κανονική απασχόληση και όχι εποχιακή .. ευχαριστώ !!
tsioulak Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Μην κοιτάς τα ένσημα του 2020 και του 2019. Έστω ότι κάνεις την αίτηση 1/6/21, θα πρέπει να έχεις 80 ένσημα την περίοδο 1/6/20 έως και 31/5/21 (δίχως να μετρας τα ένσημα 4/21 και 5/21) και πρέπει να έχεις 80 ένσημα κατά την περίοδο 1/6/19 έως και 31/5/20. Αυτά εφόσον βγαίνεις πρώτη φορά στο ταμείο ανεργίας.
anastasiaio Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Εγώ έκανα αίτηση 25/5/21 όποτε για την περίοδο του 2019 μπορείς να μου πεις ποιους μήνες μετράει για να μη κάνω κάποιο λάθος?? Βασικά που μπορώ να δω ακριβώς τα ένσημα ανά μέρα ανά μήνα? Στον εφκα μου εμφανίζει γενικά τα ένσημα Μαΐου , Ιουνίου κλπ..δεν μπορώ να δω ακριβώς τα εσνημα από 25 Μαΐου κ μετά 47 λεπτά πριν, tsioulak είπε Μην κοιτάς τα ένσημα του 2020 και του 2019. Έστω ότι κάνεις την αίτηση 1/6/21, θα πρέπει να έχεις 80 ένσημα την περίοδο 1/6/20 έως και 31/5/21 (δίχως να μετρας τα ένσημα 4/21 και 5/21) και πρέπει να έχεις 80 ένσημα κατά την περίοδο 1/6/19 έως και 31/5/20. Αυτά εφόσον βγαίνεις πρώτη φορά στο ταμείο ανεργίας. Έχεις κάποια πηγή που να το λέει αυτό? γιατί για το τελευταίο 14 μηνο το γνωρίζω και έχω πολύ περισσότερα από 80...αλλά για τα 2 προηγούμενα έτη πάει ημερολογιακά , αυτό αναφέρει η σελίδα του οαεδ , 80 ένσημα κατα έτος και όχι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες..και μόλις επικοινώνησα και με την εξυπηρέτηση πελατών του οαεδ και μου είπαν ότι δεν αναγράφεται κάπου κάτι τέτοιο , ανά ημερολογιακό έτος πηγαίνει..απλώς δε μπορούν να μου απαντήσουν συγκεκριμένα γιατί μπορεί να απορρίφθηκε, θα πρέπει να μου απαντήσουν από το κπα 39 λεπτά πριν, anastasiaio είπε Εγώ έκανα αίτηση 25/5/21 όποτε για την περίοδο του 2019 μπορείς να μου πεις ποιους μήνες μετράει για να μη κάνω κάποιο λάθος?? Βασικά που μπορώ να δω ακριβώς τα ένσημα ανά μέρα ανά μήνα? Στον εφκα μου εμφανίζει γενικά τα ένσημα Μαΐου , Ιουνίου κλπ..δεν μπορώ να δω ακριβώς τα εσνημα από 25 Μαΐου κ μετά Έχεις κάποια πηγή που να το λέει αυτό? γιατί για το τελευταίο 14 μηνο το γνωρίζω και έχω πολύ περισσότερα από 80...αλλά για τα 2 προηγούμενα έτη πάει ημερολογιακά , αυτό αναφέρει η σελίδα του οαεδ , 80 ένσημα κατα έτος και όχι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες..και μόλις επικοινώνησα και με την εξυπηρέτηση πελατών του οαεδ και μου είπαν ότι δεν αναγράφεται κάπου κάτι τέτοιο , ανά ημερολογιακό έτος πηγαίνει..απλώς δε μπορούν να μου απαντήσουν συγκεκριμένα γιατί μπορεί να απορρίφθηκε, θα πρέπει να μου απαντήσουν από το κπα Επίσης οι απδ όπως μου λέει και ο λογιστής βγαίνουν μηνιαία όχι ανά ημέρα όποτε δε μπορεί να γνωρίζω ακριβώς μέρες .. Στον οαεδ αναφέρει ξεκάθαρα ότι θέλει 80 ένσημα κατα έτος τα 2 προηγούμενα έτη..όπως το λες αν πχ κάνω αίτηση 12/21 θα πρέπει να έχω 80 ένσημα από 12/19 - 12/20.. δηλαδή και με μηδέν ένσημα μέσα στο 2019 εφόσον θα μετράνε αυτά του 2020 μπορώ να βγω..δεν νομίζω να πάει έτσι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα