Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Μένω Αθήνα, ξέρω τι θέλω αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω. Μέχρι πριν 3 χρόνια έπαιζα μόνο σε νετ σε διάφορα pc builds. Έχω αυτό το πισί 

Dell Inspiron 3668 i5-7400 - 8GB - 1TB HDD - GTX 750 Ti 2GB - Win 10 [3668-8756]

και το περσινό macbook air m1. 

Αρχικά, θέλω έναν χώρο γραφείου, ας πούμε ένα έπιπλο γραφείου, στο οποίο θα βασίζεται μια οθόνη στην οποία θέλω να συνδέω πισί και λάπτοπ. Από το macbook σκοπεύω να δουλεύω επάνω σε έγγραφα, εκτυπώσεις, αρχείο γενικά, και το πισί το θέλω για gaming. Gaming... Εδώ θέλω αρκετή βοήθεια, όχι μια πρόταση οθόνης... 
Τι παίζω; Overwatch και κανένα Call of duty. 
Έψαξα για αναβάθμιση στο δικό μου πισί, αλλά δεν γίνεται. Οπότε καταλήγω στην αγορά νέου πισί, όσο μαλάκας κι αν νιώθω (είχα το budget να το κάνω προ-κορωνοϊού). 
Έχω πολλές ερωτήσεις, όποιος κάνει τον κόπο, τον ευχαριστώ πολύ. 🧔
Τρίτον και 'δενξερωτινακανω'-τερον, η γραμμή του ίντερνετ και η συνδεσιμοτητά του/της;. 
Γραμμή ίντερνετ 50άρα Vodafone Wireless---τι αποσυνδέσεις τρώει, τι "κάντε το ρούτερ επανεκκίνηση να καθαρίσει", και άλλα λοιπά.. 
Για να συνδέσω με καλώδιο το ρούτερ με το πισί, πρέπει να τρυπήσω τοίχο. Προτιμώ να το αποφύγω. Μπορώ να βάλω στο δωμάτιο μου το ρούτερ, αλλά τούμπαλιν πρέπει να κάνω τρύπες για να συνδεθούν οι κάμερες σε αυτό.. 
Υπάρχει εταιρία με καλύτερες επιδόσεις στα Wi-fi δίκτυα; Με τα, extender τα λένε;, θα μπορώ να παίζω χωρίς κολλήματα; 

Γράφω και κάτι περιφερειακά που θα ήθελα μια εικόνα, μπας και έχετε κάποιο στον νου κατά τύχη. 
Ένα σετ ελαφριά headphones.
Έναν εκτυπωτή που να συνδέεται με Wi-Fi. 
Μια μαλακή,ξεκούραστη καρέκλα. 
Ένα έπιπλο γραφείου στο οποίο να είμαι άνετος με πύργο, λάπτοπ,εκτυπωτή, οθόνη και περιφερειακά (έχω την επιλογή τοποθέτησης οθόνης στον τοίχο) (προτιμώ ράφια/συρτάρια, δεν θέλω πολύ μακρύ). 
Η οθόνη είναι πρώτη στη λίστα. Θα μπορώ έστω να δουλεύω με το macbook (δεν βολεύει στο κρεβάτι τόσο μικρό. ..και ακόμα πληρώνω δόσεις..). 
Το χτίσιμο του πύργου θα το κάνω μακροπρόθεσμα, ίσως αυτό βοηθήσει στη συλλογή κομματιών μεμονωμένα και ένα 50άρικο στη συναρμολόγηση στο τέλος. Θα με ενδιέφερε να πουλήσω το πισί που έχω, αν έχεις κάποια γνώμη στα πόσα μπορώ να βγάλω, καλοδεχούμενη!!! 
Σε ευχαριστώ που με διάβασες και σκέφτηκες να βοηθήσεις. Δεν απαντάω συχνά σε περίπτωση που έχεις να με ρωτήσεις. Σορρυ για αυτό, καλύπτω άδειες. 
Δημοσ.

Εφόσον παίζεις online games πρέπει να συνδέσεις το πσ κανονικά με καλώδιο για να έχεις χαμηλότερα latency γιατί με WiFi θα έχεις θέμα.. Αν δεν μπορείς νομίζω (γιατί είπες δεν θες να τρυπήσεις τοίχους) να βάλεις router με 5g μπάντα που είναι ποιο αξιόπιστο από από το 2,4g σε κοντινές αποστάσεις.. Το καλύτερο πάντως είναι να κάνεις σύνδεση με καλώδιο. Επίσης υπάρχει και η λύση του powerline που εκεί χρησιμοποιείτε η καλωδιοση του ρεύματος του κτιρίου αλλά πρέπει να είναι στην ίδια φάση ρεύματος για να παίξει..

Αυτά τα λίγα.. πιστεύω κάποιος θα σε βοηθήσει καλύτερα στη συνέχεια.. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bobbyray21 είπε

είχα το budget να το κάνω προ-κορωνοϊού,

όμως υπήρξε κάποια ανάγκη και το ξοδέψατε εκεί (θέλω να πιστεύω). Επομένως μην νιώθετε έτσι :-)

Δημοσ.

Από καρέκλα, καλή επιλογή είναι η anda seat bat αν και ακρίβυνε κάπως. Βέβαια δεν ξέρουμε τις διαστάσεις σου αλλά γενικά ρυθμίζεται
Για το WiFi είναι θέμα εξοπλισμού και όχι εταιρείας, μπορεί π.χ μια εταιρεία να τύχει να δινει λίγο καλύτερο εξοπλισμό αλλά γενικά δεν νομίζω να υπάρχουν οι τρομερές αποκλίσεις.

Όταν είχα ρωτήσει τεχνικό γνωστό μου για το WiFi μου είχε προτείνει το Ubiquiti UniFi AP AC LR Mesh Access Point Wi‑Fi 5 Dual Band (2.4 & 5GHz) αλλά δεν το αγόρασα τελικά λόγω κόστους, βλέπω όμως έχει γενικά καλά σχόλια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το σπίτι που μένεις είναι δικό σου τρύπα τοίχο (ή αλλιώς ρώτα τον ιδιοκτήτη, κλείνει εύκολα με λίγο στόκο μετά). Αν τα καλώδια είναι στα χρώματα του τοίχου είναι μια χαρά, μη μασάς. Έχω 2 pc μακριά από το ρούτερ και συνδέονται και τα 2 με καλώδια, ούτε που προσέχει κάποιος ότι υπάρχουν καλώδια. Θα το κάνεις 1 φορά σωστά και έχεις ξεμπερδέψει με το θέμα του ίντερνετ. Καλά και τα extender (έβαλα πριν λίγες μέρες για να έχουμε καμπάνα wifi στα υπνοδωμάτια) αλλά για gaming θέλεις καλώδιο. Powerline έχω στην smart tv για ertflix / youtube και πάει καλά αλλά για gaming δεν το προτείνω.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 27/8/2021 στις 7:47 ΜΜ, fotaras76 είπε

Αν το σπίτι που μένεις είναι δικό σου τρύπα τοίχο (ή αλλιώς ρώτα τον ιδιοκτήτη, κλείνει εύκολα με λίγο στόκο μετά). Αν τα καλώδια είναι στα χρώματα του τοίχου είναι μια χαρά, μη μασάς. Έχω 2 pc μακριά από το ρούτερ και συνδέονται και τα 2 με καλώδια, ούτε που προσέχει κάποιος ότι υπάρχουν καλώδια. Θα το κάνεις 1 φορά σωστά και έχεις ξεμπερδέψει με το θέμα του ίντερνετ. Καλά και τα extender (έβαλα πριν λίγες μέρες για να έχουμε καμπάνα wifi στα υπνοδωμάτια) αλλά για gaming θέλεις καλώδιο. Powerline έχω στην smart tv για ertflix / youtube και πάει καλά αλλά για gaming δεν το προτείνω.

τι extender προτεινεις;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

ΤP LINK TL-WA854RE, αυτό έχω και είναι άψογο μέχρι στιγμής.

Για να καταλάβω, το ρούτερ μου είναι στο δωμάτιο Α και θέλω να φτάσω το σήμα του στο δωμάτιο Γ, βάζω το extender σε μια πρίζα στο δωμάτιο Β; Κάνω κάτι άλλο;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bobbyray21 είπε

Για να καταλάβω, το ρούτερ μου είναι στο δωμάτιο Α και θέλω να φτάσω το σήμα του στο δωμάτιο Γ, βάζω το extender σε μια πρίζα στο δωμάτιο Β; Κάνω κάτι άλλο;

Ναι,το extender το βάζεις περίπου στο μέσο της απόστασης ΑΓ δηλαδή στο Β. Θέλει και μία ρύθμιση (δε θυμάμαι ακριβώς τη διαδικασία γιατί πέρασε καιρός) αλλά ήταν υπόθεση το πολύ 5 λεπτών ακολουθώντας τις οδηγίες που είχε το extender.

Δημοσ.

Ξεχνα την μπαντα 5G αν δεν εχεις οπτικη επαφη με το ρουτερ. Αν εχεις το sercomm -γκρι χρωμα- βεβαιβωσου το εχει παρει το τeλευταιο firmware update αλλιως θα σου κανει reboot. (Δεν συνεργαζετε καλα με τα tp link extenders)

Tελος καλυτερα τρυπα σε τοιχο παρα wifi σε games.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, FasTaker είπε

Ξεχνα την μπαντα 5G αν δεν εχεις οπτικη επαφη με το ρουτερ. Αν εχεις το sercomm -γκρι χρωμα- βεβαιβωσου το εχει παρει το τeλευταιο firmware update αλλιως θα σου κανει reboot. (Δεν συνεργαζετε καλα με τα tp link extenders)

Tελος καλυτερα τρυπα σε τοιχο παρα wifi σε games.

Το sarcoma εχω. Πως μπορω να το κανω update;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα το παρει αυτοματα. Σημερα γινεται το step 4 μετα τις 12:00,αφορα 50κ ρουτερ. 27/02/2022 ειναι το τελικο step 5. Κοιτα στο interface του ρουτερ αν το εχει παρει θα σου βγαζει στο software version "Vodafone-H-300s-v1.2.00.08"

image.png.44d4ad17459282494ba6a33b0840b377.png

Επεξ/σία από FasTaker
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, FasTaker είπε

Θα το παρει αυτοματα. Σημερα γινεται το step 4 μετα τις 12:00,αφορα 50κ ρουτερ. 27/02/2022 ειναι το τελικο step 5. Κοιτα στο interface του ρουτερ αν το εχει παρει θα σου βγαζει στο software version "Vodafone-H-300s-v1.2.00.08"

image.png.44d4ad17459282494ba6a33b0840b377.png

Ευχαριστώ πολύ!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...