Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα συμφορουμίτες. Θέλω να μου στείλουν ένα δέμα 13 κιλών με κόστος αποστολής 94,50ευρώ μέσω ΕΛΤΑ από Ελλάδα προς Αγγλία. Το δέμα έχει μέσα μεταχειρισμένα δικά μου ρούχα και παπούτσια κυρίως. Η υπάλληλος του τοπικού ελτα είπε στη μητέρα μου ότι το δέμα θα περάσει τελωνείο και αναλόγως θα χρεωθώ άλλα τόσα χρήματα περίπου εδώ, δηλαδή 95+95ευρώ (στο περίπου πάντα). Επειδή μου έκανε εντύπωση μίλησα με τα κεντρικά των ελτα και με διαβεβαίωσαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο εφόσον μιλάμε για μεταχειρισμένα αντικείμενα. Μέχρι να μιλήσω με την συγκεκριμένη υπάλληλο και να καταλάβω πού ακριβώς έκανε λάθος θα ήθελα να το αναφέρω εδώ ώστε αν έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία να την αναφέρει. Σύμφωνα με αυτά που είπε η υπάλληλος δεν έχει να κάνει μόνο με το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα από τη 1/7 και έπειτα. Ευχαριστώ!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Θα πληρώσεις τελωνείο κανονικά, το σύνολο δεν αφορα τα ταχυδρομεία μονο αλλα και το τι περιέχει το πακετο

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Για ποιο λόγο τότε μου είπαν από τα κεντρικά ότι δεν θα πληρώσω κάτι εφόσον πρόκειται για μεταχειρισμένα αντικείμενα άραγε; Υπάρχει κάποιος σύνδεσμος που επιβεβαιώνει ότι περνάνε τελωνείο ακόμη και μεταχειρισμένα αντικείμενα τα οποία δεν αποτελούν εμπορική συναλλαγή μεταξύ αποστολέα και παραλήπτη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/8/2021 στις 6:33 ΜΜ, anapospastos είπε

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Για ποιο λόγο τότε μου είπαν από τα κεντρικά ότι δεν θα πληρώσω κάτι εφόσον πρόκειται για μεταχειρισμένα αντικείμενα άραγε; Υπάρχει κάποιος σύνδεσμος που επιβεβαιώνει ότι περνάνε τελωνείο ακόμη και μεταχειρισμένα αντικείμενα τα οποία δεν αποτελούν εμπορική συναλλαγή μεταξύ αποστολέα και παραλήπτη;

Το ότι είναι κάτι μεταχειρισμένο δε σημαίνει αυτόματα ότι δε πληρώνει δασμούς. Αν ήταν έτσι θα στήναμε μια μπίζνα να εισάγουμε μεταχειρισμένα μιας βδομάδας και θα καταργιυσαμε τα σύνορα του κράτους. Σημασία έχει τι πως θα δει την εισαγωγή ο "τελώνης". Αν σου στείλω ένα μεταχειρισμένο ζευγάρι παπούτσια δε θα ασχηθει κάνεις. Αν σου στείλω ένα μεταχειρισμένο ρολεξ, δεν είναι το ίδιο. Επίσης δεν είναι το ίδιο αν σου στείλω πχ 1 μεταχειρισμένο ζευγάρι παπούτσια, αν σου στείλω 20 ή ένα κοντέινερ ολοκληρο. Επίσης κανένα ρόλο δε παίζει αν κάτι είναι "εμπορική συναλλαγή". αν είναι κάτι που παίρνει δασμούς, θα πάρει, είτε το αγόρασες, είτε στο χάρισε κάποιος, είτε το κέρδισες στα δρακουλινια. 

Θυμάμαι όταν είχα το 2009 πάρει το ήδη προφανώς πολύ παλιό και 1000% μεταχειρισμενο τότε xbox-1 μου σε χώρα του εξωτερικού (εκτός ΕΕ). Στο πήγαινε δεν ασχολήθηκε κάνεις. Όταν επέστρεψα παραλίγο να μου το κρατήσουνε (τη γλίτωσα όταν με ρώτησαν για πιο λόγω είχα πάει στη χώρα εκεινη και αν ειμιυν μηχανικός εκει ή ναυτικος και τους είπα ναι δεν ασχολήθηκαν αλλο).

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Στειλε τα με μεταφορική.

Τελωνείο περνάνε τα πάντα αφου περνάνε σύνορα.Δασμούς δεν βάζουν παντού.

Με DHL που κοίταξα ζητάνε 400ευρώ μεταφορικά.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Όπως ανέφερα, από τα κεντρικά με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα έχω κάποια περαιτέρω χρέωση. Με κατάσταστημα της Αθήνας που μίλησα μου είπαν ότι χαρακτηρίζουν από εδώ το δέμα ότι έχει προσωπικά μεταχειρισμένα αντικείμενα και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα περάσει τελωνείο στο UK πληρώνοντας έξτρα αλλά χωρίς βέβαια να μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο. Αυτό που θα κάνω είναι να μιλήσω ξανά αύριο με τα κεντρικά γι' αυτόν τον περίφημο χαρακτηρισμό του δέματος και ύστερα τη στιγμή της αποστολής με το τοπικό κατάστημα για να κάνει σωστά τη διαδικασία. Από κει και πέρα απλά θα περιμένω το δεματάκι μου.

11 ώρες πριν, bilya είπε

https://www.gov.uk/moving-to-uk

Καλο διάβασμα. Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν καμία σχέση με το τι θα πληρώσεις στο UK. 

Δεν μετακομίζω εδώ όμως οπότε δεν εμπίμπτει στην περίπτωσή μου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, anapospastos είπε

Με DHL που κοίταξα ζητάνε 400ευρώ μεταφορικά.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Όπως ανέφερα, από τα κεντρικά με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα έχω κάποια περαιτέρω χρέωση. Με κατάσταστημα της Αθήνας που μίλησα μου είπαν ότι χαρακτηρίζουν από εδώ το δέμα ότι έχει προσωπικά μεταχειρισμένα αντικείμενα και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα περάσει τελωνείο στο UK πληρώνοντας έξτρα αλλά χωρίς βέβαια να μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο. Αυτό που θα κάνω είναι να μιλήσω ξανά αύριο με τα κεντρικά γι' αυτόν τον περίφημο χαρακτηρισμό του δέματος και ύστερα τη στιγμή της αποστολής με το τοπικό κατάστημα για να κάνει σωστά τη διαδικασία. Από κει και πέρα απλά θα περιμένω το δεματάκι μου.

Δεν μετακομίζω εδώ όμως οπότε δεν εμπίμπτει στην περίπτωσή μου.

Η DHL δεν είναι μεταφορική αλλά κούριερ .

Μεταφορική για Αγγλία https://www.google.com/search?q=μεταφορικη+για+ηνωμενο+βασιλειο&rlz=1CAHNBM_enGB898&oq=μεταφορικη+για+&aqs=chrome.1.69i57j0i19l9.6449j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σωστά. Έχεις χρησιμοποιήσει κάποια από αυτές; Γνωρίζεις περί κόστους ή να κάνω μια έρευνα αύριο;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, anapospastos είπε

Σωστά. Έχεις χρησιμοποιήσει κάποια από αυτές; Γνωρίζεις περί κόστους ή να κάνω μια έρευνα αύριο;

εγω όχι αλλα πολλοί άλλοι ναι.Δεν ξερω κόστος,σίγουρα θα είναι πιο φτηνά απο τα 400€

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

εγω όχι αλλα πολλοί άλλοι ναι.Δεν ξερω κόστος,σίγουρα θα είναι πιο φτηνά απο τα 400€

Το ζητούμενο είναι να είναι κοντά στα 100ευρώ γιατί αυτή τη στιγμή αυτό είναι το ποσό των ελτα. Η DHL ζητάει τα δικά της. Σ' ευχαριστώ, θα κάνω μια έρευνα και θα πράξω αναλόγως.

Δημοσ.

Καλημέρα, θέλω την βοήθεια σας.

Θέλω να στείλω με ΕΛΤΑ σε συγγενικό μου πρόσωπο στην Αγγλία τον φορτιστή μπαταριών της DSLR του που τον ξέχασε στην Ελλάδα.

Πρέπει να ακολουθήσω κάποια διαδικασία, να δηλώσω κάτι και τι ώστε να μην πληρώσει τελωνείο στην Αγγλία η τον βάζω σε ένα φάκελο με φυσαλίδες και τον στέλνω χωρίς κάποια άλλη διαδικασία????

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκες anapospastos  άκρη με την διαδικασία για την αποστολή;

Κάποιος που να έχει στείλει τώρα τελευταία Αγγλία να δώσει μια βοήθεια ;

Επεξ/σία από teot
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/9/2021 στις 3:27 ΜΜ, teot είπε

Βρήκες anapospastos  άκρη με την διαδικασία για την αποστολή;

Κάποιος που να έχει στείλει τώρα τελευταία Αγγλία να δώσει μια βοήθεια ;

Βρήκα! Χρησιμοποίησα μεταφορική εταιρία (στείλε μου πμ αν θες να σου πω ποια) όπως σοφά πρότεινε ο Ukforthemoment και όλα καλά. Για ένα δέμα το πολύ μέχρι 60x40x40cm ή 50x50x50cm και βάρος έως 20 κιλά χρεώνουν 120€ και αν έχεις δεύτερο πας +40 δηλαδή 160€ σύνολο. Ένα δέμα μου στείλανε κι έκανε περίπου 10 μέρες. Μου το έφερε εδώ στο Λονδίνο ο οδηγός ο οποίος μιλούσε και ελληνικά. Άψογα πήγανε όλα.

Επίσης να αναφέρω ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει με τα ελτα. Στα κεντρικά δύο φορές που πήρα μου είπανε διαφορετικά πράγματα οι υπάλληλοι όπως και με 2 τοπικά καταστήματα (διαφορετικών πόλεων) που μίλησα. Πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει με τους δασμούς και το τι ή αν τελικά χρεώνουν. Υποθέτω ότι χρειάζεται να δοκιμάσουμε αν και πάλι μπορεί να είναι τυχαίο το αν πληρώσει κάποιος κάτι ή όχι. Δεν υπάρχει κανόνας απ' ό,τι συμπέρανα και οι ίδιοι οι "ειδικοί" δεν γνωρίζουν να απαντήσουν ξεκάθαρα.

Επεξ/σία από anapospastos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, anapospastos είπε

Βρήκα! Χρησιμοποίησα μεταφορική εταιρία (στείλε μου πμ αν θες να σου πω ποια) όπως σοφά πρότεινε ο Ukforthemoment και όλα καλά. Για ένα δέμα το πολύ μέχρι 60x40x40cm ή 50x50x50cm και βάρος έως 20 κιλά χρεώνουν 120€ και αν έχεις δεύτερο πας +40 δηλαδή 160€ σύνολο. Ένα δέμα μου στείλανε κι έκανε περίπου 10 μέρες. Μου το έφερε εδώ στο Λονδίνο ο οδηγός ο οποίος μιλούσε και ελληνικά. Άψογα πήγανε όλα.

Επίσης να αναφέρω ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει με τα ελτα. Στα κεντρικά δύο φορές που πήρα μου είπανε διαφορετικά πράγματα οι υπάλληλοι όπως και με 2 τοπικά καταστήματα (διαφορετικών πόλεων) που μίλησα. Πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει με τους δασμούς και το τι ή αν τελικά χρεώνουν. Υποθέτω ότι χρειάζεται να δοκιμάσουμε αν και πάλι μπορεί να είναι τυχαίο το αν πληρώσει κάποιος κάτι ή όχι. Δεν υπάρχει κανόνας απ' ό,τι συμπέρανα και οι ίδιοι οι "ειδικοί" δεν γνωρίζουν να απαντήσουν ξεκάθαρα.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το έστειλα ήδη με ΕΛΤΑ, το δικό μου ήταν μικρό (ένας φάκελος κάπου 180gr),  συμπλήρωσαν ηλεκτρονικά στα ΕΛΤΑ το σχετικό έγγραφο για την διακίνηση/τελωνείο και εκείνο που με εξέπληξε ευχάριστα οτι  πήγε σε ελάχιστο χρόνο, (Δευτέρα απόγευμα το έστειλα από πόλη της επαρχίας.... Παρασκευή πρωί το παρέλαβε και όχι στο Λονδίνο) χωρίς να πληρώσει τελωνείο η κάτι άλλο και πλήρωσα  7,5 ευρώ για συστημένο.

Επεξ/σία από teot
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...