Kekkos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα σας , αγόρασα μία 3060 απευθείας από την EVGA EU η οποία αποστάλθηκε από το Hong Kong.(Μπορεί να λέγεται EU αλλά δυστυχώς στέλνουν τις κάρτες εκτός Ε.Ε.) Λίγες ημέρες αργότερα με ενημέρωσε η DHL, ή όποια είχε αναλάβει την μεταφορά του δέματος , πως θα έπρεπε να τους δώσω τον αριθμό EORI μου προκειμένου να την εκτελωνίσουν. Για να είμαι ειλικρινής δεν γνώριζα καν τι είναι , επικοινώνησα και με την EVGA και μου είπαν πως δε χρειάζεται και ό,τι είναι απαραίτητο για τον εκτελωνισμό το έχουν αναλάβει ήδη αυτοί. Μετά από κάποιες μέρες έφτασε το δέμα και όπως φοβόμουν δεν μπόρεσε να περάσει από το τελωνείο επειδή δεν είχαν το EORI μου. Επίσης μου είπαν πως θα αρχίσω να χρεώνομαι 6 ευρώ( + ένα ποσό ανάλογο του βάρους του δέματος) τη μέρα μετά την 3η μέρα από της άφιξης του δέματος. Για να μην πολυλογώ τελικά τους είπα να επιστρέψουν το δέμα επειδή είδα πως θέλει καιρό η διαδικασία έκδοσης EORI και ότι είναι κυρίως για επιχειρήσεις και δεν ήθελα να χρεωθώ έξτρα από την DHL λόγω των ημερών που θα απαιτούσε η διαδικασία. Επικοινώνησα με την EVGA και μου είπαν πως στη Γερμανία δεν χρειάστηκε από τους πελάτες να εκδόσουν και να δώσουν το EORI τους. Γράφω αυτό το ποστ με 2 σκοπούς: Πρώτον να ρωτήσω άμα κάποιος από εσάς έχει αγοράσει απευθείας από το eu.evga.com και αν ναι άμα είχε αντίστοιχο θέμα. Και δεύτερον άμα κάποιος από εσάς , δίχως επιχείριση , έχει εκδόσει EORI και αν ναι ποια ήταν η διαδικασία και πόσο καιρό διήρκεσε.
s1mplement Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 2 χρόνια πριν όταν είχα ανοίξει επιχείρηση λιανικης είχα κάνει παραγγελία από κίνα για ποσο 1200 ευρώ, το στείλανε με DHL. Εμένα μου είπε η DHL όταν έφτασε το δεμα ότι επειδή ήταν πολλά τα τεμάχια του εμπορεύματος χρειαζόταν να έχω το EORI για να κάνω εισαγωγη με αυτόν τον αριθμό. Είχα γνωστό εκτελωνιστή ο οποίος έκανε εισαγωγη με το δικό του EORI ως εξαίρεση. Αλλά και έκανε εκτελωνισμό μόνος του, δηλαδή πληρώσαμε στην DHL για να μας αφήσει τα έγγραφα εκτελωνισμού και πλήρωσα και τον εκτελωνιστή για να μου κάνει την εισαγωγη. Έκανα δικό μου EORI μετά. Είναι στην ουσία ο αρισθμός ΦΠΑ με ένα GR στο τέλος για να αναγνωρίζεται και απο άλλες χώρες φαντάζομαι. Μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποια γραφεία εκτελωνισμού μήπως σου βοηθήσουνε. Η διαδικασία έκδοσης EORI ήταν γρήγορη για μένα, αλλά είχα την επιχειρισή όμως. Χωρίς επιχειρηση δεν ξέρω αν γίνεται, πάρε τηλέφωνο τα γραφεια εκτελωνισμού. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2021 από s1mplement
kostasbm Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 δεν ξέρω τι τιμή την πήρες ,αλλα με συννενόηση με την εταιρεία μπορείς να την επιστρεψεις αν δεις ότι το κόστος είναι υπερβολικο με τον εκτελωνισμό.... απλά την επόμενη να διευκρινίσεις με την εταιρεία από που θα γίνει η αποστολή ...εννοείται ότι αν η αποστολή ήταν από ΕΕ δεν θα είχες κανένα πρόβλημα ....
slavador Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Πες τους οτι εισαι ιδιωτης και να τους δωσεις αφμ και ΔΟΥ και οτι δεν εισαι επιχειρηση
Kekkos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ @s1mplement για την μακροσκελή απάντηση , θα πάρω τηλέφωνο από βδομάδα για να ρωτήσω μήπως έχει πλέον αλλάξει κάτι και γίνεται να βγάλουν και οι ιδιώτες , προκειμένου να το έχω για μελλοντικές αγορές. 28 λεπτά πριν, slavador είπε Πες τους οτι εισαι ιδιωτης και να τους δωσεις αφμ και ΔΟΥ και οτι δεν εισαι επιχειρηση Δυστυχώς το δοκίμασα και μου είπαν πως δε γίνεται και πως μόνο με EORI θα γινόταν ο εκτελωνισμός . 2 ώρες πριν, kostasbm είπε δεν ξέρω τι τιμή την πήρες ,αλλα με συννενόηση με την εταιρεία μπορείς να την επιστρεψεις αν δεις ότι το κόστος είναι υπερβολικο με τον εκτελωνισμό.... απλά την επόμενη να διευκρινίσεις με την εταιρεία από που θα γίνει η αποστολή ...εννοείται ότι αν η αποστολή ήταν από ΕΕ δεν θα είχες κανένα πρόβλημα .... Με τα μεταφορικά έβγαινε στα 440 ευρώ(στην τιμή συ περιλαμβανόταν και τα έξοδα εκτελωνισμού) , αλλά άμα ήταν να περιμένω να βγει το EORI θα ανέβαινε η τιμή επειδή θα με χρεώνει ημερήσια η DHL λόγω της καθυστέρησης. Τους έχω είδη ενημερώσει να επιστρέψουν το δέμα . Δυστυχώς ενώ θεωρητικά έκανα την αγορά από την ευρωπαϊκή EVGA , τα δέματα τα στέλνουν από το Hong Kong... απαράδεκτο... Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2021 από Kekkos
moutsa Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Η dhl έχει βρει το κουμπί αν δεν δωθεί εντολή εκτελωνισμού σε δυο μέρες αρχίζουν τις χρεώσεις λες και κρατάνε το δεμα σου σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Πληρώνεις xpress αποστολή με παράδοση σε τρεις εργάσιμες και στο φέρνουν μετά από δέκα μέρες και σου λένε εμείς το παραδώσαμε στη συνεργάτη μας δεν είναι δίκη μας ευθύνη. Όταν πλήρων εγώ express θέλω να λαμβανω ανάλογες υπηρεσίες όχι φτηνές δικαιολογίες. Κανονικά δεν πρέπει να με αποζημιώσουν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα