TR-909 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, χρειάζομαι μια βοήθεια που απαιτεί λίγο ειδικές γνώσεις. Πέρυσι το Φεβρουάριο έφυγε από τη ζωή ο πατέρας μου και άρχισαν οι γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ανάμεσα σε αυτές και η διεκδίκηση του λογαριασμού τραπέζης της σύνταξής του, ο οποίος ήταν κοινός με την μητέρα μου (δεν ήταν κοινός τελικά). Υπάρχει το ζήτημα ότι έγινε μια κατάθεση ποσού σε ημερομηνία μεταγενέστερη του θανάτου (20 μέρες μετά) και η Τράπεζα ζητάει από εμάς να φέρουμε βεβαίωση από ασφαλιστικό φορέα ότι είναι έγκυρη η πληρωμή και δεν θα ζητηθεί η επιστροφή της. Αλλιώς η τράπεζα θα παρακρατήσει το ποσό μέχρι πότε άγνωστο και εάν και εφόσον ζητηθεί ποτέ (!). Το ερώτημα είναι καθότι εμείς ανακοινώσαμε τον θάνατό του σε όλα τα ταμεία λίγες μέρες μετά το συμβάν, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι επρόκειτο για προγραμματισμένη πληρωμή και έγινε ετεροχρονισμένα, δεν θα είχε ζητηθεί η επιστροφή της ενάμιση χρόνο μετά το θάνατο του? Τι επιλογές υπάρχουν? έχει δικαίωμα η Τράπεζα να δεσμεύει το λογαριασμό για αόριστο χρονικό διάστημα? Θα μπορούσαμε πχ να κάνουμε μια δήλωση του 1599 ότι σε περίπτωση που τεθεί θέμα επιστροφής η ευθύνη βαραίνει εμάς και όχι την Τράπεζα? Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2021 από TR-909
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 η καταθεση που λες είναι απο το ασφαλιστικό του φορέα;Τον ασφαλιστικό φορέα τον έχετε ρωτήσει;Δεσμευει το συνολο του λογαριασμού ή το ποσό αυτό μονο;
TR-909 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Να σου πω πως δεν έβγαλαν κίνηση λογαριασμού για να μην χρεωθεί η μητέρα μου 15 ευρώ και την έβαλαν να τρέχει σε ΕΦΚΑ κτλπ να βρει αν έγινε η κατάθεση από εκεί και να πάρει βεβαίωση? Σήμερα μίλησα μαζί τους και μου είπαν πως μπορεί να γίνει αυτό και να μάθουμε απο ποιον είναι η κατάθεση. Κατά τα λεγόμενα του εκπροσώπου της τράπεζας δεσμεύεται το μετά θάνατο ποσό και μόνο. Επίσης ανέφεραν έξοδα δικηγόρου 60 ευρώ τα οποία ακόμη δεν έχω καταλάβει τι αφορούν. Είναι εκπρόσωπος δικός μας, αφορούν έξοδα της νομικής υπηρεσίας της τράπεζα ή από κοινού (τράπεζα και εμάς)?
Kostasspil Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 4 minutes ago, TR-909 said: Επίσης ανέφεραν έξοδα δικηγόρου 60 ευρώ τα οποία ακόμη δεν έχω καταλάβει τι αφορούν. Αφορά τον δικηγόρο της τράπεζας και για περιπτώσεις σαν τη δική σου προκειται για τρομερό νταβατζιλίκι
AristidisZ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Eξ όσων κατάλαβα, πρέπει να αφήσετε μέσα το ποσό της κατάθεσης, οτιδήποτε πέραν αυτού μπορεί να κινηθεί κανονικά, άρα ποιο είναι το πρόβλημα ;
hp8 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 40 λεπτά πριν, TR-909 είπε Πέρυσι το Φεβρουάριο έφυγε από τη ζωή ο πατέρας μου και άρχισαν οι γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ανάμεσα σε αυτές και η διεκδίκηση του λογαριασμού τραπέζης της σύνταξής του, ο οποίος ήταν κοινός με την μητέρα μου. Υπάρχει το ζήτημα ότι έγινε μια κατάθεση ποσού σε ημερομηνία μεταγενέστερη του θανάτου (20 μέρες μετά) και η Τράπεζα ζητάει από εμάς να φέρουμε βεβαίωση από ασφαλιστικό φορέα ότι είναι έγκυρη η πληρωμή και δεν θα ζητηθεί η επιστροφή της. Αλλιώς η τράπεζα θα παρακρατήσει το ποσό μέχρι πότε άγνωστο και εάν και εφόσον ζητηθεί ποτέ (!). σε ίδια περίπτωση θανόντος το περασμένο Ιούνιο στα μέσα Αυγούστου ο φορέας πήρε πίσω το ποσό της σύνταξης Ιουλίου που είχε καταβάλει και φάνηκε στην ανάλυση Τώρα από το Φεβρουάριο του 20 να μην τα έχουν πάρει πίσω λίγο περίεργο Δες αν το ποσό είναι της σύνταξης και άστο μέσα Ζήτα βεβαίωση από το ταμείο - φορέα αν εκκρεμη οικονομική διαφορά
Joshua21 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, TR-909 είπε Καλημέρα, χρειάζομαι μια βοήθεια που απαιτεί λίγο ειδικές γνώσεις. Πέρυσι το Φεβρουάριο έφυγε από τη ζωή ο πατέρας μου και άρχισαν οι γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ανάμεσα σε αυτές και η διεκδίκηση του λογαριασμού τραπέζης της σύνταξής του, ο οποίος ήταν κοινός με την μητέρα μου. Υπάρχει το ζήτημα ότι έγινε μια κατάθεση ποσού σε ημερομηνία μεταγενέστερη του θανάτου (20 μέρες μετά) και η Τράπεζα ζητάει από εμάς να φέρουμε βεβαίωση από ασφαλιστικό φορέα ότι είναι έγκυρη η πληρωμή και δεν θα ζητηθεί η επιστροφή της. Αλλιώς η τράπεζα θα παρακρατήσει το ποσό μέχρι πότε άγνωστο και εάν και εφόσον ζητηθεί ποτέ (!). Το ερώτημα είναι καθότι εμείς ανακοινώσαμε τον θάνατό του σε όλα τα ταμεία λίγες μέρες μετά το συμβάν, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι επρόκειτο για προγραμματισμένη πληρωμή και έγινε ετεροχρονισμένα, δεν θα είχε ζητηθεί η επιστροφή της ενάμιση χρόνο μετά το θάνατο του? Τι επιλογές υπάρχουν? έχει δικαίωμα η Τράπεζα να δεσμεύει το λογαριασμό για αόριστο χρονικό διάστημα? Θα μπορούσαμε πχ να κάνουμε μια δήλωση του 1599 ότι σε περίπτωση που τεθεί θέμα επιστροφής η ευθύνη βαραίνει εμάς και όχι την Τράπεζα? Πρώτα από όλα γιατί διεκδίκηση του λογαριασμού τραπέζης της σύνταξης του? Οι συνδικαιούχοι μια χαρά μπορούν να σηκώσουν ότι έχει μέσα ο λογαριασμός, χωρίς να διεκδικήσουν τίποτα. Επίσης γιατί η τράπεζα προχώρησε σε παρακράτηση αυτού του ποσού? Μάλλον κάτι έχει γίνει που δεν το λες, κανένας δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει χωρίς να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες.
TR-909 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, hp8 είπε σε ίδια περίπτωση θανόντος το περασμένο Ιούνιο στα μέσα Αυγούστου ο φορέας πήρε πίσω το ποσό της σύνταξης Ιουλίου που είχε καταβάλει και φάνηκε στην ανάλυση Τώρα από το Φεβρουάριο του 20 να μην τα έχουν πάρει πίσω λίγο περίεργο Δες αν το ποσό είναι της σύνταξης και άστο μέσα Ζήτα βεβαίωση από το ταμείο - φορέα αν εκκρεμη οικονομική διαφορά Ευχαριστώ για την απάντηση αυτό είναι και το λογικό. 22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Πρώτα από όλα γιατί διεκδίκηση του λογαριασμού τραπέζης της σύνταξης του? Οι συνδικαιούχοι μια χαρά μπορούν να σηκώσουν ότι έχει μέσα ο λογαριασμός, χωρίς να διεκδικήσουν τίποτα. Επίσης γιατί η τράπεζα προχώρησε σε παρακράτηση αυτού του ποσού? Μάλλον κάτι έχει γίνει που δεν το λες, κανένας δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει χωρίς να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες. Έχεις δίκιο στο ότι δεν ήταν η μητέρα μου συνδικαιούχος, οπότε και το "μπέρδεμα" με την τράπεζα. Δυστυχώς και εγώ από απόσταση προσπαθώ να καταλάβω τι και πως. Η τράπεζα ισχυρίζεται πως το ποσό κατατέθηκε μετά θάνατον άρα μπορεί να πρόκειται για πληρωμή ασφαλιστικού φορέα που μπορεί να ζητηθεί πίσω. Αφού δούμε αν όντως ισχύει αυτό μας ζητάει βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα πως είναι έγκυρη (?) η πληρωμή και δεν χρειάζεται να επιστραφεί (?). Τα ερωτηματικά γιατί ακόμη δεν γνωρίζουμε από ποιον προέρχεται αυτό το ποσό.
sstratos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν ειναι δυνατόν η τράπεζα , να μην γνωρίζει απο πού μπήκαν λεφτά στο σύστημά της !!! Απο κάποιο IBAN έρχονται , και σε κάποιο (το δικό σας) IBAN μπαίνουν. Αυτά τα IBAN έχουν ονόματα δικαιούχων ...... Γιατί δεν κάνετε ένα internet banking , να μπείς να δείς απο που ειναι τα λεφτά ??
AristidisZ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Ναι αλλά δε μας απαντάς στο βασικό Ο λογαριασμός είναι κλειδωμένος ή κινείται κανονικά ;
TR-909 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 14 λεπτά πριν, sstratos είπε Δεν ειναι δυνατόν η τράπεζα , να μην γνωρίζει απο πού μπήκαν λεφτά στο σύστημά της !!! Απο κάποιο IBAN έρχονται , και σε κάποιο (το δικό σας) IBAN μπαίνουν. Αυτά τα IBAN έχουν ονόματα δικαιούχων ...... Γιατί δεν κάνετε ένα internet banking , να μπείς να δείς απο που ειναι τα λεφτά ?? Ναι προφανώς, έτσι "ανακαλύψαμε" ότι μπορείς να ζητήσεις αντίγραφο κίνησης λογαριασμού - απλά ο εκπρόσωπος της τράπεζας ήθελε να μας "γλυτώσει" από το κόστος των 15 ευρώ. 🙂 Μόλις τώρα, AristidisZ είπε Ναι αλλά δε μας απαντάς στο βασικό Ο λογαριασμός είναι κλειδωμένος ή κινείται κανονικά ; Ο λογαριασμός είναι κλειδωμένος (λογικά) αφού ανήκει σε θανόντα.
3DJIN Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 αφου ειναι κοινος λογαριασμος δε μπορει να εχει κλειδωθει.Επισης αυτη η παρανομια απο το φορεα μεσω της μαφιας των τραπεζων να σου βαζει το χερι στο παντελονι με το ζορι και να ξαναπαιρνει τα λεφτα πισω ειναι τριτοκοσμικο.Κανονικα επρεπε να σε ενημερωνουν και να σου δινουν iban να κανεις εσυ την επιστροφη.Ειναι φανερο οτι τα λεφτα που εχουμε στην τραπεζα δε μας ανηκουν απλα κανεις δεν το λεει ανοιχτα.
kage Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όλα είναι θέμα δημοσιευμένης διαθήκης.. εγγυήτερων συγγενών και σίγουρα Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης άλλης νεότερης ... Μετά είτε κλείνεις λογαριασμό είτε αλλάζεις πρώτο δικαιούχο ...τα γραφειοκρατικά δεν παίρνουν πάνω από μερικές μέρες ακόμη και με επίσκεψη σε ειρηνοδικείο οπότε μήπως ενάμιση χρόνο δεν πήγατε ούτε από ΔΟΥ για δήλωση θανόντος ? https://www.minfin.gr/web/31341/metabibase-syntaxes-thanontos Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2021 από kage
Joshua21 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, TR-909 είπε Έχεις δίκιο στο ότι δεν ήταν η μητέρα μου συνδικαιούχος, οπότε και το "μπέρδεμα" με την τράπεζα. Δυστυχώς και εγώ από απόσταση προσπαθώ να καταλάβω τι και πως. Τότε ορθώς ξεκινήσατε τη διαδικασία ώστε να κληρονομήσετε τα χρήματα που είναι στον λογαριασμό. 2 ώρες πριν, TR-909 είπε Η τράπεζα ισχυρίζεται πως το ποσό κατατέθηκε μετά θάνατον άρα μπορεί να πρόκειται για πληρωμή ασφαλιστικού φορέα που μπορεί να ζητηθεί πίσω. Αφού δούμε αν όντως ισχύει αυτό μας ζητάει βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα πως είναι έγκυρη (?) η πληρωμή και δεν χρειάζεται να επιστραφεί (?). Τα ερωτηματικά γιατί ακόμη δεν γνωρίζουμε από ποιον προέρχεται αυτό το ποσό. Συνεχίζεις να τα γράφεις μπερδεμένα, πως είναι δυνατόν η τράπεζα να σας ζητάει βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα τη στιγμή που είναι άγνωστο από ποιον προέρχεται αυτό το ποσό? 2 ώρες πριν, TR-909 είπε Ναι προφανώς, έτσι "ανακαλύψαμε" ότι μπορείς να ζητήσεις αντίγραφο κίνησης λογαριασμού - απλά ο εκπρόσωπος της τράπεζας ήθελε να μας "γλυτώσει" από το κόστος των 15 ευρώ. 🙂 Τότε το πρόβλημα λύνεται εύκολα, παίρνετε αντίγραφο κινήσεων πληρώνοντας 15€, και έτσι θα μάθετε από που προήρθε/τι ήταν αυτό το ποσό και αν χρειάζεται να επιστραφεί ή όχι.
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι έχει παιχτεί από αυτά που λετε. Περιπτωση α: Οποιοσδήποτε λογαριασμός στον οποίον μέσα έχει κατατεθεί ποσό σύνταξης αποθανόντα για χρονικό διάστημα μετά τον θάνατο. Αφήνετε το ποσό αυτό όπως είναι και το ταμείο θα το πάρει πίσω. Περίπτωση β, λογαριασμός με συνδικαιουχους. Οι συνδικαιούχοι κάνουν ότι θέλουν με τα χρήματα που είναι μέσα, αν θέλουν τα μεταφέρουν αλλού σε άλλον νέο δικό τους λογαριασμό και αφήνουν έτσι τον παλαιό χωρίς να μπλέκουν με άλλα γραφειοκρατικα. Εννοείται ότι ποσον από ασφαλιστικό ταμείο το αφήνετε και πάλι μέσα. Περίπτωση γ, λογαριασμός με αποκλειστικό δικαιουχο τον αποθανόντα. Εκεί περνάτε όλο το λούκι με τα φορολογικα και γραφειοκρατικα ζητήματα. Τώρα τι σας ζήτησε η τράπεζα με βεβαίωση του ταμείου δεν ξέρω. Η τράπεζα γνωρίζει άνετα από που μπήκαν τα χρήματα αυτά δεν υπάρχει λόγος να κάνετε κάτι εσείς. Εαν μέσα σε αυτόν τον λογαριασμό είναι μόνο τα χρήματα της σύνταξης και δεν υπάρχει τίποτε άλλο, εγώ θα το άφηνα έτσι διότι έτσι κι αλλιώς αυτά τα χρήματα θα τα τραβήξει πίσω το ταμείο, δεν έχει νόημα να ταλαιπωριστε. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2021 από Basilhs23___
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα