Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα αγαπητοί συμφορουμίτες, 

Πρόσφατα κάναμε ολική ανακαίνιση στο σπίτι.. Ήρθε μετέπειτα και συνεργείο καθαρισμού το οποίο το έκανε το σπίτι λαμπίκο. Μου είπαν ότι έριξαν ένα φάρμακο το οποίο ρίχνουν παντού, αλλά ρε παιδιά έχουν περάσει 15 μέρες και μέσα στο σπίτι δε μπορείς να καθίσεις. Μυρίζει πολύ έντονα χημικό. Όσο και να το έχω αφήσει ανοιχτό να αεριστεί, η μυρωδιά είναι ακόμα εκεί. Τι κεριά έχω ανάψει, τι ανοιχτό το έχω αφήσει να κάνει ρεύμα για ημέρες, τίποτα. Έχουμε καμία ιδέα ρε παιδιά, τι να κάνω για να φύγει όλο αυτό το χημικό που εισπνέουμε ? 

Δημοσ.

Ίσως να επικοινωνούσες με την εταιρεία να δεις τι θα πουν?

Φαντάζομαι βέβαια πως μάλλον δεν θα μπορείς να κάνεις κάτι άλλο πέρα από αερισμό.

Οι μυρωδιές θέλουν κάποιο χρόνο για να ξεθυμάνουν, αλλά δεν γίνεται να μην ξεθυμάνουν. Κάποια στιγμή θα εξατμιστεί και το τελευταίο ίχνος από το χημικό και τότε θα τελειώσει η φάση.

Απλά υπομονή

Δημοσ.

Οταν λες "φάρμακο" εννοείς καθαριστικό προϊόν?

Συνήθως τα καθαριστικά που χρησιμοποιούν είναι δυστυχώς αμφιβόλου ποιότητας όσον αφορά τα συστατικά τους και συνήθως βάζουν υπερβολική ποσότητα. Και καθώς οι επιφάνεις που καθαρίζουν δεν ξεπλένονται, μένει αυτή η δήθεν μυρωδιά καθαριότητας που σου τρυπάει τα πνευμόνια!

Είχαμε παρόμοιο πρόβλημα και στη δουλειά αλλά και στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας και τους ζητήσαμε ή να αλλάξουν καθαριστικό ή να χρησιμοποιούν ελάχιστο!

Αν οφείλεται σε αυτό, μάλλον θα χρειαστεί να ξανακαθαρίσετε σχολαστικά και με σκέτο νερό ό,τι καθάρισαν για να ξεπλυθούν οι επιφάνειες!

Μπορείς να το ελέγξεις με ένα καινούργιο βετέξ ή πανί που θα το βρέξεις λίγο  και να σκουπίσεις κάποια επιφάνεια που καθάρισαν, να δεις αν η οσμή θα μεταφερθεί στο βετέξ.

Δημοσ.

Ναι "φάρμακο" εννοώ καθαριστικό προιόν που έριξαν σε όλο το σπίτι. Μάλλον έριξαν υπερβολική ποσότητα για να φύγουν οι λεκέδες από τα μαστόρια. 

Το έχω σφουγγαρίσει το σπίτι τουλάχιστον 6-7 φορές αλλά τζίφος. Και έχουν περάσει και 15 μέρες από όταν ήρθε το συνεργείο. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, InsoRay είπε

Ναι "φάρμακο" εννοώ καθαριστικό προιόν που έριξαν σε όλο το σπίτι. Μάλλον έριξαν υπερβολική ποσότητα για να φύγουν οι λεκέδες από τα μαστόρια. 

Το έχω σφουγγαρίσει το σπίτι τουλάχιστον 6-7 φορές αλλά τζίφος. Και έχουν περάσει και 15 μέρες από όταν ήρθε το συνεργείο. 

Κουφώματα, τζάμια, εσωτερικές πόρτες, πλακάκια μπάνιου και κουζίνας και διάφορες άλλες επιφάνειες, εκτός από τα πατώματα, μήπως τα καθάρισαν με το ίδιο καθαριστικό?

Ίσως θα βοηθούσε αν σφουγαρίσεις με νερό και σόδα φαγητού, διαλυμένη πρώτα σε ζεστό νερό. Αφαιρεί όλες τις μυρωδιές.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Κουφώματα, τζάμια, εσωτερικές πόρτες, πλακάκια μπάνιου και κουζίνας και διάφορες άλλες επιφάνειες, εκτός από τα πατώματα, μήπως τα καθάρισαν με το ίδιο καθαριστικό?

Ίσως θα βοηθούσε αν σφουγαρίσεις με νερό και σόδα φαγητού, διαλυμένη πρώτα σε ζεστό νερό. Αφαιρεί όλες τις μυρωδιές.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Θα δοκιμάσω τη σόδα φαγητού μήπως και δουλέψει. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, InsoRay είπε

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Θα δοκιμάσω τη σόδα φαγητού μήπως και δουλέψει. 

Εύχομαι να δουλέψει. Εννοείται ότι αλλάζεις πολύ συχνά το νερό, γιατί αν με ένα κουβά καθαρίσεις όλο το σπίτι δεν κάνεις τίποτε. Ό,τι υπόλειμμα καθαριστικού θα μαζευτεί στον κουβά από την πρώτη επιφάνεια που θα καθαρίσεις θα μεταφερθεί στις επόμενες!

Δημοσ.

Αν ήταν απο το πάτωμα ,με το πρώτο σφουγγάρισμα θα έφευγε . Λογικά πότισαν ξύλινες και πορώδες επιφάνειες

Για τις μυρωδιές άσε ποτηράκια με ξύδι σε διάφορα σημεία του σπιτιού . Είναι έντονη η μυρωδιά του (εμένα μου αρέσει και περνάω τη κουζίνα πάντα με ξύδι) , αλλά θα δεις αποτέλεσμα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...