manolis940 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Στην εφαρμογή έρχονται αμέσως οι κωδικοί. Μην χρησιμοποιείτε sms και μακάρι να υπήρχε ο τρόπος να απενεργοποιήσεις το sms εντελώς . spoofing awaits
snowflake99 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, onelonelystar είπε νομίζω η αντίδραση αυτή πυροδοτήθηκε από το γεγονός ότι ο παθών έκραξε εξαρχής το PayPayl για θέματα ασφάλειας, ενώ δεν ήταν αυτό το πρόβλημα.. Το γεγονός όμως είναι ότι δε βοηθάει, πόσο μάλλον σε τέτοιο βαθμό, και ειδικά εφόσον δεν είχαμε όλα τα δεδομένα εξαρχής (και ακόμα δεν έχουμε). Κάποιοι δίνουν και την εντύπωση ότι παίρνουν ικανοποίηση από την ευκαιρία να κουνήσουν το δάχτυλο. Μακάρι να κάνω εγώ λάθος. 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Στην εφαρμογή έρχονται αμέσως οι κωδικοί. Μην χρησιμοποιείτε sms και μακάρι να υπήρχε ο τρόπος να απενεργοποιήσεις το sms εντελώς . spoofing awaits +1 σε αυτό. Το software-based (όχι sms) 2 factor authentication είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, και κατά τη γνώμη μου απαραίτητο σε σημαντικούς λογαριασμούς όπως στην προκειμένη, όσο καλό κωδικό και αν νομίζουμε ότι έχουμε.
super3bingo Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Πάντως παλιότερα πριν από κάτι μήνες μου είχε στείλει κωδικό τους έχω δει στο κινητό μου, χθες δεν το έκανε.
manolis940 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 10/9/2021 στις 9:58 ΜΜ, super3bingo είπε Πάντως παλιότερα πριν από κάτι μήνες μου είχε στείλει κωδικό τους έχω δει στο κινητό μου, χθες δεν το έκανε. Έχω την εντύπωση ότι κάποια devices μπορείς να τα αναγνωρίσεις ως trusted και έτσι να μην σου ζητάει κωδικό. Δεν το προτείνω βέβαια, δεν το έχω κάνει καν στο laptop μου που το χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο εγώ. Στο κινητό επίσης αν έχεις την εφαρμογή νομίζω ότι κάνει το authentication μόνο του σε περίπτωση που κάνεις συναλλαγή σε κάποια άλλη εφαρμογή όπως το goggle play, όμως δεν νομίζω να κάνει μόνο του συναλλαγή μέσω browser. Edit: Επειδή με βάλατε σε σκέψεις έκανα ένα γρήγορο check στον λογαριασμό μου. Καλό είναι να πάτε όσοι δεν το έχετε κάνει στην καρτέλα security και να κάνετε setup 2 factor authentication μέσω του authenticator app. https://www.paypal.com/myaccount/security/ Σβήστε και όλα τα logins στο menu "Manage your logins" αν έχετε καιρό να το κάνετε μπορεί και να ξεπερνάτε τα 20. Πλέον θα βλέπετε κάθε φορά που κάνετε log in το παρακάτω: https://prnt.sc/1s0x0kx Μην βάλετε ως εναλλακτική τα text messages γιατί έτσι ανοίγετε την τρύπα που υπάρχει με το sms spoofing Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2021 από manolis940 2
onelonelystar Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 10/9/2021 στις 9:34 ΜΜ, snowflake99 είπε Το γεγονός όμως είναι ότι δε βοηθάει, πόσο μάλλον σε τέτοιο βαθμό, και ειδικά εφόσον δεν είχαμε όλα τα δεδομένα εξαρχής (και ακόμα δεν έχουμε). Κάποιοι δίνουν και την εντύπωση ότι παίρνουν ικανοποίηση από την ευκαιρία να κουνήσουν το δάχτυλο. Μακάρι να κάνω εγώ λάθος. σίγουρα δεν βοηθάει, όπως όμως δεν βοηθάει και μάλιστα παραπλανεί ο τίτλος που έδωσε στο topic, ιδίως για κάποιον που δεν έχει όρεξη να διαβάσει 5+ σελίδες. Οπότε λίγη προσοχή από όλους μας.
Tronis20 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 9/9/2021 στις 3:02 ΜΜ, Vasilis 07 είπε 11-12 επαναλαμβάνω παρατήρησα για 1η φορά περίεργη δραστηριότητα στο email yahoo που το έχω 20 χρόνια. Τα εισερχόμενα του paypal πήγαιναν σε άλλους φακέλους και αφού τα άνοιγα μετά εξαφανίζονταν!!! Από χθες έχει κλείσει το paypal και αναμένω να μου το ενεργοποιήσουν αύριο. Εν το μεταξύ παίρνω σε 210 αλλά γίνετε εκτροπή σε Ιρλανδία. Έχουν κλείσει και όλες οι κάρτες που ήταν πάνω. Η αλήθεια είναι ότι το yahoo είναι το πρώτο μου email και το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά. Κυρίως σε forums, συνδρομές πχ xbox. Και από εκεί και πέρα σε γνωστούς-φίλους. Σε άλλες σελίδες διαφημιστικές/περίεργες χρησιμοποιώ άλλα gmail κτλ.. Λογικά αυτός που μπήκε στο email σου όρισε ένα φίλτρο έτσι ώστε να πηγαίνουν σε άλλο φάκελο και μετά την ανάγνωση να σβήνονται. Τσέκαρε αν υπάρχει κάποιο filter και δες στον φάκελο trash αν έχουν πάει εκεί. Από ότι κατάλαβα στο paypal είχες 2FA με το κινητό σου, αλλά όχι με το application. Όσον αφορά με την εκτροπή στην Ιρλανδία καλό είναι να μιλήσεις με τον πάροχό σου γιατί φαίνεται λίγο ύποπτο.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Tronis20 είπε Λογικά αυτός που μπήκε στο email σου όρισε ένα φίλτρο έτσι ώστε να πηγαίνουν σε άλλο φάκελο και μετά την ανάγνωση να σβήνονται. Τσέκαρε αν υπάρχει κάποιο filter και δες στον φάκελο trash αν έχουν πάει εκεί. Από ότι κατάλαβα στο paypal είχες 2FA με το κινητό σου, αλλά όχι με το application. Όσον αφορά με την εκτροπή στην Ιρλανδία καλό είναι να μιλήσεις με τον πάροχό σου γιατί φαίνεται λίγο ύποπτο. η εκτροπή από το 210 στην ιρλανδία αφορά το paypal το οποίο δεν έχει τηλεφωνική γραμμή στην ελλάδα και πρέπει να μιλήσεις με το εξωτερικό.
Tronis20 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2021 17 ώρες πριν, ikorolis είπε η εκτροπή από το 210 στην ιρλανδία αφορά το paypal το οποίο δεν έχει τηλεφωνική γραμμή στην ελλάδα και πρέπει να μιλήσεις με το εξωτερικό. Α οκ. Οτι ναναι καταλαβα εγω. Νομιζα για κανονικες κλησεις με κωδικο 210. Θενξ για την ενημερωση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα