D.O.G.O Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Ελαφρύ thread hijack για τα pos. Τα άτιμα τα περίπτερα ρε σεις δεν είναι υποχρεωμένα να έχουν pos όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις? Πήγα σήμερα να πάρω κάτι και έφαγα άκυρο από 3 περίπτερα στην σειρά. Είχαν και χαρτί/αυτοκόλλητο κιόλας που έλεγε ότι δεν διαθέτουν μηχάνημα. Φαίνεται πως το έχουν κάνει καρτέλ, και αφού δεν έχει ο ένας επαναπαύεται και δεν βάζει ούτε ο διπλανός. Είναι υποχρεωμένοι όμως και παρανομούν για να φοροδιαφεύγουν ή για κάποιο λόγο δεν προβλέπεται ακόμα? μερικα περιπτερα ζητανε και 50 λεπτα επιπλεον οταν πας και ζητας μια καρτα προπληρωμενου χρονου ομιλιας κινητης
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 52 λεπτά πριν, D.O.G.O είπε μερικα περιπτερα ζητανε και 50 λεπτα επιπλεον οταν πας και ζητας μια καρτα προπληρωμενου χρονου ομιλιας κινητης Κάρτα για το κινητό ήθελα αλλά δεν ξέρω αν θα χρέωνε το 50λεπτο γιατί όταν είδα ότι δεν δέχεται κάρτα έφυγα. Παίρνουν που παίρνουν προμήθεια, ας κρατάνε και 0,05€ για πληρωμή με κάρτα. Θα ήταν προτιμότερο από το να μην μπορώ να αγοράσω καθόλου. 2 ώρες πριν, rackal είπε Το κέρδος απ τα τσιγάρα είναι μηδαμινό, αν τους τα πληρώνει με κάρτα ο καθένας και με τις κρατήσεις που έχει ένα PoS είναι σαν να μη δούλεψαν. Με απλά λόγια, το κέρδος στα τσιγάρα είναι 2% και τα PoS συνήθως έχουμε προμήθεια απο 0.8 εως 1% 1 ώρα πριν, lector είπε Το οτι δεν εχεις pos δε σημαινει κιολας οτι φοροδιαφευγεις. Λογικα προσπαθουν να γλυτωσουν απο το πλιατσικο που τους κανουν οι τραπεζες. Και μεταξυ μας καλα κανουν. Συμφωνώ ότι οι προμήθειες των τραπεζών είναι αδικαιολόγητα μεγάλες και νταβατζιλίκι των τραπεζών απλά επειδή μπορούν, και αυτό μειώνει το ποσοστό κέρδους των επιχειρήσεων. Από την άλλη, όλες οι άλλες επιχειρήσεις στα @@ μας, και νοιαζόμαστε μόνο για τα περίπτερα? Δεν καταλαβαίνω την διαφορά, αλλά και για ποιο λόγο δεν έχει γίνει υποχρεωτικό ακόμα εκεί ενώ είναι παντού. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Κάρτα για το κινητό ήθελα αλλά δεν ξέρω αν θα χρέωνε το 50λεπτο γιατί όταν είδα ότι δεν δέχεται κάρτα έφυγα. Παίρνουν που παίρνουν προμήθεια, ας κρατάνε και 0,05€ για πληρωμή με κάρτα. Θα ήταν προτιμότερο από το να μην μπορώ να αγοράσω καθόλου. Συμφωνώ ότι οι προμήθειες των τραπεζών είναι αδικαιολόγητα μεγάλες και νταβατζιλίκι των τραπεζών απλά επειδή μπορούν, και αυτό μειώνει το ποσοστό κέρδους των επιχειρήσεων. Από την άλλη, όλες οι άλλες επιχειρήσεις στα @@ μας, και νοιαζόμαστε μόνο για τα περίπτερα? Δεν καταλαβαίνω την διαφορά, αλλά και για ποιο λόγο δεν έχει γίνει υποχρεωτικό ακόμα εκεί ενώ είναι παντού. Αφου έχεις κάρτα γιατί δεν κάνεις online ανανεώση χρόνου ομιλίας; Γιατί ταλαιπωρείται τον εαυτό σας έτσι; 7
AntiCambeR Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Αφου έχεις κάρτα γιατί δεν κάνεις online ανανεώση χρόνου ομιλίας; Γιατί ταλαιπωρείται τον εαυτό σας έτσι; Μέσω Paypal κάνω ανανέωση, δίνει τα διπλάσια δώρα μέσω του κωδικού reload.Οπως και στην μητέρα μου και στον αδερφό μου, μετά μου δίνουν μετρητά και τα έχω για ώρα ανάγκης. Το 0.50€ είναι κοροϊδία, προσπαθούν να βγάλουν τα σπασμένα.Αφού αυτά βγαίνουν απο τα υπόλοιπα προϊόντα. Δεν υπάρχει νόμος για αυτό. Νομίζω πως τα ΣΜ και τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ, έχουν μηχανήματα που δίνουν απόδειξη-κωδικό για κάρτα, αλλά δεν χρεώνουν τα 0.50€. Για τα τσιγάρα το καταλαβαίνω, εκεί να δώσεις μετρητά.Η πχ για ψωμί στον φούρνο, η γενικώς για μικροποσά. Εφόσον καλύψω το αφορολόγητο, εντάξει.Αλλά και πάλι, αν χρησιμοποιείς μετρητά, κάθε τόσο θα πρέπει να κάνεις στάση σε μηχάνημα ανάληψης, η πχ μπορεί να τα χάσεις, τουλάχιστον την κάρτα την ακυρώνεις με 1 τηλέφωνο.
lector Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 10 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Από την άλλη, όλες οι άλλες επιχειρήσεις στα @@ μας, και νοιαζόμαστε μόνο για τα περίπτερα? Δεν καταλαβαίνω την διαφορά, αλλά και για ποιο λόγο δεν έχει γίνει υποχρεωτικό ακόμα εκεί ενώ είναι παντού. Εκτος του οτι δεν εχουν τα ιδια περιθωρια κερδους ο σκλαβενιτης και το lidl με ενα περιπτερο, το σωστο δεν ειναι να λεμε "αφου πολεμας τους αλλους τοτε πολεμα κι αυτον" αλλα "μην πολεμας κανεναν". 2 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Εφόσον καλύψω το αφορολόγητο, εντάξει.Αλλά και πάλι, αν χρησιμοποιείς μετρητά, κάθε τόσο θα πρέπει να κάνεις στάση σε μηχάνημα ανάληψης, η πχ μπορεί να τα χάσεις Τοσα χρονια πριν τα νταβατζιλικια ετσι καναμε και δεν παθαμε τιποτα. Και τα κλειδια σου μπορεις να τα χασεις, μηπως να επιβαλουμε και ηλεκτρονικες κλειδαριες; 1
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Αφου έχεις κάρτα γιατί δεν κάνεις online ανανεώση χρόνου ομιλίας; Γιατί ταλαιπωρείται τον εαυτό σας έτσι; Δεν έχεις άδικο. Δεν είχα μπει στην λογική αυτή λόγω συνήθειας αλλά και επειδή είχαν γίνει κάμποσες καταγγελίες εδώ πέρα ότι η κοσμοτέ χρησιμοποιεί την κάρτα σου μετά αυθαίρετα και σου αγοράζει πακέτα κλπ από μόνη της και μετά το παίζει ανήξερη και σου λέει ότι τα ενεργοποίησες εσύ. Θα κοιτάξω να κάνω μια ανανέωση να δω αν γίνεται με 2FA όπως στις άλλες αγορές και αν ναι θα το καθιερώσω έτσι 1
BarcodeCrew Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Εγω 2 περιπτερα εχω κοντα μου και παντα πληρωνω με καρτα.Δεν μου εχουν κανει θεμα. Απο το POS βγαινει το αντιγραφο και επανω γραφει opap tora group.
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Δεν έχεις άδικο. Δεν είχα μπει στην λογική αυτή λόγω συνήθειας αλλά και επειδή είχαν γίνει κάμποσες καταγγελίες εδώ πέρα ότι η κοσμοτέ χρησιμοποιεί την κάρτα σου μετά αυθαίρετα και σου αγοράζει πακέτα κλπ από μόνη της και μετά το παίζει ανήξερη και σου λέει ότι τα ενεργοποίησες εσύ. Θα κοιτάξω να κάνω μια ανανέωση να δω αν γίνεται με 2FA όπως στις άλλες αγορές και αν ναι θα το καθιερώσω έτσι Paypal και σε cosmote και σε vodafone/cu.
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Δεν έχεις άδικο. Δεν είχα μπει στην λογική αυτή λόγω συνήθειας αλλά και επειδή είχαν γίνει κάμποσες καταγγελίες εδώ πέρα ότι η κοσμοτέ χρησιμοποιεί την κάρτα σου μετά αυθαίρετα και σου αγοράζει πακέτα κλπ από μόνη της και μετά το παίζει ανήξερη και σου λέει ότι τα ενεργοποίησες εσύ. Θα κοιτάξω να κάνω μια ανανέωση να δω αν γίνεται με 2FA όπως στις άλλες αγορές και αν ναι θα το καθιερώσω έτσι Δεν ισχύει αυτό στα bold, οι καταγγελίες αφορούσαν την αγορά πακέτων από το υπόλοιπο του καρτοκινητού χωρίς ο χρήστης να γνωρίζει τίποτα, καμία διαφορά αν η τελευταία ανανέωση υπολοίπου είχε γίνει με πιστωτική/χρεωστική κάρτα ή όχι. 1
GeorgeHellas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όσοι λέτε για το 0.30-0.50 που χρεώνουν τα περίπτερα στις κάρτες κινητής, είναι γιατι η αγορά πχ μιας βονταφον κοστίζει στο περίπτερο 11.98 ενω πριν 2 χρόνια κόστιζε, 11.70. Οπότε μπορείτε να κατηγορείτε τα περίπτερα ή κάποιους άλλους για αυτό το 50λεπτο. Εκτός αν σας αρέσει να δουλεύετε και εσείς τζάμπα. Επίσης όπως αναφέρθηκε, μπορείς να αγοράσεις με την χρεωστική σου, κατευθείαν από τον εκάστοτε παροχο, χωρίς καμία προμήθεια και χωρίς να βγεις απο το σπίτι σου. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από GeorgeHellas 1
magicnumbers Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Ταξι με POS εχω καιρο να δω μπορεις ομως να βαλεις την εφαρμογη beat να εισαγεις μια καρτα κ την διαδρομη θα στην τραβηξει αποκει.
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Πήγα σε άλλο περίπτερο να πάρω μια σόδα που κάνει 1€ και όταν ρώτησα αν δέχεται κάρτα μου λέει ναι αλλά έχει προμήθεια στην κάρτα 0,10€. Το δέχτηκα γιατί βαριόμουν να περπατήσω 1 τετράγωνο μέχρι το αμάξι να πάρω ψιλά, αλλά μου φαίνεται καλύτερο σύστημα από το να μην έχει καθόλου κάρτα 9 ώρες πριν, lector είπε Εκτος του οτι δεν εχουν τα ιδια περιθωρια κερδους ο σκλαβενιτης και το lidl με ενα περιπτερο, το σωστο δεν ειναι να λεμε "αφου πολεμας τους αλλους τοτε πολεμα κι αυτον" αλλα "μην πολεμας κανεναν". Δεν είπα ποτέ να πολεμηθούν τα περίπτερα. Η απορία στο γιατί εξαιρούνται ακόμα εν έτει 2022 ήταν ειλικρινής. Η δικιά μου άποψη είναι πως πρέπει τα πος να γίνουν παντού υποχρεωτικά αλλά ταυτόχρονα με πιο ευνοϊκές συνθήκες και προμήθειες για τους εμπόρους 4 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δεν ισχύει αυτό στα bold, οι καταγγελίες αφορούσαν την αγορά πακέτων από το υπόλοιπο του καρτοκινητού χωρίς ο χρήστης να γνωρίζει τίποτα, καμία διαφορά αν η τελευταία ανανέωση υπολοίπου είχε γίνει με πιστωτική/χρεωστική κάρτα ή όχι. Είμαι βέβαιος ότι γίνεται και αυτό που λες (βασικά έχει γίνει και σε εμένα) αλλά είμαι σίγουρος πως είχα δει εδώ μαρτυρία που συνέβαινε αυτό που λέω.
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Είμαι βέβαιος ότι γίνεται και αυτό που λες (βασικά έχει γίνει και σε εμένα) αλλά είμαι σίγουρος πως είχα δει εδώ μαρτυρία που συνέβαινε αυτό που λέω. Εγώ πάντως εδώ και πολλά χρόνια ανανεώνω κάθε 1-2 μήνες 3 διαφορετικά καρτοκινητά cosmote, και ποτέ σε κανένα δεν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω. Υπόψιν ανανεώνω πάντα με χρεωστική κάρτα από το κινητό μου, εσύ αν φοβάσαι μπορείς να χρησιμοποιείς paypal.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 21 ώρες πριν, jimis_vts είπε Εμενα και τον καθένα γιατί πρέπει να με αφορά αυτό?? Τώρα που ήρθε ο λογαριασμός τους χάλασε. Θα τους περάσει. Αν δεν ας το κλείσουν. ωραια λογικη.
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) ακ Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από cthulhucarbide
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα