anthivrou Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα, έχω κάνει αίτημα από τον Μάιο στην COSMOTE για νέα γραμμή σταθερου. Σου δίνουν σειρα προτεραιότητας και το αίτημα είναι ενεργό για 3 μήνες. Καθώς έληξε το αίτημα μου το ανανέωσα τον Αύγουστο και ακόμα περιμένω.Σημείωση μένω Αθήνα.Μου έχουν πει ότι μπορεί να πάρει και χρόνο αυτή η διαδικασία καθως περιμένω να απελευθερωθεί γραμμή.Σκέφτηκα να πάω σε άλλο πάροχο αλλά ακούω ότι θα βρω πιο δύσκολα γραμμή σε σχέση με COSMOTE. Εχει κανείς παρόμοια εμπειρία η κάποια συμβουλή? Eυχαριστω πολύ 1
micos000 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Λοιπόν... δες τις εναλλακτικές σου. Περιμένεις από cosmote να σου βρουν γραμμή ή μέχρι να αναβαθμιστεί το δίκτυο, αλλά αυτό μπορεί να πάρει και χρόνια. Πας σε εναλλακτικό πάροχο για σταθερή γραμμή και κατά πάσα πιθανότητα θα περιμένεις περισσότερο, εκτός αν έχουν καβάντζα γραμμές. Πρέπει να ρωτήσεις όμως. Πας σε εναλλακτικό και ζητάς τηλέφωνο μέσω sim αλλά δεν έχεις internet Πληρώνεις για πακέτα mobile data και βάζεις ένα 4g router με sim. Ρωτάς στην skytelecom αν έχουν δίκτυο στην περιοχή σου. Η sky χρησιμοποιεί ζεύξη μέσω δορυφορικού πιάτου αλλά δεν προσφέρουν παντού και μπορεί να έχεις και θεματάκια αστάθειας. Είναι όμως μια καλή λύση μέχρι να ελευθερωθεί κάποια γραμμή στην περιοχή σου. Προσπαθείς να βρεις κάποιον κοντινό γείτονα, ιδίως ηλικιωμένο, που να μην χρειάζεται το internet και συμφωνείτε σε ένα ετήσιο ή μηνιαίο ποσό που θα του δίνεις για να σου δώσει τον κωδικό και να έχεις τουλάχιστον ίντερνετ. Μπορεί να χρειαστεί κάποιο wifi repeater ή ζεύξη με κεραίες αν δεν πιάνει καλά μέσα στο σπίτι αλλά γίνεται. Αν είναι κοντά και μπορείς να τραβήξεις καλώδιο lan (μέχρι 30 με 50 μέτρα περίπου, το μέγιστο είναι 100 αλλά δεν το προτείνω) και με ένα access point στο σπίτι θα έχεις καμπάνα ίντερνετ. Στα 4, 5 και 6, επειδή δεν υπάρχει σταθερό, αν θέλεις μπορείς να κοιτάξεις για voip νούμερο αν και πλέον το σταθερό νούμερο χρειάζεται μόνο για να το δίνουμε στις υπηρεσίες. Αν ξέχασα κάποια εναλλακτική ας συμπληρώσει κάποιος. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από micos000
jkoukos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Όλο το χάλκινο δίκτυο στη χώρα μας, είναι ιδιοκτησία του ΟΤΕ. Δεν ανήκει ούτε μέτρο σε άλλον πάροχο, παρά μόνον μπορούν να νοικιάσουν την χρήση του (εφόσον υπάρχει ελεύθερο ζεύγος) ώστε να δώσουν υπηρεσίες στους πελάτες τους. Αν δεν υπάρχει, τότε ο κανονισμός προβλέπει την λίστα με σειρά προτεραιότητας, κάτι που γίνεται στον φίλο. Με απλά λόγια, καβάντζα δεν έχει κανείς και από την στιγμή που ο ΟΤΕ αναφέρει αδυναμία λόγω έλλειψης, το ίδιο ισχύει και σε οποιονδήποτε άλλον πάροχο. Μόνη περίπτωση είναι αν κάποιος χρήστης θέλει να διακόψει την δική του σύνδεση και έρθει σε επαφή με αυτόν που ζητά γραμμή και του την μεταβιβάσει. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση ο ίδιος χάνει δια παντός τον αριθμό και δεν μπορεί να κάνει μεταφορά ή φορητότητα. Η Sky Telecom δεν δίνει σύνδεση μέσω δορυφόρου, αλλά κανονική ασύρματη ζεύξη με κατάλληλα Access Point. Και μιας που αναφέρθηκε, υπάρχει η λύση δορυφορικής σύνδεσης (από Cosmote και Nova).
micos000 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν έγραψα "σύνδεση μέσω δορυφόρου" αλλά "ζεύξη μέσω δορυφορικού πιάτου" για την sky. Ίσως το απόδωσα λίγο χοντρικά αλλά εννοούσα αυτό που έγραψες. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από micos000
jkoukos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Ζεύξη μέσω δορυφορικού πιάτου, σημαίνει δορυφορική σύνδεση. Ζεύξη μέσω WiFi κεραίας (ή ΑΡ), σημαίνει ασύρματη σύνδεση. Δηλαδή αυτό που δίνει η Sky Telecom.
anthivrou Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα και παλι! Η πολυκατοικία που μένω έιναι οικογενιακή . Αυτη τη στιγμή παίρνω ίντερνετ απο τον όροφο πάνω απο εμένα που εχει 50 vodafone και πραγματικα ολη μέρα κολλάει ή πέφτει και ολο σχεδόν το βράδυ δεν έχω ιντερνετ.Επίσης εχω ιντερνετ σε συγκεκριμενα σημεία που ειναι σχετικα κοντα στο ρουτερ του πάνω ορόφου. Μένει η μητέρα μου δυο ορόφους πάνω απο εμένα και εχει 50ρα κοσμοτε και ποτε δεν είχαμε κανένα προβλημα. Ειχα αγοράσει devolo powerline αλλα μετα έμαθα οτι δουλέυουν μόνο για τον ίδιο πίνακα.Μπορώ με κάποιον τρόπο να πάρω ίντερνετ απο εκείνη? Μολις καλεσα skytelecom και μου ειπαν υπαρχει καλυψη στην περιοχη μου αλλα πρεπει να πληρωσω 100 ευρω εγκατάσταση Κάλεσα και forthnet επίσης υπάρχει διαθέσιμη γραμμη. Απο εμπειρία με vodafone δεν θα πήγαινα σε άλλο πάροχο πέρα του οτε γι αυτο το σκέφτομαι για αλλού.
micos000 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, anthivrou είπε Μένει η μητέρα μου δυο ορόφους πάνω απο εμένα και εχει 50ρα κοσμοτε και ποτε δεν είχαμε κανένα προβλημα. Φέρε κάποιον ηλεκτρολόγο που ξέρει την δουλειά του να σου κατεβάσει ένα καλώδιο lan κατά προτίμηση cat5e ή cat6 και με ένα access point στο διαμέρισμα θα είσαι σούπερ. Αν μπορεί να στο περάσει από τα κανάλια στον τοίχο με ατσαλίνα θα είναι το προτιμότερο αλλιώς, φίλος μου έχει βγάλει το καλώδιο από τον εξωτερικό τοίχο και το έβαλε στο κάτω διαμέρισμα πάλι από τρύπα και τις έκλεισε με σοβά από έξω και σιλικόνη από μέσα. Μετά, αν έχεις κανένα παλιό router που κάθεται μπορείς να το ρυθμίσεις να γίνει access point πάρα πολύ εύκολα κόβοντας το dhcp και ορίζοντας του σταθερή ip στο range του βασικού ρούτερ (λογικά 192.168.1.ΧΧΧ) όπου ΧΧΧ=2 μέχρι 255 γιατί μάλλον το 192.168.1.1 θα είναι το βασικό. Εγώ τα βάζω στο 192.168.1.200 συνήθως για να είμαι ασφαλής Mask=255.255.255.0 και Gateway=129.168.1.1 (αν είναι 1 το βασικό αλλιώς ότι έχει) DNS δεν χρειάζεται αλλά εγώ βάζω 1.1.1.1 και 1.0.0.1 (πρωτεύων/δευτερεύων για Cloudflare) ή 8.8.8.8 και 8.8.4.4 (Google DNS). Μετά απλά συνδέεσαι στο ασύρματο με τους κωδικούς του δικού σου ρούτερ ή συνδέεις καλώδιο για ενσύρματη σύνδεση. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για τις ρυθμίσεις πες να σου δώσουμε. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από micos000
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Στις 29/9/2021 στις 8:19 ΜΜ, anthivrou είπε Καλησπέρα και παλι! Η πολυκατοικία που μένω έιναι οικογενιακή . Αυτη τη στιγμή παίρνω ίντερνετ απο τον όροφο πάνω απο εμένα που εχει 50 vodafone και πραγματικα ολη μέρα κολλάει ή πέφτει και ολο σχεδόν το βράδυ δεν έχω ιντερνετ.Επίσης εχω ιντερνετ σε συγκεκριμενα σημεία που ειναι σχετικα κοντα στο ρουτερ του πάνω ορόφου. Μένει η μητέρα μου δυο ορόφους πάνω απο εμένα και εχει 50ρα κοσμοτε και ποτε δεν είχαμε κανένα προβλημα. Ειχα αγοράσει devolo powerline αλλα μετα έμαθα οτι δουλέυουν μόνο για τον ίδιο πίνακα.Μπορώ με κάποιον τρόπο να πάρω ίντερνετ απο εκείνη? Μολις καλεσα skytelecom και μου ειπαν υπαρχει καλυψη στην περιοχη μου αλλα πρεπει να πληρωσω 100 ευρω εγκατάσταση Κάλεσα και forthnet επίσης υπάρχει διαθέσιμη γραμμη. Απο εμπειρία με vodafone δεν θα πήγαινα σε άλλο πάροχο πέρα του οτε γι αυτο το σκέφτομαι για αλλού. Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι φίλε μου
anthivrou Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα Μενω βριλησσια Στις 30/9/2021 στις 10:07 ΠΜ, micos000 είπε Φέρε κάποιον ηλεκτρολόγο που ξέρει την δουλειά του να σου κατεβάσει ένα καλώδιο lan κατά προτίμηση cat5e ή cat6 και με ένα access point στο διαμέρισμα θα είσαι σούπερ. Αν μπορεί να στο περάσει από τα κανάλια στον τοίχο με ατσαλίνα θα είναι το προτιμότερο αλλιώς, φίλος μου έχει βγάλει το καλώδιο από τον εξωτερικό τοίχο και το έβαλε στο κάτω διαμέρισμα πάλι από τρύπα και τις έκλεισε με σοβά από έξω και σιλικόνη από μέσα. Μετά, αν έχεις κανένα παλιό router που κάθεται μπορείς να το ρυθμίσεις να γίνει access point πάρα πολύ εύκολα κόβοντας το dhcp και ορίζοντας του σταθερή ip στο range του βασικού ρούτερ (λογικά 192.168.1.ΧΧΧ) όπου ΧΧΧ=2 μέχρι 255 γιατί μάλλον το 192.168.1.1 θα είναι το βασικό. Εγώ τα βάζω στο 192.168.1.200 συνήθως για να είμαι ασφαλής Mask=255.255.255.0 και Gateway=129.168.1.1 (αν είναι 1 το βασικό αλλιώς ότι έχει) DNS δεν χρειάζεται αλλά εγώ βάζω 1.1.1.1 και 1.0.0.1 (πρωτεύων/δευτερεύων για Cloudflare) ή 8.8.8.8 και 8.8.4.4 (Google DNS). Μετά απλά συνδέεσαι στο ασύρματο με τους κωδικούς του δικού σου ρούτερ ή συνδέεις καλώδιο για ενσύρματη σύνδεση. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για τις ρυθμίσεις πες να σου δώσουμε. Τα διάβασα όλα όσα μου έγραψες και σε ευχαριστώ πολύ! το πρόβλημα είναι ότι οι δικοί μου δεν θέλουν να κάνουν τρύπες στο σπίτι εκτός αν είναι κατι πολυ μικρο. επισης με αυτόν τον τροπο θα έχω μόνο ασύρματο Ίντερνετ στο κάτω όροφο η θα μπορώ μα συνδέσω ένα tower με lan?έπισης το σπίτι είναι κάπως μεγάλο θα μπορώ να βάλω τα devolo που έχω για μα έχω Ίντερνετ; σε ευχαριστώ
kostasbm Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 21 λεπτά πριν, anthivrou είπε Καλησπέρα Μενω βριλησσια Τα διάβασα όλα όσα μου έγραψες και σε ευχαριστώ πολύ! το πρόβλημα είναι ότι οι δικοί μου δεν θέλουν να κάνουν τρύπες στο σπίτι εκτός αν είναι κατι πολυ μικρο. επισης με αυτόν τον τροπο θα έχω μόνο ασύρματο Ίντερνετ στο κάτω όροφο η θα μπορώ μα συνδέσω ένα tower με lan?έπισης το σπίτι είναι κάπως μεγάλο θα μπορώ να βάλω τα devolo που έχω για μα έχω Ίντερνετ; σε ευχαριστώ τρυπα με 6αρι τρυπανακι ουτε φαινεται.....μετα λιγο λευκη η διαφανη σιλικονη και τελος κατεβαζεις οπως σου ειπαν καλωδιο και βαλεις και ενα ap η παλιο ρουτερ και εχεις ασυρματο και ενσυρματο
micos000 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 7 ώρες πριν, anthivrou είπε με αυτόν τον τροπο θα έχω μόνο ασύρματο Ίντερνετ στο κάτω όροφο η θα μπορώ μα συνδέσω ένα tower με lan?έπισης το σπίτι είναι κάπως μεγάλο θα μπορώ να βάλω τα devolo που έχω για μα έχω Ίντερνετ; Τα πάντα όλα. Θα είναι σαν να έχεις το ρούτερ του ίντερνετ στο σπίτι. Η τρύπα θα είναι πολύ μικρή, ίσα που να περάσει το καλώδιο δικτύου. Τα βύσματα θα μπουν μετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα