Προς το περιεχόμενο

Η Κινέζικη Alibaba σταματά την πώληση συσκευών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, masteripper είπε

Τώρα αυτά τα διάβασες...τα σκέφτηκες .... ή....

 

Αυτό είναι απάντηση για αυτά που έγραψες :P 

 

55 λεπτά πριν, masteripper είπε

Το "κακό" χαρτονόμισμα των 50€ πέρα απο την ευτελή αξία κατασκευής του έχει κάτι που κανένα crypto δεν έχει.....απτή αντιπροσώπευση.

 

1)Το χαρτονόμισμα δεν έχει "αντιπροσώπευση" λόγω της πενιχρής του αξίας/αξίας κατασκευής αλλά λόγω της δικής σου πίστης πως έχει αξία, με άλλα λόγια αν αλλάξουν τα υλικά κατασκευής στο χαρτονόμισμα ή στο κέρμα (που έχει συμβεί πολλές φορές κατα το παρελθόν) αυτό δεν επηρεάζει καθόλου την αξία του η οποία εξαρτάται απο την πίστη σου (πιο συγκεκριμένα το σύνολο όλων των "πίστεων" των πολιτών που το χρησιμοποιούν ή αλλιώς το χρηματιστήριο) . 

Τώρα σαν επιχείρημα τι το αναφέρεις, δεν ειναι θετικό αυτό ειναι απλά διαφορά επειδή ειναι διαφορά και επειδή είσαι προκατειλημμένος δεν σημαίνει ότι ειναι θετικό.. 

 

Είναι σαν να συγκρίνουμε πχ 2 τσεκούρια και εσύ να λές ότι το Β είναι καλύτερο απο το Α γιατί το Β ειναι κόκκινο και εσένα σου αρέσει το κόκκινο... το κόκκινο είναι μια διαφορά ναι αλλά δεν σημαίνει ότι ειναι επιχείρημα που έχει να κάνει με την σύγκριση του ποιο ειναι καλύτερο (όπως πχ το βάρος το υλικό και το ακόνισμα της λεπίδας κτλ) 

Ναι το χαρτονόμισμα ειναι χειροπιαστό αλλά και τι έγινε; απομεινάρι του παρελθόντος είναι επειδή δεν υπύρχε τρόπος στην αρχαιότητα και στην πρόσφατη ιστορία να γίνει αλλιώς, πρέπει να το κουβαλάς, να μην το ξεχάσεις, φθείρεται χάνεται κτλ μειονέκτημα είναι που είναι απτό όχι πλεονέκτημα γιαυτό και όλα γίνονται ψιφιακά (e-banking, SEPA, πλαστικό χρήμα (visa/mastercard κτλ) 

2) Τα φυσικά νομίσματα είναι ένα απειροελάχιστο ποσοστό των χρημάτων που κινούνται τα περισσότερα είναι ψηφιακά (και παλαιότερα ήταν αριθμοί σε φυσικά λογιστικά βιβλία/"κιτάπια") έτσι και αλλιώς (και στα FIAT) με άλλα λόγια αν όλοι οι πολίτες πχ των ΗΠΑ ζητούσανε παράλληλα αύριο να εκταμιεύσουν τα χρήματα που έχουν στους λογαριασμούς τους οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να τους τα δώσουν γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει φυσικό χρήμα (σε μορφή χαρτονομισμάτων και κερμάτων) σε τέτοια ποσότητα όταν εσύ έχεις στον λογαριασμό σου πχ 10,000 ευρώ δεν σημαίνει πως η τράπεζα έχει σε μια θυρίδα 10,000 ευρώ σε φυσικά χαρτονομίσματα κλειδωμένα να περιμένουν πότε εσύ θα τα πάρεις, απλά έχει ένα αριθμό στους υπολογιστές της (10,000) κατοχυρωμένο στο όνομα σου ....   ή όταν εσύ αγοράζεις πχ με την κάρτα σου ένα πακέτο τσιγάρα, δεν σημαίνει πως στέλνει η τράπεζα σου ένα φυσικό χαρτονόμισμα των 5 ευρώ στην τράπεζα του περιπτερά... νούμερα στους υπολογιστές είναι κάνει ο υπολογιστής 10,000 -5 στον δικό σου λογαριασμό και ο υπολογιστής της τράπεζας του περιπτερά γράφει +5 στον λογαριασμό του. 

Πιο συγκεκριμένα στην ΕΕ το φυσικό χρήμα ειναι 10,65% του συνολικού χρήματος που διακινείται και στις ΗΠΑ 7,95%

 

ή με πιασάρικα λόγια που σας αρέσουν το ευρώ ειναι 89,35% καθαρός αέρας και 10,65% χαρτιά με χρώμα και μεταλλίκια (κέρματα) και το δολάριο 92.05% καθαρός αέρας και 7,95% χαρτιά με χρώμα και μεταλλίκια 

 

55 λεπτά πριν, masteripper είπε

Όταν κρατάς στα χέρια σου 1 χαρτονόμισμα των Χ ευρώ (ή οτιδήποτε άλλο σαν πραγματικό νόμισμα) έχεις στα χέρια σου μια αντιπροσώπευση (σε απειροελάχιστο ποσοστό) της οικονομικής ευρωστίας της ΕΕ..που σημαίνει ότι ΑΝ π.χ αύριο ανακαλυφτεί 1 κοίτασμα π.χ λιθίου (μιας και είναι hot hot)  κάπου σε κάποια περιοχή της ΕΕ αμέσως θα αναβαθμιστεί η αξία και απο εκεί που έχει μια ισοτιμία 1.16$ αυτή θα γίνει 1.17$ ....κ.ο.κ και για να το πούμε λιανά απο εκεί που αγοράζεις με 50€ : 30,3 lt βενζίνης αύριο θα αγοράσεις 30,5lt βενζίνης γιατί πολύ απλά το νόμισμα σου θα είναι πιο ισχυρό....

Καμία σχέση η αξία του εξαρτάται απο το πόσοι "αγοράζουν" το συγκεκριμένο FIAT για συνάλλαγμα επειδή πιστεύουν σε αυτό και απο τα χρέη των κρατών του.  (δηλαδή αέρα πατέρα πάλι πίστη μόνο) 

 

Απλό παράδειγμα 1 λίρα Αγγλίας ισούται με 1.16 ευρώ  με την δική σου λογική αυτό θα έπρεπε να σημαίνει ότι η Αγγλία έχει περισσότερα πλουτοπαραγωγικά κοιτάσματα ή/και ΑΕΠ σε σύγκριση με όλη την ΕΕ...

 

Πράγμα που δεν συμβαίνει και δεν συμβαίνει ακριβώς γιατί κάνεις λάθος. 

Πολύ έμμεσα (και σε μικρό ποσοστό) εξαρτάται απο την ευρωστία όπως το λες των πολιτών του αλλά το ίδιο ισχύει και με τα κρυπτονομίσματα απλά τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν συγκεκριμένη χώρα οπότε αυξάνουν σε αξία (έμμεσα και σε μικρό ποσοστό)  όταν οι συμμετέχοντες πλουτίζουν.

 

55 λεπτά πριν, masteripper είπε

Απο την άλλη στα crypto έχεις την φιλοσοφία της π@τριχας...

Απλά δεν γνωρίζεις πως δουλεύει η οικονομία (όπως φαίνεται με τις λάθος ιδέες που εξέφρασες πιο πάνω, απλά σαν αλεπού ότι δεν ξέρεις επειδή ειναι καινούργιο και δεν το έχεις με την τεχνολογία αποφάσισες να το ονομάσεις κρεμαστάρι με τις απλοικές και λάθος σκέψεις σου.) η αξία των crypto εξαρτάται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εξαρτάται και η αξία του κάθε FIAT. 



Με λίγα λόγια πόσοι το αγοράζουν, πόση ποσότητα κινείται σε συνδιαλλαγές κάθε μέρα πιο ειναι το κόστος, παραγωγικοί συντελεστές προσφορά και ζήτηση. 

55 λεπτά πριν, masteripper είπε

Τώρα ότι τα Crypto ήρθαν για να μείνουν και όσοι επένδυσαν καλά κάναν και δυστυχώς αυτή η ρημάδα η λογική μου με εμπόδισε στις καλές εποχές (ζήτω η εποχή του παράλογου)  αλλά πάντα απέχουν απο 1 διακόπτη...μόλις πέσει ο διακόπτης...πουφ...τίποτα....αλλα απολύτως τίποτα

Ναι και το internet ειναι ένα μεγάλο router και αν βρούμε την μπρίζα θα σβήσει(έτσι ακριβώς ακούγεσαι) ... Απλοϊκές λάθος σκέψεις απλά... 

 

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν τα crypto ειναι με βία/αίμα δεν υπάρχει κανένας άλλος ή αν βγεί κάτι καλύτερο που θα τα αντικαταστήσει αλλά και πάλι αυτό δεν θα γίνει απο την μια μέρα στην άλλη (όπως δεν εδραιώθηκαν και τα κρύπτο απο την μια μέρα στην άλλη και ούτε φτάσαμε ακόμη στην αντικατάσταση των FIAT απλά οδεύουμε σταδιακά προς τα εκεί)  είναι εκατομμύρια άνθρωποι εμπλεγμένοι απο όλα τα μετερίζια της ζωής με τρισεκατομμύρια σε επενδύσεις (πολλαπλά ΑΕΠ μικρών κρατών.. ) και απο την άλλη "ταΐζονται" παράπλευρα ένα σωρό άλλες οικονομίες και βγάζουν άνθρωποι μεροκάματα που δεν σχετίζονται άμεσα με τα κρύπτο (εργοστάσια παραγωγή ρεύματος, ενοικιαστές χώρων, κατασκευαστές μηχανημάτων, λογιστές κτλ κτλ κτλ) 

 

Δεν υπάρχει διακόπτης που να μπορεί να τους σβήσει αυτούς και να γίνουν όλα αυτά  "πουφ" ίσως μερικές ατομικές βόμβες... 

9 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Υπάρχει κάποιος απο πίσω που εγγυάται (σε ένα μεγάλο βαθμό) την αξία του μέσου συναλλαγών.

Ναι εγγυάται με τι; έχει αντίκρισμα σε κάτι πχ σε χρυσό όπως ήταν παλιά; όχι απλά εσύ ο περιπτεράς και όλοι μας πιστεύουμε σε αυτό κυρίως γιατί έτσι μάθαμε όταν γεννηθήκαμε (όπως και με τις θρησκείες) 

Και αυτός ο άλλος πέρα ότι δεν εγγυάται τίποτα (και φαίνεται και στην πράξη με κάθε κραχ ) κάνει και ότι γουστάρει εκτυπώνει όσο θέλει και όποτε θέλει για να βοηθήσει εκει που θέλει μην πάμε μακριά ας πάμε στην "ελληνική κρίση" κάναμε bail out τις τράπεζες (όλά αυτά τα δις που εκτυπώθηκαν απο το ΔΝΤ και τα χρεωθήκαμε εμεις σαν δάνειο που νομίζεις πήγαν;)  βγήκαν κερδισμένες και ο φτωχός λαός τον μπούλο. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ρε γατονια εδω ο αλλος ανεβασε οτι το alibaba σταματαει για αγορες εξορυξης κρυπτονομισματων και εσεις το πηγατε ουτε καν στο απεναντι θεμα... ελεος!

ΥΓ: τι λετε να γινει με τις τιμες; θα πεσουν οι θα κλαιμε σαν τους gamers?!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, kostm36 είπε

Ρε γατονια εδω ο αλλος ανεβασε οτι το alibaba σταματαει για αγορες εξορυξης κρυπτονομισματων και εσεις το πηγατε ουτε καν στο απεναντι θεμα... ελεος!

ΥΓ: τι λετε να γινει με τις τιμες; θα πεσουν οι θα κλαιμε σαν τους gamers?!

Λογικά θα πέσουν οι τιμές στα ASICS όσο θα υπάρχει προσφορά στην αγορά των μεταχειρισμένων αλλά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό απλά θα αλλάξει γεωγραφική θέση και δεν θα βγει στην αγορά. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτο που ειδα λεει οτι μεχρι τις 8 του μηνος θα μπορουν να πουλανε, αλλα σχετικα με τη γεωγραφικη θεση; εκτος και εαν εννοεις με τον νεο νομο της ΕΕ να μεταφερουν αποθηκες εντος... γενικα καηκα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, kostm36 είπε

αυτο που ειδα λεει οτι μεχρι τις 8 του μηνος θα μπορουν να πουλανε, αλλα σχετικα με τη γεωγραφικη θεση; εκτος και εαν εννοεις με τον νεο νομο της ΕΕ να μεταφερουν αποθηκες εντος... γενικα καηκα!

Δεν εννοώ το alibaba αυτό απλά θα ξεβολέψει κινέζους κατασκευαστές ASICS αλλά όσο υπάρχει ζήτηση δεν θα έχουν πρόβλημα να προσφέρουν το εμπόρευμα τους (πχ σε δική τους σελίδα, σε αντιπροσωπεία στο εξωτερικό,ebay κτλ) 

 

Απλά η κίνηση του alibaba σχετίζεται με το την πολιτική της Κίνας που θέλει να μπλοκάρει τα κρύπτο στο κράτος της που σημαίνει ότι μεγάλες φάρμες με ASICS θα πρέπει η να τα πουλήσουν ή να μεταναστεύσουν τον εξοπλισμό και δική μου άποψη ειναι ότι θα ειναι πολύ πιο συμφέρουσα κίνηση να μεταναστεύσουν τον εξοπλισμό τους (οι μεγάλες φάρμες τουλάχιστον) απο το να μπουν στην διαδικασία να πουλήσουν χιλιάδες κομμάτια σε εκατοντάδες διαφορετικούς αγοραστές. 

 

Σίγουρα θα υπάρξουν και κάποιοι που θα ρευστοποιήσουν τον εξοπλισμό τους και για όσο κρατήσει αυτό (όσο θα υπάρχει τέτοιο πλεονασματικό απόθεμα στην αγορά μεταχειρισμένων) θα επηρεάσει με την σειρά του και τις τιμές των asics 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

περιμενω απαντηση απο καταστηματα εντος του Αλι μπορει να εχουν βρει καποια λυση..αλλα οι φαρμες ηδη εχουν φυγει απο τον ιουνιο και αυτες που πουλησαν τον εξοπλισμο τους ειχε σαν αποτελεσμα να πεσουν αρκετα τον ιουνιο οι τιμες, 

Νομιζω οτι αρκετες πηγαν στο Καζακσταν και αζερμπαιτζαν.. αλλα ναι λογικα θα μπορει καποιος να αγοραζει απευθειας απο τις εταιρειες χωρις να υπαρχει μεσαζοντας (παντα με θετικη σκεψη)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, nefos78 είπε

Αν και " ασχολούμε" με τη τεχνολογία θεωρώ πως είναι από τις μεγαλύτερες δημιουργίες απάτης του ανθρώπου ,το κρυπτονόμισμα. Απλά κάποιοι δημιουργούν από το τίποτα ,τίποτα για να βγάλουν διςγύρω... αλλά πραγματικά θα ήθελα κάποιος που είναι γνώστης να μου εξηγήσει με όσο το δυνατόν απλή ανάλυση τι είναι κρυπτονόμισμα και τι νοείται εξόρυξη αυτού.

Ευχαριστώ.

Δεν είναι μεγάλη απάτη γιατί αφορά ελάχιστους, οι οποίοι μόλις χάσουν τις οικονομίες τους, αράζουν και τρώνε γλυκά να πάει κάτω η πίκρα. Μικρό το κακό.

 Το προνόμιο έκδοσης του χρήματος παγκοσμίως, που ανήκει σε ιδιωτικές τράπεζες είναι η μεγαλύτερη απάτη από το ~487 π.Χ. που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αυτό που βλέπεις στο παρακάτω λινκ είναι αυτό που γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Η διαφορά είναι ότι με φυσικό χαρτονόμισμα το κόστος είναι ελάχιστο, με ηλεκτρονικό τρόπο σχεδόν μηδενικό, αλλά για κρυπτονόμισμα απαιτούνται τεράστια ποσά ενέργειας, που κάνουν ασύμφορη την παραγωγή, εκτός αν κλέβεις το ρεύμα και τον εξοπλισμό.

Η παραγωγή τον κρυπτονομισμάτων πήρε αξία λόγω της ασθένειας των ανθρώπων να βρουν λεφτά χωρίς να δουλέψουν, όπως κάνουν οι τραπεζίτες και οι "φίλοι" τους.

Εφόσον όμως η αξία των κρυπτονομισμάτων αποτιμάται σε επίσημο νόμισμα, αυτός που έχει το παρακάτω μηχάνημα έχει και το πάνω χέρι πάντα, γιατί εκδίδει χρήμα με μηδενικό σχεδόν κόστος και το διαθέτει ανεξέλεγκτα όπου θέλει.

Μία αναζήτηση θα σου δώσει περισσότερες εγγυημένες πληροφορίες και αν βάλεις και τον όρο απάτη, θα δεις από πρώτο χέρι αυτό που διαισθάνεσαι.

 

Επεξ/σία από pavlitakis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, nefos78 είπε

Αν και " ασχολούμε" με τη τεχνολογία θεωρώ πως είναι από τις μεγαλύτερες δημιουργίες απάτης του ανθρώπου ,το κρυπτονόμισμα. Απλά κάποιοι δημιουργούν από το τίποτα ,τίποτα για να βγάλουν δις.... αλλά πραγματικά θα ήθελα κάποιος που είναι γνώστης να μου εξηγήσει με όσο το δυνατόν απλή ανάλυση τι είναι κρυπτονόμισμα και τι νοείται εξόρυξη αυτού.

Ευχαριστώ.

Ερώτηση, δίχως ειρωνία. Από τη μία ζητάς κάποιος να σου εξηγήσει τι είναι το κρυπτονόμισμα και τι είναι η εξόρυξη; Από την άλλη προεξοφλείς ότι είναι "αέρας" και απάτη. Πώς αποκαλείς κάτι ως απάτη από τη στιγμή που δε γνωρίζεις καν τι είναι;

Τώρα η επεξήγηση. Τι είναι το blockchain και τα cryptos. Θα τα πω ψιλοχονδρικά για να μην μπλέξουμε με πολύ τεχνικούς όρους (UTXO κλπ). Το blockchain είναι στην ουσία μια βάση δεδομένων όπου καταγράφονται οι συναλλαγές. Π.χ είμαστε 3 άτομα που κάνουμε μεταξύ μας συναλλαγές (γενικά πληροφορίες μπορούν να μπουν στο blockchain, όχι μόνο συναλλαγές). Αυτές καταγράφονται κάθε φορά σε "blocks". Σκέψου το σαν να γράφεις τις συναλλαγές σε ένα φύλλο Excel. Η αλυσίδα αυτή των "blocks" είναι το blockchain. Αυτά τα μπλοκ είναι που επεξεργάζονται οι miners. Στην ουσία, το mining είναι η επιβεβαίωση, μέσω αλγορίθμων, της εκάστοτε συναλλαγής ή πληροφορίας του μπλοκ. Μόλις επιβεβαιωθεί, του κουμπώνουν και ένα timestamp και το κολλάνε στο blockchain. Και για την επιβεβαίωση αυτή παίρνουν ως ανταμοιβή μερικά νομίσματα του εκάστοτε blockchain, προκειμένου να έχουν λόγο να συνεχίσουν να καίνε ρεύμα και να προσφέρουν επεξεργαστική ισχύ. Τα κρυπτονομίσματα είναι στην ουσία το μέσο μεταφοράς της πληροφορίας μέσα στο blockchain. Για αυτό τα περισσότερα blockchains έχουν το δικό τους crypto.

Προσπάθησα να το απλοποιήσω όσο γίνεται. Πιστεύω να έγινε κατανοητό. Για να σου κάνω και μια σύγκριση, όσο "αέρας" είναι όλες οι παραγωγικές διαδικασίες του τριτογενούς τομέα (τράπεζες, οργανισμοί που κάνουν certify προϊόντα κλπ), άλλο τόσο αέρας είναι και τα κρυπτονομίσματα. Δηλαδή καθόλου. Αν, τώρα, το πάμε σε σχέση με τα FIAT, να θυμίσω ότι το απλό νόμισμα έχει πάψει να σχετίζεται με το χρυσό από τη δεκαετία του '70. Επίσης, ακόμα και ο χρυσός πλέον, γίνεται trading σαν "αέρας". Π.χ το trading χρυσού τη σήμερον ημέρα είναι εντελώς δυσανάλογο (μιλάμε για τεράστια διαφορά κλίμακας) με την ποσότητα πραγματικού χρυσού που έχει εξορυχθεί ποτέ στον πλανήτη.

Προσωπικά, για μένα, το blockchain έχει τεράστιες δυνατότητες. Ήδη πολλές τράπεζες και οργανισμοί καλοβλέπουν το Ethereum λόγω των smart contracts και άλλων δυνατοτήτων.

Αν σε ενδιαφέρει, εδώ και 2 άρθρα που τα εξηγούν λίγο πιο αναλυτικά (χωρίς πάλι να μπαίνουν σε τεχνικούς όρους).

https://www.investopedia.com/terms/b/blockchain.asp

https://www.maketecheasier.com/cryptocurrency-vs-blockchain/

Και ένα βιντεάκι από ένα καταπληκτικό κανάλι.

 

Επεξ/σία από MikeKata
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 ώρες πριν, busellatos είπε

Τώρα θα αρχίσει το πραγματικό mining για εξόρυξη χρήματος.   Αξίνα και φταυρι να υσηχασει και το ηλεκτρικό ρεύμα...👷‍♂️👷‍♂️

Μακαρι να μπορουσα να minarw ουρανιο με αξινα κ φτυαρι xD

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 28/9/2021 στις 3:53 ΜΜ, polemikos είπε

Η Κίνα έχει εξαπολύσει πόλεμο ενάντια στα κρυπτονομίσματα και σε εκείνους που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, έχοντας σύμμαχο έρευνες και αναφορές που δείχνουν ότι η εξόρυξη προκαλεί προβλήματα στο περιβάλλον....😂

 

Αφηνω αυτο εδω....

Ποιος ειναι αραγε ο δευτερος μεγαλυτερος κατοχος bitcoin στον κοσμο??? 🤣

spacer.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, DrStein είπε

Αφηνω αυτο εδω....

Ποιος ειναι αραγε ο δευτερος μεγαλυτερος κατοχος bitcoin στον κοσμο??? 🤣

 

Αλήθεια αφού είναι τόσο κρυφά πως τα ξέρουν όλοι όλα?. Τόση αφέλεια? Και η γη επίπεδη είναι αλλά δεν ανεβάζω φωτογραφία.😆😆

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 ώρες πριν, pavlitakis είπε

Αλήθεια αφού είναι τόσο κρυφά πως τα ξέρουν όλοι όλα?. Τόση αφέλεια? Και η γη επίπεδη είναι αλλά δεν ανεβάζω φωτογραφία.😆😆

Αν ηξερες πως δουλευει το blockchain και ειχες καποια επαφη με τον χωρο, δεν θα ρωταγες αυτη την ερωτηση.

Οπότε εισαι δικαιολογημενος...

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DrStein είπε

Αν ηξερες πως δουλευει το blockchain και ειχες καποια επαφη με τον χωρο, δεν θα ρωταγες αυτη την ερωτηση.

Οπότε εισαι δικαιολογημενος...

Εννοείται ότι αν εσύ ήξερες πως δουλεύει, δεν θα ασχολιόσουν με αυτές τις πλατφόρμες και θα είχες τα λεφτά που έχεις χάσει.

Ναι ξέρω όλοι κερδισμένοι είσαστε εσείς, οι άλλοι χάνουν.😆😆😆

Επεξ/σία από pavlitakis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 30/9/2021 στις 5:15 ΜΜ, MikeKata είπε

Ερώτηση, δίχως ειρωνία. Από τη μία ζητάς κάποιος να σου εξηγήσει τι είναι το κρυπτονόμισμα και τι είναι η εξόρυξη; Από την άλλη προεξοφλείς ότι είναι "αέρας" και απάτη. Πώς αποκαλείς κάτι ως απάτη από τη στιγμή που δε γνωρίζεις καν τι είναι;

Τώρα η επεξήγηση. Τι είναι το blockchain και τα cryptos. Θα τα πω ψιλοχονδρικά για να μην μπλέξουμε με πολύ τεχνικούς όρους (UTXO κλπ). Το blockchain είναι στην ουσία μια βάση δεδομένων όπου καταγράφονται οι συναλλαγές. Π.χ είμαστε 3 άτομα που κάνουμε μεταξύ μας συναλλαγές (γενικά πληροφορίες μπορούν να μπουν στο blockchain, όχι μόνο συναλλαγές). Αυτές καταγράφονται κάθε φορά σε "blocks". Σκέψου το σαν να γράφεις τις συναλλαγές σε ένα φύλλο Excel. Η αλυσίδα αυτή των "blocks" είναι το blockchain. Αυτά τα μπλοκ είναι που επεξεργάζονται οι miners. Στην ουσία, το mining είναι η επιβεβαίωση, μέσω αλγορίθμων, της εκάστοτε συναλλαγής ή πληροφορίας του μπλοκ. Μόλις επιβεβαιωθεί, του κουμπώνουν και ένα timestamp και το κολλάνε στο blockchain. Και για την επιβεβαίωση αυτή παίρνουν ως ανταμοιβή μερικά νομίσματα του εκάστοτε blockchain, προκειμένου να έχουν λόγο να συνεχίσουν να καίνε ρεύμα και να προσφέρουν επεξεργαστική ισχύ. Τα κρυπτονομίσματα είναι στην ουσία το μέσο μεταφοράς της πληροφορίας μέσα στο blockchain. Για αυτό τα περισσότερα blockchains έχουν το δικό τους crypto.

Προσπάθησα να το απλοποιήσω όσο γίνεται. Πιστεύω να έγινε κατανοητό. Για να σου κάνω και μια σύγκριση, όσο "αέρας" είναι όλες οι παραγωγικές διαδικασίες του τριτογενούς τομέα (τράπεζες, οργανισμοί που κάνουν certify προϊόντα κλπ), άλλο τόσο αέρας είναι και τα κρυπτονομίσματα. Δηλαδή καθόλου. Αν, τώρα, το πάμε σε σχέση με τα FIAT, να θυμίσω ότι το απλό νόμισμα έχει πάψει να σχετίζεται με το χρυσό από τη δεκαετία του '70. Επίσης, ακόμα και ο χρυσός πλέον, γίνεται trading σαν "αέρας". Π.χ το trading χρυσού τη σήμερον ημέρα είναι εντελώς δυσανάλογο (μιλάμε για τεράστια διαφορά κλίμακας) με την ποσότητα πραγματικού χρυσού που έχει εξορυχθεί ποτέ στον πλανήτη.

Προσωπικά, για μένα, το blockchain έχει τεράστιες δυνατότητες. Ήδη πολλές τράπεζες και οργανισμοί καλοβλέπουν το Ethereum λόγω των smart contracts και άλλων δυνατοτήτων.

Αν σε ενδιαφέρει, εδώ και 2 άρθρα που τα εξηγούν λίγο πιο αναλυτικά (χωρίς πάλι να μπαίνουν σε τεχνικούς όρους).

https://www.investopedia.com/terms/b/blockchain.asp

https://www.maketecheasier.com/cryptocurrency-vs-blockchain/

Και ένα βιντεάκι από ένα καταπληκτικό κανάλι.

 

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση σου.Πραγματικα μου έκανες να κατανοήσω κάτι που ως πληροφόρηση είχα λανθασμένη - εξού και η πρόταση μου στην οποία αναφέρεις στην αρχή του κειμένου.Απλα αυτό που βλέπω να με ενοχλεί είναι πως πραγματικά βλέπω πως για αυτό το σκοπό έχει παρασύρει με αρνητικό αντίκτυπο πολλά πράγματα ( όπως περιβάλλον, ενέργεια κ.τ.λ )που βέβαια είναι ένα άλλο μεγάλο κομμάτι προς συζήτηση.

Στις 30/9/2021 στις 4:41 ΜΜ, pavlitakis είπε

Δεν είναι μεγάλη απάτη γιατί αφορά ελάχιστους, οι οποίοι μόλις χάσουν τις οικονομίες τους, αράζουν και τρώνε γλυκά να πάει κάτω η πίκρα. Μικρό το κακό.

 Το προνόμιο έκδοσης του χρήματος παγκοσμίως, που ανήκει σε ιδιωτικές τράπεζες είναι η μεγαλύτερη απάτη από το ~487 π.Χ. που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αυτό που βλέπεις στο παρακάτω λινκ είναι αυτό που γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Η διαφορά είναι ότι με φυσικό χαρτονόμισμα το κόστος είναι ελάχιστο, με ηλεκτρονικό τρόπο σχεδόν μηδενικό, αλλά για κρυπτονόμισμα απαιτούνται τεράστια ποσά ενέργειας, που κάνουν ασύμφορη την παραγωγή, εκτός αν κλέβεις το ρεύμα και τον εξοπλισμό.

Η παραγωγή τον κρυπτονομισμάτων πήρε αξία λόγω της ασθένειας των ανθρώπων να βρουν λεφτά χωρίς να δουλέψουν, όπως κάνουν οι τραπεζίτες και οι "φίλοι" τους.

Εφόσον όμως η αξία των κρυπτονομισμάτων αποτιμάται σε επίσημο νόμισμα, αυτός που έχει το παρακάτω μηχάνημα έχει και το πάνω χέρι πάντα, γιατί εκδίδει χρήμα με μηδενικό σχεδόν κόστος και το διαθέτει ανεξέλεγκτα όπου θέλει.

Μία αναζήτηση θα σου δώσει περισσότερες εγγυημένες πληροφορίες και αν βάλεις και τον όρο απάτη, θα δεις από πρώτο χέρι αυτό που διαισθάνεσαι.

 

Από τις απαντήσεις που έχω πάρει η αλήθεια είναι πως και εδώ υπάρχουν στρατόπεδα.Συμφωνω βεβαίως σε όσα ανέφερες η αλήθεια είναι και βλέπω για άλλη μια φορά πως όντως οδηγούμαστε σε λάθος μέλλον/εξέλιξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...