Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , είμαι 22 χρονών και θέλω να ανοίξω μια νέα εταιρία στο όνομα μου . Γνωρίζει κάποιος εάν τρέχει κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για νέους ; Εάν ναι για τι ποσοστό χρηματοδότησης μιλάμε;  Επίσης για να σας προλάβω έχω μιλησει ήδη με το λογιστή μ και ψάχνει για προγράμματα αλλά μου είπε ότι δεν θα με δεχτούν γιατί δεν φαίνομαι άνεργος. ( έχω κάποιο μικρό ποσοστό σε 2 καφετέριες ) Ένας άλλος που ασχολείται μόνο με προγράμματα ΕΣΠΑ κτλπ είπε δεν θα έχω πρόβλημα αλλά όπως καταλαβαίνετε ζητάει αρκετά χρήματα μπροστά και το θεωρώ απάτη . Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει ;

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Land-decked είπε

Καφετέρια θες να ανοίξεις?

Όχι. Κατάστημα επαγγελματικού εξοπλισμού και εμπορίας καφέ για καταστήματα .

Δημοσ.

Τα ΕΣΠΑ και γενικά οι επιδοτήσεις αφορούν συνήθως συγκεκριμένους κλάδους που χρειάζονται βοήθεια.

Τώρα εσύ ψάξε για κάποιο πρόγραμμα για νέους επιχειρηματίες.

Σχετικά με την απάτη τα πράγματα είναι απλά.

Ρωτάς: Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα επιδότησεις για νέους επιχειρηματίες ή κάτι που να αφορά το κλάδο μου?

Απάντηση: Ναι υπάρχει ένα προγραμμα που θα μπορούσες να μπεις.

Ρωτάς: Πως το λένε αυτό το πρόγραμμα?

Απάντηση: Το λένε τάδε.

Μετά θα πας στο σπίτι σου θα κατεβάσεις την πρόσκληση και οι όροι είναι ξεκάθαροι για το αν μπαίνεις ή όχι.

Δημοσ.
Στις 2/10/2021 στις 4:09 ΜΜ, Kostasspil είπε

Αν είσαι άνεργος, βγάζει ο ΟΑΕΔ ένα πρόγραμμα, θα βρεις τη συζήτηση εδώ

Αυτό δεν έχει κλείσει από το καλοκαίρι;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Εννοώ βγαίνει κατά διαστήματα. Θα ανοίξει πάλι

Νομίζω ότι άνοιξε πάλι Σεπτ. και έκλεισε χθες 3 Οκτ. :P

Δημοσ.
Στις 2/10/2021 στις 12:32 ΜΜ, denie είπε

Ένας άλλος που ασχολείται μόνο με προγράμματα ΕΣΠΑ κτλπ είπε δεν θα έχω πρόβλημα αλλά όπως καταλαβαίνετε ζητάει αρκετά χρήματα μπροστά και το θεωρώ απάτη .

Ε βέβαια όταν ζητήσει ένας επαγγελματίας λεφτά για να σου κάνει μια εξειδικευμένη δουλειά είναι απάτη, ενώ ο καφές που κοστίζει 20-30 cents κ πωλειται 4.5€ στην καφετέρια που εχεις ποσοστό δεν είναι απάτη…

Εχουμε πολύ κακή αντίληψη της παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα, και φιλική συμβουλή επειδή πας να ανοίξεις μαγαζί, δε θα πας με αυτή τη λογική μπροστά…

Ας σου απαντήσω ομως εγώ δωρεάν. Όχι δεν υπάρχει κάτι αυτή τη περίοδο, γενικά. 
Ειδικα μπορεί και να υπάρχει (σε κάθε περιφέρεια και ανάλογα το κλάδο της επενδυσης διαφοροποιούνται τα πράγματα), σε αυτό θα σε κατευθύνει εξειδικευμένος σύμβουλος πληρώνοντας του εργατοώρα.  

1 ώρα πριν, Camal είπε

Νομίζω ότι άνοιξε πάλι Σεπτ. και έκλεισε χθες 3 Οκτ. :P

Όντως άνοιξε για λίγες μέρες αυτό. Το οποίο έχει πολλούς αστερίσκους. Με κυριότερη την ανεργία που o ts δεν διαθετει..

• Like 1
Δημοσ.

Με πήρανε από μια αναπτυξιακή και μου είπανε για ένα πρόγραμμα με έως 100Κ επιδότηση συν αλλά τόσα σε μορφή"δανείου" προς την αναπτυξιακή. Κρατώ μια επιφύλαξη γιατί δεν κατάλαβα καλά. Είναι η χρηματοδότηση με προσφορές δλδ βάση των προσφορών για τις αγορές σου θα πάρεις κ το 50% της αξίας.

Ξέρετε τι παίζει με αυτά;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, paylidis είπε

Ε βέβαια όταν ζητήσει ένας επαγγελματίας λεφτά για να σου κάνει μια εξειδικευμένη δουλειά είναι απάτη, ενώ ο καφές που κοστίζει 20-30 cents κ πωλειται 4.5€ στην καφετέρια που εχεις ποσοστό δεν είναι απάτη…

Εχουμε πολύ κακή αντίληψη της παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα, και φιλική συμβουλή επειδή πας να ανοίξεις μαγαζί, δε θα πας με αυτή τη λογική μπροστά…

Ας σου απαντήσω ομως εγώ δωρεάν. Όχι δεν υπάρχει κάτι αυτή τη περίοδο, γενικά. 
Ειδικα μπορεί και να υπάρχει (σε κάθε περιφέρεια και ανάλογα το κλάδο της επενδυσης διαφοροποιούνται τα πράγματα), σε αυτό θα σε κατευθύνει εξειδικευμένος σύμβουλος πληρώνοντας του εργατοώρα.  

Όντως άνοιξε για λίγες μέρες αυτό. Το οποίο έχει πολλούς αστερίσκους. Με κυριότερη την ανεργία που o ts δεν διαθετει..

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση , το θεωρώ απάτη διότι ο λογιστής που έχω ήδη μου απάντησε πως δεν υπάρχει κάτι αυτή την στιγμή και ότι και εάν υπήρχε πολύ πιθανόν να μην το δικαιούμουν λόγο το ότι ειμαι ήδη μέτοχος έστω και με ένα μικρό ποσοστό σε 2 καφετέριες . Ο άλλος μου είπε πως υπάρχει και ότι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. 

Νομίζω πως απάντησες τελικά μόνο σου ότι όντως θέλει να μου φάει τα χρήματα .
Και από ότι κατάλαβα είσαι λογιστής πιστεύω να αστειεύεσαι για τα 20-30 cents κόστος του καφέ , φιλικά πάντα .

Δημοσ.
9 ώρες πριν, denie είπε

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση , το θεωρώ απάτη διότι ο λογιστής που έχω ήδη μου απάντησε πως δεν υπάρχει κάτι αυτή την στιγμή και ότι και εάν υπήρχε πολύ πιθανόν να μην το δικαιούμουν λόγο το ότι ειμαι ήδη μέτοχος έστω και με ένα μικρό ποσοστό σε 2 καφετέριες . Ο άλλος μου είπε πως υπάρχει και ότι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. 

Νομίζω πως απάντησες τελικά μόνο σου ότι όντως θέλει να μου φάει τα χρήματα .
Και από ότι κατάλαβα είσαι λογιστής πιστεύω να αστειεύεσαι για τα 20-30 cents κόστος του καφέ , φιλικά πάντα .

Οι λογιστες κατα κανονα δε ξερουν απο αναπτυξιακά προγράμματα (κ δεν τους αδικώ). Το πολυ πολύ να ασχοληθούν με κανενα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που ειναι μακραν απλούστερο σε αίτηση/ένταξη/υλοποίηση.

Όταν ομως θελεις κάποιος να σου βγαλει 30-50-100-500 χιλιαρικα επιδότηση πρεπει να πληρωθεί, το θεωρείς άδικο; Ενδεικτικα τα ποσοστά στην αγορά παιζουν απο 3-8% (συνηθέστερο ένα 5%), που σημαίνει ότι για να πάρεις 100000€ θα πρεπει να δώσεις 5000 (συνηθως το 10-20% μπροστά ανεξαρτήτως αποτελέσματος), εαν δε θες να τα δώσεις (ή να στα φάει οπως νομίζεις) ειναι δικαιωμα σου αλλα αντιλαμβάνεσαι ότι δε θα παρεις και τα υπολοιπα 95000...

Εναλλακτικά ψάχνεις τις προσκλησεις και προσπαθεις μονος σου αλλα με πιθανότητες επιτυχίας κατω του 1%. Απο την άλλη κάποιος που θα παει σε ενα σωστό γραφείο και δε θα εχει τη λογικη "θελει να μου φάει λεφτα" και θα έχει μια σωστη επενδυτικη προταση εχει πανω απο 80% πιθανότητες επιτυχίας...

υ.γ.: οχι δεν ειμαι λογιστής...

υ.γ.2: αν νομιζεις οτι αυτος που βρήκες θελει να σου φάει λεφτα ψαξε κι αλλους, εκτος αν θεωρεις ότι όλοι θέλουν να σου φάνε λεφτά οποτε βλέπεις φαντάσματα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...