Kostasspil Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Καλημέρα σε όλους. Η ιστορία έχει ως εξής: Έχω εκδώσει ένα τιμολόγιο από τις 18/09 το οποίο εκκρεμεί και ο πελάτης όχι μόνο δεν έχει κάνει κάποια κίνηση αλλά αγνοεί και τις κλήσεις μου και τα μηνύματα. Η πρώτη του απάντηση στο τηλ ήταν "τα έχω βάλει εδώ και μέρες, κάτσε να δω μήπως μπήκαν σε λάθος λογαριασμό και σε παίρνω" φυσικά δεν επικοινώνησε, ακολούθησαν αρκετές προσπάθειες απ' τη μεριά μου και είτε δεν το σήκωνε, είτε το είχε κλειστό. Η τελευταία προσπάθεια ήταν χθες που του έστειλα ένα μήνυμα και με ρώτησε το ποσό για να το καταθέσει. Επειδή είμαι σίγουρος πως δεν θα γίνει αυτό ήθελα, πριν μιλήσω με δικηγόρο, να μου πείτε εσείς αντίστοιχα περιστατικά πως τα έχετε αντιμετωπίσει. Το ποσό να σημειώσω είναι 270€. Ευχαριστώ εκ των προτέρων 1
AristidisZ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μίλα για αρχή με τον λογιστή αν μπορείς να το ακυρώσεις (δεν έχει κλείσει το 3μηνο ακόμα) Το αντιμετωπίζεις βάζοντάς στον σε black list, δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις 1
Kostasspil Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Για να διεκδικήσω κάπως τα λεφτά ούτε λόγος; Ευχαριστώ θα πάρω και τον λογιστή!
Joshua21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 23 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Για να διεκδικήσω κάπως τα λεφτά ούτε λόγος; Δικαστικά μόνο, πως αλλιώς? Για την ιστορία πάντως το βερεσέ εδώ και μια δεκαετία κατά κανόνα είναι ανύπαρκτο.
Kostasspil Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 3 minutes ago, Joshua21 said: Δικαστικά μόνο, πως αλλιώς? Ναι αυτό με ενδιαφέρει, απλά ήθελα να μάθω αν τελικά τα παίρνεις τα λεφτά, ή αν υπάρχουν παραθυράκια και είσαι απροστάτευτος. Αν κάποιος από δω έχει κινηθεί δικαστικά και πληρώθηκε εν τέλει
Joshua21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, Kostasspil είπε Ναι αυτό με ενδιαφέρει, απλά ήθελα να μάθω αν τελικά τα παίρνεις τα λεφτά, ή αν υπάρχουν παραθυράκια και είσαι απροστάτευτος. Αν κάποιος από δω έχει κινηθεί δικαστικά και πληρώθηκε εν τέλει Ότι θα δικαιωθείς είναι σχεδόν σίγουρο, το θέμα είναι όταν βγει η απόφαση θα έχει να του πάρεις κάτι? Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος 1
onelonelystar Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 36 λεπτά πριν, Kostasspil είπε όχι μόνο δεν έχει κάνει κάποια κίνηση αλλά αγνοεί και τις κλήσεις μου και τα μηνύματα. συνέχισε τις κλήσεις και τα μηνύματα κάθε μέρα. αυτός ποντάρει ότι θα κουραστείς και θα το αφήσεις. + τα υπόλοιπα που είπαν οι παραπάνω.
Kostasspil Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Ουτε καν το σηκωνει, δε νομιζω πως θα καταφερω κατι, εκτος αν βαλω ενα δικηγορο να τον καλεσει και να του πει κιολας να μιλαει απευθειας μαζι του. Δεν εχει νοημα να με παρει μετα και να μου πει "θα στα βαλω αυριο", το χει πει 100 φορες.
Kostasspil Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 7 minutes ago, Joshua21 said: το θέμα είναι όταν βγει η απόφαση θα έχει να του πάρεις κάτι? Κοιτα να χει πτωχευσει π.χ. δεν παιζει, απο κει και περα το να αργησει η αποφαση ειναι κατι που με προβληματιζει γιατι του δινει και το ελευθερο να με αγνοει μεχρι τοτε
dude33 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Κοιτα να χει πτωχευσει π.χ. δεν παιζει, απο κει και περα το να αργησει η αποφαση ειναι κατι που με προβληματιζει γιατι του δινει και το ελευθερο να με αγνοει μεχρι τοτε Να πας απο εκεί.
greekfragma Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σταματάς την ενόχληση για λίγο διάστημα π.χ. 10-15 μέρες να τον κοιμήσεις. Αν από 270 σε ενδιαφέρει να πάρεις 220 και να τον κόψεις από πελάτη, μετά τις 15μέρες βάζεις δικηγόρο να τον καλέσει και να του αποσταλεί την ίδια μέρα εξώδικο με ένα 50ευρω έξοδα. Με το εξώδικο μπορείς να ζητήσεις και αποζημίωση για κάθε μέρα καθυστέρησης. Αν δε κουνηθεί και δεν υποκύψει λόγω φόβου ορίζεις δικάσιμο με αγωγή και τα προσωρινά 400περίπου ευρώ (χρέος-εξώδικο-αγωγή) θα τα πάρεις πίσω σε 2-3 χρόνια με τους ανάλογους τόκους και αποζημιώσεις που θες να διεκδικήσεις. Αν υποκύψει παίρνεις τα 220 και δε τον ξαναβλέπεις πια. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2021 από greekfragma
Joshua21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 12 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Κοιτα να χει πτωχευσει π.χ. δεν παιζει, απο κει και περα το να αργησει η αποφαση ειναι κατι που με προβληματιζει γιατι του δινει και το ελευθερο να με αγνοει μεχρι τοτε Η απόφαση σίγουρα αργεί, προϋποθέτει δικαστήριο, αν ξεκινήσεις διαδικασίες άμεσα θα κάνει να βγει από μήνες έως και χρόνια. Αν την ξεκινήσεις αργότερα, θα βγει αργότερα. Όσο για το "του δινει και το ελευθερο να με αγνοει μεχρι τοτε" δεν το καταλαβαίνω, τώρα που δεν σε αγνοεί (απλά σε γράφει) κερδίζεις κάτι? Άσε που αν είναι έτσι όπως τα λες, δλδ δεν παίζει να πτωχεύσει, τότε το πιθανότερο είναι να σε ξοφλήσει αμέσως μετά την ενόχληση από τον δικηγόρο σου προκειμένου να αποφύγει δικαστικά έξοδα, τόκους κτλ. 1 1
Kostasspil Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 50 minutes ago, dude33 said: Να πας απο εκεί. Ειναι σε αλλη πολη 44 minutes ago, greekfragma said: Σταματάς την ενόχληση για λίγο διάστημα π.χ. 10-15 μέρες να τον κοιμήσεις. Αν από 270 σε ενδιαφέρει να πάρεις 220 και να τον κόψεις από πελάτη, μετά τις 15μέρες βάζεις δικηγόρο να τον καλέσει και να του αποσταλεί την ίδια μέρα εξώδικο με ένα 50ευρω έξοδα. Με το εξώδικο μπορείς να ζητήσεις και αποζημίωση για κάθε μέρα καθυστέρησης. Αν δε κουνηθεί και δεν υποκύψει λόγω φόβου ορίζεις δικάσιμο με αγωγή και τα προσωρινά 400περίπου ευρώ (χρέος-εξώδικο-αγωγή) θα τα πάρεις πίσω σε 2-3 χρόνια με τους ανάλογους τόκους και αποζημιώσεις που θες να διεκδικήσεις. Αν υποκύψει παίρνεις τα 220 και δε τον ξαναβλέπεις πια. Ευχαριστω θα μιλησω με τον δικηγορο και αυτο θα κανω τελικα
kax54638 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς ελάχιστα μπορείς να κάνεις για να δικαιωθείς. Σε παρόμοια περίπτωση πριν αρκετά χρόνια όπου "πελάτης" μου χρωστούμε 500 ευρώ και πλέον δεν σήκωνε ούτε τηλέφωνα ούτε τίποτα ρώτησα φίλο δικηγόρο αν μπορώ να κάνω κάτι. Το πιο απλό είναι όπως είπαν το εξώδικο αν και τυχόν φοβηθεί. Συνήθως όπως μου είπε οι κατα συρροή μπαταχτσίδες γνωρίζουν από αυτά. Μετά πας δικαστικά. Όταν διακωθείς για να πληρωθείς θα πρέπει να έχει κάτι στο όνομα του. Αν δεν έχει δεν θα πάρεις τίποτα. Ακόμα και αν πχ έχει ένα σπίτι οπότε θεωρητικά θε έπρεπε να υποχρεωθεί να το πουλήσει για να σε πληρώσει, επειδή το ποσό είναι μικρό αναλογικά μπορεί να κάνει κάποια νομική διαδιακασία (δεν θυμάμαι πως μου το είπε) και να το κόψει κι αυτό το σενάριο. Οπότε φίλε μου πρακτικά μένει είτε η συνεχής ενόχληση μπας και βαρεθεί αλλά και για να ξέρει ότι δεν τα ξέχασες τα χροστούμενα ή ίσως το εξώδικο. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2021 από kax54638 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα