DespoinaP Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα, εχθές Χακαρανε το λογαριασμό τραπέζης του πατερα μου και το viber του. Επικοινώνησαν μαζί μου μέσω το viber και εγώ νομίζοντας ότι είναι ο πατέρας μου και ότι έχει ανάγκη από χρήματά έστειλα ένα χρηματικό ποσό στον χαρισμένο λογαριασμό του. Μόλις το αντιλήφθηκα καλεσα στην τράπεζα μου η οποία είναι διαφορετική από αυτή που έστειλα τα χρήματα και έκανα ακύρωση εμβάσματος. Τα χρήματα όμως που έστειλα, ο χάκερ τα μετέφερα σε άλλο λογαριασμό δικο του ίδιας τράπεζας με τη δική μου. Το ερώτημα μου είναι, από τη στιγμή που έγινε με δική μου έγκριση η συναλλαγή αλλά μέσα σε μισή ώρα έκανα ακύρωση εμβάσματος, θα μπορέσω να πάρω τα χρήματά μου πίσω;Πως είναι δυνατόν να μην μπορώ να πάρω τα χρήματά μου πίσω από τη στιγμή που το ακύρωσα μέσα σε λίγη ώρα; Λαθη γινονται και θα επρεπε να "καλυπτονται" απο την εκαστοτε τραπεζα. Τώρα είμαι στη φάση που μαζεύω τα απαραίτητα έγγραφα και τα αποδεικτικά στοιχεία για να κάνω καταγγελία στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και εγώ και ο πατέρας μου.
Hapatingo Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Τι ώρα έστειλες το έμβασμα? Εφόσον δεν είναι στην ίδια τράπεζα τότε ίσως εκτελεστή αύριο! Η τράπεζα τι σου είπε?
NikosKallithea Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 8 λεπτά πριν, DespoinaP είπε Καλησπέρα, εχθές Χακαρανε το λογαριασμό τραπέζης του πατερα μου και το viber του Αυτα πως κατάφεραν να τα κανουν ταυτόχρονα
DespoinaP Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Hapatingo είπε Τι ώρα έστειλες το έμβασμα? Εφόσον δεν είναι στην ίδια τράπεζα τότε ίσως εκτελεστή αύριο! Η τράπεζα τι σου είπε? Το εκανα 10ηωρα με αμεση μεταφορα...και πηγε μετα μηνυμα στον πατερα μου οτι μεταφερθηκαν τα λεφτα που εβαλα σε αλλο λογαριασμο.. 3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αυτα πως κατάφεραν να τα κανουν ταυτόχρονα Λογικα με τον αριθμο κινητου που ειχε στα στοιχεια της τραπεζας
Hapatingo Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Άρα μόνο η αστυνομία τώρα μπορεί να κάνει κάτι.
DespoinaP Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 11 λεπτά πριν, Hapatingo είπε Άρα μόνο η αστυνομία τώρα μπορεί να κάνει κάτι. Η αστυνομια μπορει να δει ολες τις κινησεις λογαριασμου; Αυτος μπορει να εκανε μεταφορες απο τη μια τραπεζα στην αλλη και τωρα να εχει ηδη βγαλει το ποσο.
Hapatingo Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 18 minutes ago, DespoinaP said: Η αστυνομια μπορει να δει ολες τις κινησεις λογαριασμου; Αυτος μπορει να εκανε μεταφορες απο τη μια τραπεζα στην αλλη και τωρα να εχει ηδη βγαλει το ποσο. Ναι αν θέλει μπορεί να τις δει. Το θέμα είναι να υπάρξουν και άλλες καταγγελίες, που ίσως υπάρχουν.
kostasbm Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 το εμβασμα δεν ακυρωνεται.....το μειον ειναι οτι το εκανες και same day value γιαυτο και ο αλλος τα μετεφερε αμεσως μολις τα εστειλες................ καταγγελια αστυνομια αμεσα για να βγει εντολη ελεγχου της κινησης (αν εχεις γνωστο στην αλλη τραπεζα υπαλληλο θα μπορουσε να σου πει αλλα απαγορευεται) η εντολη θα παει στα κεντρικα των τραπεζων μεσω των οποιων εγινε η συναλλαγη και αυτες θα ενημερωσουν την αστυνομια για τη διαδρομη του εμβασματος αλλα και λεπτομερειες για το δικαιουχο χακερ...αν ειναι επαγγελματιας τα χρηματα εχουν κανει φτερα...μπορει να ειναι και σε τριτη χωρα η αστυνομια ομως θα ρωτησει πως χακαριστηκε ο λογαριασμος του πατερα σου ......του εκλεψαν καρτα η κωδικους αν εχει ??? πως θα επαιρνε τα χρηματα οταν του τα εστελνες ?? με καρτα ?? η πηγαινε στη τραπεζα ?? ποτε εστειλες τελευταια φορα χρηματα ??? αυτα θα τα ρωτησουν και πρεπει να εισαι ετοιμος εσυ αλλα και ο πατερας σου γιατι εκει θα επικεντρωθουν για να δουν πως βρεθηκαν κωδικοι στα χερια του χακερ....
DespoinaP Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 33 λεπτά πριν, kostasbm είπε το εμβασμα δεν ακυρωνεται.....το μειον ειναι οτι το εκανες και same day value γιαυτο και ο αλλος τα μετεφερε αμεσως μολις τα εστειλες................ καταγγελια αστυνομια αμεσα για να βγει εντολη ελεγχου της κινησης (αν εχεις γνωστο στην αλλη τραπεζα υπαλληλο θα μπορουσε να σου πει αλλα απαγορευεται) η εντολη θα παει στα κεντρικα των τραπεζων μεσω των οποιων εγινε η συναλλαγη και αυτες θα ενημερωσουν την αστυνομια για τη διαδρομη του εμβασματος αλλα και λεπτομερειες για το δικαιουχο χακερ...αν ειναι επαγγελματιας τα χρηματα εχουν κανει φτερα...μπορει να ειναι και σε τριτη χωρα η αστυνομια ομως θα ρωτησει πως χακαριστηκε ο λογαριασμος του πατερα σου ......του εκλεψαν καρτα η κωδικους αν εχει ??? πως θα επαιρνε τα χρηματα οταν του τα εστελνες ?? με καρτα ?? η πηγαινε στη τραπεζα ?? ποτε εστειλες τελευταια φορα χρηματα ??? αυτα θα τα ρωτησουν και πρεπει να εισαι ετοιμος εσυ αλλα και ο πατερας σου γιατι εκει θα επικεντρωθουν για να δουν πως βρεθηκαν κωδικοι στα χερια του χακερ.... Ευχαριστω πολυ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα