tinabest Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να με διαφωτίσετε σχετικά με τα κέρδη μέσω ίντερνετ και κατά πόσο θα έπρεπε να δηλωθεί το ποσό των κερδών στην εφορία. Ο γιος μου είναι 16 χρονών και έχει δημιουργήσει έναν server στο Minecraft μέσω μιας πλατφόρμας. Πληρώνει ένα ποσό το μήνα για να μπορεί να λειτουργεί τον server του. Αυτό ξεκίνησε τον Ιούνιο και στην αρχή είχε κάποιο μικρό κέρδος. Στην πορεία τα κέρδη αυξήθηκαν, έχουν ξεπεράσει τα 2000 ευρώ. Η πληρωμές που γίνονται από ιδιώτες πραγματοποιούνται μέσω TEBEX ( λογικά όσοι είστε γνώστες την γνωρίζετε). Τα χρήματα μπαίνουν σε ένα λογαριασμό pay pal που είναι στο όνομά μου. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν είναι συνδεδεμένος με κάποια τραπεζική κάρτα. Τα χρήματα είναι σε usd. Επειδή βλέπω ότι το θέμα φαίνεται να γίνεται πιο σοβαρό, και αυτό γιατί μέσα στις τελευταίες δέκα μέρες είχε κέρδη 800 ευρώ....φαντάζομαι ότι ίσως πρέπει να κάνουμε κάτι. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;; Σας ευχαριστώ πολύ!
Hapatingo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Προσωπικά το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν ο τρόπος πληρωμής. Τώρα το έχετε σε paypal, θα το έβαζα σε τραπεζικό λογαριασμό τράπεζας του εξωτερικού. Τράπεζα στο εξωτερικό ανοίγεις online πολύ εύκολα. Revolut, N26, Wise, Vivid money κτλ. Το paypal από κάποιο σημείο και μετά, όταν αυξηθούν τα κέρδη, θα ζητήσει ο λογαριασμός να γίνει επαγγελματικός. Και αν γίνει αυτό τότε θα πρέπει να ανοίξετε βιβλία, να γίνει δηλαδή κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας. Από την άλλη το paypal έχει πολλές προμήθειες και δεν συμφέρει. 1
tinabest Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 20 λεπτά πριν, Hapatingo είπε Προσωπικά το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν ο τρόπος πληρωμής. Τώρα το έχετε σε paypal, θα το έβαζα σε τραπεζικό λογαριασμό τράπεζας του εξωτερικού. Τράπεζα στο εξωτερικό ανοίγεις online πολύ εύκολα. Revolut, N26, Wise, Vivid money κτλ. Το paypal από κάποιο σημείο και μετά, όταν αυξηθούν τα κέρδη, θα ζητήσει ο λογαριασμός να γίνει επαγγελματικός. Και αν γίνει αυτό τότε θα πρέπει να ανοίξετε βιβλία, να γίνει δηλαδή κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας. Από την άλλη το paypal έχει πολλές προμήθειες και δεν συμφέρει. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα κοιτάξω σε μία από τις τράπεζες που μου προτείνατε. Γιατί όντως έχω διαβάσει ότι μετά από κάποιο ποσό στο paypal σου ζητάνε να γίνει ο λογαριασμός επαγγελματικός! Και πάλι ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα