Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα,

Πρόσφατα αγόρασα ένα Xiaomi Mi 34 Ultrawide monitor για τον υπολογιστή μου και μιας και είναι uprade από το προηγούμενο που είχα, αποφάσισα να το συνδέσω στο PS5.

Γενικά το monitor, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του έχει 2 εξόδους HDMI 2.0 οπότε υποστηρίζει 4Κ έξοδο με downscale στα 2Κ όπως κάνουν άλλα ultrawide monitors. Παρόλα αυτά δοκίμασα και τις 2 εξόδους και δεν κατάφερα να ενεργοποιήσω την επιλογή για τα 4Κ με τίποτα από τις ρυθμίσεις της κονσόλας. Το καλώδιο του PS5 θεωρητικά είναι στο 2.1 οπότε δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα.

Με μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι το πρόβλημα έχει αναφερθεί αρκετές φορές κι από άλλους χρήστες αλλά υπάρχουν επίσης άτομα που έχουν καταφέρει και το δουλεύουν σε 4Κ τόσο στο PS5 όσο και στο PS4 Pro.

Ερώτηση μου τώρα είναι άμα υπάρχει κάποιο μέλος που έχει αντίστοιχο setup και έχει καταφέρει να δουλέψει στην παραπάνω ανάλυση η άμα υπάρχει καμιά συμβουλή να δοκιμάσω κάποια ρύθμιση μπας και το πετύχω.

Κάθε άποψη καλοδεχούμενη!

Δημοσ.

Έχω μια gigabyte aorus ad27qd έπαιξε μόνη της απευθείας κάνοντας downgrade το 4Κ σήμα. Περιμένουμε μπας και η Σονυ δεήσει και μας δώσει 2Κ. Στη gigabyte έχω φοβερό ghosting.Στο Φίφα η μπάλα στα σουτ αφήνει πίσω της trail σαν κομήτης 

Δημοσ.

Ως τώρα η μόνη λύση που μπορώ να δοκιμάσω και δεν το έχω κάνει, είναι να αντικαταστήσω το καλώδιο με άλλο 2.1 HDMI. Αλλά είναι αρκετά τσουχτερές ακόμα οι τιμές στα καλώδια 2.1 που πολύ φοβάμαι ότι θα τα κλάψω!

Δημοσ.

Το κακο ειναι οτι καμια κονσολα δεν υποστηριζει ultrawide οποτε και να παρεις εικονα η θα ειναι με μπαρες δεξια αριστερα η ξεχειλωμενη.

Την ιδια οθονη εχουμε την πηρα απο την προσφορα 299 αλλα δεν μπηκα καθολου στον κοπο να βαλω εκει το PS5 γιατι εχω Oled 65αρα.

Την σύνδεσα και εγώ γιατί ως γνωστό η περιέργεια σκότωσε την γάτα.

IMG_20211019_130810_edit_971147861647125.jpg

IMG_20211019_131029_edit_971134595098690.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

Το κακο ειναι οτι καμια κονσολα δεν υποστηριζει ultrawide οποτε και να παρεις εικονα η θα ειναι με μπαρες δεξια αριστερα η ξεχειλωμενη.

Την ιδια οθονη εχουμε την πηρα απο την προσφορα 299 αλλα δεν μπηκα καθολου στον κοπο να βαλω εκει το PS5 γιατι εχω Oled 65αρα.

Την σύνδεσα και εγώ γιατί ως γνωστό η περιέργεια σκότωσε την γάτα.

IMG_20211019_130810_edit_971147861647125.jpg

IMG_20211019_131029_edit_971134595098690.jpg

Λευτέρη ευχαριστώ για τον κόπο που μπηκες. Καλωδιο χρησιμοποιησες το οριτζιναλ του ps5; Επισης μαλλον εχεις την Ευρωπαϊκη εκδοση του μονιτορ. Εγω εχω την κινεζικη. Θεωρητικα δεν πρεπει να υπαρχουν διαφορες μεταξυ τους περα του βυσματος. Μπορεις να μου αναγραψεις ενδεικτικα τις ρυθμισεις του μονιτορ καθως και το μοντελο μπας και βρω καμια λυση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, stalker96 είπε

Λευτέρη ευχαριστώ για τον κόπο που μπηκες. Καλωδιο χρησιμοποιησες το οριτζιναλ του ps5; Επισης μαλλον εχεις την Ευρωπαϊκη εκδοση του μονιτορ. Εγω εχω την κινεζικη. Θεωρητικα δεν πρεπει να υπαρχουν διαφορες μεταξυ τους περα του βυσματος. Μπορεις να μου αναγραψεις ενδεικτικα τις ρυθμισεις του μονιτορ καθως και το μοντελο μπας και βρω καμια λυση;

Το καλωδιο που ειχε μεσα η οθονη αν δεν κανω λαθος γιατι δεν θυμαμαι αν ειχε μονο DP η αν ειχε και HDMI μεσα στο κουτι.

Θα το δω το απογευμα γιατι τωρα παιζει ο μικρος στην 65αρα και περιμενω τεχνικους για το κλιματιστικο.

Οχι τελικα δεν εχει μεσα καλωδιο HDMI μαλλον καποιο δικο μου εχω βαλει που δεν γραφει μαρκα αλλα γραφει high speed with ethernet

Επεξ/σία από LLLEFTERIS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...