Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, unique798 είπε

Χμμμ...

Αν θες να τους εχεις 6 μερες τοτε το ωραριο ειναι 6 ωρες και 40 λεπτα! και οχι 8ωρο. Οποτε δε βγαινουν οι ωρες λειτουργιας του καφε οπως τις θελεις.. 

πενθημερο = 5 x8 = 40 ωρες

εξαημερο = 6ωρες , 40 λεπτα =40 ωρες

Μπορεις αν θελεις να βαλεις 7 ωρες καθημερινα και 5 το Σαββατο. Μπορεις αν θελεις να χρεωσεις καθε μερα 1 ωρα υπερεργασια το οποιο ειναι +20% στην ωρα. Πανω απο 5 ωρες στο πενθημερο θα παει υπερωρια +40%, και 8 ωρες στο εξαημερο. Οι υπερωριες ειναι συγκεκριμενος αριθμος δε μπορεις να ξεπερασεις τις 150 το χρονο νομιζω! Για την υπεργασια δεν γνωριζω αν ισχυει κατι παρομοιο (δηλ αν μπορεις να το εχεις μονιμα). Μπορεις αν θελεις να τους βαλεις 4ημερο 10ωρο (=40 ωρες) 

Εχει κ αλλα... Ενημερωσου πρωτα απο κεπεα για τα basic. Θα πρεπει να σκεφτεις και αδειες που ειναι 20 μερες και 24 ετησίως (αναλογα τα χρονια εργασιας)! Πως θα καλυψεις τις αναγκες του μαγαζιου σε αυτο τον τομεα(?) οχι μονο το ρεπο! 

Γενικα καλο ειναι να υπαρχουν 2 ατομα σε καφε και ορθαδικα-καφε στην βαρδια. Οποτε σε αυτη την περιπτωση με 5 εργαζομενους κυκλικα βγαινει ενα ρεπο την εβδομαδα. Ανεβαινουν και τα εξοδα βεβαια... Εσυ θα δουλευεις στο καφε ?

Προσπαθώ να τα  ψάξω όλα όπως τα λες.. για να είναι όσο πιο σωστά γίνεται. Αν και έρχονται λίγο βουνό όλα μέχρι να τα ξεμπερδέψω 😒😒😒

Με 5 σιγουρα θα έβγαινε όπως το λες κι εσυ.. Ένα απ αυτά θα είμαι εγώ, κανονικά θα δουλέψω 🙂

5 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Βάσει νόμου, μεταξύ της κάθε βάρδιας θα πρέπει να μεσολαβεί χρονικό διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 11 ωρών.

Για αυτό τον λόγο, απαγορεύεται η λεγόμενη κόντρα βάρδια, πχ απο πρωί πάλι βράδυ η απο απόγευμα-πρωί η απο βράδυ-απόγευμα.

Αυτό τουλάχιστον ισχύει για το 8ωρο, λογικά και για τις βάρδιες πέραν του 8ωρου, όμως εκεί πάει αλλού το θέμα, μετά τις 8 ώρες ισχύει η υπερεργασία και η υπερωρία που σχεδόν κανείς δεν πληρώνει, όπως δεν πληρώνουν την προσαύξηση της Κυριακής +75% και πολλά άλλα.

Τίποτα δεν πληρώνουν!  Ούτε υπάρχει το κενό των 11ωρων πουθενά.... 

Μέχρι πρότινος που δούλευα έτυχε όταν δεν είχε άτομα το μαγαζί να δουλεύω στο κλείσιμο και να κανω άνοιγμα στο καπάκι! Ούτε ευρώ δεν βγήκε απ την τσέπη του παραπάνω για το ευχαριστώ γιατί γινόταν αρκετό καιρό κι αυτό ! Για τις Κυριακές, δεν το συζητώ, ούτε καν τέτοιες πολυτέλειες... 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Θα αναμένω το μπέρδεμα για όταν θα τύχουν οι πρώτες άδειες απο υπαλλήλους.

Κατσε γιατί έρχονται και εορταστικές μέρες και δεν θα θέλει κανείς να δουλεύει, 🤪🤪 μονη μου θα βαράω και τις 2 βάρδιες 🙄🙄🙄

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, ninakar είπε

Προσπαθώ να τα  ψάξω όλα όπως τα λες.. για να είναι όσο πιο σωστά γίνεται. Αν και έρχονται λίγο βουνό όλα μέχρι να τα ξεμπερδέψω 😒😒😒

Με 5 σιγουρα θα έβγαινε όπως το λες κι εσυ.. Ένα απ αυτά θα είμαι εγώ, κανονικά θα δουλέψω 🙂

Τίποτα δεν πληρώνουν!  Ούτε υπάρχει το κενό των 11ωρων πουθενά.... 

Μέχρι πρότινος που δούλευα έτυχε όταν δεν είχε άτομα το μαγαζί να δουλεύω στο κλείσιμο και να κανω άνοιγμα στο καπάκι! Ούτε ευρώ δεν βγήκε απ την τσέπη του παραπάνω για το ευχαριστώ γιατί γινόταν αρκετό καιρό κι αυτό ! Για τις Κυριακές, δεν το συζητώ, ούτε καν τέτοιες πολυτέλειες... 

το ότι δεν το κάνουν οι άλλοι που αναφέρεσαι επειδή είναι κακοί επαγγελματίες ή εργοδότες και παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία

δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κάνεις ούτε εσύ

εγώ προσωπικά αν είχα κατάστημα θα πήγαινα βάση ισχύουσας νομοθεσίας

θα κοίταγα να έχω τους εργαζόμενους μου/μισθωτούς μου/υπαλλήλους μου ευχαριστημένους και από θέμα μισθού/χρημάτων και από θέμα ωραρίου/ρεπό/άδειων ώστε να έχω παραγωγή άρα ευχαριστημένους πελάτες άρα τζίρο στο κατάστημα/επιχείρηση/μαγαζί μου.

απλά πράγματα είναι

μην κοιτάτε τι κάνουν οι ΑΛΛΟΙ

κοιτάτε τι κάνετε ΕΣΕΙΣ

έτσι θα βελτιωθεί η ζωή όλων και σιγά σιγά θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν και οι ΑΛΛΟΙ στο ότι κάνετε ΕΣΕΙΣ αλλιώς θα κλείσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...