Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Tlykog επειδή πραγματικά κούρασε το θέμα και δεν έχω όρεξη να παίξω κρυφτούλι, μπορείς να μου πεις γιατί το iOS είναι ασφαλέστερο από το Android?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, AtiX είπε

@Tlykog επειδή πραγματικά κούρασε το θέμα και δεν έχω όρεξη να παίξω κρυφτούλι, μπορείς να μου πεις γιατί το iOS είναι ασφαλέστερο από το Android?

Καταρχήν να πω ότι δεν είμαι Apple hater. Δε μου αρέσουν τα κλειστά λειτουργικά, που ταυτόχρονα είναι και κλειστού κώδικα. Θέλω ανοικτό λειτουργικο, ανοικτού κώδικα. Γούστα είναι αυτά.

Το iOS είναι ασφαλέστερο απο το Android για πολλους λόγους. Πχ

- έχει πιο αυστηρή πολιτικη στο να εισάγει μια εφαρμογή στο store της. Αυτό οφείλεται κυρίως στην πολιτική επίτευξης κέρδους της εταιρείας. Θέλουν ένα οικοσύστημα πoυ να εμπνέει σταθερότητα και ασφάλεια για να επενδύει ο χρήστης χρήματα σε αγορά software.

- έχει καλύτερους αλγορίθμους ελέγχου των εφαρμογών. Η Apple είναι πολύ καλη στην παραγωγή software.

- δεν επιτρέπει καμια άλλη εφαρμογή να εγκατασταθεί, πέραν αυτών που υπαρχουν στο store. Για να επιτυγχάνονται υψηλότερα κέρδη, πέρα των άλλων (πχ ασφάλεια).

- δεν επιτρέπει στο store του εφαρμογές που, θεωρεί οτι, μπορουν να κανουν το χρήστη να κανει λάθος και να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στη συσκευή. Η μαγική λεξη είναι "θεωρεί" βέβαια...

- ο χρήστης αλληλεπιδρά με τη συσκευή μονο με τον τροπο που έχει δοκιμάσει η Apple και θεωρεί σωστότερο και όχι με όλους τους δυνατούς τρόπους 

και αρκετά ακόμα...

Δεν είναι κάποια μαγική συνταγή και δεν οφείλεται τόσο στο λειτουργικό όσο στο γεγονος ότι η αλληλεπίδραση του χρήστη με τη συσκευή είναι πλήρως ελεγχόμενη και γίνεται μονο μέσα στα πλαίσια που επιτρεπει η Apple. Περισσότερο θέμα παραμετροποίηση είναι.

Αυτό για κάποιους είναι θεμιτό, ενω για αλλους περιοριστικό.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Καταρχήν να πω ότι δεν είμαι Apple hater. Δε μου αρέσουν τα κλειστά λειτουργικά, που ταυτόχρονα είναι και κλειστού κώδικα. Θέλω ανοικτό λειτουργικο, ανοικτού κώδικα. Γούστα είναι αυτά.

Το iOS είναι ασφαλέστερο απο το Android για πολλους λόγους. Πχ

- έχει πιο αυστηρή πολιτικη στο να εισάγει μια εφαρμογή στο store της. Αυτό οφείλεται;ι κυρίως στην πολιτική επίτευξης κέρδους της εταιρείας. Θέλουν ένα οικοσύστημα ππυ να εμπνέει σταθερότητα και ασφάλεια για να επενδύει ο χρήστης χρήματα σε αγορά software.

- έχει καλύτερους αλγορίθμους ελέγχου των εφαρμογών. Η Apple είναι πολύ καλη στην παραγωγή software.

- δεν επιτρέπει καμια άλλη εφαρμογή να εγκατασταθεί, πέραν αυτών που υπαρχουν στο store. Για να επιτυγχάνονται υψηλότερα κέρδη, πέρα των άλλων.

- δεν επιτρέπει στο store του εφαρμογές που θεωρεί οτι μπορουν να κανουν το χρήστη να κανει λάθος και να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στη συσκευή. Η μαγική λεξη είναι "θεωρεί"...

- ο χρήστης αλληλεπιδρά με τη συσκευή μονο με τον τροπο που έχει δοκιμάσει η Apple και θεωρεί σωστότερο και όχι με όλους τους δυνατούς τρόπους 

κτλ

Δεν είναι κάποια μαγική συνταγή και δεν οφείλεται τόσο στο λειτουργικό όσο στο γεγονος ότι η αλληλεπίδραση του χρήστη μς τη συσκευή είναι πλήρως ελεγχόμενη και γίνεται μονο μέσα στα πλαίσια που επιτρεπει η Apple.

Αυτό για κάποιους είναι θεμιτό, ενω για αλλους περιοριστικό.

Η όλη κουβέντα, αν πας στην αρχή, ξεκίνησε από το γιατί να μην υπάρχει και αυτό το είδος λειτουργικών συστημάτων και αν θα πρέπει όλα να είναι ελεύθερα και ανοικτά… απάντηση για το δεύτερο ακόμα δεν έχω λάβει…

ΥΓ: δεν θεώρησα ότι είσαι hater και ειλικρινά ξαναδιαβάζω τα ποστ μου και δεν βλέπω ούτε επιθετικό ούτε μειωτικό στυλ προς εσένα… συγνώμη αν μέσω των γραπτών μου σου έδωσα αυτή την εντύπωση… 🙂

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, AtiX είπε

Η όλη κουβέντα, αν πας στην αρχή, ξεκίνησε από το γιατί να μην υπάρχει και αυτό το είδος λειτουργικών συστημάτων και αν θα πρέπει όλα να είναι ελεύθερα και ανοικτά… απάντηση για το δεύτερο ακόμα δεν έχω λάβει…

ΥΓ: δεν θεώρησα ότι είσαι hater και ειλικρινά ξαναδιαβάζω τα ποστ μου και δεν βλέπω ούτε επιθετικό ούτε μειωτικό στυλ προς εσένα… συγνώμη αν μέσω των γραπτών μου σου έδωσα αυτή την εντύπωση… 🙂

Το ανοικτό και ανοικτού κώδικα ξεκαθαρίζει τη θέση της εταιρείας: "είμαι σωστή απέναντί σου, χρησιμοποίησε το λειτουργικό όπως θέλεις και επειδή είναι ανοικτού κώδικα μπορείς να διαπιστώσεις ότι αυτά που ισχυρίζομαι περί ασφάλειας και ιδιωτικότητας τα εννοώ"... Τα κλειστά λειτουργικά έχουν τη χρησιμότητά τους αν δεχτείς κάποια πράγματα:

- μπορεί η εταιρεία παραγωγής να συγκεντρώνει δεδομένα σου, χωρίς να έχεις συμφωνήσει.

- η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα μπορεί να είναι απλά ένα κόλπο marketing (δε λέω ότι το κάνει η Apple, απλά το αναφέρω)

- η χρήση τους μπορεί να γίνει μόνο με τον τρόπο που αποσφασίζει κάθε φορά η εταιρεία.

Βέβαια υπάρχουν και θετικά όπως:

- η έλλειψη εκτενούς παραμετροποίησης κάνει πιο απλή τη χρήση για έναν αρχάριο χρηστη.

- το ελεγχόμενο περιβάλλον, με τη σωστή παραμετροποίηση από την εταιρεία, μπορεί να περιορίσει τα λάθη του χρήστη  

κτλ

Σύμφωνα με τη δική μου σκέψη πάντα...

Καλό θα ήταν να υπάρχει μια ανεξάρτητη, θεσπισμένη, αρχή που να της επιτρέπεται να δει και να ελέγξει τον κώδικα για τυχόν αποκλείσεις από αυτό που ισχυρίζεται η εταιρεία. Φυσικά θα πρέπει να ελέγχεται η ορθότητα των αποφάσεών αυτής της επιτροπής.

Προσωπικά, ο λόγος μιας εταιρείας δε μου φτάνει, γιατί έχει αποδειχτεί και στο παρελθον ότι μπροστά στα συμφέροντα αλλάζουν πολλά...

Απο τη στιγμη που το ξεκαθαρίσες δεν απαντάω καν στο ΥΓ σου. 🙂

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.
5 ώρες πριν, panospeter είπε

Symbian 9.

Το ασφαλέστερο λειτουργικό (γιατί κανείς δεν ενδιαφέρετε)

Σωστό κι αυτό, αλλά στην Apple θα έλεγα ότι είναι πολλοί περισσότεροι οι χρήστες του Android και γι αυτό και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των δημιουργών κακόβουλου λογισμικού στρέφεται περισσότερο εκεί. Δεν είναι ότι δεν ενδιαφέρονται για την Apple.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...