Προς το περιεχόμενο

Δικτυο UTP και ένωση κεντρικού καλωδίου στη παροχή ΟΤΕ


Silenzio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα,

μετά απο μία ανακαίνιση που έγινε σε παλιο διαμέρισμα, αφου περάστηκε καλώδιο utp cat 6 σε όλα τα δωμάτια, ο μάστορας να τον πω, πέρασε το κεντρικό καλώδιο, που πρόκειται μελλοντικά να ενωθεί στη παροχή του ΟΤΕ, κάτω απο το διαμέρισμα που είναι χώρος πυλωτής και συγκεκριμένα στο λεβητοστάσιο και το άφησε εκεί να κρέμεται (μία μικρή κουλούρα). Το θέμα είναι πρώτον οτι είναι ακριβώς στην απένταντι πλευρά απο το κλιμακοστάσιο (αρκετά μέτρα δηλαδή απόσταση) όπου θα πάει η παροχή του ΟΤΕ και δεύτερον αυτή η μικρή κουλούρα, δεν άφησε όσα μέτρα χρειάζονται για την ένωση στο κλιμακοστάσιο. Ένας φίλος που το είδε μου είπε σου έκανε μεγάλη μαλακία, τώρα αν ενώσεις εκεί θα έχεις απώλειες. Έπρεπε να είχε αφήσει αρκετά μέτρα για την ένωση δηλαδή.

Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος τώρα να μπαλωθεί ? Υπάρχει τρόπος χωρίς απώλειες ? είμαι άσχετος απο δίκτυα και είπα να ρωτήσω εδώ πρώτα.

υπάρχει κάποιος πίνακας να συνδεθούν εκεί τα 2 καλώδια (είναι και το καλώδιο του β ορόφου) και να γλιτώσουμε απώλειες ? Επίσης χρειάζεται κάποιο σπιραλ ? ρωτάω γιατί το έχει περάσει σκέτο το καλώδιο.

ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Silenzio
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπαρχουν τροποι για τα παντα. ενας σωστος ηλεκτρολογος η ηλεκτρονικος θα σε κατατοπισει. εαν ειναι σε εξωτερικο χωρο η εκτεθειμενο εγω θα εβαζα εξωτερικο σπιραλ η σωληνα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το κεντρικό καλώδιο που λες ειναι utp και κανείς εκει που κρέμεται μια μουφα που θα το επεκτείνει μεχρι το σημειο που θα έρθει ο οτε, δεν θα εχει καμία απολύτως απόλυτα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...