rafinos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Καταρχάς να πω πως γνωρίζω πως το game είναι «αρχαίο», αλλά από όσο λένε οι φανατικοί είναι μέσα στα καλύτερα παιχνίδια της σειράς. Αυτό που θέλω να ρωτήσω εγώ είναι αν κάποιος από εσάς έχει καταφέρει να παίξει το game σε 60fps στο pc; Προσωπικά, κατάφερα να βελτιώσω πολύ την απόδοση του παιχνιδιού μέσω ενεργοποίησης fast vsync μέσω του nvidia control panel και παρά του ότι έχω ίδια fps με πριν (γύρω στα 40-50), νιώθω πως το παιχνίδι τρέχει καλύτερα (πολύ πιο smooth). Σε ορισμένα σημεία (κυρίως όταν η εικόνα περιέχει θάλασσα) κοντεύει να πιάσει και 60 fps. Δεν έχω σε καμία περίπτωση καλή κάρτα γραφικών για να απορώ γιατί δεν πιάνω 60fps (έχω μια 1030), αλλά μιλάμε για game από τα τέλη του 2013. Το θέμα είναι ότι δεν αλλάζουν τα fps είτε βάλω τα settings στα high είτε στα low (σε 1080p). Ξέρω πως το optimization του παιχνιδιού σε pc είναι για τα σκουπίδια, καθώς βρήκα πάρα πολλές προτάσεις για λύσεις στο πρόβλημα με τα fps, αν και μόνο το fast vsync λειτούργησε καλύτερα. Υπήρξε άτομο που το αγόρασε day one για pc και κατάφερε να παίξει χωρίς να του σπάσουν τα νεύρα;
Arkin Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Με μια καλύτερη κάρτα θα το παίξεις πολύ εύκολα στα 60 fps. Πριν 3 χρόνια το τερμάτισα με μια 1070ti στα 60fps στα ultra χωρίς πρόβλημα. Η 1030 θέλει αλλαγή ειδικά για 60fps ακόμα και σε παιχνίδια του 2013.
rafinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 13 ώρες πριν, Arkin είπε Με μια καλύτερη κάρτα θα το παίξεις πολύ εύκολα στα 60 fps. Πριν 3 χρόνια το τερμάτισα με μια 1070ti στα 60fps στα ultra χωρίς πρόβλημα. Η 1030 θέλει αλλαγή ειδικά για 60fps ακόμα και σε παιχνίδια του 2013. Το θέμα είναι ότι έχει ίδια fps στα low στα medium και στα high. Ειδα στο reddit άτομα άτομα με 1080 να μην μπορούν να το τρέξουν στα 60. Αυτό είναι που μου έκανε εντύπωση. Η 1030 είναι σαβούρα, γνωστό αυτό.
Despotas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Ρίξε μια ματιά εδώ μήπως βοηθήσει: https://www.pcgamingwiki.com/wiki/Assassin's_Creed_IV:_Black_Flag#FPS_drops_to_30_when_Vsync_is_enabled
Arkin Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, rafinos είπε Το θέμα είναι ότι έχει ίδια fps στα low στα medium και στα high. Ειδα στο reddit άτομα άτομα με 1080 να μην μπορούν να το τρέξουν στα 60. Αυτό είναι που μου έκανε εντύπωση. Η 1030 είναι σαβούρα, γνωστό αυτό. Δοκιμασε λιγο το παρακατω. Θα κανεις ξεζιπαρισμα το rar και θα περασεις αυτα που υπαρχουν στο φακελο x64 μεσα στο path του παιχνιδιου στο program files. Τρεξε το παιχνιδι μετα. https://github.com/doitsujin/dxvk/releases
rafinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, Despotas είπε Ρίξε μια ματιά εδώ μήπως βοηθήσει: https://www.pcgamingwiki.com/wiki/Assassin's_Creed_IV:_Black_Flag#FPS_drops_to_30_when_Vsync_is_enabled Το δοκίμασα νωρίτερα αυτό. Η απόδοση με το Fast Sync της nvidia είναι καλύτερη. Τα fps που μου έδωσε η λύση που προτείνεις ήταν ίδια με αυτά του Fast Sync, αλλά για κάποιο λόγο το game δεν ήταν τόσο smooth. 1 ώρα πριν, Arkin είπε Δοκιμασε λιγο το παρακατω. Θα κανεις ξεζιπαρισμα το rar και θα περασεις αυτα που υπαρχουν στο φακελο x64 μεσα στο path του παιχνιδιου στο program files. Τρεξε το παιχνιδι μετα. https://github.com/doitsujin/dxvk/releases Το συγκεκριμένο είναι για linux και πιο συγκεκριμένα για να αποδίδουν καλύτερα τα παιχνίδια που τρέχουν μέσω του wine. Αλλά και πάλι και να ήθελα να κάνω αυτό που λες το game δεν έχει x64 φάκελο (περιττό να πω ότι το game είναι 32bit).
Arkin Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 6 λεπτά πριν, rafinos είπε Το δοκίμασα νωρίτερα αυτό. Η απόδοση με το Fast Sync της nvidia είναι καλύτερη. Τα fps που μου έδωσε η λύση που προτείνεις ήταν ίδια με αυτά του Fast Sync, αλλά για κάποιο λόγο το game δεν ήταν τόσο smooth. Το συγκεκριμένο είναι για linux και πιο συγκεκριμένα για να αποδίδουν καλύτερα τα παιχνίδια που τρέχουν μέσω του wine. Αλλά και πάλι και να ήθελα να κάνω αυτό που λες το game δεν έχει x64 φάκελο (περιττό να πω ότι το game είναι 32bit). Δεν ειναι για linux για να σου λεω να το δοκιμασεις σημαινει οτι το εχω δοκιμασει χρονια και κανει απιστευτη δουλεια. Περνει εκει που σε ειπα τα αρχεια και τρεξε το παιχνιδι.
rafinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Arkin είπε Δεν ειναι για linux για να σου λεω να το δοκιμασεις σημαινει οτι το εχω δοκιμασει χρονια και κανει απιστευτη δουλεια. Περνει εκει που σε ειπα τα αρχεια και τρεξε το παιχνιδι. A Vulkan-based translation layer for Direct3D 9/10/11 which allows running 3D applications on Linux using Wine. Το παραπάνω το λέει ο δημιουργός του Project. Το αν λειτουργεί και στα windows είναι άλλο ζήτημα. Επίσης, όπως ανέφερα το παιχνίδι δεν έχει φάκελο x64 και φυσικά το παιχνίδι δεν χρησιμοποιεί Vulkan. Αυτό που έστειλες αφορά το Vulkan και μόνο! Το συγκεκριμένο project βοηθάει στο να μπορούν να αποδώσουν καλύτερα τα directx παιχνίδια μέσω vulkan (το wine είναι προσομοιωτής για να τρέχεις windows εφαρμογές σε linux και κάποιος πρέπει να αναλάβει την δουλειά του directx (νομίζω πως πολλά games πλέον σου δίνουν την επιλογή να επιλέξεις αν θέλεις dx ή vulkan ή opengl) και εδώ έρχεται το vulkan). Και για να κλείσω στο about του συγκεκριμένου GitHub project γράφει αυτό: Vulkan-based implementation of D3D9, D3D10 and D3D11 for Linux / Wine
Arkin Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 7 λεπτά πριν, rafinos είπε A Vulkan-based translation layer for Direct3D 9/10/11 which allows running 3D applications on Linux using Wine. Το παραπάνω το λέει ο δημιουργός του Project. Το αν λειτουργεί και στα windows είναι άλλο ζήτημα. Επίσης, όπως ανέφερα το παιχνίδι δεν έχει φάκελο x64 και φυσικά το παιχνίδι δεν χρησιμοποιεί Vulkan. Αυτό που έστειλες αφορά το Vulkan και μόνο! Το συγκεκριμένο project βοηθάει στο να μπορούν να αποδώσουν καλύτερα τα directx παιχνίδια μέσω vulkan (το wine είναι προσομοιωτής για να τρέχεις windows εφαρμογές σε linux και κάποιος πρέπει να αναλάβει την δουλειά του directx (νομίζω πως πολλά games πλέον σου δίνουν την επιλογή να επιλέξεις αν θέλεις dx ή vulkan ή opengl) και εδώ έρχεται το vulkan). Και για να κλείσω στο about του συγκεκριμένου GitHub project γράφει αυτό: Vulkan-based implementation of D3D9, D3D10 and D3D11 for Linux / Wine Βρε συ γιατι δεν με ακους? Το χρησιμοποιω απο το 2018 σε πολλα παιχνιδια και με εχει βοηθησει πολυ οπως και πολλους απο εδω μεσα. Περνα το και μακαρι να σε παει τα fps εκει που πρεπει. Λες να στο γραφω χωρις να το εχω δοκιμασει?
rafinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μα πως να το χρησιμοποιήσω ενώ δεν υπάρχει ο φάκελος που μου λες και δεν υπάρχει και κάποιος οδηγός του δημιουργού του σχετικά με τα windows; Το να το χρησιμοποιήσω είναι το μόνο εύκολο. Το θέμα είναι πως; Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2021 από rafinos
Arkin Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, rafinos είπε Μα πως να το χρησιμοποιήσω ενώ δεν υπάρχει ο φάκελος που μου λες και δεν υπάρχει και κάποιος οδηγός του δημιουργού του σχετικά με τα windows; Το να το χρησιμοποιήσω είναι το μόνο εύκολο. Το θέμα είναι πως; Σου ειπα περνας τα αρχεια που ειναι μεσα στο x64 φακελο μεσα στο program files στο φακελο που ειναι το exe του παιχνιδιου. Αν δεν ανοιξει με τα x64 περνα αυτα απο το φακελο του x86 αλλα αυτο ειναι για το συστημα που λογικα εχεις 64bit. Το εχω δουλεψει σε origins/odyssey/days gone/fenyx σε windows 10 και απλα εξαφανιζει stuttering και δινει σωστο performance παντου. Ειναι πρακτικα ενα vulkan layer περναει τα calls απο την cpu μεσω vulkan και δουλευει σε dx9 dx10 dx11 σε dx12 δεν δουλευει. Δοκιμασε το και πες μου. Στην αρχη για 2-3 λεπτα μπορει να σε κανει stutters επειδη φτιαχνει την vulkan cache. Μια φορα θα την κανει μετα θα ειναι τερμα smooth. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2021 από Arkin
rafinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Arkin είπε Σου ειπα περνας τα αρχεια που ειναι μεσα στο x64 φακελο μεσα στο program files στο φακελο που ειναι το exe του παιχνιδιου. Αν δεν ανοιξει με τα x64 περνα αυτα απο το φακελο του x86 αλλα αυτο ειναι για το συστημα που λογικα εχεις 64bit. Το εχω δουλεψει σε origins/odyssey/days gone/fenyx σε windows 10 και απλα εξαφανιζει stuttering και δινει σωστο performance παντου. Ειναι πρακτικα ενα vulkan layer περναει τα calls απο την cpu μεσω vulkan και δουλευει σε dx9 dx10 dx11 σε dx12 δεν δουλευει. Δοκιμασε το και πες μου. Στην αρχη για 2-3 λεπτα μπορει να σε κανει stutters επειδη φτιαχνει την vulkan cache. Μια φορα θα την κανει μετα θα ειναι τερμα smooth. Δεν υπάρχει φάκελος x64 στα αρχεία που μου κατεβάζει από το GitHub και με αναζήτηση που κάνω μήπως είναι σε κάποιο υποφάκελο δεν μου βγάζει κάτι. Μήπως είναι οι φάκελοι lib και lib32; Περιέχουν αυτά τα 3 αρχεία: d3dcompiler_43.lib libd3dcompiler_43.def vulkan-1.lib Ενημέρωση: Κατέβασα παλιότερη έκδοση (1.8.1) και ήταν όντως οι φάκελοι όπως είπες. Τα x64 αρχεία όπως ήταν φυσικό μιας που το game είναι 32bit δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Τα x86 από την άλλη όπως φάνηκε λειτουργήσαν, αλλά προς το χειρότερο. Έριξε 10-15 τα fps και σε ορισμένες περιπτώσεις έπεφτε και κάτω από τα 30. Οπότε τζίφος. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2021 από rafinos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα