Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω την συγκεκριμένη Rohnson R-967 Μηχανή Espresso 850W Πίεσης 15bar, και έχω παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες ότι βγάζει τον καφέ με πάρα πολύ χαμηλή ένταση και πίεση, για πολύ λιγότερο χρόνο και μικρότερη ποσότητα.

Παλιότερα, όταν δούλευε σωστά, αφού ζεσταίνονταν το νερό, παταγα το κουμπί και έβγαινε με μεγάλη πίεση ο καφές και κανονική ποσότητα.

Πλέον βγαίνει οριακά το μισό με πολύ μικρή πίεση

Καμία ιδέα? Παίζει να έχει κάποιο πρόβλημα εσωτερικά με το σύστημα πίεσης? Δεν έχει κάτι για να το ρυθμίσω αυτό από κουμπι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panossar95 είπε

Καλησπέρα

Έχω την συγκεκριμένη Rohnson R-967 Μηχανή Espresso 850W Πίεσης 15bar, και έχω παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες ότι βγάζει τον καφέ με πάρα πολύ χαμηλή ένταση και πίεση, για πολύ λιγότερο χρόνο και μικρότερη ποσότητα.

Παλιότερα, όταν δούλευε σωστά, αφού ζεσταίνονταν το νερό, παταγα το κουμπί και έβγαινε με μεγάλη πίεση ο καφές και κανονική ποσότητα.

Πλέον βγαίνει οριακά το μισό με πολύ μικρή πίεση

Καμία ιδέα? Παίζει να έχει κάποιο πρόβλημα εσωτερικά με το σύστημα πίεσης? Δεν έχει κάτι για να το ρυθμίσω αυτό από κουμπι

Καθάρισμα και αφαλάτωση θέλει

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, george1807 είπε

Καθάρισμα και αφαλάτωση θέλει

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα ψάξω να δω ακριβώς πώς γίνεται να το δοκιμάσω αύριο μήπως φτιαχτεί έτσι

Δημοσ.
9 ώρες πριν, panossar95 είπε

Μπακαλιστικα,ριξε νερο με ξυδι στο δοχειο του νερου,για αμεση λυση στο προβλημα.

Μετα ψαξε για αφαλατωση.

Ειχα το ιδιο προβλημα στην Picolo,συνηθως την καθαριζω  τακτικα και δεν εχει κανει κιχ,αλλα επειδη τη χρησιμοποιει πολυ η κοπελα μου δεν υπολογισα τα "εξτρα χιλιομετρα" με αποτελεσμα να δω και εγω προβλημα στη ροη.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Μπακαλιστικα,ριξε νερο με ξυδι στο δοχειο του νερου,για αμεση λυση στο προβλημα.

Μετα ψαξε για αφαλατωση.

Ειχα το ιδιο προβλημα στην Picolo,συνηθως την καθαριζω  τακτικα και δεν εχει κανει κιχ,αλλα επειδη τη χρησιμοποιει πολυ η κοπελα μου δεν υπολογισα τα "εξτρα χιλιομετρα" με αποτελεσμα να δω και εγω προβλημα στη ροη.

Έγινε θα κάνω αυτό για αρχή, γιατί είδα ότι η αφαλάτωση θέλει ειδικό καθαριστικό οπότε θα το έχω από Δευτέρα.

Πάντως, ήδη την έβαλα να τρέξει 2 φορές χωρίς καφέ, να βγάλει μόνο νερό και μετά όταν πήγα να ξαναφτιάξω καφέ είχε μια καλύτερη ένταση για λίγο αλλά και πάλι σαν να μπουκωσε.

Και ναι η αλήθεια είναι ότι την χρησιμοποιώ και εγώ καθημερινά, οπότε μάλλον κατι τέτοιο έχει γίνει.

Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Μετα ψαξε για αφαλατωση.

Καλησπέρα, δοκίμασα τώρα αυτό με το ξύδι και το νερό.

Το έκανα 5-6 φορές μέχρι να τελειώσει το δοχείο που έχει, και η αλήθεια είναι ότι δεν βγαίνουν υπόλειμματα καφέ 

Δεν ξερω αν θα έπρεπε κιόλας αλλά φαντάζομαι κάτι θα έβγαινε

Είναι καθαρό το νερό που βγαίνει

Επεξ/σία από panossar95
Δημοσ.
2 ώρες πριν, panossar95 είπε

Καλησπέρα, δοκίμασα τώρα αυτό με το ξύδι και το νερό.

Το έκανα 5-6 φορές μέχρι να τελειώσει το δοχείο που έχει, και η αλήθεια είναι ότι δεν βγαίνουν υπόλειμματα καφέ 

Δεν ξερω αν θα έπρεπε κιόλας αλλά φαντάζομαι κάτι θα έβγαινε

Είναι καθαρό το νερό που βγαίνει

Δεν ειναι υπολειματα,αλατα ειναι.
Δοκιμασε τη μηχανη ΑΦΟΥ ΞΕΠΛΥΝΕΙΣ ΚΑΛΑ το συστημα,με σκετο νερο,και πες μας αν αλλαξε η ροη.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Δεν ειναι υπολειματα,αλατα ειναι.
Δοκιμασε τη μηχανη ΑΦΟΥ ΞΕΠΛΥΝΕΙΣ ΚΑΛΑ το συστημα,με σκετο νερο,και πες μας αν αλλαξε η ροη.

Αύριο θα φτιάξω και θα ενημερώσω. Πάντως η ροή νερού φαινόταν δυνατή μετά από τις πλύσεις που έγιναν.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panossar95 είπε

Αύριο θα φτιάξω και θα ενημερώσω. Πάντως η ροή νερού φαινόταν δυνατή μετά από τις πλύσεις που έγιναν.

Τελεια.
Απλα να ξεπλυνεις ΚΑΛΑ το κυκλωμα,δε θα σου αρεσει η γευση μετα!

Και μετα δες για πιο καλες λυσεις αφαλατωσης,για το τυπικο.

Εμενα μου δουλευει μια χαρα το συστημα :)

Δημοσ.
12 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Τελεια.
Απλα να ξεπλυνεις ΚΑΛΑ το κυκλωμα,δε θα σου αρεσει η γευση μετα!

Και μετα δες για πιο καλες λυσεις αφαλατωσης,για το τυπικο.

Εμενα μου δουλευει μια χαρα το συστημα :)

Λοιπόν, έφτιαξα καφέ μόλις. Όλα τέλεια. Τελικά αυτό ήταν. Αύριο θα πάω να πάρω για ένα για αφαλάτωση.

Μια χαρά ο καφές, γρήγορη με πίεση και κανονική ποσότητα και κανονική γεύση

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Υπόψιν ότι η ροή εξαρτάται και από το κόψιμο του καφέ. Ενδεχομένως σε αλλαγή μάρκας μπορεί να είναι πιο ψιλοκομένος ή χοντροκομένος οπότε θα έχει διαφορετική ροή. Εγώ περιπλανήθηκα πολύ με καφέδες και καταστάλαξα στον jacobs 100% arabica έτοιμο κομμένο με τον οποίο έχω την ροή που μου αρέσει.

Και φυσικά συχνή αφαλάτωση τόσο για κανονική ροή όσο και για γεύση.

Δημοσ.
Στις 30/10/2021 στις 6:52 ΠΜ, panossar95 είπε

Έγινε θα κάνω αυτό για αρχή, γιατί είδα ότι η αφαλάτωση θέλει ειδικό καθαριστικό οπότε θα το έχω από Δευτέρα.

Πάντως, ήδη την έβαλα να τρέξει 2 φορές χωρίς καφέ, να βγάλει μόνο νερό και μετά όταν πήγα να ξαναφτιάξω καφέ είχε μια καλύτερη ένταση για λίγο αλλά και πάλι σαν να μπουκωσε.

Και ναι η αλήθεια είναι ότι την χρησιμοποιώ και εγώ καθημερινά, οπότε μάλλον κατι τέτοιο έχει γίνει.

Ευχαριστώ πολύ 

Μηπως πήρες καφέ αλεσμένο πάρα πολύ και γι'αυτό μπουκωνει ,οι φτηνιαρικες μηχανές δεν θέλουν πολύ αλεσμένο καφέ διότι δεν έχουν την πίεση όπως οι επαγγελματικές συν ότι θέλει κάθε 3-6 μήνες αφαλάτωση.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, makis269 είπε

Μηπως πήρες καφέ αλεσμένο πάρα πολύ και γι'αυτό μπουκωνει

Καθαρισμα ηθελε,κανε ενα κοπο και διαβασε τι εχει γραφτει.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Καθαρισμα ηθελε,κανε ενα κοπο και διαβασε τι εχει γραφτει.

Καλά δεν θα το ξανακάνω να μην διαβάσω ...........

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...