Προς το περιεχόμενο

"Επιλογή κατεύθυνσης στην πληροφορική "


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρεται! Σπουδάζω μηχανικών πληροφορικής και Πρώτα ο Θεός το επόμενο εξάμηνο θα πρέπει να διαλέξω κατεύθυνση. Η κατευθύνσεις είναι τρείς , ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ ΤΕ ,  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΕ και ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΤΕ.  Έχω δίλημμα καθώς δεν ξέρω τι κατεύθυνση να επιλέξω. Θα ήθελα να επιλέξω δίκτυα καθώς τον προγραμματισμό τον φοβήθηκα μου φάνηκε δύσκολος αλλά ταυτόχρονα πιστεύω πως δεν έβαλα και την μεγαλύτερη προσπάθεια οπότε δεν είμαι σίγουρος.

Θα ήθελα την άποψη σας. 

Επεξ/σία από BillyMp
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι μαθήματα έχει η κάθε κατεύθυνση? δες αυτά που σε ενδιαφέρουν περισσότερο και διάλεξα. Και στα δίκτυα και στον προγραμματισμό μπορείς να βρεις εργασία.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

@onelonelystar Σε ευχαριστώ. Κλίνω προς τα δίκτυα , αλλά ένας μεγάλος μου προβληματισμός είναι τα μαθήματα που χρωστάω έρχονται και 4 εξάμηνα και φοβάμαι μην αυξηθούν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε, ήμουν θεωρητική κατεύθυνση, άσχετη με την πληροφορική. 

Πέρασα σε πανεπιστήμιο σχετικό με την πληροφορική που στα μαθήματα κορμού υπήρχαν πολλοί διαφορετικοί προγραμματισμοί (Prolog, C, C++, Java, Delphi κτλ-κατάλαβες που το πάω). 

Όταν πήρα απόφαση ότι δεν τους γλιτώνω τους προγραμματισμούς για να πάρω πτυχίο, διάβασα μία γλώσσα προγραμματισμού κ μετά όλες οι άλλες μου βγήκαν σχεδόν αβίαστα. Αν μάθεις έναν προγραμματισμό, μετά τους ξέρεις όλους. Όλοι έχουν την ίδια βάση και μετά διαφοροποιούνται στις εντολές. 

Θέλω να πώ, να μην σε φοβίζει ο προγραμματισμός αν αυτό είναι το πρόβλημά σου. Βέβαια κ εγώ δεν ξέρω τί να σε συμβουλέψω σχετικά με το ποια κατεύθυνση να πάρεις. Άμα δεν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο, πάρε όποια θεωρείς πιο εύκολη για εσένα. Στο τέλος της ημέρας, όποια κ να πάρεις, το πτυχίο ουσιαστικά θα είναι το ίδιο. Κανείς δεν διαβάζει τα ψιλά γράμματα. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που με έχει τρομάξει πάρα πολύ είναι το ν+2 έτη . Θα ήθελα να τελειώσω στην ώρα μου αν γίνεται αλλά φοβάμαι τα μαθήματα που μαζεύτηκαν 

, οπότε προσπαθώ να βιαστώ δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω κυρίως στα μαθήματα που δεν έχω περάσει και τώρα να πω την αλήθεια με έχει φάει το άγχος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακομα υπαρχει αυτος ο μπαμπουλας του ν+2 ε? Θυμαμαι το 2010 που περασα πανεπιστημιο ειχα συμφοιτητες που αγχωνονταν πως θα τελειωσουν γρηγορα για να μη τους πιασει. Τελικα φτασαν μερικοι 12ο ετος για να παρουν πτυχιο, ουτε που τους ενοχλησε κανεις. 😄

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα έπρεπε να σε αγχώνει περισσότερο το τί μαθαίνεις και όχι τα πόσα χρωστάς. 
Όπως και να έχει, οτι και αν κάνεις, ξεκινώντας διάβασμα ΣΗΜΕΡΑ θα είσαι σε πολύ καλύτερη θέση αύριο απ'ότι θα ήσουν σε περίπτωση που απλά "αγχωνόσουν" και δεν έκανες τίποτα. Σωστή και λάθος φόρμουλα δεν υπάρχει γιατι ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά, αλλα γενικά πρέπει να ασχοληθείς. Δεν υπάρχει "μυστική" συνταγή να τα περάσεις όλα νεράκι.
Όσο πρέπει να σε αγχώνει το να πάρεις πτυχίο, τόσο πρέπει να σε αγχώνει και το πώς θα το χρησιμοποιήσεις μετά, οπότε κάτσε, ψάξε, ενημερώσου και δες τι σου αρέσει. 
Επίσης, έχεις την τύχη να βρίσκεσαι σε μια σχολή, της οποίας όλα τα ερωτήματα και τα προβλήματα λύνονται με 1-2 google searches οπότε όλα είναι θέμα όρεξης και δουλειάς.
Τέλος, απ'ότι ξέρω οι κατευθύνσεις στις διάφορες σχολές έχουν υπεύθυνους καθηγητές. Αντί να ρωτάς ανθρώπους αντικειμενικά άσχετους σε φόρουμ, στείλε ένα email. Απο την εμπειρία μου δεν υπάρχει καθηγητής που δεν είναι διατεθιμένος να σε βοηθήσει αν σε δεί να ασχολείσαι και να θες να βοηθηθείς. Στείλε τις σκέψεις σου, τις ερωτήσεις σου και ζήτα την γνώμη του/της. Μπορεί να ανακαλύψεις ότι το πανεπιστήμιο θα μπορούσε/έπρεπε να λειτουργεί διαφορετικά.
(επίσης το τελευταίο μπορεί να αποτελέσει μια καλή βάση για συζήτηση για πτυχιακή, αν υπάρχει τέτοια υποχρέωση)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

Γειά σας ! Μετά από μια προσπάθεια κατάφερα να περάσω μερικά μαθήματα που ήταν δύσκολα , τώρα ένας προβληματισμός που έχω αρκετά μεγάλος είναι σχετικά με το πώς μπορεί να συνδυαστεί δουλειά ταυτόχρονα με την εξεταστική διότι τα καλοκαίρια συνηθίζω να δουλεύω , στις εξετάσεις τους Σεπτεμβρίου την τελευταία φορά δεν τα πήγα καλά , και επειδή έχω ακόμα αρκετά μάθηματα δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μήπως σε κάποια φάση θα έπρεπε να σκεφτείς και την αγορά εργασίας σαν παράμετρο...αν παρακολουθείς τα πράγματα to hardware γίνεται όλο και πιο "φτηνό" και εύκολο διαχειρίσιμο σε αντίθεση με το software που κάθε μέρα ανοίγει καινούργια πεδία εφαρμογής.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...