Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, elpenor είπε

Όλοι οι σοβαροί reviewers δέχονται ότι δεν υπάρχει ακόμα η τεχνολογία να αποτυπώσεις τα χαρακτηριστικά του καλύτερου ηχείου. Όμως αν βάλεις ένα κορυφαίο Elac δίπλα σε ένα ακόμα και φτηνότερο Klipsch μετά το Elac θα σου φανεί "θολό", αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι χειρότερο.

Τα ηχεία υπολογιστή τύπου logitech δεν έχουν twitter... τι να συζητάμε...

Έχω κορυφαία παλιά KEF 4ohm με χειρότερη ευαισθησία. Επίσης 86db έχουν και τα Elac Debut που αρκετοί τα θεωρούν κορυφαίο ηχείο.

Ναι αν αντέχεις το αργό μπάσο... υπάρχει η λύση του μικρότερου driver που κάνει μεγαλύτερη κίνηση... όμως σε κάποιους δεν αρέσει... ο ήχος είναι θέμα γούστου.

Το design είναι σίγουρα βασικό όμως και όσο αφορά τον ήχο ο καθένας έχει διαφορετικό γούστο... εγώ δεν μπορώ να ακούσω flat ηχείο, θέλω extreme tremble τύπου focal/triangle.

Η χαμηλη ευαισθησια απο μονη της δεν ειναι προβλημα. Αρχιζει να γινεται προβλημα οταν συνοδευεται απο μετριες ενισχυτικες βαθμιδες, γιατι οσο χαμηλοτερη η ευαισθησια, τοσο καλυτερος ενισχυτης χρειαζεται (οχι μονο δυνατοτερος αλλα και με καλυτερα δυναμικα για να κουναει το αναισθητο μεγαφωνο στην ταχυτητα που πρεπει, οταν υπαρχουν εναλλαγες στη μουσικη, ωστε να μην δημιουργειται η αισθηση του αργου μπασου κλπ).

Ουτε τα 4Ω απο μονα τους αποτελουν προβλημα. Αρχιζουν κι αυτα ομως να γινονται προβλημα αν αναλογιστουμε οτι τα 4Ω ειναι μια μεση τιμη , αλλα στην πραξη πεφτουν και πιο χαμηλα, αναλογως το ηχειο, μπορει να δεις τιμες και 1Ω. Αν λοιπον ο ενισχυτης δεν ειναι ικανος να οδηγησει και σε πιο χαμηλα Ω, τοτε , ειτε θα υπερθεμανθει με απροβλεπτες συνεπειες , ειτε μολις δυναμωσουμε λιγο το volume θα υπαρχει δεδομενος κινδυνος clipping που καιει αμεσα τα μεγαφωνα-συνηθως tweeters.

Αν τα παραπανω συνδυαστουν μαζι με κακο ευρος αποκρισης ΚΑΙ με κακης ποιοτητας ενισχυτικη βαθμιδα, ε, οκ, ξεκινας με αυτογκολ απο τα αποδυτηρια στο στησιμο ενος συστηματος και ειναι δεδομενο οτι ουτε καλο ηχο θα ακουσεις σε σχεση με αλλα συστηματα ιδιου μπατζετ, αλλα ουτε και θα μακροημερευσει το συστημα αν φλερταρει με φαινομενα υπερθερμανσης και clipping διαρκως.

Οσον αφορα τωρα το αργο μπασο, οχι, δεν εξαρταται αποκλειστικα απο τη διαμετρο του μεγαφωνου. Η διαμετρος του μεγαφωνου οριζει κατα κυριο λογο την ενταση και την αποσταση ακροασης. Σε μικρο χωρο ενα 9ιντσο καλο woofer με καλοσχεδιασμενη καμπινα, θα σου δωσει και σφιχτο και δυνατο και βαθυ μπασο, ως τα 25Hz ανετα. Υπαρχουν τετοια και αποδεικνυονται μετρητικα ολα τα παραπανω. Απλα κοστιζουν.

Τελος, περι σοβαρων reviewers: Μονο οσοι παραθετουν εκτενεις μετρησεις απο σωστα σχεδιασμενο/μετρημενο χωρο κι εχουν τη γνωση να τις κατανοησουν και να τις εξηγησουν, μπορουν να θεωρηθουν σοβαροι. Στην Ελλαδα, δεν ξερω αν ειναι παραπανω απο ενας, αυτοι.

Επεξ/σία από BackFromHell
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ηθελα να τα πάρω για δώρο αλλα δεν πρόλαβα..

τα κλασικα minipod παλιότερα που το έιχα ψάξει, ειχαν πολύ καλες κριτικές απο αξιόλογα site.

τώρα ο φίλος παραπάνω που τα συγκρίνει με μονιτορ και ηχεία υπολογιστή συμφωνα με την τιμή τους ειναι λίγο άστοχο.

τα συγκεκριμένα ειναι για μικρά σαλόνια ή γραφείο που θελεις να έχει ιδιαίτερη αισθητική και να παίζουν και καλά.

ουτε τα μονιτορ ουτε τα κλασικά ηχεία υπολογιστή (εκτος απο harman kardon,  JBL ισως) τηρουν αυτα τα 2.

ειτε θα παίζουν καλύτερα, αλλα θα ειναι ογκώδες και ασχημα (απο μονιτορ τα focal εχουν προσεγμένα υλικά και σχεδιασμο αλλα μιλάμε για αλλο κοστος), ειτε στην καλύτερη περίπτωση θα παίζουν ίδια με ηχεία υπολογιστη αλλα δεν θα έχουν ιδιαίτερο design.

το κάθε προιόν εχει το κοινό του, και εγω εχω XTZ 3x12 subwoofer με μπάσο που κυριολεκτικά κουνάει όλη την κατοικία αλλα οταν πάω σε κανα φίλο με πιο συμμαζεμένο/λογικό sub, δεν λέω "τι σαπάκι ειναι αυτό", γιατι άλλο ο dedicate χώρος που δεν με ενδιαφέρει η αισθητική και ο όγκος και άλλο ενα τυπικό σαλόνι.

σε οποιον αρέσουν και τα νούμερα, τοτε που ήμουν ανάμεσα σε XTZ και SVS

Screen_Shot_2017-12-31_at_18_32_08.png.cc2015da40e41de6d70e5f8d00924aa2.png

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, prefuse είπε

ηθελα να τα πάρω για δώρο αλλα δεν πρόλαβα..

τα κλασικα minipod παλιότερα που το έιχα ψάξει, ειχαν πολύ καλες κριτικές απο αξιόλογα site.

τώρα ο φίλος παραπάνω που τα συγκρίνει με μονιτορ και ηχεία υπολογιστή συμφωνα με την τιμή τους ειναι λίγο άστοχο.

τα συγκεκριμένα ειναι για μικρά σαλόνια ή γραφείο που θελεις να έχει ιδιαίτερη αισθητική και να παίζουν και καλά.

ουτε τα μονιτορ ουτε τα κλασικά ηχεία υπολογιστή (εκτος απο harman kardon,  JBL ισως) τηρουν αυτα τα 2.

ειτε θα παίζουν καλύτερα, αλλα θα ειναι ογκώδες και ασχημα (απο μονιτορ τα focal εχουν προσεγμένα υλικά και σχεδιασμο αλλα μιλάμε για αλλο κοστος), ειτε στην καλύτερη περίπτωση θα παίζουν ίδια με ηχεία υπολογιστη αλλα δεν θα έχουν ιδιαίτερο design.

το κάθε προιόν εχει το κοινό του, και εγω εχω XTZ 3x12 subwoofer με μπάσο που κυριολεκτικά κουνάει όλη την κατοικία αλλα οταν πάω σε κανα φίλο με πιο συμμαζεμένο/λογικό sub, δεν λέω "τι σαπάκι ειναι αυτό", γιατι άλλο ο dedicate χώρος που δεν με ενδιαφέρει η αισθητική και ο όγκος και άλλο ενα τυπικό σαλόνι.

σε οποιον αρέσουν και τα νούμερα, τοτε που ήμουν ανάμεσα σε XTZ και SVS

Screen_Shot_2017-12-31_at_18_32_08.png.cc2015da40e41de6d70e5f8d00924aa2.png

Το εγραψα και πιο πριν. Αν θελετε να ψωνισετε design, πειτε το, να σας ψαξω ομορφα στο ματι ηχεια, να καθονται καλα μεσα στο σαλονι. Αλλα κι αυτα του τοπικ καλουλια ειναι για οποιανου το γουστο ταιριαζει. Βγαινουν και σε κοκκινο χρωμα βλεπω :D

Απλα, νομιζα οτι λεγαμε για ηχο τοση ωρα, αν παρεξηγησα , με συγχωρειτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Η χαμηλη ευαισθησια απο μονη της δεν ειναι προβλημα. Αρχιζει να γινεται προβλημα οταν συνοδευεται απο μετριες ενισχυτικες βαθμιδες, γιατι οσο χαμηλοτερη η ευαισθησια, τοσο καλυτερος ενισχυτης χρειαζεται (οχι μονο δυνατοτερος αλλα και με καλυτερα δυναμικα για να κουναει το αναισθητο μεγαφωνο στην ταχυτητα που πρεπει, οταν υπαρχουν εναλλαγες στη μουσικη, ωστε να μην δημιουργειται η αισθηση του αργου μπασου κλπ).

Ουτε τα 4Ω απο μονα τους αποτελουν προβλημα. Αρχιζουν κι αυτα ομως να γινονται προβλημα αν αναλογιστουμε οτι δεν ειναι 4Ω για ολο το ευρος αποκρισης, αλλα πεφτουν και πιο χαμηλα. Αν λοιπον ο ενισχυτης δεν ειναι ικανος να οδηγησει και σε πιο χαμηλα Ω, τοτε , ειτε θα υπερθεμανθει η ενισχυτικη βαθμιδα με απροβλεπτες συνεπειες , ειτε μολις δ

Αυτό που λές με τους A/B ήταν ακριβώς έτσι, σήμερα με του D δεν είμαι σίγουρος. Θα κάνω και για αυτό πείραμα, θα τα βάλω στην κινεζιά που θα αγοράσω (https://www.aliexpress.com/item/1005002253776424.html) και μετά σε καλό ενισχυτή να δω τις διαφορές.

14 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Οσον αφορα τωρα το αργο μπασο, οχι, δεν εξαρταται απο τη διαμετρο του μεγαφωνου. Η διαμετρος του μεγαφωνου οριζει κατα κυριο λογο την ενταση και την αποσταση ακροασης. Σε μικρο χωρο ενα 9ιντσο καλο woofer με καλοσχεδιασμενη καμπινα, θα σου δωσει και σφιχτο και δυνατο και βαθυ μπασο, ως τα 25Hz ανετα. Υπαρχουν τετοια και αποδεικνυονται μετρητικα ολα τα παραπανω. Απλα κοστιζουν.

Μπορεί να έχεις δίκιο, εγώ πάντως δεν έχω ακούσει μικρό sub που να είναι σφιχτό και να πηγαίνει χαμηλά. Συγκεκριμένα έχω ακούσει Rel 8άρι που ήταν full γρήγορο αλλά δεν πήγαινε χαμηλά, Monitor Audio που πήγαινε χαμηλά αλλά δεν ήταν γρήγορο και διάφορα 12άρια που τα έκανα και τα δύο. Δώσε κάποιο παράδειγμα subwoofer που πιστεύεις ότι τα συνδυάζει και τα δύο στις 9 ίντσες να χαζέψω αν θέλεις.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, elpenor είπε

Αυτό που λές με τους A/B ήταν ακριβώς έτσι, σήμερα με του D δεν είμαι σίγουρος. Θα κάνω και για αυτό πείραμα, θα τα βάλω στην κινεζιά που θα αγοράσω (https://www.aliexpress.com/item/1005002253776424.html) και μετά σε καλό ενισχυτή να δω τις διαφορές.

Μπορεί να έχεις δίκιο, εγώ πάντως δεν έχω ακούσει μικρό sub που να είναι σφιχτό και να πηγαίνει χαμηλά. Συγκεκριμένα έχω ακούσει Rel 9άρι που ήταν full γρήγορο αλλά δεν πήγαινε χαμηλά, Monitor Audio που πήγαινε χαμηλά αλλά δεν ήταν γρήγορο και διάφορα 12άρια που τα έκανα και τα δύο. Δώσε κάποιο παράδειγμα subwoofer που πιστεύεις ότι τα συνδυάζει και τα δύο στις 9 ίντσες να χαζέψω αν θέλεις.

Επειδη καταλαβαινω οτι η ερωτηση σου δεν αφορα μπατζετικα κριτηρια αλλα αποκλειστικα το ζητημα της διαμετρου του μεγαφωνου, οριστε ενα ενδεικτικο:

https://www.skroutz.gr/s/13227168/Dynaudio-9S-Αυτοενισχυόμενο-Subwoofer-με-Ηχείο-9-5-300W-Μαύρο.html

Ειχα βρει και μετρησεις απο αυτο πχ σε RT60 που αποδεικνυαν οτι το μπασο ηταν πραγματικα σφιχτο και γρηγορο. Οντως κατεβαινει ως τα Hz που λεει το συγκεκριμενο 9ρι. Αλλα σε συγκεκριμενους χωρους, γιατι οπως εγραψα , απλη φυσικη ειναι ο ηχος.

Οριστε ακομα ενα με 2 9ιντσα στην ιδια καμπινα, τοποθετημενα αντικρυστα, τεχνικη που ακυρωνει τις ανακλασεις εντος της καμπινας:

https://www.skroutz.gr/s/13227171/Dynaudio-18S-Αυτοενισχυόμενο-Subwoofer-με-Ηχείο-9-5-500W-Μαύρο.html

Επισης μετρημενο, κατεβαινει οντως εκει που λεει ο κατασκευαστης στα 16Hz, χωρις ουτε dB αποκλισης.

Υπαρχουν και πολλα ακομα, αντιστοιχων ή καλυτερων επιδοσεων σε αναλογη διαμετρο, επισης μετρημενα και αποδεδειγμενα ποιοτικα/σφιχτά κλπ :

https://www.skroutz.gr/s/17219754/Neumann-KH-750-DSP-D-G-Αυτοενισχυόμενο-Subwoofer-με-Ηχείο-10-256W-Μαύρο.html

https://www.skroutz.gr/s/25813469/Genelec-7050C-Αυτοενισχυόμενο-Subwoofer-με-Ηχείο-8-130W-Μαύρο.html

https://www.skroutz.gr/s/8406916/Dali-Sub-P-10-DSS-Αυτοενισχυόμενο-Subwoofer-με-Ηχείο-10-500W-Μαύρο-Γυαλιστερό.html

Και φυσικα η vfm Presonus δε θα μπορουσε να ειναι απεξω:

https://www.skroutz.gr/s/4165577/Presonus-Temblor-T10-Αυτοενισχυόμενο-Subwoofer-με-Ηχείο-10-170W-Μαύρο.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Το εγραψα και πιο πριν. Αν θελετε να ψωνισετε design, πειτε το, να σας ψαξω ομορφα στο ματι ηχεια, να καθονται καλα μεσα στο σαλονι. Αλλα κι αυτα του τοπικ καλουλια ειναι για οποιανου το γουστο ταιριαζει. Βγαινουν και σε κοκκινο χρωμα βλεπω :D

Απλα, νομιζα οτι λεγαμε για ηχο τοση ωρα, αν παρεξηγησα , με συγχωρειτε.

Φιλε μου χωρις παρεξήγηση, θα ξέρεις οτι στον ήχο ειδικά, απο μόνες τους οι συχνότητες και οι μετρήσεις δεν παίζουν και τόσο ρόλο. Άλλο χρωματισμό στον ηχο έχει ενα παθητικό ηχείο, και άλλο ενα μονιτορ που μπορεί να ενθουσιάζει με την ευκρίνεια του ή και να κουράζει κάποιους.

Αλλο ηχείο θα βάλεις σε ενα μικρό χώρο, άλλο σε γραφείο, αλλο σε ενα dedicate, άλλο σε στουντιο κτλ

Δεν μετριούνται όλα με specs, ούτε με value for money και φυσικά δεν λέω οτι αυτά τα ηχεία θα παίζουν καλυτερα ή χειρότερα απο κάποια άλλα. Απλά τονίζω γιατι θα τα επιλέξει κάποιος.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, prefuse είπε

Φιλε μου χωρις παρεξήγηση, θα ξέρεις οτι στον ήχο ειδικά, απο μόνες τους οι συχνότητες και οι μετρήσεις δεν παίζουν και τόσο ρόλο. Άλλο χρωματισμό στον ηχο έχει ενα παθητικό ηχείο, και άλλο ενα μονιτορ που μπορεί να ενθουσιάζει με την ευκρίνεια του ή και να κουράζει κάποιους.

Αλλο ηχείο θα βάλεις σε ενα μικρό χώρο, άλλο σε γραφείο, αλλο σε ενα dedicate, άλλο σε στουντιο κτλ

Δεν μετριούνται όλα με specs, ούτε με value for money και φυσικά δεν λέω οτι αυτά τα ηχεία θα παίζουν καλυτερα ή χειρότερα απο κάποια άλλα. Απλά τονίζω γιατι θα τα επιλέξει κάποιος.

Με specs δεν μετριεται τιποτα. Αλλα αν τα specs ειναι τραγικα, τοτε εχεις μια πρωτη εικονα.

Ως προς τις μετρησεις στον ηχο μετριουνται ολα. Ειναι απολυτα μετρησιμο μεγεθος ο ηχος. Χρωματισμοι, χροιες κλπ ειναι εφευρεσεις κυριως ορισμενων reviewers ή κατασκευαστων για να δικαιολογησουν παραμορφωσεις, αρμονικες, κακοσχεδιασμενα ηχεια, πανακριβα καλωδια 5ψηφιας τιμης που δεν κανουν καμια διαφορα στον ηχο κλπ...

Διοτι κατα τ'αλλα στον ηχο το ζητημα ειναι το μεσο να αποδιδει οσο πιο πιστα γινεται την ηχογραφηση. Αν τωρα εσεις θελετε παραμορφωμενο ηχο σε σχεση με την ηχογραφηση, οκ τοτε συζητατε για αλλο πραγμα κι οχι για πιστη αναπαραγωγη ηχου. Αρα, αυτο που ο αλλος το λεει θολο ηχο, εγω μπορω να το πω χρωματιστω, εσυ αχρωματιστο, ενας αλλος ζεστο, ο παραλος κρυο κλπ. Για αυτο υπαρχουν μετρησεις που βαζουν τα πραγματα στη θεση τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πράγμα έχει ξεφύγει εκτός πραγματικών διαστάσεων. Το ηχειάκι έχει 3 ιντσες γουφεράκι. Σιγά τον ενισχυτή που χρειάζεται. Το παλιότερο μοντέλο το είχα με 2x12 watt υβριδικό ενισχυτή και ήταν μια χαρά.

Τα μεγαλύτερα minipod (ενεργό/παθητικό) που έχω, είναι 2x25 Watt 4 ohm, 86 db ευασθησία, class d Amplifier και γεμίζουν άνετα ένα μεσαίο δωμάτιο.

Specs: https://www.podspeakers.com/products/minipod-bluetooth-stereo-pack

Και για να μη μας δείρουν κάποιοι της αστυνομίας του ήχου του έχω και ένα elac sub.

Και για να μη μας ξαναδείρουν επειδή τολμήσαμε να αγοράσουμε τα minipod έχω και πολύ καλύτερο stereo σύστημα από αυτό στο σαλόνι.

Επεξ/σία από reddie.k
συντακτικό
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, reddie.k είπε

Το πράγμα έχει ξεφύγει εκτός πραγματικών διαστάσεων. Το ηχειάκι έχει 3 ιντσες γουφεράκι. Σιγά τον ενισχυτή που χρειάζεται. Το παλιότερο μοντέλο το είχα με 2x12 watt υβριδικό ενισχυτή και ήταν μια χαρά.

Τα μεγαλύτερα minipod (ενεργό/παθητικό) που έχω, είναι 2x25 Watt 4 ohm, 86 db ευασθησία, class d Amplifier και γεμίζουν άνετα ένα μεσαίο δωμάτιο.

Specs: https://www.podspeakers.com/products/minipod-bluetooth-stereo-pack

Και για να μη μας δείρουν κάποιοι της αστυνομίας του ήχου του έχω και ένα elac sub.

Και για να μη μας ξαναδείρουν επειδή τολμήσαμε να αγοράσουμε τα minipod έχω και πολύ καλύτερο stereo σύστημα από αυτό στο σαλόνι.

Ειπες προηγουμενως δυο φορες οτι σταματας, αλλα συνεχιζεις. Θα ηρεμησεις;

Η θα «σταματας» καθε φορα που δε σε βολευει να απαντησεις και μερα θα επανερχεσαι να γραφεις τα ιδια και τα ιδια;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Με specs δεν μετριεται τιποτα. Αλλα αν τα specs ειναι τραγικα, τοτε εχεις μια πρωτη εικονα.

Ως προς τις μετρησεις στον ηχο μετριουνται ολα. Ειναι απολυτα μετρησιμο μεγεθος ο ηχος. Χρωματισμοι, χροιες κλπ ειναι εφευρεσεις κυριως ορισμενων reviewers ή κατασκευαστων για να δικαιολογησουν παραμορφωσεις, αρμονικες, κακοσχεδιασμενα ηχεια, πανακριβα καλωδια 5ψηφιας τιμης που δεν κανουν καμια διαφορα στον ηχο κλπ...

Διοτι κατα τ'αλλα στον ηχο το ζητημα ειναι το μεσο να αποδιδει οσο πιο πιστα γινεται την ηχογραφηση. Αν τωρα εσεις θελετε παραμορφωμενο ηχο σε σχεση με την ηχογραφηση, οκ τοτε συζητατε για αλλο πραγμα κι οχι για πιστη αναπαραγωγη ηχου. Αρα, αυτο που ο αλλος το λεει θολο ηχο, εγω μπορω να το πω χρωματιστω, εσυ αχρωματιστο, ενας αλλος ζεστο, ο παραλος κρυο κλπ. Για αυτο υπαρχουν μετρησεις που βαζουν τα πραγματα στη θεση τους.

Άμα ήταν απόλυτα μετρήσιμο μέγεθος ο ήχος θα είχαμε βρει όλοι την υγειά μας...!

Μην το συνεχίσουμε γιατί έχει καταστραφεί κόσμος με το hi-end...!

Στα στερεοφωνικά δεν αγοράζουμε μετρήσεις, γι αυτό υπάρχουν και τα showrooms και μια βόλτα στην έκθεση (όταν ξαναγίνει) θα σε πείσει...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mcgerger είπε

Άμα ήταν απόλυτα μετρήσιμο μέγεθος ο ήχος θα είχαμε βρει όλοι την υγειά μας...!

Μην το συνεχίσουμε γιατί έχει καταστραφεί κόσμος με το hi-end...!

Στα στερεοφωνικά δεν αγοράζουμε μετρήσεις, γι αυτό υπάρχουν και τα showrooms και μια βόλτα στην έκθεση (όταν ξαναγίνει) θα σε πείσει...

Μετρησιμος. Απολυτα. Μεχρι τελευταιας παραμετρου. Αν ξερεις να διαβαζεις και να κατανοεις μετρησεις, ξερεις και με τι ηχειο εχεις να κανεις. Παρε λινκ απο ενδεικτικο review μετρησεων ηχειου που αναπαραγει εξαιρετικα πιστα το ηχογραφημα και ξεκινα διαβασμα:

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/neumann-kh-310a-review-powered-monitor.17723/

Οταν κατανοησεις καθε μετρηση μεσα σε αυτο το review, μπορουμε να ξανασυζητησουμε αυτο που εγραψες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Να ρωτήσω, εχεις καλέσει ποτέ τον Καστρουνή για calibration σε εικόνα και ήχο; 

τον καλείς καθε 1-2 χρόνια; ή καθε 500-1000 ωρες για την εικόνα;

Αν ολοι ήθελαν ή τους άρεσε, η πιστή αποδοση της ηχογράφησης ή της εικόνας, θα ήταν όλα πιο εύκολα και θα είχαμε 2-3 μάρκες ηχείων και tv. Δυστυχώς δεν ειναι έτσι για πολλούς λόγους.

Εδω υπάρχουν κάγκουρες (μονο έτσι μπορει κάποιος να τους χαρακτηρίσει) που κανουν stretch την εικόνα για να μην έχουν μαυρες μπάρες σε 235:1, 4x3 υλικό στην 16x9 tv τους, τι να πούμε για αυτούς;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, prefuse είπε

Να ρωτήσω, εχεις καλέσει ποτέ τον Καστρουνή για calibration σε εικόνα και ήχο; 

τον καλείς καθε 1-2 χρόνια; ή καθε 500-1000 ωρες για την εικόνα;

Αν ολοι ήθελαν ή τους άρεσε, η πιστή αποδοση της ηχογράφησης ή της εικόνας, θα ήταν όλα πιο εύκολα και θα είχαμε 2-3 μάρκες ηχείων και tv. Δυστυχώς δεν ειναι έτσι για πολλούς λόγους.

Εδω υπάρχουν κάγκουρες (μονο έτσι μπορει κάποιος να τους χαρακτηρίσει) που κανουν stretch την εικόνα για να μην έχουν μαυρες μπάρες σε 235:1, 4x3 υλικό στην 16x9 tv τους, τι να πούμε για αυτούς;

Οχι. Με εικονα δεν ασχολουμαι. Στον ηχο με ενα μικροφωνο, ειδικο λογισμικο και πολλες ωρες διαβασματος και δοκιμων, τα καταφερνω μονος μου στο βαθμο που μπορω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα σύγχρονα ηχεία σχεδιάζονται κατά βάση πλέον με χαμηλή ευαισθησία. Για αυτό και οι ενισχυτές σχεδιάζονται με υψηλή ισχύ σε πολύ χαμηλότερη τιμή από παλιά. Βλέπε Class D. Υπάρχουν κορυφαία ηχεία με χαμηλή ευαισθησία.

Όταν έχει τόση ισχύ ο ενισχυτης ακόμη και οι βυθίσεις στην αντίσταση δεν παίζουν ρόλο.

Αλλά μιλάμε για 3ιντσο γουφεράκι και κάποιοι (προσπαθούν να κάνουν) επίδειξη γνώσεων.

Επεξ/σία από reddie.k
ορθογραφία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...