elpenor Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, zacharis1955 είπε Εγώ θα τα βάλω σ' αυτόν: https://www.banggood.com/ZK-TB21-TPA3116D2-bluetooth-5_0-Subwoofer-Amplifier-Board-50WX2+100W-2_1-Channel-Power-Audio-Stereo-Bass-AMP-p-1714403.html σε αντικατάσταση αυτών: https://www.amazon.it/gp/product/B002KX8RWI... Kαι εγώ τελικά άλλαξα γνώμη και πήρα ενισχυτή με chip της Texas Instrument παρόμοιο με αυτόν που κοιτάς. Πολύ καλή επιλογή. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2021 από elpenor
elpenor Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πήρα στα χέρια μου τα Micropods και ήρθα να γράψω τις εντυπώσεις μου. Η ένταση που μπορούν να βγάλουν αυτά τα ηχειάκια είναι ασύλληπτη. Ξεκίνησα με ένα Marantz 70 watt/4 ohm και στη μέση είχε ήδη πάρα πολύ μεγαλύτερη ένταση από ότι τα Eris 4.5 κοντά στο τέρμα. Επίσης τα Eris 4.5 κοντά στο τέρμα ακουγόντουσαν σαν κλαπατσίμπαλα. Επειδή σε πολύ μεγάλη ένταση άρχισα να ακούω τον ήχο να γίνεται κάπως κουραστικός αντικατέστησα τον Marantz με ένα Yamaha 160 watt/4ohm και ο ήχος βελτιώθηκε. Γενικότερα αυτός ο Marantz είναι κουραστικός σε πολύ μεγάλες εντάσεις οπότε μπορεί να μην είχε σχέση με την ικανότητα του να τα οδηγήσει. Έφτασα την ένταση στη μέση του Yamaha και έπαιζαν πεντακάθαρα, δεν πήγα παραπάνω γιατί δεν ήθελα να ρισκάρω να τα κάψω και γιατί ήταν ήδη υπερβολικά δυνατά (κυριολεκτικά). Σχετικά με το profile των Micropods, είναι ένα κλασσικό δανέζικο ηχείο με τονισμένα πρίμα τύπου Dali με τους περιορισμούς στο μπάσο που έχουν τα μικρά ηχεία . Να πω την αλήθεια ακριβώς όπως ήλπιζα ότι θα ήταν, κρυστάλλινος και μελωδικός ήχος. Η σύγκριση με τα Eris 4.5 για εμένα δεν έχει νόημα γιατί δεν μου αρέσει ο ήχος των Eris, όντως τα Eris έχουν περισσότερο μπάσο (έχουν και μεγαλύτερο driver) όμως για εμένα προσωπικά το profile τους είναι ιδιαίτερα κουραστικό με τα υπερτονισμένα low mids και δεν μπορούν να παίξουν καθόλου δυνατά. Σε σύγκριση με μεγάλα καλά ηχεία σε κομμάτια που ξέρω καλά φαίνεται ότι τα Micropods δεν είναι τόσο διάφανα και γρήγορα, κρύβουν τα περισσότερα προβλήματα των ηχογραφήσεων, έχουν χειρότερο soundstage και φυσικά λόγω μεγέθους λιγότερο βάθος. Τέλος όταν τα έβαλα στον κινέζικο ενισχυτή που αγόρασα για αυτά (ΑΙΥΙΜΑ tube-t4 με δύο TPA3221 100rms) έχασαν μεγάλο μέρος από τη μαγεία τους χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Με τον Marantz ακούγοντας τα φωνητικά από Hoff ensemble είχες την εντύπωση ότι άκουγες ακριβό ηχοσύστημα (χωρίς το μπάσο). Με τον ΑΙΥΙΜΑ το αποτέλεσμα για το προσωπικό μου γούστο ήταν ανώτερο από τα Eris όμως δεν μπορώ να το πω μελωδικό και κρυστάλλινο. Ακούγοντας DnB και γενικότερα ηλεκτρονική μουσική με τα Micropods όπως και με τα Eris είναι μία δυσάρεστη εμπειρία αν ξέρεις πως ακούγονται τα ίδια κομμάτια με subwoofer ή έστω με 6.5inch driver με port. Και ένα σχόλιο για τον κινέζικο ενισχυτή, δοκιμάζοντας τον σε ηλεκτρονική μουσική με μεγάλα ηχεία σε τέρμα ένταση το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, έχει καλύτερο μπάσο και μπορεί να τα οδηγήσει χωρίς παραμόρφωση σε μεγαλύτερη ένταση από τον Marantz. Όμως σε καλές ηχογραφήσεις Jazz/κλασσικής η έλλειψη μελωδικότητας του είναι εμφανής, εκεί ισχύει σε μεγάλο βαθμό το ότι πληρώνεις παίρνεις. Το περίεργο είναι ότι δεν του λείπει η αναλυτικότητα. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2021 από elpenor 2
zeroiner Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Ευχαριστώ τον op. Σήμερα παρέλαβα κι εγώ τα ηχεία που προορίζονταν για τον υπολογιστή του αδελφού μου. Τα κάρφωσα σε ένα fosi audio 2x100 και από τις 11 μέχρι τώρα ακούγαμε μουσική ασταμάτητα. Δεν έχω γνώση για τεχνικούς όρους κτλ, αλλά τα ηχεία αυτά ενδεχομένως να τα ψώνιζα ( αν τα άκουγα πρώτα) ακόμα και στην αρχική τους τιμή. Και με πολύ πειραματισμό στο eq, δεν μας λείπουν οι χαμηλές συχνότητες. Εξάλλου ο ήχος τους είναι καθαρός και σε πολύ χαμηλές εντάσεις. Το πιο επιτυχημένο impulse buy της τελευταίας 5ετιας. Καλό bf. P.S. op thanks again 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα