Djent Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα, λοιπόν μπαίνωκατευθείαν στο ψητό έχω έναν σταθερό υπολογιστή που δεν πιάνει καθόλου καλό ίντερνετ (μιλάμε και για 5,6 mbps) έχω δοκιμάσει εξωτερική και εσωτερική καρτα δικτύου και πλέον πιστεύω ότι δεν είναι θέμα κάρτας αλλά ούτε ίντερνετ (έχω τεστάρει ethernet αλλά ακόμη και το λάπτοπ μου πιάνει μια χαρά σήμα άρα δεν φταίει ο πάροχος). Δεν γνωρίζω ποιο είναι το πρόβλημα, η μήτρικη μήπως ? Software ? πραγματικά δεν έχω ίδεα. Πέρα ομώς από αυτό το χειρότερο το χω παρατηρήσει αλλού,για παράδειγμα δεν ξέρω αν γνωρίζετε το παιχνίδι λολ, αλλά εκεί είναι που μου σπάει τα νεύρα καθώς και επικράτει μια αστάθια στα ms, δηλαδή ην μια στιγμη 100 μετα 300 μετα 200...αδύνατον να παίξεις ενώ στο λάπτοπ μου στα ms δεν έχει θέμα έχει όμως σε άλλα καθώς δεν είναι και για gaming(όχι της παρούσης). Κατι παρόμοιο εννοείται παρατήρησα και σε άλλα παιχνίδια, ακομή και στο discord την μια στιγμή η συνδέση καλή στο πράσινο μετά ξαφνικά στο κόκκινο. Θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια η κατάσταση δεν παλεύετε. Σημείωση : Το Ιντερνετ μας είναι 50 mbps (όχι ίνα) και βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο σε σχέση με το pc.
micos000 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όλα μας τα είπες αλλά δεν λες τίποτα για τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή και το λειτουργικό σου. Επίσης, μήπως έχεις κανένα firewall ή internet security; Μήπως έχεις ανοιχτό κανένα torrent πρόγραμμα και το έχεις φούλ στο upload; Το συνδέεις ασύρματα ή με καλώδιο; Έχεις δοκιμάσει με το ίδιο καλώδιο να συνδέεις το λάπτοπ να δεις αν εκεί δουλεύει σωστά; Αν το έχεις wifi, δοκίμασε να βάλεις μια μικρή προέκταση usb ώστε το στικάκι να απομακρυνθεί από τον πύργο και όσο το δυνατόν να είναι πιο ψηλά. Μην πάρεις όμως καμιά μεγάλη προέκταση, θα έλεγα μέχρι μισό μέτρο. Έλεγχο ταχύτητας έκανες; Μπες https://www.speedtest.net και κάνε κανένα τεστ σε σέρβερ Αθήνας και εξωτερικού να δεις τι ταχύτητες δίνει. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2021 από micos000
kormos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 18 ώρες πριν, Djent είπε Καλησπέρα, λοιπόν μπαίνωκατευθείαν στο ψητό έχω έναν σταθερό υπολογιστή που δεν πιάνει καθόλου καλό ίντερνετ (μιλάμε και για 5,6 mbps) έχω δοκιμάσει εξωτερική και εσωτερική καρτα δικτύου και πλέον πιστεύω ότι δεν είναι θέμα κάρτας αλλά ούτε ίντερνετ (έχω τεστάρει ethernet αλλά ακόμη και το λάπτοπ μου πιάνει μια χαρά σήμα άρα δεν φταίει ο πάροχος). Δεν γνωρίζω ποιο είναι το πρόβλημα, η μήτρικη μήπως ? Software ? πραγματικά δεν έχω ίδεα. Πέρα ομώς από αυτό το χειρότερο το χω παρατηρήσει αλλού,για παράδειγμα δεν ξέρω αν γνωρίζετε το παιχνίδι λολ, αλλά εκεί είναι που μου σπάει τα νεύρα καθώς και επικράτει μια αστάθια στα ms, δηλαδή ην μια στιγμη 100 μετα 300 μετα 200...αδύνατον να παίξεις ενώ στο λάπτοπ μου στα ms δεν έχει θέμα έχει όμως σε άλλα καθώς δεν είναι και για gaming(όχι της παρούσης). Κατι παρόμοιο εννοείται παρατήρησα και σε άλλα παιχνίδια, ακομή και στο discord την μια στιγμή η συνδέση καλή στο πράσινο μετά ξαφνικά στο κόκκινο. Θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια η κατάσταση δεν παλεύετε. Σημείωση : Το Ιντερνετ μας είναι 50 mbps (όχι ίνα) και βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο σε σχέση με το pc. Βάλε screenshots απο στοιχεία της κάρτας δικτύου και από τα δύο να δούμε σε τι ταχύτητες έχουν συνδεθεί. Ίσως στο καλωδιακό θέμα να φταίει το καλώδιο. Παράλληλα επιβεβαίωσε και τα παραπάνω που αναφέρθηκαν μφχ
Djent Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 11/11/2021 στις 9:26 ΜΜ, micos000 είπε Όλα μας τα είπες αλλά δεν λες τίποτα για τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή και το λειτουργικό σου. Επίσης, μήπως έχεις κανένα firewall ή internet security; Μήπως έχεις ανοιχτό κανένα torrent πρόγραμμα και το έχεις φούλ στο upload; Το συνδέεις ασύρματα ή με καλώδιο; Έχεις δοκιμάσει με το ίδιο καλώδιο να συνδέεις το λάπτοπ να δεις αν εκεί δουλεύει σωστά; Αν το έχεις wifi, δοκίμασε να βάλεις μια μικρή προέκταση usb ώστε το στικάκι να απομακρυνθεί από τον πύργο και όσο το δυνατόν να είναι πιο ψηλά. Μην πάρεις όμως καμιά μεγάλη προέκταση, θα έλεγα μέχρι μισό μέτρο. Έλεγχο ταχύτητας έκανες; Μπες https://www.speedtest.net και κάνε κανένα τεστ σε σέρβερ Αθήνας και εξωτερικού να δεις τι ταχύτητες δίνει. Ασύρματη είναι η σύνδεση. Δεν γνωρίζω αν έχω firewall/internet security και δεν ξερω πως το βλεπω αυτο. Στις 12/11/2021 στις 12:28 ΜΜ, kormos είπε Βάλε screenshots απο στοιχεία της κάρτας δικτύου και από τα δύο να δούμε σε τι ταχύτητες έχουν συνδεθεί. Ίσως στο καλωδιακό θέμα να φταίει το καλώδιο. Παράλληλα επιβεβαίωσε και τα παραπάνω που αναφέρθηκαν μφχ η καρτα που έχω με μια μικρη επιφύλαξη νομίζω είναι αυτή https://www.e-shop.gr/tp-link-archer-t6e-ac1300-dual-band-wireless-pci-express-adapter-p-PER.612801?gclid=EAIaIQobChMImPT1u9OV9AIVm4xoCR1GEgSaEAAYASAAEgKuvvD_BwE Θαυμάστε 50αρη ίντερνετ...και τα στοιχεία του υπολογιστή Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2021 από Djent
micos000 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πάρε μια προέκταση usb κανά μισό μέτρο και ανέβασε το στικάκι όσο μπορείς ψηλά και ξαναδές τις ταχύτητες. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2021 από micos000
Bourdoulas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Στις 11/11/2021 στις 5:29 ΜΜ, Djent είπε Καλησπέρα, λοιπόν μπαίνωκατευθείαν στο ψητό έχω έναν σταθερό υπολογιστή που δεν πιάνει καθόλου καλό ίντερνετ (μιλάμε και για 5,6 mbps) έχω δοκιμάσει εξωτερική και εσωτερική καρτα δικτύου και πλέον πιστεύω ότι δεν είναι θέμα κάρτας αλλά ούτε ίντερνετ (έχω τεστάρει ethernet αλλά ακόμη και το λάπτοπ μου πιάνει μια χαρά σήμα άρα δεν φταίει ο πάροχος). Δεν γνωρίζω ποιο είναι το πρόβλημα, η μήτρικη μήπως ? Software ? πραγματικά δεν έχω ίδεα. Πέρα ομώς από αυτό το χειρότερο το χω παρατηρήσει αλλού,για παράδειγμα δεν ξέρω αν γνωρίζετε το παιχνίδι λολ, αλλά εκεί είναι που μου σπάει τα νεύρα καθώς και επικράτει μια αστάθια στα ms, δηλαδή ην μια στιγμη 100 μετα 300 μετα 200...αδύνατον να παίξεις ενώ στο λάπτοπ μου στα ms δεν έχει θέμα έχει όμως σε άλλα καθώς δεν είναι και για gaming(όχι της παρούσης). Κατι παρόμοιο εννοείται παρατήρησα και σε άλλα παιχνίδια, ακομή και στο discord την μια στιγμή η συνδέση καλή στο πράσινο μετά ξαφνικά στο κόκκινο. Θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια η κατάσταση δεν παλεύετε. Σημείωση : Το Ιντερνετ μας είναι 50 mbps (όχι ίνα) και βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο σε σχέση με το pc. Λογικά το μόντεμ εκπέμπει δύο WiFi δίκτυα. Να συνδέεσαι σε αυτό των 5 Ghz.
Djent Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, micos000 είπε Πάρε μια προέκταση usb κανά μισό μέτρο και ανέβασε το στικάκι όσο μπορείς ψηλά και ξαναδές τις ταχύτητες. δεν έχω στικάκι είναι εσωτερική κάρτα δικτύου 2 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Λογικά το μόντεμ εκπέμπει δύο WiFi δίκτυα. Να συνδέεσαι σε αυτό των 5 Ghz. Πως το κάνω αυτό ?
micos000 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Djent είπε δεν έχω στικάκι είναι εσωτερική κάρτα δικτύου Να φανταστώ ότι το pc είναι καταχωνιασμένο κάτω από γραφείο;;; Αν είναι, δοκίμασε να το ανεβάσεις πάνω στο γραφείο για δοκιμή. Επίσης νομίζω ότι υπάρχουν προεκτάσεις για τις κεραίες των wireless, αν βέβαια η κεραία είναι αποσπόμενη. 1 ώρα πριν, Djent είπε Πως το κάνω αυτό ? Ψάχνεις για ασύρματο δίκτυο και αν δεις ότι εμφανίζεται κάποιο ασύρματο με το 5g στο όνομα του και να μοιάζει στο όνομα με το ρούτερ σου. Αν δεν βλέπεις, πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις του ρούτερ και να δεις αν έχει στο τμήμα με τις ρυθμίσεις του wireless κάτι που να ενεργοποιεί το 5g (αν έχει βέβαια).
dkmaster Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να μην υποστηρίζει δίκτυα 5G η κάρτα δικτύου του TS. Επίσης, παρότι έγινε δοκιμή με εσωτερική και εξωτερική κάρτα δικτύου, αν και οι δύο είναι υπερβολικά παλιές μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα. Με το καλώδιο που αναφέρεις ότι δοκίμασες έχεις τα ίδια προβλήματα; Υπάρχει δυνατότητα για έλεγχο με διαφορετικό υπολογιστή; Θα μπορούσες να δοκιμάσεις μια live usb έκδοση linux και να ξανακάνεις μετρήσεις;
Djent Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, dkmaster είπε Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να μην υποστηρίζει δίκτυα 5G η κάρτα δικτύου του TS. Επίσης, παρότι έγινε δοκιμή με εσωτερική και εξωτερική κάρτα δικτύου, αν και οι δύο είναι υπερβολικά παλιές μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα. Με το καλώδιο που αναφέρεις ότι δοκίμασες έχεις τα ίδια προβλήματα; Υπάρχει δυνατότητα για έλεγχο με διαφορετικό υπολογιστή; Θα μπορούσες να δοκιμάσεις μια live usb έκδοση linux και να ξανακάνεις μετρήσεις; Οχι όταν είχα δοκιμάσει ενσύρματα όλα ήταν μια χαρά αλλά δυστυχώς δεν γίνεται ως μόνιμη λύση. 15 ώρες πριν, micos000 είπε Να φανταστώ ότι το pc είναι καταχωνιασμένο κάτω από γραφείο;;; Αν είναι, δοκίμασε να το ανεβάσεις πάνω στο γραφείο για δοκιμή. Επίσης νομίζω ότι υπάρχουν προεκτάσεις για τις κεραίες των wireless, αν βέβαια η κεραία είναι αποσπόμενη. Ψάχνεις για ασύρματο δίκτυο και αν δεις ότι εμφανίζεται κάποιο ασύρματο με το 5g στο όνομα του και να μοιάζει στο όνομα με το ρούτερ σου. Αν δεν βλέπεις, πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις του ρούτερ και να δεις αν έχει στο τμήμα με τις ρυθμίσεις του wireless κάτι που να ενεργοποιεί το 5g (αν έχει βέβαια). Δοκίμασα αυτή την κάρτα τώρα που έχει καλώδιο και μπορώ να την βάλω ψηλά https://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/usb-pci-kartes-diktyoy/asyrmati-karta-diktyoy-tp-link-tl-wn8200nd-wireless-300mbps/prod4380226pp/ και όντως υπήρξε ταιράστια διαφορά όμως όταν πήγα να παίξω παιχνίδι το θέμα της αστάθειας δεν λύθηκε μια ήταν στα 80 ms και ξαφνικά κολλάει και πάει στα 300 ms... Ξέρετε που μπορεί να οφείλεται αυτο το συνεχές πάνω κάτω ? Δηλάδη αν είναι δυνατόν 430 μετα 150 μετα 80 μετα 200 δεν γίνεται αυτό δεν μπορώ να παίξω... Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2021 από Djent
micos000 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το καλώδιο το σύνδεσες μπροστά ή πίσω; Το προτιμότερο είναι πίσω. Οι αστάθειες στο ping μπορεί να οφείλονται σε πολλά πράγματα. Το ρούτερ σου πιο είναι; Να σου πω όμως ότι όποιος gamer σέβεται τον εαυτό του και θέλει "σώας τας φρένας του", δεν παίζει ασύρματα. Δεν σε παίρνει να τραβήξεις ένα καλώδιο από το ρούτερ μέχρι το pc; Αν σε χωρίζει ένας τοίχος μονάχα ίσως είναι καλύτερο να ανοίξεις μια μικρή τρύπα στον τοίχο, χαμηλά στην γωνία του δωματίου και να φέρεις ένα καλώδιο δικτύου μέχρι το pc. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2021 από micos000
dkmaster Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Όπως λέει ο micos000 η αυξομείωση στο ping μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα όταν μιλάμε για ασύρματη σύνδεση. Μπορεί να έχεις απώλεια πακέτων χωρίς να μεταφράζεται σε πτώση ταχύτητα αυτό. Είναι υπερβολικά προτιμότερο να φέρεις καλώδιο ethernet προς τον υπολογιστή σου εφόσον παίζεις παιχνίδια online.
omokas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Εάν με το Ethernet δεν έχεις θεμα πάρε powerline που σου επιτρέπει να φέρεις Ethernet απτό ρούτερ μέσω πρίζας https://www.skroutz.gr/s/23714096/TP-LINK-TL-PA4010P-KIT-v5-Powerline-Διπλό-για-Ενσύρματη-Σύνδεση-με-Passthrough-Πρίζα-και-Θύρα-Ethernet.html?from=best_sellers_tag
Djent Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Στις 14/11/2021 στις 8:19 ΜΜ, micos000 είπε Το καλώδιο το σύνδεσες μπροστά ή πίσω; Το προτιμότερο είναι πίσω. Οι αστάθειες στο ping μπορεί να οφείλονται σε πολλά πράγματα. Το ρούτερ σου πιο είναι; Να σου πω όμως ότι όποιος gamer σέβεται τον εαυτό του και θέλει "σώας τας φρένας του", δεν παίζει ασύρματα. Δεν σε παίρνει να τραβήξεις ένα καλώδιο από το ρούτερ μέχρι το pc; Αν σε χωρίζει ένας τοίχος μονάχα ίσως είναι καλύτερο να ανοίξεις μια μικρή τρύπα στον τοίχο, χαμηλά στην γωνία του δωματίου και να φέρεις ένα καλώδιο δικτύου μέχρι το pc. το συνδεσα στη θυρα πάνω απο το κουτι αλλα θα το αλλαξω θα το παω πισω αν αυτο συστηνετε, επίσης τι εννοείται πιο ρουτερ έχω, παροχο ? ο τοιχός είναι όλος εντιχοισμενη ντουλαπα αρα δυσκολο.. 9 ώρες πριν, omokas είπε Εάν με το Ethernet δεν έχεις θεμα πάρε powerline που σου επιτρέπει να φέρεις Ethernet απτό ρούτερ μέσω πρίζας https://www.skroutz.gr/s/23714096/TP-LINK-TL-PA4010P-KIT-v5-Powerline-Διπλό-για-Ενσύρματη-Σύνδεση-με-Passthrough-Πρίζα-και-Θύρα-Ethernet.html?from=best_sellers_tag Γίνεται αυτό?? θα το δοκιμάσω δηλάδη συνδέω ένα καλωδιο ethernet απο ρουτερ στο powerline και μετα απο το αλλο powerline στον υπολογιστη (δεν έχω ιδέα αν τα λέω καλα)
micos000 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Djent είπε Γίνεται αυτό?? θα το δοκιμάσω δηλάδη συνδέω ένα καλωδιο ethernet απο ρουτερ στο powerline και μετα απο το αλλο powerline στον υπολογιστη (δεν έχω ιδέα αν τα λέω καλα) Μια χαρά τα λες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα